دوست عزیز نصف مواردی که در بالا فرمودین به دلیل اینه که فلسفه اسنپ رو کامل مطالعه نکردین.
خیر فاراب جان کامل مطالعه کردم. اتفاقاً دقیقاً انتقاد ما هم به خاطر همین فلسفه است. همون فلسفه است که این ساختار رو شکل داده و موجب مشکلاتی مثل عدم یکپارچگی، سربار بیشتر، حجم بیشتر و کندی شده ....
پکیج های اسنپ همه dependency ها رو همراه خودشون ندارن و فایل های اصلی گنوم و QT رو بصورت اشتراکی استفاده میکنند. مثلا gnome-3-28-1804 باید نصب باشه و اتفاقا این هم یک برتری اسنپ هست.
بله دقیقاً خودم به این اشاره کرده بودم و اگه دوباره پیامم رو بخونین، میبینین که به همون gnome-3-28-1804 هم اشاره کرده بودم. ولی انتقادی که بهش وارد اینه که چرا اجازهی حذف این پکیج (gnome-3-28-1804) رو میده در شرایطی که بخشی از پیشنیازهای پکیجهای دیگه رو به همراه داره؟ وگرنه چیزی که شما اول گفتین این بودش:
اتفاقا اسنپ همه dependency ها رو تیو پکیج قرار میده و این مشکلات اتفاقا برای APT هست
در ضمن استفادهی نسبتاً اشتراکی کتابخونهها و ... در اسنپ، چطور میتونه برتری اسنپ به APT باشه، در شرایطی که استفاده اشتراکی پیشنیازها رو بهترین شکل خود APT داره؟
من وکیل مدافع اسنپ نیستم. اما اسنپ اومده که توسعه نرم افزار رو سمت developer راحت تر کنه و نگرانیش رو کمتر کنه که در نهایت به توسعه اوکوسیستم در گنو/لینوکس کمک کنه که همه گیریش بیاد بالای یک دو درصد. این کار مسلما بهایی داره مخصوصا در کوتاه مدت اما در بلند مدت به نفع سیستم هست.
این رو کامل قبول دارم. قطعاً یکی از مزایای اسنپ عدم وابستگی به توزیع و standalone بودن اونه که این قضیه کار توسعهدهندهها رو به شدت آسون کرده. ولی چیزی که در مورد این تاپیک هست اینه که چرا در شرایطی که ما توی مخازن پکیجی مثل gimp رو داریم باید بیایم و از اسنپ استفاده کنیم؟ این قضیه جز مشکل، چه امکاناتی رو میتونه فراهم کنه؟ developer اومده gimp رو توسعه داده و maintainer هم به بهترین شکل ممکن، کارهای بستهبندی اون رو انجام داده و چندین سال توی مخازن اوبونتو/دبیان این پکیج رو داریم. خب تحت این شرایط چرا باید سراغ اسنپ بریم و سربار سیستم رو بیشتر کنیم؟
خود ردهت هم این موضوع رو متوجه شده و flatpack رو معرفی کرده وگرنه چه نیازی بود که از yum یا بقیه پکیج منیجرها دست بکشه؟
خب YUM v3 ساختار قدیمی داشت و مشکلاتی مثل performance و ... داشت. برای همین DNF توسعه داده شد و ابتدا در فدورا و سپس در ردهت (YUM v4 برمبنای تکنولوژی DNF) جایگزین شد. خود این موضوع نیشون میده که ردهت از YUM و DNF دست نکشیده و داره توسعهشون میده.
در مورد Flatpak هم تا جایی که میدونم ربطی به ردهت نداره و ردهت اون رو معرفی نکرده. Flatpak یه پروژهی مستقل هستش. حالا دلیل اینکه اکثراً Flatpak رو با توزیعهایی مثل فدورا و ... میشناسن، دلیلش برمیگرده به پیشینهی تاریخی قضیه. چون فدورا جزء اولین توزیعهایی بود که به صورت رسمی از Flatpak پشتیبانی کرد و بعدها خیلی از توسعههندههای اون هم به توسعهی Flatpak کمک کردن.)
دلیل این تصمیم فدورا هم تا جایی که میدونم برمیگرده به رقابت با اوبونتو. ما اینور توی اوبونتو snap رو داشتیم که پشتیبانی
کاملی از فدورا نداشت. (یا اگه دقیقتر بخوام بگم برای sandboxing به AppArmor و همچنین نسخهی Ubuntu patched نیاز بود که در فدورا به صورت پیشفرض فعال نبودن) برای همین هم فدورا از پروژهی Flatpak به طور کامل حمایت کرد.
اگر APT مشکلاتی نداره، چرا کانونیکال داره سعی میکنه حذفش کنه؟
میشه بگین دقیقاً کجای رودمپ اوبونتو به همچین چیزی اشاره شده؟ من این رو چند بار دیگه هم توی انجمن شنیدم ولی هر بار که درخواستی برای منبع داده شده، بیجواب موندش.
در نهایت، تغییر و آپیدت لازمه اما هر آپدیت یه بهایی داره
با این حرفتون کاملاً موافقم. ایدهی بستههای standalone ایدهی جذابیه. و کلاً ساختار اسنپ و Flatpak و ... ساختارهای خوبی هستن. ولی چیزی که هست هنوز خیلی جای کار دارن و مشکلات اساسی دارن که باعث میشه فعلاً سراغشون نریم. (حداقل در مورد پکیجهایی که توی مخازن هستن)
مطمئناً اگر یک روز توزیعهای معتبر دنیا مدیربستههای فعلیشون رو کنار بذازن و سراغ ساختارهای standalone برن، اون روز بسیاری از مشکلات فعلیشون مرتفع شده. ولی در حال حاضر که این مشکلات وجود داره، منطقی نیست با پاس دادن کاربر تازهکار به اسنپ، مشکلاتشون رو بیشتر کنیم. اونم در شرایطی که داکیومنت، آموزش و Q/A برای اسنپ خیلی کمتر از APTئه و در صورت بروز مشکل، کار سختتری رو در پیش خواهد داشت.
کل دلیل مخالفت قدیمیای انجمن با اسنپ به همینی برمیگرده که بالاتر خدمتتون توضیح دادم. وگرنه هیچکس از تغییر نمیترسه. نمونهاش تغییراتی مثل PulseAudio و systemd که توی روزای اول اومدنشون واقعاً باگها و مشکلات فاجعهباری (به خصوص PulseAudio) داشتن ولی خب با گذشت زمان و بهبودشون، جامعهی کاربری (در عین حال که هنوز هم به ساختار systemd انتقادات زیادی وارده) قبولشون کرد و الان جزئی از زندگیمون رو تشکیل میدن.
در مورد اسنپ هم اجازه بدین زمان و توسعهدهندهها تصمیم بگیرن. اگه روزی عملکردی بهتر از APT ازش دیدم، خودم جزء اولین نفراتی خواهم بود که دیگران رو به سمتش سوق میده. ولی امروز، اون روز نیست. امروز دلیلی برای جایگزینی با APT و تحمل سربار بیشتر به سیستم رو نمیبینم. اینکه تمام پکیجها رو بخوایم با اسنپ نصب کنیم، روی سرعت بوت، سرعت اجرا و حجم مصرفی و ... تأثیر محسوسی میذاره و تا زمان اصلاح این قضیه، بهتره حداقل در مورد پکیجهایی که در مخازن رسمی وجود دارن، سراغ اسنپ نریم.
موفق باشید.
خیلی ممنون. همچنین.