خیلی خوب. یه کاربر رو فرض کنید مثل "من":
(البته می دونم که بین علما راجع به اینکه کاربری مثل "من" اصلا باید با لینوکس کار کنه یا نه بحثه!! ولی خودم فکر می کنم ایجاد توزیع هایی مثل اوبونتو جذب همین کاربرها است)
من یک کاربر معمولی کامپیوترم یعنی کار اصلیم کامپیوتر نیست و نمی تونم وقت زیادی رو صرف یادگیری کامپیوتر کنم. در ضمن انگلیسیم هم بد نیست
ولی سرعت خوندم به انگلیسی خیلی کمتر از فارسیه!! یعنی برای یادگیری کامپیوتر ترجیح می دم متن فارسی بخونم تا انگلیسی (قابل توجه کسانی که در پاسخ به سوال به لینک انگلیسی ارجا میدن). در ضمن من تو ایران زندگی می کنم و برای هیچ نوع نرم افزاری لازم نیست پول بدم (فعلا بحث وجدان راه نندازین!) . خب من چه انتظاری از یک کامپیوتر دارم؟
۱- من می خوام با کامپیوتر به موسیقی گوش بدم و فیلم ببینیم : کدوم آدم عاقلی power dvd و jetaudio رو ول می کنه میاد سراغ vlc
۲- می خوام با نرم افزارهای تخصصی رشته خودم کار کنم : فکر نکنم کسی باشه بگه که لینوکس تو این زمینه قوی تره
۳- می خوام تو اینترنت گشت بزنم : اینجاس که لینوکس برای من نقطه قوته
. فکر کنم لازم نیست که راجع به ضعف های ویندوز تو این زمینه (اونم این ویندوزی که ما می خریم ۱۰۰۰ تومن) چیزی بگم
خلاصه برای من امنیت اوبونتو مسئله خیلی مهمیه و دوست دارم حداقل بیشتر در بارش بدونم. تا مثلا بدونم کسی جاسوسی منو نمی کنه (از ISP محترم گرفته تا نرم افزارهای جاسوسی و ...) و مثلا با خیال راحت یه خرید اینترنتی انجاو بدم (با همین کارتهای عضو شتاب!!) .
در ابتدا این حرفها رو که لینوکس ویروس نداره و... رو قبول می کنم ولی بعد از یه مدت مثلا یه جا می خونم که یه بنده خدایی سیستمش دچار حمله شده!! بعد دوستان می گن که این ویروس نبوده و مثلا تروجان، کرم،روتکیت و... بوده (توجه کنید که برای من مهم نیست که اونو ویروس صداش می کنن یا کرم یا هزارپا
). و اینکه اگه یه کاربر معمولی مثل من اهمیتی برای کرکر های نداره، پس چرا کرکر های ویندوزی اینقدر به کاربرهای مثل من اهمیت می دن .
مسئله وقتی برام مهمتر میشه که میبینم تو سایت های بیگانه
(مثلا همین فروم انگلیسی اوبونتو) در زمینه امنیت حرف های زیادی زده شده ولی متاسفانه در اینجا هیچکس چیزی ازش نمیگه
ببخشید که خیلی طولانی شد!! امیدوارم آخرش منظورم رو رسونده باشم