سلام دوستان...
من بعد از حدود 17-18 سال كار كردن با ويندوز و حدوداً 5-6 ماه كار كردن با اوبونتو بالاخره تصميم گرفتم به طور كامل ويندوز رو از روي laptop پاك كنم و فقط اوبونتو نصب كنم.
حالا يه سوال:
هارد laptop من 250 گيگ هست. از اطلاعاتم بكاپ گرفتم و حالا ميخوام كل پارتيشنهايي رو كه تو ويندوز ساخته بودم delet كنم و وقتي اوبونتو رو نصب ميكنم با اون پارتيشن بندي كنم... در مورد پارتيشن root، swap و home يه سري اطلاعات تو فروم خوندم اما هيچكدوم جواب سوال من نبود. من توي ويندوز 3 تا پارتيشن داشتم كه يكيش ويندوز نصب بود و دو تاي ديگه اطلاعات شخصي م.
چيزي كه دوستان تو تاپيكهاي مختلف بهش اشاره كرده بودن اين بود كه ميشه تمام اطلاعات شخصي رو توي پارتيشن home نگهداري كرد.
من نميخوام يه پارتيشن home داشته باشم مثلا با فضاي 200 گيگ... آيا ميتونم موقع پارتيشن بندي يه پارتيشن root، يه پارتيشن swap، يه پارتيشن home مثلا با حجم 2 گيگ و يه پارتيشن با حجم يك گيگ براي var درست كنم و مثلا دو تا پارتيشن 80 گيگي هم داشته باشم واسه اطلاعات شخصيم يا نه؟ اگر ميشه راهنمايي كنيد كه وقتي دارم اين دو تا پارتيشن رو درست ميكنم از چه نوعي بايد انتخاب كنم و به كجا بايد مونت كنم؟ آيا نيازي داره كه مونت كنم يا نه؟
و سوال دوم اينكه من رم 2 گيگي روي laptop دارم... پارتيشن swap چه مقدار باشه كه ايدهآل ترين performance رو بهم بده؟ و همينطور باقيه پارتيشنها مثل root، usr، و...
پيشاپيش از تمام كسايي كه لطف ميكنن و راهنماييم ميكنن تشكر ميكنم.
درود
بله می تونید ( منم همین کار رو کردم)
می تونید تعداد پارتیشن های مختلفی داشته باشید
بهتره فایل سیستمشون ext3 و یا raserfs باشه تا توزیع های مختلف بشناسنش
در مورد مونت
شما می تونید هر پارتیشنی رو به هر کجا که می خواید مونتش کنید که اگر در هنگام نصب این کار رو بکنید در fstab اضافه میشه و به طور اتوماتیک در هنگام لود سیستم مونت میشه
و می تونید بعد از نصب هم به fstab اضافه کنید
یا اصلاً هرموقع خواستید دستی مونت کنید
در مورد مکانش هم هر طور دوست داریدولی معمولش mnt - media - var هست می تونید دایرکتوری هایی به نام دلخواه در اینها بگیرید
در مورد swap من هم ۲ گیگ رم دارم و به خاطر اوراکل ۲.۵ گیگ swap گرفتم
۱ گیگ کافیه ولی اگر هایبرنیت هم می خواید ۲ گیگ و برای اطمینان یکم بیشتر