با سلام و با تشکر از دوستان به دلیل پاسخ های خوبشون
۱) میشه توضیح بدین منظور از حالت ژورنال ext4 چی هست و نیازی به defrag نداره ؟ یعنی اینکه چون این فایل سیستم با استفاده از لینک لیست پیاده سازی شده دیگه فایل ها پراکنده نمیشن یا نه منظورتون یه چیزه دیگست ؟ میشه آدرس مقاله ای که در مورد فایل سیستم گوگل خوندین به من هم بدین بهش علا قه مند شدم! البته قبلا یه جایی خونده بودم که گوگل فایل سیستم اختصاصی خودشو داره
۲) آیا میشه تو ویندوز فایل سیستم ext4 رو مشاهده کرد با استفاده از نرم افزار خاص و این مشکلو در اوبونتو 8.10 هم دارم که ext4 رو نمیتونه نشون بده ! آیا نرم افزاری واسه اونم هست؟
۳) شما از پارتیشن /home واسه بایگانی اطلاعاتتون استفاده میکنید؟
۴) اگه من بخوام فدورا رو هم نصب کنم واسه اونم میتونم از همین پارتشن /home استفاده کنم؟ و فقط واسه پارتیشن / یه ۲۰ گسگس رو اختصاص بدم؟
۵) شما نرم افزار هایی رو که به صورت دستی نصب میکنید در چه مسیری قرار میدید؟ آیا اونارو تو همون پارتیشن / یه جایی نصب میکنید یا نه ؟
۶) مثلا اگه بخوام همه برنامه های موجود در مخازن نصب بشن به چقدر فضا نیاز هست و تو کدوم پارتیشن
۷) واسه اسکریپت نویسی در شل لینوکس از چه زبانی استفاده میشه پایتون یا نه شل لینوکس واسه خودش یه زبون دیگه داره از کجا میتونم اطلاعاتی در این زمینه هم کسب کنم؟
ببخشید که سوالاتم یکم نه بیشتر زیاد شدن
آخه باید واسه اینکه تو لینوکس ماهر بشم باید زیاد بپرسم