انجمن‌های فارسی اوبونتو

لطفاً به انجمن‌ها وارد شده و یا جهت ورود ثبت‌نام نمائید

لطفاً جهت ورود نام کاربری و رمز عبورتان را وارد نمائید

ارائه ۲۴٫۱۰ اوبونتو منتشر شد 🎉

نویسنده موضوع: UEFI چیست و چه کاری انجام می دهد و چه کارش کنیم؟  (دفعات بازدید: 8997 بار)

0 کاربر و 1 مهمان درحال مشاهده موضوع.

آفلاین Amir (شفقی)

• High Hero Member
  • *
  • ارسال: 1734

این وبلاگ اشاراتی کرده . دوستان هر آن چه که می دانید ذکر کنید.

http://safirrayaneh.blogsky.com/1390/08/08/post-256/

در برخی از مادربورد ها این قابلیت هست . این باید فعال باشه یا نه؟

http://www.uefi.org/home/

آفلاین سالار مقدم

• عضو کاربران ایرانی اوبونتو
  • *
  • ارسال: 2074
  • هر چقدر بدونی بازم کمه.
    • سالار مقدم
پاسخ : UEFI چیست و چه کاری انجام می دهد و چه کارش کنیم؟
« پاسخ #1 : 03 اردیبهشت 1392، 07:40 ب‌ظ »
راستش من اطلاعات زیادی ندارم اما چیز هایی که از وبلاگ ها و سایت ها خوندم میگم
بوت امن هست که یک جور سکیورتی برای بوت سیستم های جدیده که توسط مایکروسافت معرفی شده و نمیزاره که سیستم عامل هایی که دارای کلید نیستند بالا بیان(حالا هم میتونه نرم افزار باشه هم سیستم عامل یا هر چیزه دیگه)
اون کلید هم مشخصه یک سکیورتی کد غیر قابل هک هست (یعنی من که تاحالا ندیدم کسی حرفی از هکش بزنه)
یادمه اون موقع که معرفی شد خیلی سر و صدای طرفدارای گنو/لینوکس درومد که این ی سیاست از شرکت مایکروسافت برای جلوگیری از پیشرفت گنو/لینوکس هست و گنو/لینوکس ها این کلید رو ندارن و غیره اما به مرور زمان اوبونتو کلید خودش رو برای سیستم عامل خودش معرفی کرد و بعدش هم بقیه سیستم عامل ها از جمله رفیق خودم آرچ هم راه هایی رو منتشر کردن که الان دیگه مشکلی نیست
خوب حالا تجربیات خودم:
من خودم ایسوس کا۵۳اس دی دارم و تو بایوس میتونم این آپشن رو فعال کنم و یک بار هم کردم
اولین اتفاقی که میفته بوت لودرت به فنا میره و باید با ی سری آموزش بوت لودر مخصوص UEFI رو نصب کنی اتفاق بعدی که افتاد این بود که وقتی کامپیوتر رو روشن میکنید ۳ ساعت رو مرحله اولیه(یا همون عکس برند کامپیوترت) میمونه و در نتیجه بوتت بشدت طولانی میشه (این اتفاق هم تو ویندوز هم تو لینوکس برام افتاد ینی اصا مربوط به سیستم عامل نیس)
در کل از نظر من چیز مزخرفی اومد و من دیزیبلش کردم :|
حالا این سایتی که معرفی کردید ی جور دیگه گفتند ولی من چیز دیگه ای تو سایت های خارجی و لینوکس ریویو خوندم
حالا اگر من چیزی رو اشتباه یا ناقص گفتم دوستان اطلاح کنند :)
« آخرین ویرایش: 03 اردیبهشت 1392، 07:51 ب‌ظ توسط Persian Developer »

آفلاین فاراب

• High Hero Member
  • *
  • ارسال: 1352
  • آزادی
    • پروفایل لینکداین
« پاسخ #2 : 03 اردیبهشت 1392، 07:53 ب‌ظ »
تا اونجایی که من میدونم ردهت و ابونتو و فدورا به مایکروسافت پول پرداخت کردن که بتونن روی این سخت افزارها نصب بشن.
Godisnowhere

آفلاین جادی

• عضو کاربران ایرانی اوبونتو
  • *
  • ارسال: 1618
    • در دفاع از آزادی بیان
« پاسخ #3 : 04 اردیبهشت 1392، 09:28 ق‌ظ »
من الان دارم می رم و وقت زیادی ندارم بنویسم ولی خلاصه اش اینه که چیز خطرناکی بود در اوایل ولی الان نباید ازش ترسید و کسایی که شغلشون اینه دارن بهمون می گن که وحشت نکنین و به زندگی طبیعی ادامه بدین و این خطری برای لینوکس و حتی کار خبیثی نیست.
آزادی کیبورد حق هر انسان است - جادی

آفلاین Mostafa Jalilianfar

• High Hero Member
  • *
  • ارسال: 1085
« پاسخ #4 : 09 اردیبهشت 1392، 12:48 ق‌ظ »
چیزی که دوستان در موردش حرف زدن قابلیتی از یوفی به نام بوت امن هستش و نه خود یوفی
چیزهایی که گفتید در مورد کلید و بد بودن و ... مربوط به سو استفاده های مایکروسافت از خاصیت کلید امن یوفی هستش
در کل یوفی جایگذینی شایسته و بجا و ضروری برای بایوس هستش که نمونش امکان ساپورت هاردهای بالاتر از ۳ ترابایت که در بایوس وجود نداره
جایگذینی یوفی رو میشه با مهاجرت به سیستم‌های 64 بیت مقایسه کرد
اون وبلاگ هم بسیار خلاصه و تا حدودی درست توضیح داده
آقای shafaghi کند بودن یوفی شما به دلیل کندی ذاتی یوفی نیست و دلیل اون رو باید در سیستم خودتون جستجو کنید

در کل ساده‌ترین تعریفی که میشه از یوفی ارائه کرد : بوت، مدیریت و سازماندهی قطعات سخت افزاری و سیستم عامل به روش گرافیکی
به دلیل ترک انجمن لطفا با این ایمیل MustafaJF[at]Aol[dot]com تماس برقرار کنید و از پیام خصوصی استفاده نکنید