انجمن‌های فارسی اوبونتو

لطفاً به انجمن‌ها وارد شده و یا جهت ورود ثبت‌نام نمائید

لطفاً جهت ورود نام کاربری و رمز عبورتان را وارد نمائید

ارائه ۲۴٫۱۰ اوبونتو منتشر شد 🎉

نویسنده موضوع: انتخاب پارتیشن  (دفعات بازدید: 2799 بار)

0 کاربر و 1 مهمان درحال مشاهده موضوع.

آفلاین tHr

• Full Member
  • *
  • ارسال: 142
انتخاب پارتیشن
« : 13 اردیبهشت 1389، 11:14 ب‌ظ »
سلام بچه ها من چند سوال داشتم ممنون میشم منو راهنمایی کنید
من می خوام اطلاعات هارد ۴۰ گیگم رو روی هارد ۵۰۰ گیگ بریزم قبلا من در هارد ۴۰ گیگ پارتیشن های ویندوزی داشتم که رو هر کدوم اطلاعاتی رو ذخیره کرده بودم الان می خوام اونارو به هارد ۵۰۰ که هم روش می خوام ویندوز و هم اوبونتو وشاید فدورا رو نصب کنم‌( سه سیستم عامل‌) البته ویندوز رو مجبورم نصب کنم چون می خوام با نرم افزار pspise یا orcad واسه شبیه سازی الکترونیک استفاده کنم البته میدونم رو لینوکس هم میتونم از geda استفاده کنم ولی زیاد بلد نیستم باهاش کار کنم اگه راهنمایی راجع به geda داشتین که من بتونم با استفاده از اون راهنما شبیه سازیام رو تو لینوکس اجرا کنم ممنون میشم.
و اما بریم سر اصل ماجرا من چطوری یه پارتیشن مناسب انتخاب کنم و این اطلاعاتو روش انتقال بدم ؟ یعنی یه پارتیشنی که هم پایدار باشه و هم سرعتش خوب باشه و هم بتونم از سیستم عامل های مختلف بهش دسترسی داشته باشم آیا این پارتیشن رو همون پارتیشن /home انتخاب کنم یا نه؟ کلا می خوام واسه بایگانی اطلاعات استفاده کنم
و یه سوال در رابطه با پارتیشن /home چقدر فضا واسش انتخاب کنم و چقدر واسه / کلا فضای هاردم ۵۰۰ گیگ هست و اصلا رو این پارتیشن /home چه اطلاعاتی ذخیره میشه چون بیشتر نرم افزارهایی که من نصب میکنم در /usr/lib ذخیرشون میکنم و البته این یه سوال واسم بوده که این نرم افزارها رو کجا و در چه مسیری ذخیره کنم؟
و راجع به اون پارتیشن واسه بایگانی آیا همه پارتیشن های هارد ۴۰ گیگ رو که یه پارتیشن واسه موزیک و یه پارتیشن واسه اطلاعات و... بود بریزم تو یه پارتیشن یکپارچه که بوسیله فولدرها قسمت های مختلف از هم جدا میشن ؟
آیا تو اوبونتو 8.10 میشه پارتیشن های ext4 رو مشاهدت کرد من که نمیتونم اررور میده من به این خاطر از ۸.۱۰ استفاده میکنم که فقط رو اون به راحتی میتونم مودم دایال آپ رو نصب کنم البته رو ۹.۱۰ هم نصب کردم ولی موقع اتصالno carrier داد که من نمیدونم مشکلش از کجا بود! آیا این مشکل در 10.4 برطرف شده ( چه خوشحال میشم اگه برطرف بشه \\:D/ ;D :o) مودم من motorola sm56 هست
خوشحال میشم اگه منو راهنمایی کنید
با تشکر :D ::)

آفلاین G99057G1HGEQ

• Full Member
  • *
  • ارسال: 173
    • دالبا.وردپرس.کام
پاسخ به: انتخاب پارتیشن
« پاسخ #1 : 14 اردیبهشت 1389، 08:30 ب‌ظ »
سلام
سوالتون خیلی طولانی شده، شاید اگر بخش بخشش کنید، و برای هر قسمت از سوال یه شماره‌ی جدا بزنید راحت‌تر بشه بهش جواب داد. بعضی قسمت‌هاشم میشه برد به یه تاپیک دیگه.

من فقط در چند مورد نظر خودم رو می‌گم:

فرمت پارتیشن:
با توجه به اینکه شما می‌خواید از ویندوز استفاده کنید، NTFS توصیه میشه تا اطلاعاتتون تو ویندوز هم به راحتی در دسترس باشه.( ext4 از نظر سرعت بدک نیست و امکانات امنیتی خوبی هم داره، در حد NTFS شاید کمی هم بهتر، ولی هنوز مثل NTFS امتحان خودشو پس نداده، البته REISERFS هم فرمت خیلی جالبیه، چون هم سرعت بسیار بالایی داره، هم داده‌ها در اون به نسبت حجم خیلی کمتری رو اشغال می‌کنن، اما هنوز به اندازه‌ی کافی پایدار نیست و مشکلاتی داره و بعضی‌ها شاهد از بین رفتن اطلاعات در اون بودن، در مورد XFS اطلاعات چندانی ندارم، اما نباید خیلی با ext تفاوت کنه، سرعتش احتمالا اندکی کمتره (به هیچ وجه محسوس نیست)، اما پایدار تره و میتونه یکی از گزینه‌ها باشه)

فضای پارتیشن‌ها:
کاملا بستگی به خودتون داره. برای عکس و موسیقی و فیلم و اینها به اندازه‌ی کافی فضا در نظر بگیرین. با خودتون حساب کنین چقدر برای نرم‌افزار لازم خواهید داشت. از اونجایی که هاردتون نسبتا جای زیادی داره، توصیه می‌کنم حداقل ۲۰ گیگ برای اوبونتو جدا کنید. من هم هاردم ۵۰۰ گیگ است و برای پارتیشن اوبونتو ۵۰ گیگ جدا کردم! (با این وجود آنقدر فیلم و موزیک از اینترنت دانلود می‌کنم که همین ۵۰ گیگ هم هر چند وقت یکبار پر می‌شود و باید به آنها را به درایو دیگری منتقل کنم یا روی دی‌وی‌دی بریزم یا ...)
این را هم در نظر داشته باشید که خود اوبونتو اصلا جای زیادی نمی‌گیرد، نهایتا پس از گذشت چند سال، با کلی نرم افزار که نصب کنید می‌شود ۱۰ گیگ!

نقل‌قول
و راجع به اون پارتیشن واسه بایگانی آیا همه پارتیشن های هارد ۴۰ گیگ رو که یه پارتیشن واسه موزیک و یه پارتیشن واسه اطلاعات و... بود بریزم تو یه پارتیشن یکپارچه که بوسیله فولدرها قسمت های مختلف از هم جدا میشن ؟
می‌تونید همین کار رو بکنید و هم می‌تونید برای موزیک‌ها یک پارتیشن جدا بسازید. مهم اینه که هنگام پارتیشن بندی اندازه‌ی پارتیشن‌ها رو درست انتخاب کنید، بعدها می‌تونید به هر روشی که می‌خواین اطلاعات رو در پارتیشن‌ها جابجا کنید.

آفلاین tHr

• Full Member
  • *
« پاسخ #2 : 14 اردیبهشت 1389، 09:25 ب‌ظ »
سلام ممنون که پاسخ دادید
1)من کلا واسه پارتیشن / و پارتیشن /home چقدر فضا بذارم؟ یعنی یه فضا واسه / , یه فضا واسه /home
2) از کجا میشه سرعت فایل سیستم ها رو مقایسه  کرد مثلا آیا ext4 خوبه یا NTFS ( کلا از نظر پایداری و سرعت دست یابی )( انتقال اطلاعات در هر کدوم چند هست؟ و سرعت دستیابی به اطلاعات چقدر هست؟)

آفلاین G99057G1HGEQ

• Full Member
  • *
    • دالبا.وردپرس.کام
« پاسخ #3 : 14 اردیبهشت 1389، 09:52 ب‌ظ »
نقل‌قول
1)من کلا واسه پارتیشن / و پارتیشن /home چقدر فضا بذارم؟ یعنی یه فضا واسه / , یه فضا واسه /home

با در نظر گرفتن فضای زیاد هارد شما، به نظرم می‌توانید برای هر کدام ۱۰ گیگ در نظر بگیرید

نقل‌قول
2) از کجا میشه سرعت فایل سیستم ها رو مقایسه  کرد مثلا آیا ext4 خوبه یا NTFS ( کلا از نظر پایداری و سرعت دست یابی )( انتقال اطلاعات در هر کدوم چند هست؟ و سرعت دستیابی به اطلاعات چقدر هست؟)
خیلی سخت میشه فایل‌سیستم‌های مختلف را با هم مقایسه کرد. در این زمینه تست‌های زیادی انجام شده.
اطلاعات کلی فایل‌سیستم‌ها در این صفحه‌ی ویکیپدیا با هم مقایسه شده:
http://en.wikipedia.org/wiki/Comparison_of_file_systems

اما اطلاعات چندان زیادی بدست نمیده.
بهترین روش اینه که نگاهی به تست‌هایی که در زمین فایل‌سیستم‌های مختلف انجام شده داشته باشید. مثلا این یکی:
http://web.archive.org/web/20040407211142/aurora.zemris.fer.hr/filesystems/

ولی به نتایج تنها یک سایت اکتفا نکنید، امکان داره یک سایت دیگه، نتایج کاملا متفاوتی به دست آورده باشه که علتش شرایط مختلف آزمایشه، مثل نوع سخت‌افزار، اندازه‌ی پارتیشن‌ها، نوع تست‌هایی که انجام میشه، دقت اندازه‌گیری‌ها و ...

خلاصه اینکه هنوز نمیشه به طور قطع گفت کدوم یکی بهتره و گاهی تصمیم گیری در این مورد واقعا دشوار میشه، به همین خاطر نباید زیاد سخت گرفت  ;)

آفلاین Comboy

• Full Member
  • *
  • ارسال: 132
« پاسخ #4 : 15 اردیبهشت 1389، 06:33 ق‌ظ »
ext4 هیچ مشکلی نداره، سرورهای گوگل هم از همین پارتیشن استفاده می کنند. منتها چون جدید هست بعضی ها دوست دارن شایعه پراکنی کنن.
بسیار سریع تر از ntfs هست. سیستم های فایلی ext چون حالت ژورنال دارند، اصلا نیازی به defrag ندارند. در حالیکه ntfs مرتب به defragmentation نیاز دارند.

در مورد پارتیشن بندی.من بعد از چندین بار به این اعداد رسیدم که فکر می کنم مناسب باشند.
برای / ۲۰ گیگ
برای بوت ۲۰۰ مگ
برای swap بستگی به میران رم داره. ۲ گیگ خوبه. اگه می خواین hibernate کنین باید به اندازه رم باشه.
برای tmp ده گیگ  (رایت دی وی دی به ۵ گیگ نیاز داره و دی وی دی های با حجم بالاتر هم ممکنه فردا مثل قارچ زیاد بشن)
هر چی موند هم برای home

برای مثال من بهتون می گم در حال حاضر هر کدوم از پارتیشن هام چقدر پر شدند:
۲۳ مگ از بوت پره (شاید شما بخواین چند تا لینوکس مختلف داشته باشین، کرنل ها بعدا فضا می خوان)
۷ گیگ روت پر شده.

به شخصه من اعتمادی به ویندوز و ntfs ندارم. برای همین ۹۶۰ گیگ هم برای home گذاشتم.

آفلاین tHr

• Full Member
  • *
« پاسخ #5 : 15 اردیبهشت 1389، 07:15 ب‌ظ »
با سلام و با تشکر از دوستان به دلیل پاسخ های خوبشون
۱) میشه توضیح بدین منظور از حالت ژورنال ext4 چی هست و نیازی به defrag نداره ؟ یعنی اینکه چون این فایل سیستم با استفاده از لینک لیست پیاده سازی شده دیگه فایل ها پراکنده نمیشن یا نه منظورتون یه چیزه دیگست ؟ میشه آدرس مقاله ای که در مورد فایل سیستم گوگل خوندین به من هم بدین بهش علا قه مند شدم! البته قبلا یه جایی خونده بودم که گوگل فایل سیستم اختصاصی خودشو داره
۲) آیا میشه تو ویندوز فایل سیستم ext4 رو مشاهده کرد با استفاده از نرم افزار خاص و این مشکلو در اوبونتو 8.10 هم دارم که ext4 رو نمیتونه نشون بده ! آیا نرم افزاری واسه اونم هست؟
۳) شما از پارتیشن /home واسه بایگانی اطلاعاتتون استفاده میکنید؟
۴) اگه من بخوام فدورا رو هم نصب کنم واسه اونم میتونم از همین پارتشن /home استفاده کنم؟ و فقط واسه پارتیشن / یه ۲۰ گسگس رو اختصاص بدم؟
۵) شما نرم افزار هایی رو که به صورت دستی نصب میکنید در چه مسیری قرار میدید؟ آیا اونارو تو همون پارتیشن / یه جایی نصب میکنید یا نه ؟
۶) مثلا اگه بخوام همه برنامه های موجود در مخازن نصب بشن به چقدر فضا نیاز هست و تو کدوم پارتیشن
۷) واسه اسکریپت نویسی در شل لینوکس از چه زبانی استفاده میشه پایتون یا نه شل لینوکس واسه خودش یه زبون دیگه داره از کجا میتونم اطلاعاتی در این زمینه هم کسب کنم؟
ببخشید که سوالاتم یکم نه بیشتر زیاد شدن ](*,) ??? آخه باید واسه اینکه تو لینوکس ماهر بشم باید زیاد بپرسم

آفلاین Comboy

• Full Member
  • *
  • ارسال: 132
« پاسخ #6 : 16 اردیبهشت 1389، 12:17 ق‌ظ »
با سلام و با تشکر از دوستان به دلیل پاسخ های خوبشون
۱) میشه توضیح بدین منظور از حالت ژورنال ext4 چی هست و نیازی به defrag نداره ؟ یعنی اینکه چون این فایل سیستم با استفاده از لینک لیست پیاده سازی شده دیگه فایل ها پراکنده نمیشن یا نه منظورتون یه چیزه دیگست ؟ میشه آدرس مقاله ای که در مورد فایل سیستم گوگل خوندین به من هم بدین بهش علا قه مند شدم! البته قبلا یه جایی خونده بودم که گوگل فایل سیستم اختصاصی خودشو داره
۲) آیا میشه تو ویندوز فایل سیستم ext4 رو مشاهده کرد با استفاده از نرم افزار خاص و این مشکلو در اوبونتو 8.10 هم دارم که ext4 رو نمیتونه نشون بده ! آیا نرم افزاری واسه اونم هست؟
۳) شما از پارتیشن /home واسه بایگانی اطلاعاتتون استفاده میکنید؟
۴) اگه من بخوام فدورا رو هم نصب کنم واسه اونم میتونم از همین پارتشن /home استفاده کنم؟ و فقط واسه پارتیشن / یه ۲۰ گسگس رو اختصاص بدم؟
۵) شما نرم افزار هایی رو که به صورت دستی نصب میکنید در چه مسیری قرار میدید؟ آیا اونارو تو همون پارتیشن / یه جایی نصب میکنید یا نه ؟
۶) مثلا اگه بخوام همه برنامه های موجود در مخازن نصب بشن به چقدر فضا نیاز هست و تو کدوم پارتیشن
۷) واسه اسکریپت نویسی در شل لینوکس از چه زبانی استفاده میشه پایتون یا نه شل لینوکس واسه خودش یه زبون دیگه داره از کجا میتونم اطلاعاتی در این زمینه هم کسب کنم؟
ببخشید که سوالاتم یکم نه بیشتر زیاد شدن ](*,) ??? آخه باید واسه اینکه تو لینوکس ماهر بشم باید زیاد بپرسم

۱-
http://arstechnica.com/open-source/news/2010/01/google-upgrading-to-ext4-hires-former-linux-foundation-cto.ars
۲- نه، ولی ext3 را با نرم افزار میشه تو وین دید.
http://www.fs-driver.org/۳- آره، چون فقط یک پارتیشن فیزیکی هست، برای cut کردن، فقط آدرس فایل عوض میشه و اون زمانی که در ویندوز برای انتقال یک فایل از درایو به درایوی دیگه گرفته میشه، وجود نداره. مثلا یک فایل ۵ گیگابایتی با یک درگ کردن ساده از جایی به جای دیگه منتقل میشه در عرض چند ثانیه.
۴- بله
۵- تو شاخه opt
۶- همه مخازن ۵ ۶ تا دی وی دی هستن. بیشتر از این نمی دونم. ولی اکثر این حجم برای زبانهای مختلف هست. بنابراین هنوز هم همون ۲۰ گیگ به نظرم کافی است مگه اینکه شما بخواین محیط اوپن آفیس را به زبان سواحلی هم داشته باشین. خود من ۶ گیگ پر شده. پس هنوز ۱۴ گیگ دیگه داره.
۷- ببین این به کارت می آد:
http://www.oreillynet.com/linux/cmd/

آفلاین G99057G1HGEQ

• Full Member
  • *
    • دالبا.وردپرس.کام
« پاسخ #7 : 16 اردیبهشت 1389، 04:27 ب‌ظ »
نقل‌قول

ژورنال یعنی اینکه فایل سیستم تغییرات ایجاد شده در خود را دنبال می‌کند، بنابراین در صورت وقوع خطا و رفتن برق و...، احتمال از دست رفتن داده‌ها در فایل سیستم‌های ژورنال کمتره و بازیابی داده‌ها ساده‌تر. ولی این موضوع تا اونجایی که من می‌دونم ربطی به فرگمنت شدن داده‌ها در سطح دیسک نداره. البته این درسته که ex4 خیلی دیرتر نسبت به ntfs فرگمنت میشه، اما این بخاطر ژورنال بودن فایل سیستم نیست. اون چیزی که باعث میشه ext4 دیر به دیر فرگمنت بشه، استفاده از extents به جای block mapping است و نیز به کارگیری تکنولوژی delayed allocation است. این دو تکنولوژی اجازه می‌دهند که مکان‌یابی برای درج فایل‌ها در سطح دیسک سخت، با دقت بیشتری انجام شود.

شما اگر جستجویی در سطح اینترنت داشته باشید ابزارهایی برای دفرگمنت کردن فایل‌سیستم‌های ژورنال (از جمله ext4) پیدا می‌کنید که نشان می‌دهد این فایل سیستم نیز نیاز به دفرگمنت کردن دارد. (هر چند این نیاز نسبت به سایر فایل سیستم‌ها در فواصل زمانی بیشتری رخ می‌دهد)

نقل‌قول

شل لینوکس زبان خودشو داره،‌ ولی شما می‌تونی به پایتون اسکریپت بنویسی اتفاقا اسکریپت نویسی به پایتون از اسکریپت نویسی به شل لینوکس خیلی هم ساده‌تره! (لااقل برای اسکریپت‌های طولانی)

اگه زبانتون خوبه توصیه می‌کنم این مقاله را بخوانید:
http://magazine.redhat.com/2008/02/07/python-for-bash-scripters-a-well-kept-secret/