انجمن‌های فارسی اوبونتو

لطفاً به انجمن‌ها وارد شده و یا جهت ورود ثبت‌نام نمائید

لطفاً جهت ورود نام کاربری و رمز عبورتان را وارد نمائید

ارائه ۲۴٫۱۰ اوبونتو منتشر شد 🎉

نویسنده موضوع: نظرخواهی درباره نحوه برخورد با تازه کارها  (دفعات بازدید: 2853 بار)

0 کاربر و 1 مهمان درحال مشاهده موضوع.

آفلاین ریچارد استالمن بزرگ!

• High Sr. Member
  • *
  • ارسال: 694
  • انا المسموم ما عندی به تریاق ولا راقی !
    • بازاریابی چریکی و کسب درامد اینترنتی
نظرخواهی درباره نحوه برخورد با تازه کارها
« : 04 اردیبهشت 1389، 08:33 ب‌ظ »
سلام به همه دوستان
معمولا ما کسانی که توی ایران به کار کردن به لینوکس علاقمند می شیم دلیل منطقی برای اون نداریم: یا حس متفاوت بودن داریم ، یا قواعد و مقررات شخصیمون مجبورمون می کنه ، یا بدنبال اکتشافات دنیاهای تازه ایم و یا بدنبال نوعی نیت غیر خوب و البته این کاملا هم طبیعیه! چون اینجا قیمت نرم افزارهای چندهزار دلاری با قیمت یک سی دی خام برابره.
جذب و تبلیغ هم برای ورود به دنیای باز متن ، چیز جدی نیست چون برای این کشور ، همه  متن بسته ها هم متن باز هستن ;D
بنا بر این اتفاقی که خیلی زیاد هممون با اون برخورد می کنیم و حتی توی صفحات همین فروم هم می بینیم تاپیک های نیاز به کمک افرادی هست که با همه صمیمیت ممکن در وجودشون وارد دنیای متن بازها می شن ولی بخاط فرهنگ غلط آموزش داده شده از قبل به همه ما و انتظار راحتی در همه چیز خیلی زود اصلا قید کار رو می زنن و عطای اونو به لقاش می بخشن.
برخی از این ایرادها مربوط به خود متن بازهاست مثل کانکشن مودم USB به اینترنت که واقعا یک ایراد هست اما برخی از ایرادها مربوط به توقعاتی است که کاربران مهاجر ایرانی از محیط جدید دارن. منظورم اینه که کاربر با یک دنیا قند و عسل وارد این محیط میشه - و بیشتر هم با این بهانه که:  محیطی که در اون اثری از آثار ویرووس ها نیست! - و خیلی زود روی اولین چیزی که می شه براش پانصد احتمال مختلف در نظر گرفت تا حل بشه از ادامه منصرف میشن.
این همون جائی هست که یک نفر رو به سمت متن بازها می کشونه و یا فرارش می ده و همه شما که اینجا هستین تجربش کردین و ازش رد شدین.
حالا می خوام دوستان آستین بالا بزنن و نظرشون رو در مورد این مسئله بگن که چطور می شه کاری کرد که یک تازه کار در این محیط بجای اینکه دنبال حل مسائل باشه از تجربشون لذت ببره؟
حرص به تموم کردن همه مسائل و یادگیری اونهاست که باعث می شه تازه وارد ما خیلی زود خسته بشه و کار رو رها کنه و بره. حالا چطور و با چه تدبیر و یا با چه مطلبی در بخشی به نام ( آنچه تازه واردها حتما باید بخوانند! ) می توان این دیدگاه رو عوض کرد و چطور می توان جذابیت رو به این نقطه از حل مسائل کشوند تا کسی که تازه وارد محیط باز متن ها می شه بجای پاک کردن گنو ها از روی کامپیوترش ویندوزش رو پاک کنه؟
امیدوارم واضح گفته باشم و منتظر نظر شما هستم!
من نباید چیزى باشم که تو می خواهى ، من را خودم از خودم ساخته ام، تو را دیگرى باید برایت بسازد و منى که من از خود ساخته ام،آرزوهای من است ،تویى که تو از من می سازى کمبودهایت هستند.
----
ده نکته در استفاده از لینوکس یا آنتی ویندوز!

آفلاین Caesar

• Sr. Member
  • *
  • ارسال: 383
    • A Virtual World for Learninig English
پاسخ به: نظرخواهی درباره نحوه برخورد با تازه کارها
« پاسخ #1 : 04 اردیبهشت 1389، 09:40 ب‌ظ »
به نظرم اگر مقاله‌ی «گنو/لینوکس ویندوز نیست» رو بخونن توقعاتشون درست می‌شه.
من شخصا از این مقاله در دو موقعیت استفاده می‌کنم:
1.زمانی که بخواهم کسی را به استفاده از گنو/لینوکس دعوت کنم. \\:D/
2.زمانی که بخواهم کسی را از استفاده از گنو/لینوکس فراری دهم. ;)
در هر دو حالت هم به درستی کار می‌کنه. :D

آفلاین SALOOMAN

• Jr. Member
  • *
  • ارسال: 60
  • آزادی - عشق - انسانیت ===> گنو/لینوکس
« پاسخ #2 : 04 اردیبهشت 1389، 10:13 ب‌ظ »
به نظر من اگر یک راهنمای جامع نصب و راه اندازی بصورت فلوچارت ایجاد بشه و هر ماه بروز رسانی و رفع اشکال بشه ۶۰ درصد تازه کارها مشکلاتشون حل میشه و رو اوبونتو میمونن.
مثلا:
۱- نصب
۲- راه اندازی شبکه و اینترنت
۳- بروز رسانی
۴- نصب کیبورد و فونت فارسی
۵- نصب نرم افزارهای پخش موسیقی و فیلم
۶- نرم افزارهای دیگر رو چجوری نصب کنیم
و ...
عشق اساس زندگیست.

آفلاین Zartosht

• High Hero Member
  • *
  • ارسال: 1437
  • جاوید ایران باستان و اندیشه پاک زرتشت
« پاسخ #3 : 04 اردیبهشت 1389، 10:34 ب‌ظ »
واضح و خوب بیان کرده اید
به نظر من بحث تازه کاری با گنو/لینوکس یک طرف است و بحث فرهنگ استفاده از فروم ها و تجربیات دیگران هم طرف دیگر که باید روی هر دو مبحث به طور جدی کار شود. مورد اول را که شما به خوبی توضیح دادید اما مورد دوم هم مربوط به تازه کاران است و هم برخی  از افرادی که دارای سابقه بیشتری هستند. نمونه هایی که زیاد دیده شده عبارتند از:

- نخواندن قوانین فروم ها و طرز بیان مشکلات و ایجاد تاپیک ها
- عدم استفاده از توانایی های فردی در جستجو مطالب و مباحث و گوگل کردن موضوع مورد نظر

این دو مورد بسیار در این انجمن دیده شده که متاسفانه موجب می گردد کاربر تازه کار ناامید شود مثلا موضوعی را بیان می کند و چندین نفر با این پاسخ که (بگرد قبلا توضیح داده شده) از او استقبال می کنند که البته حق هم دارند. باید به همه این موضوع را قبولاند که خواندن قوانین به یافتن پاسخ پرسش ها بسیار کمک خواهد کرد اما خوب کو گوش شنوا؟
خداحافظی همیشگی من از انجمن اوبونتو ایران با امید پیروزی برای همه دوستان
-------
ما از تبار کوروش و فرزند جمشیدیم / پیروز بی برده ، بت نپرستیدیم

آفلاین narcissus

• گروه راهبران
  • *
  • ارسال: 1132
    • روز شمار شروع!
« پاسخ #4 : 04 اردیبهشت 1389، 10:46 ب‌ظ »
هم تازه کار بودن را بلد نیستیم هم حرفه ای بودن رو ! البته این  فقط نظرم بود و قرار هم نیست حتما بلد باشیم اینم جزء چیزهایی هست که ادم باید مثل لینوکس مثل درس مثل هر چیز دیگه روش وقت بزاره تا یاد بگیره !
first they ignore you
then they laugh at you
then they fight you
then you win

آفلاین SALOOMAN

• Jr. Member
  • *
  • ارسال: 60
  • آزادی - عشق - انسانیت ===> گنو/لینوکس
« پاسخ #5 : 04 اردیبهشت 1389، 10:58 ب‌ظ »
در آخرین قسمت اون فلوچارت باید روش جستجو رو کاملا و منطقا آموزش داد.
در ضمن اگر جایی رو که خدمات نصب و رفع اشکال ارایه میده یشناسید معرفی کنید
عشق اساس زندگیست.

آفلاین مُحَمَّدْ

• Full Member
  • *
  • ارسال: 217
پاسخ به: نظرخواهی درباره نحوه برخورد با تاز&
« پاسخ #6 : 04 اردیبهشت 1389، 11:29 ب‌ظ »
بنظر من یکی از مشکلات تازه کارها (از جمله خودم)اینه که نمی تونن مشکلاتشون رو خودشون حل کنن، فرضا به یه مشکل بر میخورن و میان تو انجمن سوال می پرسن، اونوقت یه سری دستور رو تو جوابشون می‌بینن که زیاد ازش سر در نمی‌ارن و فقط یه جور مصرف کننده هستند ! در نتیجه این سوالهای مشابه  تکرار میشه، ولی اگه دلیل این جوابها رو بدونن نتیجش اینه که دفعه بعد که به مشکل خورد بیشتر سعی کنن و بقول کتاب علوم دوران راهنماییمون
اگر به من بگویی فراموش می کنم
اگر نشانم دهی شاید بیادم بماند
اگر بگذاری خودم انجام دهم یاد میگیرم ;d
در مورد توقعات بعضی از آدم ها که به لینوکس میآن من هم توقعم با خوندن گنو/لینوکس ویندوز نیست عوض  شد .
« آخرین ویرایش: 05 اردیبهشت 1389، 12:39 ق‌ظ توسط moham unix »
درسته که درست نیست ولی درست نیست که بگیم درسته.

آفلاین iCEAGE

• Sr. Member
  • *
  • ارسال: 399
  • Life is Free and Beautiful
    • وبلاگ شخصی من
« پاسخ #7 : 04 اردیبهشت 1389، 11:52 ب‌ظ »
بنظر‌من‌یکی‌از‌مشکلات‌تازه‌کارا‌‌(از‌جمله‌خودم)‌اینه‌که‌نمی‌تونن‌مشکلاتشون‌رو‌خودشون‌حل‌کنن‌‌فرضا‌‌به‌یه‌مشکل‌بر‌میخورن‌‌و‌میان‌تو‌انجمن‌سوال‌می‌پرسن‌
اونوقت‌یه‌سری‌‌‌دستور‌رو‌تو‌جوابشون‌می‌بینن‌که‌‌زیاد‌ازش‌سر‌در‌نمی‌آرن‌و‌فقط‌ی‌جور‌مصرف‌کننده‌هستند‌!‌در‌نتیجه‌این‌سوالهای‌مشابهشون‌تکرار‌میشه‌‌.
ولی‌اگه‌دلیل‌این‌‌جوابها‌رو‌بدونن‌‌نتیجش‌اینه‌که‌دفعه‌بعد‌که‌به‌مشکل‌خوردن‌بیشتر‌سعی‌کنن‌و‌‌بقول‌کتاب‌علوم‌دوران‌راهنماییمون‌
اگه‌به‌من‌بگویی‌فراموش‌‌می‌کنم‌
اگه‌‌نشانم‌بدهی‌شاید‌بیادم‌بماند
اگه‌بگذاری‌خودم‌انجام‌بدهم‌‌‌یاد‌میگیرم‌‌ ;D
در‌مورد‌توقعات‌بعضی‌از‌آدم‌ها‌که‌به‌لینوکی‌می‌آن‌من‌‌هم‌توقعاتم‌با‌خوندن‌‌گنو/لینوکس ویندوز نیست‌‌عوض‌شد‌‌.
دوست من درسته ما باید در نوشته‌هامون از فاصلهٔ مجازی استفاده کنیم ولی همه فاصله‌ها که مجازی نیستند. مثلا برای جدا کردن دو کلمه ما باید از فاصله استفاده کنیم نه فاصلهٔ مجازی. برای اطلاعات بیشتر متن زیر رو بخونید.
http://free8beautifullife.wordpress.com/2010/03/08/importance-of-the-fake-space/
People said I should accept the world. Bullshit! I don't accept the world. Richard Stallman
زندگی آزاد

• High Sr. Member
  • *
« پاسخ #8 : 05 اردیبهشت 1389، 01:57 ق‌ظ »
من خودم هم فکر می کنم وجود یک چارت کاری خیلی مهم باشه
من کار با کامپیوتر رو از روی Dos  شروع کردم. اون موقع در ابتدای کار خیلی سخت می تونستم نحوه کار کرد سیستم عامل رو درک کنم. ذهن من پر بود از دستوراتی که خیلی هاش رو تا سالها بعد از منسوخ شدن اون درک نکردم!
فکر می کنم کار ما فراری دادن کسی از لینوکس نیست بلکه مشخصا ایجاد انگیزه و علاقه کردن هست. برای اینکار باید روزهای اول خودمون رو بخاطر بیاریم و اصطلاحا خودمون رو بذاریم جای یک تازه کار. در اولین مرحله تازه کار ما احتمالا با استفاده از Wubi ( که نمی دونم درست تلفظ می کنم یا نه) یه توزیع رو کنار ویندوزش نصب می کنه. همین محیط تازه به عقیده من اونقدر گیج کننده و سردرگم کننده هست که قابلیت یادگیری رو ازش بگیره. هیچ چیز کار نمی کنه و همه هم می گن هیچ سی دی برای نصب اون نیست (مثلا کارت گرافیک) . کاربر ما عادت به محیط ویندوز داره و قالب ذهنیش اونه.
فکر می کنم اگر یه چارت مثل همون که دوست ما گفت براش تدارک دیده بشه و بتونه با کمک اون و با کمک کمتری از روش جستجو در تاپیک ها این کارهای اولیه رو به سرانجام برسونه ، از خیلی از سردرگمی ها در میاد و هر کدوم رو که درست کرد خودش براش تشویقی به ادامه کار میشه.
با یک چارت خیلی موافقم و بطور خاص فکر می کنم باید در ویکی روی اون کار بشه و البته نسخه pdf هم می خواد (فراموش نکنیم که معمولا آخرین چیزی که براه می افته ارتباط با اینترنت هست!) و همونجا یک آموزش تصویری جستجو در فروم و طرح سئوال هم نیاز داره.
تازه کار ما همین که جرات حرکت به این سمت رو کرده کار مهمی انجام داده و واقعا به زمان زیادی نیاز داره تا خیلی از فرایندها رو درک کنه. دیگه اینکه ازش انتظار داشته باشیم که بره و نحوه کار در فروم ها رو هم از فلان تاپیک یاد بگیره شاید در حد توان خیلی از دوستان تازه کار نیست.
مسئله بعدی به نظرم فرمت pdf هست. شخصا با ویندوز که کانکت می شدم ( و هنوز هم 15 روز در ماه میشم ](*,)  ) یه تاپیک برای یک مشکل پیدا می کردم که باید کپیش می کردم توی یه نت پد و بعد سوئیچ می کردم و بعد موقع امتحان کردن مثلا می دیدم آخر یه دستور رو کپی نکردم! لحظاتی که بعد از ده بار تکرار انگار آسمون رو روی سرم خراب می کردن! مشکل ساده ائی که ترس از خراب شدن کامپیوتر رو بخاطر راستارت زیاد! توی سر خیلی از دوستان تازه وارد می ندازه.
بیس تدبیر برای این کار به نظرم باید این باشه که اگر یک تازه کار بتونه سیستم خودش رو بخوبی سرهم بندی کنه ، از موندن بیشتر از رفتن لذت می بره اما یه مسائل ریز هم هست که باید نظر خواهی بشه. مثلا تعدد مودم ها . توی یه چارت اولیه نمی شه یه خود آموز کامل در مورد همه مودم ها و روش نصب اونها قرار داد. یه مسائلی مثل فارسی سازی برای همه یکسان هست اما در مورد کارت گرافیک ، صوت یا مودم چکار میشه انجام داد .
یه چیز مهم -البته به نظر من - تعمیر ویکی هست. یه سر دیدنش جالبه:
بخش شروع به کار
بخش مهاجرت به اوبونتو
بخش پس از نصب اوبونتو
خوب من تازه کار انتظار دارم توی بخش ابزار های دم دستی راهنمائی های بهتری و راحتتری از نصب اپلت تقویم جلالی و نرم افزار ذکر پیدا کنم! واقعا من در اولین حرکت نیاز به تقویم جلالی ندارم چون ویندوز هم تقویم جلالی در فارسی سازیش نداشت! واقعا چی لازمه و چی لازم نیست؟
بخش مهاجرت به اوبونتو رو حتما می خونم : This page does not exist yet. You can create a new empty page, or use one of the page templates. اگه خیلی انگلیسی بلد باشم فقط نا امید می شم و به این نتیجه می رسم که ویکی پس چیز الکی هست! در غیر اینصورت وحشت می کنم!
توی بخش شروع به کار که خصوصا مال من تازه کار هست که حالا یه توزیعی رو بالاخره از یه جائی گیر آوردم ، توی تور کوبونتو 10.4 من باید بفهمم توی این نسخه نسبت به نسخه قبلیش که من اصلا ندیدمش چی اضافه شده! اصلا به من چه؟ ( و نهایتا : عجب .... کردم به سرم زد بیام به لینوکس!)
شاید برازنده هست که دوستان حرفه ائی با وسعت دیدشون و تعهدشون به اصل کمک به یکدیگر مقداری از وقتشون رو صرف پیدا کردن  " چیزهائی که یک تازه کار باید بداند " بکنن و در این بخش ها قرار بدن که واقعا با توجه به سرعت معمولا پایین اینترنت ما و هزینه بالای اون ( که باعث می شه کاربر ما بجای تمرکز روی متن ، روی وقت تمرکز داشته باشه!) سرزدن به ویکی یک شکنجه - از شکنجه های مهاجرت به لینوکس  - نباشه!
از طرف دیگه مسائلی مثل "بهترین پارتیشن برای نصب لینوکس" و یا  "بهترین نسخه لینوکس" برای کاربر تازه کار مسائلی مهمی نیست! حالا به هر حال اول یه طوری - که ما میگیم! - نصبش کن و توزیع هم هرچی می خواد باشه باشه! بعدا و بعد از اینکه قالب ذهنیت تغییر کرد و با محیط آشنا شدی و قدرت محیط رو نسبت ویندوز درک کردی ، کم کم و بمرور در طی چند باری که مجبور می شی خواه نا خواه لینوکست رو پاک کنی و دوباره نصب کنی با این مطالب هم آشنا می شی!
و در نهایت  این متن زیر رو از برگه سوم تاپیک نصب مودم های ADSL USB D-link در بخش نصب و پیکر بندی انواع مودم و اتصال به اینترنت از پست های خودم برای شاهد اینجا می ذارم تا حال و هوای یه تازه کار رو یاد آوری کنم و نکته ائی رو هم داخلش عرض کنم. این پست مربوط به زمانی است که من توی جزیره خارک بودم و دسترسی به هیچ انجمن لینوکسی نداشتم و بشدت سردرگم بودم. امیدوارم متوجه خشم داخل متن بشید:

سلام! سلام!
اصلا نگران نباشید! من پررو تر از اونی هستم که با دو روز نتونستن انجام کاری از میدون در برم!
به میدان و در همهمه کارزار       یکی مرد جنگی به از صد هزار

فقط می خواستم متن بالائیم رو اصلاح کنم: امروز سه روزه که من یک اوبونتو نصب کردم و هنوز با ویندوز کانکت می شم .....

اصلا عجله ائی نیست اما منت می گذارید سر من اگه به من کمک کنید. اگه هزینه ائی هم داره با کمال میل در خدمتم!

یا حق

زیاده گوئی من رو به بزرگواریتون ببخشید اما دیدم تعداد تاپیک های مسافرین زیاده و هرچه هست از ظاهر ناساز بد اندام ماست!
من نباید چیزى باشم که تو می خواهى ، من را خودم از خودم ساخته ام، تو را دیگرى باید برایت بسازد و منى که من از خود ساخته ام،آرزوهای من است ،تویى که تو از من می سازى کمبودهایت هستند.
----

آفلاین Ali.Gh

• Jr. Member
  • *
  • ارسال: 32
  • ابونتو 10.04 32 بیت
« پاسخ #9 : 05 اردیبهشت 1389، 07:09 ب‌ظ »
حرف هایه دوستمون آقا هادی خیلی زیبا بود

من یه چیزی رو بگم ،
اولین مشکلی که یه تازه وارد با اون مواجه میشه ترمینال و خط فرمان هست .
چیزی که تا حالا اصلا به عمرش ندیده ، البته شاید برای نصب بعضی از بازی ها تو ویندوز یه پنجره ی سیاه باز بشه و یه سری نوشته تو بیاد و بعد هم بره .
چطوری میخواد درکش کنه ؟ باهاش کار کنه ؟ در صورتی که اصلا نمیدونه چیه ! به چه درد میخوره !

شاید هم دیده باشید تازه کارانی که میان و سوال میپرسن و یکی از دوستان جواب میده و میگه در ترمینال فلان چیز رو بزن گیج میشه
میپرسه ترمینال چیه ؟ کجاس ؟ کارش چیه ؟ نرم افزاره ؟
ما باید اول از همین جا شروع کنیم چون میدونید که لینوکسه و خط فرمان .

باید بفهمونیم ترمینال چیه ؟
کجاست ؟
فرق روت و غیره روت چیه ؟
کدوم کلمه چی کار میکنه ؟
مثلا برای اجرا ، نصب ، حذف و ... کدوم کلمه ها استفاده میشه ؟
بعد کدوم کلمه ها چه کلمه هایی بیاریم که مثلا فلان برنامه رو نصب کنه ؟
و خیلی چیز هایه دیگه رو که میدونید ...

این رو اگر حل کنید 90 درصد از موضوع هایه تکراری ایجاد نمیشه ، کاربران بهتر میفهمن چی به چیه ، خدشون گاهی چیز هایه جدید کشف میکنن ( البته جدید برا خودشون ) و ...
حرفه ای ها !
یه نیگا بندازین شاید مشکلم حل شد ...

http://forum.ubuntu.ir/index.php/topic,12680.0.html

آفلاین آی سهیل

• High Hero Member
  • *
  • ارسال: 1013
  • سهیل هستم.
    • نیمِگــــــــــــــا
« پاسخ #10 : 06 اردیبهشت 1389، 04:46 ب‌ظ »
متاسفانه کاربرای ایرانی (فارسی زبان) میانه‌ی خوبی با جستجو و ویکی ندارن!
دوعامل فوق بهترین روش برای یاد گیری و رفع اشکالات احتمالی (سوالات معمول) هستن، ولی کو گوش شنوا!
The open source Ubuntu desktop operating system powers millions of PCs and laptops around the world.

آفلاین Big Bang

• Full Member
  • *
  • ارسال: 117
  • کس نخارد پشت من جز ناخن انگشت من!
« پاسخ #11 : 07 اردیبهشت 1389، 02:01 ب‌ظ »
متاسفانه کاربرای ایرانی (فارسی زبان) میانه‌ی خوبی با جستجو و ویکی ندارن!
دوعامل فوق بهترین روش برای یاد گیری و رفع اشکالات احتمالی (سوالات معمول) هستن، ولی کو گوش شنوا!
متاسفانه کاربران ایرانی خیلی تنبل تشریف دارند و همین یک عامل برای عدم پیشرفتشون کافیه.

• High Sr. Member
  • *
« پاسخ #12 : 07 اردیبهشت 1389، 02:48 ب‌ظ »
دوست من به نظر شما چرا کابر ایرانی رابطه خوبی با ویکی و جستجو نداره و چگونه میشه این رابطه رو درست کرد؟
ما چکار برای این مشکل می تونیم بکنیم؟ آخر یه نکته کوچکی هم هست: کسی که به خودش جرات مهاجرت یا کمینه امتحان دنیای جدید رو داده با کنکاش و جستجو یک رابطه ایی داره هر چند این رابطه کم باشه!
از طرفی ما ایرانی ها البته زیاد اهل مطالعه و پژوهش نیستیم و این بخاطر سابقه استعمار در کشور ماست و یکی از نشانه های استعمار زدگی ( منظورم مردم ۸۰۰۰ سال قبلا الان که مستقلیم و همه کتاب خون). تا اینجا قبول ولی برای این مردم با این مشخصات چکار میشه کرد.
برای نمونه ویکی همین فروم. قدیمی تر ها خیلی به مطالب ویکی دقت نظر ندارن و استفاده ازش خیلی هم راحت نیست. مطالب معمولا از داخل انجمن ها ویکی میشه و این مطالب فقط به شرطی ویکی می شن که نوشتار آنها متناسب با ویکی باشه در حالی که اصلا ساختار نوشتن در ویکی با فروم متفاوته. خیلی از راهنماهای بدربخور فقط بخاطر ساختار نوشتار قابلیت ویکی شدن ندارن.
حرفم اینه که ما چطور می تونیم این بحران مهاجرت رو راحت تر کنیم برای کسانی که با همه ایراداتشون مایلن به ما بپیوندن؟
 و به خاطر داشته باشیم که مهمه که استفاده از نرم افزارهای آزاد و لینوکس کار بودن اسباب جدایی ما از دیگران نشه!
----