راستش من اطلاعات زیادی ندارم اما چیز هایی که از وبلاگ ها و سایت ها خوندم میگم
بوت امن هست که یک جور سکیورتی برای بوت سیستم های جدیده که توسط مایکروسافت معرفی شده و نمیزاره که سیستم عامل هایی که دارای کلید نیستند بالا بیان(حالا هم میتونه نرم افزار باشه هم سیستم عامل یا هر چیزه دیگه)
اون کلید هم مشخصه یک سکیورتی کد غیر قابل هک هست (یعنی من که تاحالا ندیدم کسی حرفی از هکش بزنه)
یادمه اون موقع که معرفی شد خیلی سر و صدای طرفدارای گنو/لینوکس درومد که این ی سیاست از شرکت مایکروسافت برای جلوگیری از پیشرفت گنو/لینوکس هست و گنو/لینوکس ها این کلید رو ندارن و غیره اما به مرور زمان اوبونتو کلید خودش رو برای سیستم عامل خودش معرفی کرد و بعدش هم بقیه سیستم عامل ها از جمله رفیق خودم آرچ هم راه هایی رو منتشر کردن که الان دیگه مشکلی نیست
خوب حالا تجربیات خودم:
من خودم ایسوس کا۵۳اس دی دارم و تو بایوس میتونم این آپشن رو فعال کنم و یک بار هم کردم
اولین اتفاقی که میفته بوت لودرت به فنا میره و باید با ی سری آموزش بوت لودر مخصوص UEFI رو نصب کنی اتفاق بعدی که افتاد این بود که وقتی کامپیوتر رو روشن میکنید ۳ ساعت رو مرحله اولیه(یا همون عکس برند کامپیوترت) میمونه و در نتیجه بوتت بشدت طولانی میشه (این اتفاق هم تو ویندوز هم تو لینوکس برام افتاد ینی اصا مربوط به سیستم عامل نیس)
در کل از نظر من چیز مزخرفی اومد و من دیزیبلش کردم :|
حالا این سایتی که معرفی کردید ی جور دیگه گفتند ولی من چیز دیگه ای تو سایت های خارجی و لینوکس ریویو خوندم
حالا اگر من چیزی رو اشتباه یا ناقص گفتم دوستان اطلاح کنند