انجمن‌های فارسی اوبونتو

لطفاً به انجمن‌ها وارد شده و یا جهت ورود ثبت‌نام نمائید

لطفاً جهت ورود نام کاربری و رمز عبورتان را وارد نمائید

ارائه ۲۴٫۱۰ اوبونتو منتشر شد 🎉

نویسنده موضوع: چگونگی محدود نمودن پورتهای usb  (دفعات بازدید: 511 بار)

0 کاربر و 2 مهمان درحال مشاهده موضوع.

آفلاین error.2012

• Newbie
  • *
  • ارسال: 19
چگونگی محدود نمودن پورتهای usb
« : 04 بهمن 1394، 07:24 ب‌ظ »
با سلام خدمت دوستان...
ی سوال داشتم : چطور میشه پورت usb رو در ابونتو (یا کلا لینوکس) محدود کرد؟ یعنی کاربر بتونه فلش وصل کنه و  فایلها رو از داخل فلش بخونه ولی حق تغیر نداشته باشه... در واقع فلش در حالت read only محدود بشه... خودم دستور chmod رو به کار بردم ولی در پارتیشنهای ntfs جواب نمیده...یعنی یک فلش رو به دو پارتیشن تقسیم کردم. یکی ntfs و یکی ext4. در ext4 جواب میده ولی در ntfs نه.
دستور chmod رو به این صورت به کار بردم : chmod -R 755 /media   
دوستان کسی میتونه راهنمایی کنه؟ خیلی لازم دارم. ممنون...

آفلاین رسول سعیدنژاد

• High Hero Member
  • *
  • ارسال: 3504
  • علی (ع): زَكَاةُ الْعِلْمِ نَشْرُه
پاسخ : چگونگی محدود نمودن پورتهای usb
« پاسخ #1 : 04 بهمن 1394، 07:37 ب‌ظ »
سلام.
تئوریش اینه که باید فلش رو با سوییچ ro توسط دستور mount، ماونت کنی. این خط رو می تونی بذاری توی etc/fstab/
/dev/sdb1   /mnt/   auto  noauto,ro   0    0هر کول دیسکی که بعد از هارد به سیستم وصل بشه و sdb1 بهش تعلق بگیره، به صورت ro میتونه ماونت بشه.
البته این حالت متنیشه. یعنی طرف کول دیسک رو بزنه و توی ترمینال تایپ کنه:
mount /dev/sdb1هر کول دیسک با این روش، ماونت میشه توی mnt/ و read-only ماونت میشه.
برای گرافیکیش می تونی ابزار disks رو تست کنی. (gnome-disk-utility) و اونجا از همین سوییچ ها برای کول دیسک و ... استفاده کنی.
نرم افزار، یک ابزاره. برای رسیدن به هدف ازش استفاده کنید. نرم افزار هدف شما نیست :) - آزادی، بزرگ‌ترین دروغ بشریت

آفلاین error.2012

• Newbie
  • *
  • ارسال: 19
پاسخ : چگونگی محدود نمودن پورتهای usb
« پاسخ #2 : 04 بهمن 1394، 07:44 ب‌ظ »
ممنون از راهنمایی شما.
طرفی که کاربره، کاربر روت نیست . از یک سیستم چند نفر استفاده میکنن و فقط میخوام که طرف فلشو وصل کرد، کاری نتونه بکنه.
نمیخوام که طرف دستوری وارد کنه. روشهای دیگه ای هم هست ؟ دوستان کسی راه حل دیگه ای نداره ؟؟ممنون...
« آخرین ویرایش: 04 بهمن 1394، 08:56 ب‌ظ توسط error.2012 »