انجمن‌های فارسی اوبونتو

لطفاً به انجمن‌ها وارد شده و یا جهت ورود ثبت‌نام نمائید

لطفاً جهت ورود نام کاربری و رمز عبورتان را وارد نمائید

ارائه ۲۴٫۱۰ اوبونتو منتشر شد 🎉

نویسنده موضوع: مقایسه بین اوبونتو ۶۴ بیتی، ۳۲ بیتی و ۳۲بیتی با کرنل PAE !!  (دفعات بازدید: 3203 بار)

0 کاربر و 8 مهمان درحال مشاهده موضوع.

آفلاین mrmrn

• High Hero Member
  • *
  • ارسال: 1490
  • آقا مرتضی
بسم الله.
سلام.
همیشه اینکه بالاخره کدوم نسخه از لینوکس رو نصب کنن مخصوصا برا اونایی که رم بیش از ۴ گیگ دارن علی الخصوص تازه کارا سوال بوده :-X
قضیه ازین قراره که مدتها پیش یه سری چیزا بودن مثل فلش و جاوا که پشتیبانیشون تو ۳۲ بیتیها نسبت به ۶۴ بیت ها بیشتر بود ولی الان دیگه اینطور نیست و ۶۴ بیتیها هم ساپورت خوبی رو ازین قضیه میکنن.البته هنوز هستن بسته های کوچیکی که برای ۳۲ بیتی ها نسخه دودویی دارن ولی نسخه ۶۴ بیتیشون رو باید از سورس کامپایل کرد.ولی خب تعدادشون کمه و بسته های خیلی خاصی هستن.

من معمولا این بحثهای ۳۲ و ۶۴ رو دنبال نمیکردم جون سیستمم رمش ۲-۳ گیگ بوده و خب به خاطر همون بسته هایی که گفتم ۶۴ بیتیشون نیست و تنبلی کامپایل از سورس تقریبا همیشه از ۳۲ بیتی ها استفاده کردم.
امروز یه سیستم خفن با رم ۱۶ تو دانشکدمون دیدم که خواستم روش لینوکس نصب کنم موندم چی نصب کنم؟ \\:D/
با خودم گفتم یه ۳۲ بیتی میریزم با کرنل PAE که رم رو بشناسه و تموم. ولی قبلش یه گوگل واجب بود.نتیجه واقعا حیرت انگیز بود برام. یه تست از اوبونتو ۹.۱۰ رو تو phoronix test suit دیدم که نظرم به کلی عوض شد.بنظر باید حتما ۶۴ بیتی نصب کرد.
۵ صفحه این تست رو به دقت ببینین. اولین باریه که میبینم یکی از موضوعات مورد تست قرار گرفته در همه موارد جلو هست.در بعضی موارد که تا چند ۱۰۰ برابر هم جلو هست!!
http://www.phoronix.com/scan.php?page=article&item=ubuntu_32_pae&num=1
دوستانی هم که نمیدونن کرنل PAE چیه این رو ببینن:
http://en.wikipedia.org/wiki/Physical_Address_Extension

من قرار نبود سوال کنم ولی با این بنچمارک این سوال برام پیش اومد که:
من که سیستمهام توزیعهای ۶۴ بیتی رو قبول میکنه ولی رمم زیر ۴ هست آیا بازهم همچین اختلافی تو کارایی سیستمم مشاهده میکنم بین ۳۲ و ۶۴؟یا این اختلاف فقط تو رمهای بالا اینقد مشهوده؟!! چجوری خودم بنچمارک قابل اعتماد بگیرم؟
« آخرین ویرایش: 27 فروردین 1391، 06:40 ب‌ظ توسط mrmrn »
پدرم به رحمت خدا رفتن. شادی روحش صلوات.

آفلاین nixoeen

• ناظر انجمن
  • *
  • ارسال: 4868
  • masoft قدیم
من که سیستمهام توزیعهای ۶۴ بیتی رو قبول میکنه ولی رمم زیر ۴ هست آیا بازهم همچین اختلافی تو کارایی سیستمم مشاهده میکنم بین ۳۲ و ۶۴؟یا این اختلاف فقط تو رمهای بالا اینقد مشهوده؟!!
اگر سیستمتون ۶۴بیتی هست، روی اون توزیع ۶۴بیتی نصب کنید، در نتیجه می‌تونید از Registerهای ۶۴بیتی استفاده کنید که باعث میشه یک سری عملیات‌های خاص مثل Encryption یا Encoding یا ... سریع‌تر انجام بشه. تنها نکته منفی اون کمی بالاتر رفتن مصرف حافظه هست.

آفلاین دانیال بهزادی

• ناظر انجمن
  • *
  • ارسال: 19716
  • Urahara Kiesuke
    • وبلاگ
مسلما استفاده هم‌زمان از چند پردازنده یا چند هسته‌ی پردازشی سرعت رو بالا می‌بره، چون می‌تونه با ثبات‌هایی با دوبرابر ظرفیت پیشین کار کنه. مخصوصا که تو این تست هم همه‌ی سیستم‌ها دارای حافظه‌ی یکسانی بودن
اگه این ارسال بهت کمک کرد، دنبال دکمهٔ تشکر نگرد. به جاش تو هم به جامعهٔ آزادت کمک کن

آفلاین محمدرضا ح.

• High Hero Member
  • *
  • ارسال: 3117
  • Your Future is our Past!
خود من هم با اینکه ۳ گیگ رم بیشتر ندارم، روی ۶۴ بیتی ها نتیجه بهتری میگیرم چون پردازنده x64 هست و مشکلی پیش نمیاد.

در کل سیستم های ۶۴ بیتی از نظر خودم (نظرشخصی) خیلی نسبت به ۳۲ بیتی ها بهترند ، البته مشکلی هست که بعضی از بسته ها نسخه ۶۴ ندارند و همچنان باید همون نسخه ۳۲ بیتی رو روی سیستم ۶۴ بیتی نصب کنیم که اگرچه باز هم سرعت بیشتری داریم ولی محسوس نیست!
قاضی : تو السالوادور چه کار میکردی؟
چه‌گوارا : آفتاب میگرفتم
قاضی : پس چرا ساختمان دادگستری رو منفجر کردی؟
چه‌گوارا : جلوی آفتاب رو گرفته بود

آفلاین mrmrn

• High Hero Member
  • *
  • ارسال: 1490
  • آقا مرتضی
خب.کمی گوگل و یه نتیجه جالبتر برا رم ۲ گیگ:
http://www.tuxradar.com/content/ubuntu-904-32-bit-vs-64-bit-benchmarks
برا کسایی که تو کار مالتی مدیا هستن بخصوص ۶۴بیتی خیلی بهتر جواب میده.
این هم یه تست جدیدتر از phronix مال دقیقا پارسال و اوبونتو ۱۱.۰۴:
http://www.phoronix.com/scan.php?page=article&item=ubuntu_natty_pae64&num=1
پدرم به رحمت خدا رفتن. شادی روحش صلوات.

آفلاین nekooee

• Jr. Member
  • *
  • ارسال: 67
من وقتی می خواستم دانلود کنم از سایت ubuntu  جلوی نسخه 32 بیتی نوشته بود recomended یعنی 32 بیتی توصیه میشه! حالا چرا نمیدونستم. با اینکه 4 گیگ رم دارم نسخه 32 بیتی رو نصب کردم. یک جا هم خوندم که برنامه های 32 بیتی بعضی هاشون روی 64 بیت جواب نمیده.

یا مثلا نوشته بود برای اجراب فتوشاپ تو لینوکس باید حتما نسخه 32 بیتی داشته باشید. البته اون از wine استفاده میکنه و فکر کنم wine فقط برای برنامه های 32 بیتی طراجی شده و این برای من مشکل بزرگیه!

البته من روی vmware خودم یک گیگ رم براش تعریف کردم اما فکر کنم مثل ویندوز اگر مستقل نصب کنم 3 گیگ رمم رو بیشتر نشناسه. یا این هر 4 گیگ رو میشناسه؟

آفلاین nixoeen

• ناظر انجمن
  • *
  • masoft قدیم
من وقتی می خواستم دانلود کنم از سایت ubuntu  جلوی نسخه 32 بیتی نوشته بود recomended یعنی 32 بیتی توصیه میشه! حالا چرا نمیدونستم.
دلیلش اینه که هنوز افراد زیادی هستند که کامپیوترهاشون ۶۴بیتی نیست، برای همین هم نسخه ۳۲بیتی پیشنهاد میشه که روی همه کامپیوترها کار می‌کنه.

البته من روی vmware خودم یک گیگ رم براش تعریف کردم اما فکر کنم مثل ویندوز اگر مستقل نصب کنم 3 گیگ رمم رو بیشتر نشناسه. یا این هر 4 گیگ رو میشناسه؟
اگر اون لحظه سیستم به اینترنت وصل باشه، Ubuntu میاد و کرنل با قابلیت PAE رو از اینترنت براتون میگیره و نصب می‌کنه، در نتیجه همه ۴ گیگ رو میشناسه. ولی خوب مسلما پیشنهاد میشه که ۶۴ بیت رو نصب کنید.
« آخرین ویرایش: 29 فروردین 1391، 03:57 ق‌ظ توسط nixoeen »

آفلاین desatir7316

• Sr. Member
  • *
  • ارسال: 499
پس دلیل اینکه توی خود سایت اوبونتو نیخه ۳۲ بیتی رو پیشنهاد می کنه چیه؟

آفلاین nixoeen

• ناظر انجمن
  • *
  • masoft قدیم
من وقتی می خواستم دانلود کنم از سایت ubuntu  جلوی نسخه 32 بیتی نوشته بود recomended یعنی 32 بیتی توصیه میشه! حالا چرا نمیدونستم.
دلیلش اینه که هنوز افراد زیادی هستند که کامپیوترهاشون ۶۴بیتی نیست، برای همین هم نسخه ۳۲بیتی پیشنهاد میشه که روی همه کامپیوترها کار می‌کنه.
جواب شما رو دقیقا توی پست قبل از شما داده بودم!!!

آفلاین desatir7316

• Sr. Member
  • *
جواب شما رو دقیقا توی پست قبل از شما داده بودم!!!
ممنون
ببخشید فراموش کرده بودم
ولی قکر نمی کنم همچین چیزی باشه
اگه اینجور باشه معمولا میان کانفیگ لازن سیستم رو برای هر نسخه مشخص می کنن
اونا که مطینا از کانفیگ سیستم های کاربراشون کاملا با خبر نیستن

آفلاین دانیال بهزادی

• ناظر انجمن
  • *
  • Urahara Kiesuke
    • وبلاگ
بله و به همین دلیل هم ۳۲ رو پیشنهاد می‌کنن که روی همه اجرا می‌شه. و خب مسلّمه که اگه کسی سیستمش از ۶۴ پشتیبانی می‌کنه باید نسخه‌ی ۶۴بیتی رو بگیره
اگه این ارسال بهت کمک کرد، دنبال دکمهٔ تشکر نگرد. به جاش تو هم به جامعهٔ آزادت کمک کن

آفلاین desatir7316

• Sr. Member
  • *
بله و به همین دلیل هم ۳۲ رو پیشنهاد می‌کنن که روی همه اجرا می‌شه. و خب مسلّمه که اگه کسی سیستمش از ۶۴ پشتیبانی می‌کنه باید نسخه‌ی ۶۴بیتی رو بگیره
منظورم اینه که اگه بنا به اون دلیلی باشه که شما توی پست قبلی گفتید خوب اگه بیان برای هر نسخه کانفیگی رو مشخص می کنن بهتره
معمولا همچین جاهایی هرجی رو پیشنهاد کنن کاربران معمولی قبول می کنن
مثلا می ری توی سایت دل زده که win7 پیشنهاد میشه
حالا من رفتم توی سایت اوبونتو زده که ۳۲ بهتره خوب مسلما اولین فکری که می کنم اینه که شاید ۶۴ خوب خوب کار نکنه
بعد میری ubuntu server زده که ۶۴ پیشنهاد میشه
خوب توی همچین جاهای هرجی رو پیشنهاد کنن کاربر قبول می کنه
به نظر من اگه دلیلش اون چیزی هست که شما می گید اصلا این کار اشتباه
خود من اول فکر کردم که نتونستن خوب جم و جورش کنن و احساس کردم که هنوز ضعف دارن

آفلاین دانیال بهزادی

• ناظر انجمن
  • *
  • Urahara Kiesuke
    • وبلاگ
نه خب. موضوع اینه که فرض بر اینه که کسی که به اون نوشته‌ها توجّه می‌کنه نمی‌دونه چی می‌خواد، پس اونی رو بهش پیشنهاد می‌کنیم که هرچی باشه نصب بشه. کسی هم که سر در می‌آره چی به چیه هم خب خودش می‌دونه که باید ۳۲ رو بگیره یا ۶۴ رو

آفلاین desatir7316

• Sr. Member
  • *
نه خب. موضوع اینه که فرض بر اینه که کسی که به اون نوشته‌ها توجّه می‌کنه نمی‌دونه چی می‌خواد، پس اونی رو بهش پیشنهاد می‌کنیم که هرچی باشه نصب بشه. کسی هم که سر در می‌آره چی به چیه هم خب خودش می‌دونه که باید ۳۲ رو بگیره یا ۶۴ رو
شاید درست بگید ولی خوب دیگه اینجوری هم نیست که شما می گید
من خودم همچین نوشته های برام مهم هستن و در کنارش یه جورای سر در میارم چی از چیه