برنامه لودر که توی لینوکس و سایر سیستم عاملهاس مشابه استفاده میشه (گراب و لیلو ) همون کاری رو میکنن که لودر ویندوز انجام میده اما با امکانات وآزادی بیشتر.
اما در مورد آسیب زدنه به هارد .
تقریبا و شاید عملا هیچ برنامه ای و منجمله لودر لینوکس یا ویندوز یا ... نمیتونه آسیب سخت افزاری به هارد و یا هر سخت افزار دیگه بزنه.
اما احتمال از بین رفتن اطلاعات و یا خراب شدن جدول پارتیشن و ... در شرایطی که نصاب لودر مورد داشته باشه وحود داره که البته اون هم بین ویندوز و لینوکس و ... مشترکه.
قصد توهین به کسی رو ندارم اما از این جور مهندسا زیاده . نمونه یک آقای مهندسی (فوق لیسانس)که چند وقت پیش باهاشون آشنا شدم و اصرار داشتن که لینوکس بده. و کنده و... . وقتی لینوکسشو رو نگاه کردم دیدم سه تا پارتیشن درست کردن
swap با حجم 20 گیگ .
/ با حجم 2 گیگ
و بلاخره /boot با حجم 10 گیگ.
خب چرا با این مساله این طور برخورد میکنید و طرف رو محکوم میکنید. من خودم یه دوست صمیمی دارم که خیلی از ایرادهای ویندوزش رو خودم برطرف میکنم اما خدای opengl و برنامهنویسی بازی است قرار نیست که همه کس همه چیز رو بلد باشه. بهتر نیست به جای خبر نگار بودن دانشمند باشیم.
مثلا خیلی از ماها درایو c ویندوز رو مقدار کمی بهش می دیم و ترجیح میدیم برنامه های خودمون رو مثلا توی درایو d نصب کنیم و به دو ماه نکشیده سرعت ویندوز پایین میاد و چرا به خاطر یه پوشه ناقابل به اسم temp که کل فضای درایو c رو گرفته. بگذریم اما کسی رو محکوم نکنیم چون شاید اون اطلاعاتی داشته باشه که ما حتی اسمش رو نشنیده باشیم.