انجمن‌های فارسی اوبونتو

لطفاً به انجمن‌ها وارد شده و یا جهت ورود ثبت‌نام نمائید

لطفاً جهت ورود نام کاربری و رمز عبورتان را وارد نمائید

ارائه ۲۴٫۱۰ اوبونتو منتشر شد 🎉

نویسنده موضوع: دستور /.  (دفعات بازدید: 621 بار)

0 کاربر و 1 مهمان درحال مشاهده موضوع.

آفلاین madjid222

• Jr. Member
  • *
  • ارسال: 27
دستور /.
« : 26 فروردین 1392، 01:34 ق‌ظ »
در جزوه ای که مطالعه می کنم گفته شده که برای اجرای فایل های اجرایی از این دستور استفاده می شود، آیا راهی برای تشخیص این نوع فایل ها وجود دارد؟ یا کلا تنها موقعی  باید از این دستور استفاده کرد که در توضیحات آن فایل یا برنامه گفته شده باشد که برای اجرا از /. استفاده کنید
 سوال دیگرم اینه که بنده با دستور adduser یک حساب کاربری ایجاد کرده ام وسپس پسورد داده ام اما  در پوشه home نام کاربر جدید وجود ندارد و همچنین موقع روشن کردن و log in شدن اسم کاربر نشان داده می شود ولی وقتی رمز وارد می کنم وارد محیط گرافیکی نمی شود با وجودیکه خطای پسورد نمی دهد
« آخرین ویرایش: 26 فروردین 1392، 01:39 ق‌ظ توسط madjid222 »

آفلاین majidkamali1370

• Hero Member
  • *
  • ارسال: 928
پاسخ : دستور /.
« پاسخ #1 : 26 فروردین 1392، 03:07 ق‌ظ »
در مورد سوال اولت، منظورت از اینجور فایلا چیه؟
این /. به خاطر اینه که بگی فایل اجرایی ای که میخوام اجرا کنم توی همین فولدر هست. نقطه یعنی همین فولدر.
مثلا من یه برنامه نوشتم به اسم adduser حالا وقتی cd کنم توی اون فولدری که برنامم توشه و بعد بنویسم adduser میره و adduser سیستم رو اجرا میکنه. واسه اینکه بگم برنامه ای که توی همین فولدر هست رو اجرا کنه باید بنویسی
./adduserیا مثلا
./a.outسوال دوم رو نمیدونم.
Ubuntu 14.04 LTS 64-bit - unity

آفلاین nixoeen

• ناظر انجمن
  • *
  • ارسال: 4869
  • masoft قدیم
« پاسخ #2 : 26 فروردین 1392، 06:25 ق‌ظ »
آیا راهی برای تشخیص این نوع فایل ها وجود دارد؟
بله، دستور file

تنها موقعی  باید از این دستور استفاده کرد که در توضیحات آن فایل یا برنامه گفته شده باشد که برای اجرا از /. استفاده کنید
برای اجرا شدن هر برنامه، باید آدرس کامل اون برنامه رو بنویسیم، غیر از حالتی که مکان اون برنامه توی متغیر محیطی‌ای (Environment Variable) به نام PATH$ باشه. حالا این آدرس می‌تونه به صورت کامل باشه (Absolute Path) یا اینکه به صورت نسبی (Relative Path).

من الان می‌خوام execute رو اجرا کنم که در /home/user/ قرار داره.
برای آدرس کامل باید بنویسم: home/user/execute/
راه دیگه استفاده از آدرس نسبی هستش. اگر در /home/user/ باشم، باید بنویسم: execute/.
اگر در /home/ باشم، باید بنویسم: user/execute

* در آدرس‌دهی‌ها، «.» همیشه به دایرکتوری فعلی و «..» همیشه به دایرکتوری پدر اشاره می‌کنه.

سوال دیگرم اینه که بنده با دستور adduser یک حساب کاربری ایجاد کرده ام وسپس پسورد داده ام اما  در پوشه home نام کاربر جدید وجود ندارد و همچنین موقع روشن کردن و log in شدن اسم کاربر نشان داده می شود ولی وقتی رمز وارد می کنم وارد محیط گرافیکی نمی شود با وجودیکه خطای پسورد نمی دهد
خوب اگر از useradd استفاده می‌کردید یا adduser رو با m- می‌نوشتید، این مشکلات نبود. حالا می‌تونید دستی اون دایرکتوری رو بسازید، اطلاعات پیش‌فرض کاربر رو از /etc/skel/ توی دایرکتوری کاربری اون کپی کنید و سپس مجوزها و مالکیت‌ها رو درست کنید.

آفلاین دانیال بهزادی

• ناظر انجمن
  • *
  • ارسال: 19719
  • Urahara Kiesuke
    • وبلاگ
« پاسخ #3 : 26 فروردین 1392، 08:05 ق‌ظ »
خوب اگر از useradd استفاده می‌کردید یا adduser رو با m- می‌نوشتید، این مشکلات نبود. حالا می‌تونید دستی اون دایرکتوری رو بسازید، اطلاعات پیش‌فرض کاربر رو از /etc/skel/ توی دایرکتوری کاربری اون کپی کنید و سپس مجوزها و مالکیت‌ها رو درست کنید.

یا راه ساده‌تر این که از usermod استفاده کنی و تغییرات لازم رو با توجّه به راهنمای این برنامه انجام بدی
اگه این ارسال بهت کمک کرد، دنبال دکمهٔ تشکر نگرد. به جاش تو هم به جامعهٔ آزادت کمک کن