سلام دوستان این عنوان مطلب جالبیه که امروز توی یه وبلاگ بهش برخوردم مطلب رو خلاصه نقل میکنم ولی به اون بلاگ هم یه سری بزنید جالبه
حالا مطلب رو بخونید:
«یکی از مشکلاتی که چند وقت است ذهن من را به خود مشغول کرده است مشکل بوجود آمدن جو خاصی در وبلاگ های آی تی است که فقط کاربرانی که در حوزهی کامپیوتر فعالند از آن سر در میآورند. ما کمی حواسمان از دور و برمان پرت شده و نگاهمان به جمع محدود خودمان معطوف شده است. به طور حتم خیلی از کاربرانی که هر روز به وبلاگ من و شما سر میزنند ذرهای از نوشتار های ما سر در نمیآورند ، فکر میکنید چند نفر از کسانی که وارد وبلاگ شما میشوند میدانند که فایرفاکس ، اوبونتو ، فید ، گوگل ریدر و هزاران اصطلاح و واژهی دیگری که ما به کار میبریم چیست؟
فکر کنید اصلآ نمیدانید فایرفاکس ، فیس بوک ، اپلیکیشن ، AJAX چیست حالا از این جمله چه میفهمید؟
” فایرفاکس اپلیکیشن جدید خود را بر پایهی AJAX برای فیس بوک ارائه کرد.” وحشتناک نیست؟»
نظر شما چیست؟ آیا غیر از این است که خیلی از وبلاگ ها افراد مبتدی را فراموش کردهاند؟
مشکل از کجاست؟
فرق وبلاگ با یک کتاب یا سایت مخصوص آموزش این است که شما کتاب را از اول تا آخر میخوانید و هر آنچه در صفحهی ۱۰۰ کتاب نوشته شده در صفحات قبل توضیح داده شده و شما هم قبلآ خواندهاید. اما وبلاگ این طور نیست در وبلاگ (عمومآ) مطالب پیوسته نیستند و خواننده مطالب شما را از اولین پست تا آخرین پست دنبال نمیکند. و مشکل اصلی هم دقیقآ همین تفاوت است! شما باید به عنوان یک وبلاگ نویس این را درک کنید و همیشه به خاطر داشته باشد.
به عکس بالا نگاه کنید ، ساختار و محتوای وبلاگ قوی به گونهای است که هم کاربران حرفهای هم کاربران معمولی و هم کاربران مبتدی میتوانند از آن استفاده کنند. اما وبلاگ ضعیف طوری است که فقط مخاطبانی خاص متوجه مطالب آن میشوند. (بدیهی است که اینجا صحبت از وبلاگ هایی است که مطالب تقریبآ تخصصی منتشر میکنند نه وبلاگ های عمومی)
راه حل این مشکل چیست؟
خودتان را جای افراد مختلف بگذارید. فکر کنید اگر حرفهای باشید این همه توضیح ابتدایی آزارتان خواهد داد؟ بعد فکر کنید اگر مبتدی باشید این مطلب برایتان مبهم خواهد بود؟ سپس سعی کنید مطالب و طراحی وبلاگتان را به گونهای تغییر دهید که برای همهی کاربران قابل قبول باشد.
مثلآ من بعضی از نوشته ها را کمرنگ تر میکنم. یا اول پاراگرافی که حاوی اطلاعات ابتدایی است مینویسم «اگر مطلب را گرفتهاید این پاراگراف را رد کنید» تا کسانی که اصل ماجرا را میدانند وقتشان گرفته نشود.
یا یک نسخهی PDF که شامل اسکرین شات (تصاویر گرفته شده از صفحه) های فراوان و توضیحات ابتدایی تر است به آخر آموزش ها اضافه میکنم.
...
منبع:
http://zangoole.com موفقتر باشید