در ارتباط با چیزهایی که گفتید، نظراتم رو بیان میکنم.
اینجا انجمن گنو نیست اینجا انجمن کاربران اوبونتو هست و این کاربران اوبونتو هم می تونن نرم افزار غیر آزاد نصب کنن و هم نرم افزار آزاد، پس این رویکرد که هیچ کس حق نداره در این انجمن از نرم افزار غیر آزاد سوال کنه رویکرد کاملا اشتباهی هست
این، یک تصمیم مدیریتی است. اگر این انجمن، مال افراد خاصی است، طبیعتا تصمیمگیری درباره حدود فعالیتهای مجاز هم وابسته به تصمیم آنهاست. اگر این انجمن متعلق به جامعه کاربران اوبونتو است، طبیعتا باید بازتابی از نیازها و علاقهمندیهای آنها باشه. به نظرم مدیریت باید به شکلی روشن بیان کنه که آیا این انجمن متعلق به جامعه است یا یک سری افراد خاص.
من هم اگر روزی بخواهم چیزی را راهاندازی کنم، قوانین خودم را برای آن وضع میکنم. روشن هم خواهم گفت که این مجموعه، متعلق به فلانی است و چنین رویکردی را دنبال میکند.
لذا این نقد، بسته به این که صاحب این انجمن چه کسی/کسانی است میتواند وارد یا ناوارد باشد. شخصا بعید میدانم این انجمن متعلق به جامعه باشه. چون نه جامعه هزینههاش رو تامین میکنه و نه در تصمیمگیریهاش سهم داره. قدرتی هم در تعیین مدیران نداره. حتی به نظر میرسه مدیراناش رو نشه نقد و برای کارهای غلطشان مؤاخذه کرد. اگر چنین باشه، باید خیلی صریح بیان بشه که این انجمن، متعلق به فلانی و فلانی است و هیچ ارتباطی با جامعه کاربران اوبونتو ندارد.
مسائلی از جمله بحث عدم دسترسی کاربران لاگ تهران که منطقا باید به سورس بات تلگرامی دسترسی می داشتن (بحث دریافت پول کاملا منطقیه ولی تا اون ۲۰۰ یورو پرداخت نشده بود می شد اساسا از اون بات استفاده نکرد چون ارائه نرم افزار بدون ارائه سورس کدش کاملا ناقض GPL هست
این موضوع، جز اینکه سازنده آن بات یکی از مدیران این انجمن است، ارتباطی با این انجمن ندارد. طرح آن مساله زیر این موضوع لااقل به این شکلی که طرح شده به نظرم اشتباه هست.
حس می کنم ناظر بودن ویژگی های لازم داره که افراد ناظر موجود اونها رو دارا نیستن اولین ویژگی لازم انعطاف هست
این بستگی داره که منظورتون از انعطاف چی باشه. حدود انعطاف، به قوانین بر میگرده. اگر قوانین گفته که بحث فقط محدود به نرمافزارهای آزاد باشه، انعطاف معنی نداره. با این حال، موافقم که گاهی واکنشها حالت خشن دارند و باعث میشن افراد زده بشه. این اصلا خوب نیست. اما شاید راه حل آن، مطالبه شل گرفتن از سمت مدیران نباشه. اگر این انجمن مال افراد خاصی است، راه حل صحیح، راه اندازی انجمنی برخواسته از جامعه کاربران است. اگر چنین جامعهای تشکیل نمیشه، نباید انتظار داشت مدیران این انجمن بار دیگران را بر دوش بکشن.
دومین ویژگی عدم سو استفاده از قدرت نظارت هست که اون رو هم متاسفانه بعضی ها دارا نیستن و با کوچیکترین بهانه ای تاپیک مورد نظر رو قفل می کنن تا ثابت کنن کسی نمی تونه روی حرف اونا حرف بزنه
من به طور خاص پیگیر پاسخگویی مدیران انحمن در خصوص سوءاستفاده یکی از ناظران از قدرتاش برای قفل کردن بحثهایی خودش منحرفشان میکند و سپس برای جمع کردن بحث، آنها را میبندد هستم. امیدی به احقاق حق ندارم اما لازم است روشن شود که رویکرد مدیران این انجمن چیست. امیدوارم ناامیدیام بیجا باشد.
انعطاف ثمرش شده هسته ای مثل هسته لینوکس و رویکرد سخت گیرانه نتیجش شده هسته هرد
بعید میدانم مثال خوبی زده باشید. وارد بحثش نمیشم.
در مورد مثال کره شمالی هم واقعا مثال خوبی نیست. البته واقعیتاش را بخواهم بگویم، من هم دیدهام کسانی را که دیگران را برای عدم استفاده از نرمافزار آزاد تخطئه کردهاند ولی خودشان در مواردی، چیزهایی برای نرمافزار آزاد را با با نرمافزارهای غیرآزاد تولید کردهاند. این، نباید بهانهای شود برای اینکه بگوییم بیایید از اصول عدول کنیم. چنین عدولی تهش میشه استهاله جنبش نرمافزار آزاد در جنبش متنباز.
به طور خاص، من سختگیری زیادی برای مهاجرت به نرمافزارهای آزاد دارم. اما این سختگیری، سختگیری در حرکت کردن است نه در استفاده. خودم همیشه روند مهاجرت را آهسته دنبال میکنم تا بتوانم هزینه مهاجرت را کاهش دهم و طوری نشود که جوگیرانه مهاجرت کنم و با سرشکستگی برگردم. همین را به دیگران هم پیشنهاد میکنم. اما این، یک مساله راهبردی است. نقطه عزیمت من روشن است. فقط حرکتم به سمت آن نقطه، دفعی نیست.
جمعبندیام این است که اگر این انجمن، مال یک سری افراد است، آنها هستند که تصمیم میگیرند و نه بقیه. بقیه، فقط کاربر هستند. اگر این انجمن چنین است (که بعید است غیر از این باشد) باید به طور صریح این موضوع مطرح شود که این انجمن، توسط این n نفر به هدف فلان تاسیس شده است و هیچ ادعایی در نمایندگی از جامعه کاربران اوبونتو در ایران را ندارد. طبیعتا هم تصمیمات توسط آن n نفر گرفته میشود و خلاص. اگر خلاف این است (که واقعا هیچ سندی دال بر آن نیست) باید روندهای مدیریتی شفاف و با مشارکت جامعه باشد.
من نمیخواهم بگویم که کدام درست است. هر کدام میتواند درست باشد. چیزی که میتواند اشتباه شود، شیوه اجراست. شترگاوپلنگی نمیشود یک مجموعه را اداره کرد.