انجمن‌های فارسی اوبونتو

لطفاً به انجمن‌ها وارد شده و یا جهت ورود ثبت‌نام نمائید

لطفاً جهت ورود نام کاربری و رمز عبورتان را وارد نمائید

نویسنده موضوع: کتاب فارسی برای آموزش زبان C  (دفعات بازدید: 1923 بار)

0 کاربر و 1 مهمان درحال مشاهده موضوع.

آفلاین Mr-virus

• Full Member
  • *
  • ارسال: 136
کتاب فارسی برای آموزش زبان C
« : 28 اسفند 1398، 11:45 ق‌ظ »
سلام و عرض ادب.
دوستان بنده مدتی هست دنبال کتاب مناسب برای یادگیری زبانC هستم و متاسفانه تسلط به زبان انگلیسی ندارم و نمیتونم از منابع انگلیسی زبان استفاده کنم.کتبی هم که در بازار دیدم ظاهراً طبق استاندارد POSIX آموزش ندادن.لطفا از دوستان عزیز اگر کسی منبع مکتوب مناسبی داره برای بنده معرفی کنه.ممنون میشم.

آفلاین محمد رجبی

• Sr. Member
  • *
  • ارسال: 276
  • Ubuntu 22.04
    • اورلرن
پاسخ : کتاب فارسی برای آموزش زبان C
« پاسخ #1 : 28 اسفند 1398، 05:02 ب‌ظ »
سلام و عرض ادب.
دوستان بنده مدتی هست دنبال کتاب مناسب برای یادگیری زبانC هستم و متاسفانه تسلط به زبان انگلیسی ندارم و نمیتونم از منابع انگلیسی زبان استفاده کنم.کتبی هم که در بازار دیدم ظاهراً طبق استاندارد POSIX آموزش ندادن.لطفا از دوستان عزیز اگر کسی منبع مکتوب مناسبی داره برای بنده معرفی کنه.ممنون میشم.
با  سلام. بنده خودم کتاب زبان c آقای جعفر نژاد قمی رو خوندم. کتاب های برنامه نویسی واقعا قطور و بی مسرف هستند. بهتره از ویدیو های آموزشی استفاده کنید.  میتونید از این سایت :  faradars.org ویدیو های خوب رو با قیمت پایین خریداری کنین. بازم اگه بدردتون تخود بهتره برین سراغ منابع انگلیسی. (درسته که سخته ولی شدنیه).
ما نمیتوانیم به مانند یک سوزن از جامعه بیرون بزنیم، ما همراه با جامعه پیش میرویم پس باید به افزایش سواد جامعه کمک کنیم تا خودمان باسواد شویم
«خلاصه ی نقل قولی از جادی»

آفلاین alend

• High Hero Member
  • *
  • ارسال: 1319
« پاسخ #2 : 03 فروردین 1399، 11:38 ق‌ظ »
سلام و عرض ادب.
با  سلام. بنده خودم کتاب زبان c آقای جعفر نژاد قمی رو خوندم. کتاب های برنامه نویسی واقعا قطور و بی مسرف هستند. بهتره از ویدیو های آموزشی استفاده کنید.  میتونید از این سایت :  faradars.org ویدیو های خوب رو با قیمت پایین خریداری کنین. بازم اگه بدردتون تخود بهتره برین سراغ منابع انگلیسی. (درسته که سخته ولی شدنیه).

اتفاقا کتاب بهترین منبع است. ولی این کتاب منبع خوبی برای یادگیری سی نیست.

آفلاین هومان

• High Hero Member
  • *
  • ارسال: 1527
  • آرچ + گنوم
« پاسخ #3 : 03 فروردین 1399، 12:07 ب‌ظ »

سلام و عرض ادب.
کتاب داریم تا کتاب مثلا سی که حضرت دنیس ریچی نوشتند عالیه

آفلاین esmaeelE

• ناظر انجمن
  • *
  • ارسال: 1269
« پاسخ #4 : 08 فروردین 1399، 10:48 ق‌ظ »
امروزه شروع یادگیری برنامه نویسی با زبان C با وجود زبان‌های جدیدتر و ساده‌تری مثل Python پیشنهاد نمی‌شه هرچند که غیر ممکن هم نیست ولی صرف وقت، حوصله و تلاش بیشتری می‌طلبه.

وقتی C یاد بگیرید که مجبور باشید یا هدف خاصی برای این‌ کار داشته باشید.

برنامه نویسی دستگاه‌های Embedded، شبکه، برنامه نویسی سطح پایین و سیستم‌عامل از موارد ویژه کاربرد زبان C است.

پیشنهاد می‌کنم
  • از متون فارسی دوری کنید اگر زبان نمی‌دانید یاد بگیرید و خودتونو از انبوهی از مطالب آموزشی با کیفیت محروم نکنید.
    محاله برنامه نویس خوب انگلیسی بلد نباشه
  • از منابع قدیمی و کتاب‌هایی که قبل از استاندارد C11 نوشته شدند و ترجمه‌هایی از جعفرنژاد دوری کنید

پاسخ به سوال

تا جایی که من می‌دونم منابع آموزشی مکتوب C خوبی به زبان فارسی نداریم اما بین چیز‌های موجود دو مورد زیر از نظر من مناسب‌تر هستند.

۱)  مرجع کوچک برنامه نویسی C ترجمه‌ای از C Quick Syntax Reference, by Mikael Olsson 

کتاب‌های این سری ساده و برای شروع مناسب هستند.

۲) چگونه با C برنامه بنویسیم؟ ترجمه: حسین ابراهیم زاده قلزم
ترجمه کتاب C: How to Program by Harvey Deitel and Paul Deitel

این کتاب که به دنیس ریچی خالق زبان C تقدیم شده با استاندارد C11 سازگار است.

تنها ترجمه‌ی خوبی از این کتاب که دربازار موجود است و منبع درسی دانشگاه هم هست.(البته نسخه قبلی ویرایش ششم)

نکته‌ای که باید در مورد این کتاب به آن توجه داشت این که برخی از فصل‌ها به عنوان آشنایی با ++C شامل مطالب مربوط به این زبان هم هست.

تذکر: C و ++C دوزبان متفاوت هستند.

کتاب نوشته شده توسط پدید آورندگان زبان C با نام The C Programming Language که به K&R یا انجیل برنامه نویسی C معروف است جدای از ارزش آن به هیچ وجه منبع مناسبی برای شروع یادگیری نیست.

بسیاری از برنامه‌های موجود در کتاب، توابع ناامن و سبک کدنویسی (Coding Style) آن امروزه عملا منسوخ شده اند.

ویرایش

سایر کتاب‌های خوب

Modern C for Absolute Beginners
A Friendly Introduction to the C Programming Language
Apress
« آخرین ویرایش: 01 مهر 1402، 09:29 ب‌ظ توسط esmaeelE »

آفلاین Mr-virus

• Full Member
  • *
  • ارسال: 136
« پاسخ #5 : 21 فروردین 1399، 02:13 ق‌ظ »
امروزه شروع یادگیری برنامه نویسی با زبان C با وجود زبان‌های جدیدتر و ساده‌تری مثل Python درست نیست هرچند که غیر ممکن هم نیست ولی صرف وقت، حوصله و تلاش بیشتری می‌طلبه.

وقتی C یاد بگیرید که مجبور باشید یا هدف خاصی برای این‌ کار داشته باشید.

برنامه نویسی دستگاه‌های Embedded  شبکه، برنامه نویسی سطح پایین و سیستم‌عامل از موارد ویژه کاربرد زبان C است.

توصیه می‌کنم
  • از متون فارسی دوری کنید اگر زبان نمی‌دانید یاد بگیرید و خودتونو از انبوهی از مطالب آموزشی با کیفیت محروم نکنید.
    محاله برنامه نویس خوب انگلیسی بلد نباشه
  • از منابع قدیمی و کتاب‌هایی که قبل از استاندارد C11 نوشته شدند و ترجمه‌هایی از جعفرنژاد دوری کنید

پاسخ به سوال

تا جایی که من می‌دونم منابع آموزشی مکتوب C خوبی به زبان فارسی نداریم اما بین چیز‌های موجود دو مورد زیر از نظر من مناسب‌تر هستند.

۱)  مرجع کوچک برنامه نویسی C ترجمه‌ای از C Quick Syntax Reference, by Mikael Olsson 

کتاب‌های این سری ساده و برای شروع مناسب هستند.

۲) چگونه با C برنامه بنویسیم؟ ترجمه: حسین ابراهیم زاده قلزم
ترجمه کتاب C: How to Program by Harvey Deitel and Paul Deitel

این کتاب که به دنیس ریچی خالق زبان C تقدیم شده با استاندارد C11 سازگار است.

تنها ترجمه‌ی خوبی از این کتاب که دربازار موجود است و منبع درسی دانشگاه هم هست.(البته نسخه قبلی ویرایش ششم)

نکته‌ای که باید در مورد این کتاب به آن توجه داشت این که برخی از فصل‌ها به عنوان آشنایی با ++C شامل مطالب مربوط به این زبان هم هست.

تذکر: C و ++C دوزبان متفاوت هستند.

کتاب نوشته شده توسط پدید آورندگان زبان C با نام The C Programming Language که به K&R یا انجیل برنامه نویسی C معروف است جدای از ارزش آن به هیچ وجه منبع مناسبی برای شروع یادگیری نیست.

بسیاری از برنامه‌های موجود در کتاب، توابع ناامن و سبک کدنویسی (Coding Style) آن امروزه عملا منسوخ شده اند.

بسیار ممنونم.هم از شما هم از دوستانی که وقت اختصاص دادند.