صفحه اول که اصلا مهم نیست و طبیعی است.
چرا مهمه. اگه plymouth نصب و فعال شده باشه، نمایش اون صفحه میتونه نشوندهنده مشکل باشه.
Systemd داره برای کرنل لینوکس سخت افزار هارا شناسایی میکند که همیشه قبل از بالا آمدن توزیع این اتفاق میافتد.
البته کرنل لینوکس هست که سختافزارها رو شناسایی میکنه. اینکار هم موقع بالا اومدن توزیع اتفاق میافته. نه قبلش.
و برای ورود به محیط گرافیکی لطفا دستور
startx
را بزنید و بعد اسکریین شات بفرستید
از اونجایی که یه مدیر صفحه (توی این مورد gdm) باید نصب شده باشه، کاربر باید یه محیط گرافیکی ببینه و از اون وارد بشه. نه اینکه فقط به محیط console دسترسی داشته باشه و از اونجا به طور دستی Xorg رو اجرا کنه.
و از اونجایی که هیچ مدیر ورود(لاگین منیجر یا همون دسکتاپ منیجر) هم نشون داده نمیشه
فکر کنم منظورتون از مدیر ورود، مدیر صفحه (displa manager) بوده. اینطور نیست؟
بنظرتون ربطی به اپدیت داره؟
اگه مخزن غیر رسمی اضافه نکرده باشید و فایلهایی که توسط مدیربسته مدیریت میشن رو تغییر نداده باشید، نباید بروزرسانی مشکلی ایجاد کنه.
لطفا خوروجی کد زیر را قرار دهید تا بفهمیم در systemd و در مرحله init چه چیزی failed شده است.
systemctl status
البته این کد نیست، دستور هست.
اینکه کار خاصی میکنم نمیدونم واقعا کار خاصی هست یا مه ولی من دارم برنامه نویسی پایتون میکنم و انواع ورزن پایتون رو دارم نصب میکنم و انواع پکیج ها رو هم دارم نصب میکنم
بستهها رو دقیقا چجوری نصب میکنید؟ از مخازن رسمی نصب کردید؟
مخزن جدا اضافه کردید؟ اگه نمیدونید مخزن چی هست؟
اینجا رو ببینید.
ppa اضافه کردید؟ میتونید از
اینجا ببینید ppa چی هست.
نسخههای مختلف پایتون رو چجوری نصب میکنید؟
چیزی رو از کد منبع نصب کردید؟ دستوراتی شبیه sudo make install اجرا کردید؟
شاید بهتر باشه صفحه
دبیان را خراب نکنید از ویکی انجمن رو ببینید. درسته که توضیحاتش در مورد دبیان هست؛ ولی بیشترش در مورد بقیه توزیعها هم صادقه.
من همین کد sudo systemctl get-default رو زدم و همون که فرمودید graphical.target رو جواب داد مرحله بعد باید چیکار کنم؟
فکر کنم یا کلا محیط گرافیکی رو پاک کردید یا کلا اوبونتو رو خراب کردید.
به طور پیشفرض توی این target، باید سرویس مربوط به مدیرصفحه (display manager) اجرا بشه.
ولی با توجه به خروجی systemctl status که قبلا فرستادید، مشخصه همه سرویسهای مورد نیاز با موفقیت اجرا شدند.
پس مشکل این نیست که سرویس مربوط به مدیرصفحه اجرا نشده باشه. بلکه فکر کنم اصلا چنین سرویسی دیگه توی سیستم وجود نداره.
خروجی این دستورات رو قرار بدید
apt list --installed *gnome*
apt list gdm3
میتونید به جای قرار دادن عکس از خروجی دستورات، از سرویس pastebin انجمن استفاده کنید. برای اطلاعات بیشتر میتونید از قسمت نارنجی بالا انجمن، قسمت "سرویس Pastebin" رو ببینید.
یه خلاصه ای بگم از تمام کارها و پیشنهادهایی که توی اینترنت دیدم و به جواب نرسیدم
یه عده میگن upgradable کنیم و یه سری پکیج ها رو بروز کنیم...اینکارو میکنم یه سری پکیج ها خطامیده ولی واقعا نمیدونم چجوری بروزشون کنم که عکسشو هم میفرستم
طبق عکسی که قرار دادید، مشکل از اینترنت هست. نمیتونه ip اون مخزن رو پیدا کنه.ممکنه مشکل از اتصال اینترنت شما باشه. با توجه به خطایی که داده، ممکنه مشکل از تنظیمات dns هم باشه.
یه عده میگن از plymouth هست اونم متوجه نمیشم
plymouth چیزی هست که موقع بوت شدن سیستم، یه تصویر یا انیمیشن کوچک نمایش میده.
اون چیزی که موقع بوت شدن اوبونتو میبینید، که لوگو سازنده کامپیوتر وسط صفحه قرار داره و یه چیزی پایینتر میچرخع، توسط plymouth به نمایش درمیاد.
اگه فعال باشه، نباید موقع بوت شدن اوبونتو، گزارشهای کرنل و systemd رو ببینید.
یه عده میگن grub هست مراحلو انجام دادم به نتیجه نرسیدممم
دقیقا چیکار کردید؟
فکر کنم خط فرمان کرنل رو تغییر دادید.
قبل از اینکه کرنل اجرا بشه، میشه یه سری چیزها رو به اون داد. این خط فرمان کرنل هست.
با استفاده از خط فرمان کرنل میشه رفتار خود کرنل و بعضی چیزها (مثلا initramfs) رو کنترل کرد.
برای مثال اینکه فایلسیستم روت کجا قرار داره، plymouth چیزی نمایش بده یا نه، کرنل چقدر گزارش تولید کنه، سیستم توی چه حالتی بوت بشه و خیلی چیزهای دیگه رو میشه از طریق همین خط فرمان کرنل کنترل کرد.
معمولا خط فرمان کرنل توسط بوتلودر مشخص میشه.
توی بیشتر توزیعها، از گِراب (grub) به عنوان بوتلودر استفاده میشه.
خروجی این دستور رو قرار بدید تا متوجه بشیم خط فرمان کرنل چی بوده.
cat /proc/cmdline
اینها خطا نیستند. همه چیز درست است.
اینها خطا هستند. کامل مشخصه. یه جایی هم مشکل داره و گرنه APT میتونست درست بستهها رو نصب کنه.
ببینید. بعضی از مخازن پیش نیاز هایی برای نصب شدن میخواهند و نصب یک پکیج با تمام پیش نیاز هایش هم کار ساده ای است. درواقع چیزی که این می گوید این است که پیش نیاز های گنوم نصب نشده.
اگه APT میتونست، اون بستهها رو نصب میکرد.اینکه این خطا رو داده یعنی یه چیزی درست نیست.
فکر کنم دلیل این مشکل این هست که مخازن رو تغییر دادند. بعد از اینکار لازمه یه بار لیست مخازن رو با sudo apt update بروزرسانی کرد تا APT بستههای موجود توی مخازن رو بشناسه.
در ضمن مخازن پیشنیازی برای نصب شدن لازم ندارند. اون بستهها هستند که اینجوری هستند. به غیر از این، کلا نصب مخزن برای APT معنی نداره.
درواقع چیزی که این می گوید این است که پیش نیاز های گنوم نصب نشده.
چیزی که داره میگه این هست که برای نصب گنوم، لازمه چه بستههایی نصب بشه. و در ادامه گفته نمیتونه اونها رو نصب کنه.
برای ابونتوی 22.04 ورژن پایتون3.10 هست من یک محیط virtualenv ساخته بودم و اونجا اون پایتون رو پاک کردم و ورزن 2 رو نصب کردم که با یک restart محیط گرافیکی دیگه بالا نیومد (البته چون حدس میزدم ممکنه ازین باشه مجدد نصب کردم ولی بازم فایده نداشت یعنی در واقع نمیدونم ازون هست یا نه)
یعنی بعد از اینکه مشکل پیش اومد، شما دوباره اوبونتو رو نصب کردید و بعد از اینکه نصب کردید دوباره اینجوری شد؟
این که میفرمایید کد رو جایگزین کنم خوب این ادرس هست ولی بعدش زیردامنه های دیگه هم داره مثلا یکیشون http://ir.archive.ubuntu.com/ubuntu/jammy main restricted
اینها زیر دامنه نیستند. بلکه قسمتهای مختلف یه مخزن هستند. توی همون لینک که بالاتر در مورد مخزنها قرار گرفته، اینها رو توضیح داده.
بعد gnome که درست نصب شده دیگه گرافیکی بالا میاد درسته؟
بله باید گرافیکی بالا بیاد. شاید یه systemctl set-default graphical.target هم نیاز بشه.
ولی در هر صورت، باید گرافیکی بالا بیاد و لازم نباشه شما به طور دستی، Xorg رو اجرا کنید.
در ضمن بهتره میزکار رو با نصب بسته ubuntu-desktop نصب کنید. نصب بسته gnome باعث میشه گنوم خالص نصب بشه.
گنوم اوبونتو با گنوم خالص یکم متفاوته. اگه میخواهید همون میزکار قبلی رو داشته باشید، بسته ubuntu-desktop رو نصب کنید.
اخه میدونید قبل ازنشوتن هر کامندی اولی میگن sudo apt update بزنم ولی اون هم داره خطا میده
با توجه به عکس، مشکل همچنان از اینترنت هست. احتمالا مربوط به dns.
خروجی این دستورات رو قرار بدید.
cat /etc/resolv.conf
systemctl status NetworkManager.service
resolvectl status
ip address show