انجمن‌های فارسی اوبونتو

لطفاً به انجمن‌ها وارد شده و یا جهت ورود ثبت‌نام نمائید

لطفاً جهت ورود نام کاربری و رمز عبورتان را وارد نمائید

توزیع گنو/لینوکس اوبونتو ۲۰ ساله شد 🎉

نویسنده موضوع: ویرایش یک فایل دیوانه کنندست؟  (دفعات بازدید: 6329 بار)

0 کاربر و 8 مهمان درحال مشاهده موضوع.

آفلاین liniolon

• Jr. Member
  • *
  • ارسال: 69
  • برنامه‌نویس و علاقه‌مند به دنیای آزاد
پاسخ : ویرایش یک فایل دیوانه کنندست؟
« پاسخ #30 : 22 شهریور 1395، 12:12 ق‌ظ »
نقل‌قول
@A_K_5820 ممنونم که تو این بحث شرکت کردی.
خواهش میکنم  :D
نقل‌قول
من هیچی نمی دونم به همین دلیل اصلا متوجه منظورت نشدم :(
منم هنوز خیلی از چیزها رو نمیدونم ;D ;D
اون دستوری که برات گذاشتم در کل دو قسمت داره یکی قبل از && (به معنی و) و یکی بعد از اون :
قسمت اول :
این دستور با استفاده از دسترسی ریشه (root) یک دایرکتوری میسازه
قسمت دوم :
و این دستور هم به دایرکتوری اجازه رو میده تا بدون دردسر فایل درست کنی و داخلش ویرایش کنی و در کل برای تمرین کردن این روش رو من بیشتر میپسندم
نقل‌قول
یه سوال:
http://amirsamimi.ir/indentline/
این تصاویر برای همین vim هست!!؟ همونی که تو ترمینال اجرا میشه!؟ ‍پس چرا این همه متفاوته؟
این قسمتی که رفتی معرفی یه پلاگین برای ویم هست تا تو رفتی رو به برنامه‌نویس نشون بده تا راحت‌تر برنامه‌نویسی کنه
و قسمت دوم سوالت! خیلی راحت ویم اونقدر قوی هست که هر طوری که دلت بخواد میتونی ویراش و شخصی سازیش بکنی و از کار کردن باهاش لذت ببری و بجای نصب کردن IDE های مختلف تنها با یه ویرایگشر همه اونها رو داشته باشی

توصیه میکنم اول این رو ببین :
http://amirsamimi.ir/vim/

و بعد این رو ببین :
http://amirsamimi.ir/indentline/

سوالی بود در خدمتم   ::)
وبلاگ من :
http://amirkouhkan.ir
برنامه نویس و علاقه مند به دنیای آزاد

آفلاین دانیال بهزادی

• ناظر انجمن
  • *
  • ارسال: 19754
  • Urahara Kiesuke
    • وبلاگ
« پاسخ #31 : 22 شهریور 1395، 04:46 ب‌ظ »
خوب فرض کنید من الان می خوام داخل پوشه www یک فایلی رو ویرایش کنم . که اسمش هست abc :
۱− آیا باید نرم افزار خاصی نصب کنم؟ اگر جواب بلی هست خود شما. شخص خود شما چه چیزی رو پیشنهاد می دید؟ هر نرم افزاری که فکر می کنید خوب هست و امکانات مناسبی رو داره لطفا معرفی کنید و بگید که چطوری نصبش کنم
خیر.با هر نرم‌افزاری می‌شه. توصیهٔ من vim است.

۲− و اینکه لطفا بگید که چطوری بازش کنم و چطوری کارارو ویش ببرم
آروم آروم. باید ببینی چرا الآن نمی‌تونی. ازش یه سری اطّلاعات می‌گیریم
$ ls -al /var/www
total 12
drwxr-xr-x  3 root root 4096 Sep  2 11:20 .
drwxrwxr-x 14 www-data www-data 4096 Sep  2 11:20 ..
drwxrwxr-x  2 www-data www-data 4096 Sep  2 11:32 html
این می‌گه این شاخه متعلّق به کاربر www-data و گروهی به همین نامه که خود کاربر و رگوه، اجازه دارن ازش چیز بخونن و توش اجرا کنن. پس یه کار خوب اینه که کاربرمون رو به گروه www-data بیفزاییم تا این دسترسی رو داشته باشه.
برای این‌کار این رو می‌زنیم:
$ sudo usermod $USER --append --groups www-dataحالا یک بار از سامانه خارج شده و دوباره وارد می‌شیم تا بتونیم داخلش چیزی بنویسیم.
اگه این ارسال بهت کمک کرد، دنبال دکمهٔ تشکر نگرد. به جاش تو هم به جامعهٔ آزادت کمک کن

آفلاین sonic69

• Sr. Member
  • *
  • ارسال: 376
« پاسخ #32 : 23 شهریور 1395، 02:41 ق‌ظ »
@دانیال بهزادی. با فیلم هایی که دوستمون لینک دادند دیدم خیلی بازتر شد و دارم روی vim کار می کنم. در مورد دسترسی یک سوالی برام ایجاد شد.
شما کد زیر رو به من دادید:
$ sudo usermod $USER --append --groups www-data
خوب این کد چطوری به لینوکس می فهمونه که منظور من کدوم پوشه www هست؟ شاید من N تا پوشه wwww داشته باشم . چطوریه؟

آفلاین رسول سعیدنژاد

• High Hero Member
  • *
  • ارسال: 3504
  • علی (ع): زَكَاةُ الْعِلْمِ نَشْرُه
« پاسخ #33 : 23 شهریور 1395، 08:31 ق‌ظ »
کاری به دایرکتوری www نداشت که! به یوزر و گروهش مربوط بود
شما یه دایرکتوری داری به اسم www که آونرش www-data هست. مثل یه کاربر! مثلا Hasan و Abbas و www-data  :)
این کاربر یه گروه هم به همین اسم داره. مثل خودت که گروهی هم اسم یوزرت داری. مثلا Rasool Rasool که یوزر و گروه به یک اسمن
هر کاربر یه گروه هم میتونه داشته باشه. و جالبیش اینجاس که میشه کاربرهای مختلف رو توی گروه های مختلف اضافه/حذف کرد. پس شما با اون دستور دانیال جان، میایی خودت رو عضو گروه اون کاربر میکنی. وقتی عضو گروه اون شدی، دسترسی‌هایی که اون داشته، شما هم داری. این دیگه کاری به دایرکتوری و فایل نداره. مستقیما با گروه درارتباطه. برای اینکه مثلا پرمیشن یه دایرکتوری خاصی رو تغییر بدی اون دیگه با کامند chmod هست که اونجا آره، باید مشخص کنی کدوم دایرکتوری رو میگی! ولی اینجا مهم نیست.  :)
نرم افزار، یک ابزاره. برای رسیدن به هدف ازش استفاده کنید. نرم افزار هدف شما نیست :) - آزادی، بزرگ‌ترین دروغ بشریت

آفلاین sonic69

• Sr. Member
  • *
« پاسخ #34 : 23 شهریور 1395، 01:20 ب‌ظ »
@RASOL ممنونم از توضیجاتت.اما نمی دونم چرا متوجه هیچ بخشی از صحبت هاتون نشدم :( میشه یه بار دیگه، یه جور دیگه توضیح بدید؟ لطفا

آفلاین رسول سعیدنژاد

• High Hero Member
  • *
  • ارسال: 3504
  • علی (ع): زَكَاةُ الْعِلْمِ نَشْرُه
« پاسخ #35 : 23 شهریور 1395، 02:08 ب‌ظ »
اینجوری نمیشه پس  :D
http://dl.kermooni.ir/jadi/lpic/
آزمون ۱۰۱ (با تمام ویدئوهای داخلش) رو دانلود کن کاملا و از همون اول بشین نگاه کن. بعد از دیدن این ویدئوها کامل متوجه میشی چی به چیه و اینجا کجاست و من کی‌ام و از این حرفا  ;D
نرم افزار، یک ابزاره. برای رسیدن به هدف ازش استفاده کنید. نرم افزار هدف شما نیست :) - آزادی، بزرگ‌ترین دروغ بشریت

آفلاین sonic69

• Sr. Member
  • *
« پاسخ #36 : 23 شهریور 1395، 02:22 ب‌ظ »
ممنونم. لینک رو دیدم. داخل ۱۰۱ چند تا پوشه بود و داخل هر پوشه چند تا ویدئو و... که بخام بشنینم ببینم زمان زیادی می بره.

به صورت اورژانسی میشه بگید برای اینکه به پوشه www دسترسی داشته باشم و بتونم هر کاری که می خوام توش انجام بدم باید چی کار کنم؟

آفلاین Sosha

• High Sr. Member
  • *
  • ارسال: 689
  • Only Ubuntu <3
    • نوشته های یک دوستدار گنو
« پاسخ #37 : 24 شهریور 1395، 12:08 ق‌ظ »
ممنونم. لینک رو دیدم. داخل ۱۰۱ چند تا پوشه بود و داخل هر پوشه چند تا ویدئو و... که بخام بشنینم ببینم زمان زیادی می بره.

به صورت اورژانسی میشه بگید برای اینکه به پوشه www دسترسی داشته باشم و بتونم هر کاری که می خوام توش انجام بدم باید چی کار کنم؟
داری به درجه‌ای میرسی که ما بهش میگیم آماده خوری. کمی تلاش کن عزیز، کلی تاپیک باز کردی که چی؟ خوب بشین خودت یکم تجربه کن تحقیق کن!
این که همه چی رو ما بهت بگیم که نمیشه. یه روزه همه اینارو یاد نمی گیری پس یه روزه هم نمیشه بهت یاد داد!
اگه این ارسال بهت کمک کرد، دنبال دکمهٔ تشکر نگرد. به جاش برو خدا رو شکر کن که با دمپایی نیومدم سراغت!

آفلاین sonic69

• Sr. Member
  • *
« پاسخ #38 : 24 شهریور 1395، 02:06 ق‌ظ »
سوشای عزیز احترام برات قايل هستم. پس از شما هم انتظار دارم اخترام خودتون رو نکه دارید! و بدوید با چه لحن و از چه کلماتی استفاده می کنید!!

نقل‌قول
داری به درجه‌ای میرسی که ما بهش میگیم آماده خوری
برای من هیچ مهم نیست که شما به این چی میگید! من به این میگم درخواست کمک!
آیا درخواست کممک برای اینکه راهنمایی کنید به یک پوشه دسترسی داشته باشم برای کارها و ... چیز زیادی هست! هیچ اجباری وجود نداره شما من رو راهنمایی کنید. اگر سوالام شما رو اذیت می کنه لطفا وارد تاپیک هایی که توسط من ایجاد میشه وارد نشید

نقل‌قول

کمی تلاش کن عزیز
هیمن که یک هفته هست وارد فضای ویندوز نشدم و پروژه هام رو عقب انداختم کم تلاشی هست!؟ من واقععا تو فضای اوبونتو گیج شدم و تنها امیدم دوستان این انجمن هست(− کسانی که دوست ندارند به یک مبتدی کمک کنند)

نقل‌قول
تاپیک باز کردی که چی؟
فکر نکنم برای باز کردن تاپیک باید از شما اجازه بگیرم! این حق من هست به هنوان کاربر سوالهام رو مطرح کنم به این امید دوستانی شاید لطف کنند و منت بزارند و کمک کنند (− کسانی که دوست ندارند به یک مبتدی کمک کنند)

نقل‌قول
این که همه چی رو ما بهت بگیم که نمیشه. یه روزه همه اینارو یاد نمی گیری پس یه روزه هم نمیشه بهت یاد داد!
من در بالا هم اشاره کردم. هیچ انتظاری از شما و دوستان ندارم. اگر شخصی لطف می کنه و منت میزاره و پاسخی میده از زرگواری خودش هست! و من قدر دان هستم. همانطور که در بالا عرض کردم اگر سوالهای من که کمی سطحی هست شما رو ازرده خاطر میکنه لطفا تاپیک های من رو نادیده بگیرید.

اگر پاسخ هام کمی تند بود عذر می خوام. پاسخ تندی ارسال کردید و آخر شبی کمی خاطرم رو آزرده کردید :)

آفلاین دانیال بهزادی

• ناظر انجمن
  • *
  • ارسال: 19754
  • Urahara Kiesuke
    • وبلاگ
اگه این ارسال بهت کمک کرد، دنبال دکمهٔ تشکر نگرد. به جاش تو هم به جامعهٔ آزادت کمک کن

آفلاین Sosha

• High Sr. Member
  • *
  • ارسال: 689
  • Only Ubuntu <3
    • نوشته های یک دوستدار گنو
« پاسخ #40 : 24 شهریور 1395، 01:18 ب‌ظ »
سوشای عزیز احترام برات قايل هستم. پس از شما هم انتظار دارم اخترام خودتون رو نکه دارید! و بدوید با چه لحن و از چه کلماتی استفاده می کنید!!

نقل‌قول
داری به درجه‌ای میرسی که ما بهش میگیم آماده خوری
برای من هیچ مهم نیست که شما به این چی میگید! من به این میگم درخواست کمک!
آیا درخواست کممک برای اینکه راهنمایی کنید به یک پوشه دسترسی داشته باشم برای کارها و ... چیز زیادی هست! هیچ اجباری وجود نداره شما من رو راهنمایی کنید. اگر سوالام شما رو اذیت می کنه لطفا وارد تاپیک هایی که توسط من ایجاد میشه وارد نشید

نقل‌قول

کمی تلاش کن عزیز
هیمن که یک هفته هست وارد فضای ویندوز نشدم و پروژه هام رو عقب انداختم کم تلاشی هست!؟ من واقععا تو فضای اوبونتو گیج شدم و تنها امیدم دوستان این انجمن هست(− کسانی که دوست ندارند به یک مبتدی کمک کنند)

نقل‌قول
تاپیک باز کردی که چی؟
فکر نکنم برای باز کردن تاپیک باید از شما اجازه بگیرم! این حق من هست به هنوان کاربر سوالهام رو مطرح کنم به این امید دوستانی شاید لطف کنند و منت بزارند و کمک کنند (− کسانی که دوست ندارند به یک مبتدی کمک کنند)

نقل‌قول
من در بالا هم اشاره کردم. هیچ انتظاری از شما و دوستان ندارم. اگر شخصی لطف می کنه و منت میزاره و پاسخی میده از زرگواری خودش هست! و من قدر دان هستم. همانطور که در بالا عرض کردم اگر سوالهای من که کمی سطحی هست شما رو ازرده خاطر میکنه لطفا تاپیک های من رو نادیده بگیرید.

اگر پاسخ هام کمی تند بود عذر می خوام. پاسخ تندی ارسال کردید و آخر شبی کمی خاطرم رو آزرده کردید :)
من هیچ مشکلی با تاپیک باز کردن شما ندارم و هیچگونه ناراحتی هم ندارم از پاسخ دادن به شما.
ولی هر پیشنهاد یا گفته‌ای که به شما میشه متوجه نمیشید و بقول خودتون گیج‌تر میشید. دلیلش اینه که شما اول باید تحقیق می کردید و بعد اوبونتو نصب می کردید. حالا کاریه که شده... ولی شدیدا عجله داری به نتیجه برسی. من بعد از ۵ماه تازه دارم میفهمیم چی به چیه.

میرفتم یه مطلبی می خوندم،‌توش از یه چیز دیگه گفته بود، مجبور بودم حالا برم دنبال اون موضوعی که توی مطلب گفته شده. میرفتم اونو می خوندم یه چیز دیگه باز توی مطلب دوم بود که نمی دونستم و باید میرفتم در موردش می خوندم...
واسه این که بتونم مطلب اولو بفهمم گاهی مجبور می شدم تا ۶تا مقاله دیگه بخونم که تازه اولی رو بفهمم.

این که میگم عجله نداشته باش واسه اینه...
اگه این ارسال بهت کمک کرد، دنبال دکمهٔ تشکر نگرد. به جاش برو خدا رو شکر کن که با دمپایی نیومدم سراغت!

آفلاین Nelliel

• High Hero Member
  • *
  • ارسال: 2151
  • Nelliel Tu Odelschwanck
« پاسخ #41 : 24 شهریور 1395، 04:26 ب‌ظ »
اگه برای یک مبتدی حساب کنی آره.

چه ربطی به مبتدی بودن یا نبودن داره؟ برنامه‌ی گرافیکی رو نباید با sudo باز کنی! حتی با همون gksudo هم پیشنهاد نمیشه! اصلا به برنامه‌ی گرافیکی نباید دسترسی روت داد!

احسنت! جواب درست را رسول داد! sudo با gksudo هیچ فرقی نداره در هر صورت داری پسورد روت را میدی برای یه ابزار گرافیکی اگه به امنیت هست اصلا با هیج کدوم نباید اجرا کنی!
طرفدار انیمه و مانگا - کاربر آرچ لینوکس

آفلاین M!lad

• عضو کاربران ایرانی اوبونتو
  • *
  • ارسال: 1757
« پاسخ #42 : 25 شهریور 1395، 12:22 ق‌ظ »
sudo و gksudo تو handle کردن environment فرق می‌کنند:

http://psychocats.net/ubuntu/graphicalsudo
..I feel no fault for the fault I feel..

آفلاین yahya.musavi

• Full Member
  • *
  • ارسال: 219
  • بهترین موسیقی دنیا=شنیدن صوت قرآن
« پاسخ #43 : 25 شهریور 1395، 09:02 ق‌ظ »
من حتی از نرم افزارهایی مثل synaptic و مثلا lightdm-gtk-greeter-setting و ... کلا نرم افزارهای گرافیکی که تحت روت اجرامی شوند استفاده نمی کنم.
اگرچه توزیع اوبونتو داخل پروفایل apparmor برای چنین نرم افزارهایی محدودیت گذاشته و اونا رو سندباکس کرده ، ولی باز نباید چنین نرم افزارهایی استفاده بشه.(اوبونتو بهترین تنظیمات رو برای apparmor قرار داده)
« آخرین ویرایش: 25 شهریور 1395، 09:09 ق‌ظ توسط y.musavi »
نپرسید کشورتان چه کاری می‌تواند برای شما انجام دهد. بپرسید شما چه کاری می‌توانید برای کشورتان انجام دهید.   جان اف. کندی

آزادی در پرتو قانون. همانند هوایی است که ما تنفس می کنیم. دوایت آیزنهاور