انجمن‌های فارسی اوبونتو

لطفاً به انجمن‌ها وارد شده و یا جهت ورود ثبت‌نام نمائید

لطفاً جهت ورود نام کاربری و رمز عبورتان را وارد نمائید

ارائه ۲۵٫۰۴ اوبونتو منتشر شد 🎉

نویسنده موضوع: سوال هایی که یه مهاجرت کننده از ویندوز داره !  (دفعات بازدید: 5471 بار)

0 کاربر و 1 مهمان درحال مشاهده موضوع.

آفلاین Creepter

• Newbie
  • *
  • ارسال: 23
سلام خدمت همه ی لینوکسی کار ها ی استاد.من خیلی سوال دارم که بیشترشو پایین نوشتم.اگه لطف کنید و جواب بدید خیلی چاکرتونیم.البته همین جوری هم مخلصیم.

اگه میشه به همه ی سوال های زیر جواب بدید تا از این سردرگمی بیرون بیام.

من تازه میخوام  وارد لینوکی بشم و هنوز صفر هستم.:

1-این Cd هایی که ubuntu  مجانی میده لایو هستن یا نه؟

2-لطفا لینک خرید اخرین وزژن Ubuntu نسخه ی Desktop  و مخصوص یه تازه کار بدید.(انتخاب Alternate و ... با خودتون.چون من هیچی از این چیزا بلد نیستم)ترجیحا لایو هم باشه بهتره.اگه نبود

هم همون معمولی طوری نیست.(فقط یه نسخه ی کامل باشه.متلا اگه نسخه های DVD کامل تر هستن DVD باشه.)

3-تفاوت نسخه ی لایو و معمولی چیه؟ایا توی لایو محدودویت هایی وجود داره یا مثلا نسخه هایی که روی هارد نصب میشن مخزن های بیشتری دارن یا ... ؟

4-این که میگن نسخه ی پارسیکس برای ایرانی ها بهتره راست میگن؟

5-ubuntu نرم افزار هایی نظیر Yahoo Messenger یا دیکشنری انگلیسی به فارسی و برعکس یا بازی مثل شطرنج یا درایور برای کارت های Nvidia داره؟

6-با لینوکس میشه یا Wine ( ببینید چه قدر خوب یاد گرفتم.هنوز ubuntu نصب نکردم همه چی رو یاد گرفتم ) فایل های .exe و Stup رو اجرا کرد؟

7-توی ubuntu مثل ویندوز نیست که مثلا یه درایو برای فیلم داشته باشه یه درایو برای موزیک و ...؟اگه نیست چه جوریه؟(فیلم موزیک و ... رو توی پارتیشن Home میریزه ؟)

8-Cd هما چه چیزهایی داره؟نرم افزار اضافه داره؟مخزن داره؟دیگه چی داره؟(Python رو هم داره ؟)

9-این ترمینال چیه شما ها هی میگید؟نمیدونم چرا منو یاد Dos میندازه.مگه Ubuntu گرافیکی نیست؟پس دیگه نوشتن چه معنی داره؟

و در اخر هم یه تشکر جانانه از همتون میکنم.

به امید روزی که Windows 7 قبل از اکران شدنش نابود بشه.فکرشو بکنید.اگه کاکروسافت میمد ویندوز رو کنار میذاشت و یه Linux ماکروسافتی میساخت چی میشد.
« آخرین ویرایش: 29 شهریور 1387، 04:05 ق‌ظ توسط Creepter »

آفلاین کنجکاو!

• High Sr. Member
  • *
  • ارسال: 580
  • الکترونیک + برنامه نویسی + لینوکس
    • یک کنجکاو بلاگ!
سلام عزیز. من هم مثل شما تازه کارم ولی پاسخ این سوالات رو با جستحو در ویکی و فروم فهمیدم! کاش شما هم کمی بیشتر وقتتون رو توی ویکی و فروم بذارید تا همه سوالاتتون برطرف بشه!
نقل‌قول
1-این Cd هایی که ubuntu  مجانی میده لایو هستن یا نه؟
والا این یکی رو نمی دونم!
نقل‌قول
2-لطفا لینک خرید اخرین وزژن Ubuntu نسخه ی Desktop  و مخصوص یه تازه کار بدید.(انتخاب Alternate و ... با خودتون.چون من هیچی از این چیزا بلد نیستم)ترجیحا لایو هم باشه بهتره.اگه نبود هم همون معمولی طوری نیست.(فقط یه نسخه ی کامل باشه.متلا اگه نسخه های DVD کامل تر هستن DVD باشه.)
خوب این رو قبلاْ‌هم بهتون گفتم. می تونید از دوستانی که در اون صفحه ویکی که لینک دادم اعلام کردن رایگان بگیرید و یا اینکه از سایت های لینوکس شاپ و سیتو دریافت کنید. اون نسخه Alternate لایو نیست. پس باید اون یکی دیگه رو بگیرید! :))
نقل‌قول
3-تفاوت نسخه ی لایو و معمولی چیه؟ایا توی لایو محدودویت هایی وجود داره یا مثلا نسخه هایی که روی هارد نصب میشن مخزن های بیشتری دارن یا ... ؟
نمی دونم شما در مورد لایو چی فکر کردید؟ همون لایو رو نصب می کنن دیگه! تنها مشکلش هم اینه که شما نمی تونین تغییری ایجاد کنین یا مثلاْ پسورد هاتون رو ذخیره کنین و ... . چون با یه ریست دوباره همه چیز میشه مثل اول! معمولاْ از خاصیت لایوش وقتی استفاده می کنن که وقت یا امکان نصبش نباشه و یه برنامه ای رو توش نیاز داشته باشن یا اینکه توی نصب شده یه مشکلی پیش اومده باشه که بخوان با لایو برطرف کنن! نه اینکه همیشه استفاده کنن!
نقل‌قول
4-این که میگن نسخه ی پارسیکس برای ایرانی ها بهتره راست میگن؟
والا من خودم استفاده نکردم. ولی شاید به این دلیل می گن که کار خود ایرانی هاست و فارسی رو خوب ساپورت می کنه! (که البته اکثر توزیعات خودب پشتیبانی می کنن!)
نقل‌قول
5-ubuntu نرم افزار هایی نظیر Yahoo Messenger یا دیکشنری انگلیسی به فارسی و برعکس یا بازی مثل شطرنج یا درایور برای کارت های Nvidia داره؟
چرا نداشته باشه؟ با وجود Pidgin که کار msn , gtalkh , yahoo  و بقیه رو می کنه چه نیازیه که تک تک همه رو داشته باشید! البته برنامه های دیگه هم هستن!
برای دیکشنری هم من این سه تا رو پیشنهاد می کنم که بهترین ها هستن: xFarDic - StarDic و Mdic که کار دو تا از اعضای این فرومه! :))
بازی هم تا دلت بخواد داره. با wine هم می تونی بازی های ویندوزی رو اجرا کنی! کارت گرافکیت رو هم می تونی نصب کنی! چرا که نه؟
نقل‌قول
6-با لینوکس میشه یا Wine ( ببینید چه قدر خوب یاد گرفتم.هنوز ubuntu نصب نکردم همه چی رو یاد گرفتم ) فایل های .exe و Stup رو اجرا کرد؟
بله. البته بعضی برنامه های دیگه هم هستن ولی بعضی هاشون ممکنه اینقدر خوب کار نکنن و اونهایی که خوبن پولین!
نقل‌قول
7-توی ubuntu مثل ویندوز نیست که مثلا یه درایو برای فیلم داشته باشه یه درایو برای موزیک و ...؟اگه نیست چه جوریه؟(فیلم موزیک و ... رو توی پارتیشن Home میریزه ؟)
چرا که نه؟ اوبونتوی هاردی ۸٫۰۴ این قابلیت خوب رو داره که به راحتی درایو های NTFS رو مونت می کنه و می تونی هم از روش بخونه و هم روش بنویسه! در یک کلام یعنی هیچ فرقی با ویندوز نمی کنه! :))
نقل‌قول
8-Cd هما چه چیزهایی داره؟نرم افزار اضافه داره؟مخزن داره؟دیگه چی داره؟(Python رو هم داره ؟)
والا! در اصل چیزهایی که توی هما هست بعضی نرم افزار های معروف و مورد نیازه برای افرادی که اینترنت پر سرعت ندارن و نمی تونن دانلود کنن! نه پایتون نداره ولی پایتون رو خود اوبونتو و تمامی توزیعات موقع نصب دارن و نصب می کنن!
نقل‌قول
9-این ترمینال چیه شما ها هی میگید؟نمیدونم چرا منو یاد Dos میندازه.مگه Ubuntu گرافیکی نیست؟پس دیگه نوشتن چه معنی داره؟
درسته. برای بیشتر کارها محیط گرافیکی هست ولی بعضی دستورات هست که گرافیکی نیستن! کار با ترمینال هم خیلی آسونه! همه اول فکر می کنن سخته! لازم نیست بشینی همه فرمان ها رو حفظ کنی! یه مدت که کار کنی فرمان هایی که همیشه نیاز داری یادت می مونن!

امیدوارم سوالاتتون رو به خوبی پاسخ داده باشم!
البته این که من پاسخ دادم گستاخی بود در برابر اساتید!

«پشتکار»«پشتکار»«پشتکار»

آفلاین کسری کشاورز

• High Sr. Member
  • *
  • ارسال: 608
  • Don't Look Back With Linux
و حتما http://wiki.ubuntu.ir/FAQ رو بخونید.  :)

آفلاین کرگدن

• High Hero Member
  • *
  • ارسال: 1769
درود دوست عزیز :)

۱- بله
۲-DVD کامل تر هست ( حتی می تونید هم kubuntu بگیرید و هم ubuntu )
dvd هم لایو هست و هم alternate

۳-در alternate شما پکیج هارو به صورت جدا دارید و می تونید بدون نصب مجدد از نسخه قبل ( یا داشتن دو دسکتاپ در کنار هم) به نسخه جدید آپدیت کنید
ولی ذیگه نمی تونید به صورت لایو باهاش کار کنید

۴- پارسیکس یه توزیع سبک و سریع هست که با توجه به نیاز های پارسی زبانان و ابزار های کاربردی اونها customize شده
یعنی به طور پیشفرض نرم افزار هایی کاربردی ( که برای ایرانی ها کاربرد بیشتری داره ) و زبان فارسی رو ساپورت می کنه
اگر اینترنت پر سرعت دارید و دوست دارید خودتون این تغییرات رو بدید و یاد بگیرید خیلی فرق نمی کنه از اوبنتو استفاده کنید یا پارسیکس
در عوض پشتیبانی پارسیکس از kde مناسب نیست
ولی اگر یک توزیع سبک و پر سرعت و راحت بخواید می تونه انتخاب خوبی باشه ( برای شروع و حتی در آینده)

۵ و ۶- دوستمون جواب دادند :)

۷- به اون شکل که فکر می کنید نه ولی اون نیازی که دارید بله :)
یعنی می تونید پارتیشن های مختلفی داشته باشید و در جاهایی که دوست دارید مونتشون کنید ( مهم نیست به چه اسمی و در کجا مونت بشه )

۸- نداشتم

۹- این ترمینال یکی از قدرتمند  ترین ابزار لینوکس هست
دلیل های بسیار زیادی داره که ازش استفاده میشه
مهمترین هاش
۱- در سرور ها بهتره فقط از خط فرمان استفاده بشه تا منابع سرور بی خودی استفاده نشه ( محیط گرافیکی خودش پروسس های اضافه و حافظه می بره که در سرور ها لزومی نیست)
۲-یکی از قدرتمند ترن ابزار ها هست که دست کاربر رو باز می ذاره تا هر کاری بکنه :)
حتی کار هایی که در مود گرافیکی محدود هستید و نمی تونید انجام بدید
چون بش یک زبان اسکریپتی قوی هست که حتی شما باهاش می تونید برنامه نویسی کنید :)
که حتی می توند دستورات رو در اون با هم ترکیب کنید و.....

۳- بعضی وقتا که مود گرافیکی خوب عمل نمی کنه یا هنوز ناقصه شما محدود نیستید و می تونید بدون نیاز به اون کارهاتون رو انجام بدید
حتی اگر مود گرافیکی به هر دلیلی با مشکل مواجه بشه و نتونید ازش استفاده کنید با مود تکست می تونید اونو درست کنید :)

۴- اگر یکم حرفه ای بشید می بینید که خیلی کار ها در مود تکست جذاب تر و سریعتر و راحت تر از انجامشون در مود گرافیکی هست

Vaio-VPCCW - core i7 -Nvidia GT320M -4GB -OS Fedora 20/ kde 4.12
Vbox: Centos 6.4 (server) / Archlinux

آفلاین Creepter

• Newbie
  • *
پاسخ به: سوال هایی که یه مهاجرت کننده از ویند
« پاسخ #4 : 30 شهریور 1387، 11:48 ب‌ظ »
واقها نمیدونم چه جوری ازتون تشکر کنمو.

من قبلش Wiki رو هم خونده بودم.اگه نخونده بودم که 177 تا سوال داشتم.

راستی در مورد این دوستایی که اعلام امادگی کردن:

1-چه جوری باهاشون ارتباط برقرار کنم؟

2-این دوستان CD اصل رو دارن یا معمولی(اگه معمولی باشه که خوب ادم خودش میره میخره.مسیله که پول نیست.مسیله اینه که CD اورجینال یه چیز دیگس)

3-این دوستان Cd رو میدن به خودمون یا قرض میدن؟

و با وجود خجالت زدگیم دو تا سوال دیگه هم دارم:

1-نسخه ی Studio رو بگیرم یا معمولی رو؟چه فرقی دارن؟

2-نسخه ی1.9  ultimate چیه؟چرا این قدر ورژنش پایینه(نسبت به 8.4.1 )؟
« آخرین ویرایش: 30 شهریور 1387، 11:55 ب‌ظ توسط Creepter »

آفلاین Freeman

• High Hero Member
  • *
  • ارسال: 2310
    • KDE Software Compilation
واقها نمیدونم چه جوری ازتون تشکر کنمو.

من قبلش Wiki رو هم خونده بودم.اگه نخونده بودم که 177 تا سوال داشتم.

راستی در مورد این دوستایی که اعلام امادگی کردن:

1-چه جوری باهاشون ارتباط برقرار کنم؟

2-این دوستان CD اصل رو دارن یا معمولی(اگه معمولی باشه که خوب ادم خودش میره میخره.مسیله که پول نیست.مسیله اینه که CD اورجینال یه چیز دیگس)

3-این دوستان Cd رو میدن به خودمون یا قرض میدن؟

و با وجود خجالت زدگیم دو تا سوال دیگه هم دارم:

1-نسخه ی Studio رو بگیرم یا معمولی رو؟چه فرقی دارن؟

2-نسخه ی1.9  ultimate چیه؟چرا این قدر ورژنش پایینه(نسبت به 8.4.1 )؟

1-با افراد داوطلب توزیع میتوان با ایمیل ارتباط برقرار کرد
۲-اوبونتو یک ایمیج است در اصل نوع cd که روی ان چاپ شده باشد مثل موارد ارسالی سایت اصلی یا چاپ نشده باشد فرقی ندارد در هر حالت یکیست و برای دانلود در دسترس
۳-دوستان cd را به شما میدهند مال شما برخی اوقات بطور هدیه تا انجا که من دیدم و برخی اوقات هم با مبلغ اندکی میفروشند
۴-در مورد اوبونتو استودیو هم که یک اوبونتو است که در ان بطور پیشفرض کدکهای پخش مولتی مدیا مثل mp3 نصب است و ان را امتحان کردم خوب است اوبونتو التیمیت هم که تعطیله

اما من پیشنهاد میکنم شما یک نسخه استاندارد اوبونتو (۸.۰۴.۱) را تهیه کنید و خودتان تا دلتان میخواد روی ان نرم افزار های دلخواه بریزید اوبونتوی دستکاری شده فاز نمی دهد  :Dو این عنصر فاز مهم است ;)

پیشنهاد من هم راه سر راست است خرید از یکی از دو فروشگاه  اصلی و معتبر جامعه لینوکس یا sito.ir و یا از لینوکس شاپ

موفق باشید

آفلاین Creepter

• Newbie
  • *
دست همگیتون درد نکنه.

من رفتم نسخه ی DVD رو گرفتم تا هم Alternate باشه و هم Live و هم میز کار های مختلف رو داشته باشه و هم نرم افزار های بیشتر.

نمیدونم چرا قیمتش اینقدر مناسب بود!

عجب دنیایه این متن باز.

آفلاین ناربه

• ناظر انجمن
  • *
  • ارسال: 2033
دست همگیتون درد نکنه.

من رفتم نسخه ی DVD رو گرفتم تا هم Alternate باشه و هم Live و هم میز کار های مختلف رو داشته باشه و هم نرم افزار های بیشتر.

عجب دنیایه این متن باز.

جالب تر هم میشه  \\:D/

آفلاین کرگدن

• High Hero Member
  • *
دست همگیتون درد نکنه.

عجب دنیایه این متن باز.

البته اوبنتو اینطور نیست
در dvd اوبونتو فقط دسکتاپ gnome
ودر kubuntu فقط kde

آفلاین snake

• Hero Member
  • *
  • ارسال: 997
دست همگیتون درد نکنه.

عجب دنیایه این متن باز.

سلام
البته اون يه مقدار پولي رو هم كه مي گيرن براي دي وي دي خام و كمك به انجمنهاي لينوكسه وگرنه خود سيستم عامل رايگانه.

Linux is not a word,It's a SPRITE

آفلاین Creepter

• Newbie
  • *
Yes.I know.

آفلاین Creepter

• Newbie
  • *
یه سوال جدید برام پیش امد:

وقتی شما دستور Apt-get .... رو وارد میکنید سیستم عامل از کجا مسیر فایل نصب رو تشخیص میده؟؟

2-پارتیشن Home به چه منظور است؟

3-وقتی یه App رو نصب میکنیم کجا نصب میشه؟ایا مثل ویندوز از ما سوال میکنه که کجا نصب شه یا ...؟

آفلاین snake

• Hero Member
  • *
  • ارسال: 997
یه سوال جدید برام پیش امد:

وقتی شما دستور Apt-get .... رو وارد میکنید سیستم عامل از کجا مسیر فایل نصب رو تشخیص میده؟؟

2-پارتیشن Home به چه منظور است؟

3-وقتی یه App رو نصب میکنیم کجا نصب میشه؟ایا مثل ویندوز از ما سوال میکنه که کجا نصب شه یا ...؟
سلام

1- فایلهای deb مسیرهای نصب فایل رو داخل خودسون دارن اگه منطورت محل پیدا کردن توی اینترنت یا سی دی که توی فایل sources.list  هعست.
2- پارتیشن home یه چیزی مثل ,my document  توی ویندوزه که فایلهای شخصیتو توش نگه می داری.

موفق باشی

Linux is not a word,It's a SPRITE

آفلاین GrAnDpA

• Jr. Member
  • *
  • ارسال: 76
پاسخ به: سوال هایی که یه مهاجرت کننده از ویند
« پاسخ #13 : 05 مهر 1387، 01:00 ق‌ظ »
نقل‌قول
-در alternate شما پکیج هارو به صورت جدا دارید و می تونید بدون نصب مجدد از نسخه قبل ( یا داشتن دو دسکتاپ در کنار هم) به نسخه جدید آپدیت کنید
ولی ذیگه نمی تونید به صورت لایو باهاش کار کنید

سلام. يه سوال داشتم. ميشه گفت سي دي لايو جامع تر از آلترنيت هست؟ چون سي دي كه قابليت لايو داشته باشه حتما به صورت آلترنيت هم نصب ميشه اما برعكسش درست نيست! (درستي اين دليلي كه ذكر كردم را هم نمي دونم.شما بگيد ;))الان سي دي كه من از اوبونتو دارم (خودش فرستاده) هم به صورت لايو اجرا ميشه و هم نصب ميشه روي كامپيوتر. اسمش لايو ميشه ديگه؟
دوم هم اينكه جمله اي را كه نقل قول كردم زياد خوب متوجه نشدم. يعني اينكه بسته ها توي آلترنيت موجودند؟ (در تمام اين پست منطور من سي دهاي لايو آلترنيت هستند،اما اگه شما در مورد دوي وي دي هم همين سوال ها را پاسخ بديد ممنون ميشم)اگر در اوبونتو موجودند، پس اين سي دي كه خود اوبونتو برا من فرستاده بسته اي توش نيست انگار. اگر هم سي دي لايو هست پس چرا روي كامپيوتر نصب ميشه؟

با تشكر...

آفلاین کرگدن

• High Hero Member
  • *
درود

cd لایو قابلیت نصب شدن داره ولی پکیجهاش در دسترس نیست ( اونتور که مجزا و مشخص باشه)
cd که از طرف سایت رسمس ارسال میشه لایو هست
با cd لایو شما نمی تونید آپدیت کنید یا پکیجی  خاص رو ازش نصب کنید ( یا دسکتاپ های مختلف ر در کنار هم داشته باشید)

در dvd هر دوی این امکان هست و پکیج های بیشتری هم در اختیارتون هست