انجمن‌های فارسی اوبونتو

لطفاً به انجمن‌ها وارد شده و یا جهت ورود ثبت‌نام نمائید

لطفاً جهت ورود نام کاربری و رمز عبورتان را وارد نمائید

ارائه ۲۴٫۱۰ اوبونتو منتشر شد 🎉

نویسنده موضوع: سوال در مورد پارتیشن ها و فضای خالی در لینوکس ؟  (دفعات بازدید: 2627 بار)

0 کاربر و 1 مهمان درحال مشاهده موضوع.

آفلاین ترانه

• Full Member
  • *
  • ارسال: 161
    • nadaram
دوباره سلام
من دارم این صفحه رو میخوانم
http://30li.ir/bash/commands/df
که موضوع پارتیشن ها فکرم رو مشغول کرده من تو ویندوز که فکر میکردم پارتیشن به درایو های c d e  و ...  میگن اما تو لینوکس این موضوع فرق میکنه؟
با دستور df -a تمام پارتیشن ها رو نشون میده میشه یه توضیح راجه به این ها بدید که چی هستن؟
عذر میخوام که هی سوال میپرسم
« آخرین ویرایش: 02 شهریور 1392، 11:29 ب‌ظ توسط ترانه »

آفلاین MHA152

• High Hero Member
  • *
  • ارسال: 2745
  • من عاشق یونیکسی ها هستم
حرف "پ" در صفحه کلید استاندارد پارسی بر روی M قرار دارد
همانطور که در مقاله نوشته شده این ها همه ی پارتیشن ها است (حتی حجم صفر ها) در واقع درایو ها در ویندوز پارتیشن هایی هستند که با دستور fdisk قابل مشاهده هستند که با sd یا چیز های دیگر شروع میشوند
بهتون پیشنهاد می کنم به دنیای بزرگ شبه−یونیکس وارد بشید و از پیشرفت لذت ببرید
جیمیلم

آفلاین سالار مقدم

• عضو کاربران ایرانی اوبونتو
  • *
  • ارسال: 2074
  • هر چقدر بدونی بازم کمه.
    • سالار مقدم
تو ویندوز پارتیشن ها a b (که دیگه تقریبا وجود ندارند) c d e ... هستند اما تو لینوکس sdXy و در بعضی موارد hdXy(اگه اشتباه نکنم) هستند.
sda هارد اصلی کامپیوترتون هست (گاهی وقتا hda عه که فکر کنم برای هارد های IDE بود) که نام گذاری آن به این شکله : sda1 پارتیشن اول هارد اصلیتون، sda2 پارتیشن دوم هارد اصلیتون، sda3 پارتیشن سوم هارد اصلیتون و ... .
sdb حافضه ایه که به کامپیتور وصل کردید، مثلا فلش یا هارد دیگه که نلمگذاریش به این شکله: sdb1 پارتیشن اول حافظه ی دومتون، sdb2 پارتیشن دوم حافظه ی دومتون و ... . sdXy ها به ترتیب نامگذاری میشند، X با حروف به ترتیب حافظه نامگذاری می شکه که از a که هارد اصلیتونه شروع میشه تا جایی که پورت دارید، y هم عدده که عدد پارتیشنتون رو مشخص می کنه. همینطور که میبینی اینجا همه چی با حساب کتاب پیش میره طوری که دیگه نیازی به لیبل و ... نیست.
در مورد df پارتیشن ها و فایل ها(!) ی مونت شده رو نشون میده که شما با آپشن -a همه ی پارتیشن های مونت شده رو خواستید،بزارید با اضافه کردن آپشن -h به خوانایی دستور کمک کنیم (باعث میشه سایز پارتیشن ها به واحد نشون داده بشن):
nb@ism:~$ df -h -a
Filesystem         Size  Used Avail Use% Mounted on
/dev/sda5           23G  3.1G   19G  14% /
proc                  0     0     0    - /proc
sysfs                 0     0     0    - /sys
none                  0     0     0    - /sys/fs/fuse/connections
none                  0     0     0    - /sys/kernel/debug
none                  0     0     0    - /sys/kernel/security
udev               3.8G  4.0K  3.8G   1% /dev
devpts                0     0     0    - /dev/pts
tmpfs              1.6G  1.1M  1.6G   1% /run
none               5.0M     0  5.0M   0% /run/lock
none               3.8G  100K  3.8G   1% /run/shm
/dev/sda6          653G  167M  653G   1% /home
/dev/sda1          457M   83M  350M  20% /boot
/dev/sda8          3.7G   72M  3.5G   3% /tmp
/dev/sda7           11G  896M  9.6G   9% /var
/home/nb/.Private  653G  167M  653G   1% /home/nb
gvfs-fuse-daemon      0     0     0    - /home/nb/.gvfs
/dev/sdb1          466G  435G   32G  94% /media/Backup
خط به خط نشون میده که آدرسش چیه، حجمش چقدره، چقدر پر شده، چقدر مونده ، چند درصدش استفاده شده و مونت پونتش چیه. خط اول میگه من یه پارتیشن به آدرس dev/sda5/ دارم که ۲۳ گیگ حجم داره، ۳.۱ گیگش استفاده شده و ۱۹ گیگش باقی مونده، ۱۴٪ استفاده شده و پارتیشن روت من هست. به همین ترتیب همه رو توضیح داده.
اگر بیشتر توضیح می خواید دیگه خارج از df میشه و مبحث میره سمت فایل سیستم گنو/لینوکس که هر کدوم از این مونت پوینت ها چیکار می کنن

آفلاین ترانه

• Full Member
  • *
    • nadaram
تو ویندوز پارتیشن ها a b (که دیگه تقریبا وجود ندارند) c d e ... هستند اما تو لینوکس sdXy و در بعضی موارد hdXy(اگه اشتباه نکنم) هستند.
sda هارد اصلی کامپیوترتون هست (گاهی وقتا hda عه که فکر کنم برای هارد های IDE بود) که نام گذاری آن به این شکله : sda1 پارتیشن اول هارد اصلیتون، sda2 پارتیشن دوم هارد اصلیتون، sda3 پارتیشن سوم هارد اصلیتون و ... .
sdb حافضه ایه که به کامپیتور وصل کردید، مثلا فلش یا هارد دیگه که نلمگذاریش به این شکله: sdb1 پارتیشن اول حافظه ی دومتون، sdb2 پارتیشن دوم حافظه ی دومتون و ... . sdXy ها به ترتیب نامگذاری میشند، X با حروف به ترتیب حافظه نامگذاری می شکه که از a که هارد اصلیتونه شروع میشه تا جایی که پورت دارید، y هم عدده که عدد پارتیشنتون رو مشخص می کنه. همینطور که میبینی اینجا همه چی با حساب کتاب پیش میره طوری که دیگه نیازی به لیبل و ... نیست.
در مورد df پارتیشن ها و فایل ها(!) ی مونت شده رو نشون میده که شما با آپشن -a همه ی پارتیشن های مونت شده رو خواستید،بزارید با اضافه کردن آپشن -h به خوانایی دستور کمک کنیم

ممنون از توضیحتون خیلی کامل بود
فقط سوالاتی باز هم میمونه مثل اینکه
اینها به چه دردی میخوره؟
 چجوری میشه بهشون دسترسی داشت
و اینکه دانستن اینها مهمه ؟
معنی این اسم ها برای پارتیشن ها چیه؟
من اوبونتو رو تو درایو c نصب کردم . همه اینها تو همین درایو هست درسته؟
ممنون

آفلاین MHA152

• High Hero Member
  • *
  • ارسال: 2745
  • من عاشق یونیکسی ها هستم
منظورتون از اینها همون پارتیشن هاس است؟
برای استفاده از پارتیشن ها حداقل باید بدونید که ساختارشون چیه دیگه.
به چیا دسترسی داشت؟
اگه اشتباه نکنم sd مربوط میشه به ساتا و cd ها هم با اسم cd شناخته میشند
بهتون پیشنهاد می کنم به دنیای بزرگ شبه−یونیکس وارد بشید و از پیشرفت لذت ببرید
جیمیلم

آفلاین سالار مقدم

• *
    • سالار مقدم
ممنون از توضیحتون خیلی کامل بود
فقط سوالاتی باز هم میمونه مثل اینکه
اینها به چه دردی میخوره؟
 چجوری میشه بهشون دسترسی داشت
و اینکه دانستن اینها مهمه ؟
معنی این اسم ها برای پارتیشن ها چیه؟
من اوبونتو رو تو درایو c نصب کردم . همه اینها تو همین درایو هست درسته؟
ممنون
پارتیشن ها به چه دردی می خورند؟پارتیشن هایی که شما موقع نصب تعیین کردید هر کدوم وظیفه ای دارن، مثلا من توی اون خروجی که دادم ۶ تا پارتیشن تخصیص دادم که برای هر کدوم دلایلی دارم، یه پارتیشن روت (/) این پارتیشن از فایل های سیستمی من نگهداری می کنه، یک پارتیشن برای بوت (boot/) که از بوت لودر و هسته ی سیستم عاملم نگهداری می کنه تا آسیبی نبینه، یه پارتیشن برای هوم که بعد از عوض کردن توزیع در مورد فایل هام به مشکل نخورم و اگر برای سیستمم اتفاقی بیفته فایل های خودم آسیبی نبینه، tmp برای حافظه ی موقت و var جدا که دچار حمله هایی مثل ddos و ... نشم. یکی از مزیت های گنو/لینوکس اینه که میشه پارتیشن های جداگانه برای هر قسمت سیستمی تعریف کرد تا آسیبی به دیگر قسمت های سیستم نرسه.
دسترسی دارید، فقط کافیه به روت (تو ناتیلوس(فایل منیجر) قسمت filesystem در ساید بار بقل) برید همه چیز رو میبینید.
دونستن چیا؟ پارتیشن ها یا اینکه هر قسمت چیکار می کنه؟ خوب دونستن پارتیشنایی که دارید و هر کدومشون چه مونت پوینتی دارند آره ولی دونستن اینکه مثلا تک تک proc و ... چه کار هایی می کنند مهم نیست، مگر اینکه sysadmin باشید.
کدوم اسم ها؟
شما تو درایو c نصب کردید یعنی الان ویندوز ندارید؟ همه ی اون ها به جز پارتیشن حافظه ی مجازی swap داخل sda1 هستند.

اگه اشتباه نکنم sd مربوط میشه به ساتا و cd ها هم با اسم cd شناخته میشند
sdXy میشه برای ساتاها و hdXy هم میشه برای IDE های قدیمی، تو پست قبلیم گفته بودم.

آفلاین ترانه

• Full Member
  • *
    • nadaram

[/quote]
پارتیشن ها به چه دردی می خورند؟پارتیشن هایی که شما موقع نصب تعیین کردید هر کدوم وظیفه ای دارن، مثلا من توی اون خروجی که دادم ۶ تا پارتیشن تخصیص دادم که برای هر کدوم دلایلی دارم، یه پارتیشن روت (/) این پارتیشن از فایل های سیستمی من نگهداری می کنه، یک پارتیشن برای بوت (boot/) که از بوت لودر و هسته ی سیستم عاملم نگهداری می کنه تا آسیبی نبینه، یه پارتیشن برای هوم که بعد از عوض کردن توزیع در مورد فایل هام به مشکل نخورم و اگر برای سیستمم اتفاقی بیفته فایل های خودم آسیبی نبینه، tmp برای حافظه ی موقت و var جدا که دچار حمله هایی مثل ddos و ... نشم. یکی از مزیت های گنو/لینوکس اینه که میشه پارتیشن های جداگانه برای هر قسمت سیستمی تعریف کرد تا آسیبی به دیگر قسمت های سیستم نرسه.
دسترسی دارید، فقط کافیه به روت (تو ناتیلوس(فایل منیجر) قسمت filesystem در ساید بار بقل) برید همه چیز رو میبینید.
[/quote]

آخه من با ووبی نصب کردم ( فعلا پارتیشنام دینامیکه و کلی دردشر داره برگردوندنش به خاطر همین با ووبی فعلا نصب کردم ) و اون پارتیشن هایی که میگید رو نساختم

آفلاین سالار مقدم

• *
    • سالار مقدم
آخه من با ووبی نصب کردم ( فعلا پارتیشنام دینامیکه و کلی دردشر داره برگردوندنش به خاطر همین با ووبی فعلا نصب کردم ) و اون پارتیشن هایی که میگید رو نساختم
نه اونا مهم نیست، اونارو بسته به نیازتون باید بسازید، اگر نسازید خودشون زیر شاخه ی روت (/) میشن و مشکلی پیش نمیاد من بنا به نیازم اونجوری درستشون کردم. اکثر اقراد فقط دو تا پارتیشن روت و سواپ میسازند.
سه لینک زیر رو بخون:
http://wiki.ubuntu.ir/windows-vs-linux
http://wiki.ubuntu.ir/Installation/Partitioning
http://forum.ubuntu.ir/index.php?topic=8309.0

آفلاین ali.abry

• High Hero Member
  • *
  • ارسال: 1224
این صفحه رو تا جایی که گفته ؛شروع کار با fdisk؛  رو بخونین اطلاعات خوبی داره.
http://30li.ir/bash/commands/fdisk
درمورد :
نام گذاری هارد دیسک
نام گذاری پارتیشن ها
انواه پارتیشن تیبل ها توضیح داده
« آخرین ویرایش: 03 شهریور 1392، 12:55 ب‌ظ توسط ali.abry »