انجمن‌های فارسی اوبونتو

لطفاً به انجمن‌ها وارد شده و یا جهت ورود ثبت‌نام نمائید

لطفاً جهت ورود نام کاربری و رمز عبورتان را وارد نمائید

توزیع گنو/لینوکس اوبونتو ۲۰ ساله شد 🎉

نویسنده موضوع: تفاوت نصب برنامه ها از Synaptic یا apt-get بــــــــــا دانلود آنها و نصب دستی  (دفعات بازدید: 3489 بار)

0 کاربر و 1 مهمان درحال مشاهده موضوع.

آفلاین Ubun2OS

• Jr. Member
  • *
  • ارسال: 85
انتخاب عنوان برای سوالم خیلی مشکل بود. شاید هم عنوان انتخابی منحرف کننده باشه!!!!!

اما سوالم رو واضح تر مطرح می کنم:
با مطالعه ای که روی Wiki داشتم به نتایج خوبی رسیدم. اما سوالاتی رو هم برام به وجود آورد.
یکی از مزایای برنامه های Synaptic یا apt-get و غیره، امکان دانلود و نصب مستقیم از اینترنت است. که این موضوع یکی از توانمندی های Ubuntu نسبت به Windows محسوب می شود.

برای نصب برنامه ها در ویندوز می بایست برنامه Setup موبوط به آن برنامه از اینترنت یا CD و ... تهیه شود و بعد double click و نصب برنامه تمام می شود.
اگه اشتباه نکنم همین امکان برای setup ها با پسوند deb هم وجود دارد که می شه دانلود کرد و هر زمان که خواستیم اون رو نصب کنیم. مخصوصا زمانی که Linuxمون رو می خواهیم دوباره نصب کنیم
اینها رو گفتم تا به اون چیزی که می خوام برسم و اون اینه که:
آیا نصب از طریق synaptic و برنامه های مشابه این امکان رو به ما می دن که برنامه های دانلودی رو در Profile های (/home/downloads/) خودمون ذخیره کنیم و بعداَ از آنها مثلا در نصب Ubuntu جدید استفاده کنیم و نخواهیم دوباره همون برنامه ها رو دانلود کنیم؟
این سوال رو واسه وقتی مطرح کردم که می خوام کارت گرافیکم رو نصب کنم که اگه بخوام نسخه جدید Ubuntu رو نصب کنم، مجبور نشم دوباره نرم افزار کارت گرافیک رو دوباره دانلود کنم
Sincerely Yours,
Fazel Dehghani

آفلاین Ubun2OS

• Jr. Member
  • *
با توجه به اینکه دوستان برای چندین سال که دارن از این سیستم عامل استفاده می کنن، نمی دونن که برنامه هایی که از طریق Synaptic یا غیره دانلود و نصب می شه، آیا می توان در نصب های بعدی ازشون استفاده کرد یا نه؟
Sincerely Yours,
Fazel Dehghani

آفلاین saeghe3000

• Newbie
  • *
  • ارسال: 24
با سلام
من به اندازه اطلاعات خودم جواب میدم که اگر جایی هم اشتباه کردم دوستان رفع کنن
نکته اول اینکه دوست عزیز شما اگر از طریق Synaptic یا هر روش دیگه ای اوبونتو رو Upgrade کنین به نسخه جدیدتر ، تمام برنامه ها حفظ شده و لازم نیست دوباره اونا رو نصب کنین. مگر اینکه خودتون با سی دی اوبونتو به صورت دستی قبلی پارتیشن / رو فرمت کرده و از نو اوبونتو رو نصب کنین. ولی حتی با آپگرید از طریق سایناپتیک هم برنامه ای حذف نمیشه

دوم اینکه برای دخیره برنامه ها نیازی به دانلود اونا با روش معمول در ویندوز نیست
تمام این برنامه هایی که از طریق سایناپتیک یا هر روش دیگه ای روی اوبونتو نصب میکنین توی فولدر
var/cache/apt/archives/
به طور اتوماتیک ذخیره میشن. البته مگر اینکه در اثر مشکلی همشون پاک بشن که دیدم بعضی از دوستان با این قضیه مواجه شدن . شما میتونین با برنامه aptoncd این برنامه ها رو روی cd بریزین تا علاوه براینکه BackUp هستش، در صورتی که مجبور شدین / رو فرمت کنین با این cd برنامه هایی که قبلا نصب کرده بودین نصب کنین

آفلاین Ubun2OS

• Jr. Member
  • *
نقل‌قول
نکته اول اینکه دوست عزیز شما اگر از طریق Synaptic یا هر روش دیگه ای اوبونتو رو Upgrade کنین به نسخه جدیدتر ، تمام برنامه ها حفظ شده و لازم نیست دوباره اونا رو نصب کنین. مگر اینکه خودتون با سی دی اوبونتو به صورت دستی قبلی پارتیشن / رو فرمت کرده و از نو اوبونتو رو نصب کنین. ولی حتی با آپگرید از طریق سایناپتیک هم برنامه ای حذف نمیشه
یعنی مثلا اگه یه برنامه ای مثل VLC player که از طریق synaptic قابل نصب هست بر اساس نسخه و ورژن ubuntu، پاک و نسخه جدید VLC نصب میشه؟

نقل‌قول
تمام این برنامه هایی که از طریق سایناپتیک یا هر روش دیگه ای روی اوبونتو نصب میکنین توی فولدر
var/cache/apt/archives/
به طور اتوماتیک ذخیره میشن.البته مگر اینکه در اثر مشکلی همشون پاک بشن که دیدم بعضی از دوستان با این قضیه مواجه شدن . شما میتونین با برنامه aptoncd این برنامه ها رو روی cd بریزین تا علاوه براینکه BackUp هستش، در صورتی که مجبور شدین / رو فرمت کنین با این cd برنامه هایی که قبلا نصب کرده بودین نصب کنین
این هم نکته قابل توجه ای بود که من دنبالش بودم....!!!! برای اینکه اگر خواستیم روزی Root رو فرمت کنیم، بهتر نیست که /var/ رو بر روی پارتیشن دیگری قرار دهیم؟ مثل قرار دادن /home/ در پارتیشن مجزا. منظورم اینکه به جای قرار دادن بر روی CD یا DVD. منظورم اینه که Synaptic این اجازه رو می ده که از /var/ به عنوان repository استفاده کنیم؟
Sincerely Yours,
Fazel Dehghani

آفلاین taher1983

• High Hero Member
  • *
  • ارسال: 1054
نقل‌قول
منظورم اینکه به جای قرار دادن بر روی CD یا DVD. منظورم اینه که Synaptic این اجازه رو می ده که از /var/ به عنوان repository استفاده کنیم؟
بله ، شما می تونید مخازنتون رو در هر  جایی ایجاد کنید چه اینترنتی و چه به صورت مخازن محلی در  هر قسمت از  هارد دیسک.
« آخرین ویرایش: 16 امرداد 1390، 11:09 ب‌ظ توسط taher1983 »

آفلاین Ubun2OS

• Jr. Member
  • *
نقل‌قول
بله ، شما می تونید مخازنتون رو در هر  جایی ایجاد کنید چه اینترنتی و چه به صورت مخازن محلی در  هر قسمت از  هارد دیسک.

چگونه می توان /var/ رو به source.list اضافه کرد؟
Sincerely Yours,
Fazel Dehghani

آفلاین taher1983

• High Hero Member
  • *
  • ارسال: 1054
تو انجمن زیاد بحث شده بگرید اگه پیدا نکرید در خدمتتون هستم.