با سلام
یک نکته هم من بگم که راه نفسم رو خیلی وقته بسته
من معمولا وقتی دنبال راهحلی در اینترنت میگردم (چه فارسی و بخصوص انگلیسی) عبارت linux رو بکار میبرم . نه میگم ردهت یا فدورا و نه دبیان یا اوبونتو .
حالا نتیجه چیه ؟ راهنماهایی که پیدا میکنم اغلب با دستورات دبیان هستند . این یک تجربهی شخصی است و ممکنه برای دیگران فرق کنه (خوشحال میشم تجربهی دیگران رو هم بدونم)
سوال اینه ، چرا؟ چرا راهنمایی برای توزیعهای deb بیشتر از rpm است ؟ من خیلی روی این مسئله دقت کردم . کاربران توزیعهای دبیانی خیلی به اجتماع کاربری خودشون اهمیت میدن و سعی میکنن تا راهنماهای بیشتری تهیه کنن .
فکر نکنیم اینکه دبیان و اوبونتو بزرگترین جامعهی کاربری رو دارن الکی است ، نه خیر . با وجود اینکه دبیان کاملا مستقل از منافع مالی عمل کرده و میکنه و با وجود اینکه همیشه برنامههاش قدیمی است اما با این وجود کاربران دبیان اون رو تنها نمیزارن . یک نرمافزار آزاد وابسته به کاربران و جامعهای است که ازش حمایت میکنن .
اینهایی که نوشتم ممکنه از لحاظ برنامهنویسی علمی نباشه اما از لحاظ جامعهشناسی مطلب مهمی است
هیچ فکر کردین اگر شرکت ردهت دیگه پشتیبانی تجاری نداشته باشه یا روی برنامهای سرمایهگذاری نکنه چی میشه ؟ پیشرو بودن خوبه ولی بشرطی که بوسیلهی مردم باشه نه بوسیلهی سرمایهی شرکتی وگرنه میشه مثل
ناول و
ماکروسافت .
من هم سعی کردم از دید خودم این مسئله رو علمی بررسی کنم و هیچ ادعایی هم ندارم
یا علی