جناب کرگدن حرف پر مغزی می زنند
اگه درست فهمیده باشم منظورتون اینه که پرهیز از تبلیغ برای استفاده از لینوکس نوعی استراتژی هست!؟ اگه اینطوره میشه بازش کنید؟ من دوست دارم این مطلبو دقیقتر بفهمم.
یه نکته ائی هست و اون استراتژی غیر مستقیم کسب درامد از نرم افزارهای آزاد هست که از نظر من کاسب توی اینترنت ، اون هم نوعی پیگیری برای رسیدن به کسب درامد هست: سرمایه اولیه ده میلیون دلار برای اوبونتو تنها یک کمک خیر خواهانه نیست بلکه یک معامله برنده برنده هست برای سود متقابل و بی شک جز این نیست و البته در چهارچوب عدم محدودیت در آزادی نزم افزار.
ولی فکر می کنم (نظر شخصیه) در ایران (به هر دلیلی که اونو در این تاپیک دنبال هستیم کشف کنیم) کاربران رایانه نوعی پرهیز از استفاده از لینوکس دارن و (باز فکر می کنم) اگر مشکلیابی بشه و حرکت کمی در جهت هدایت این تفکر به سمت کاربری لینوکس بشه بعد از یک مرحله ائی از آشنائی (یعنی یه مقداری که جامعه با این سیستم عامل آشنا شد و اونو یه غول بی شاخ و دم ندید) به ناگهان یک توازن متعارفی در استفاده از این سیستم عامل بوجود میاد. مثلا ما در ایران مثل چنین جمله هائی رو نمی بینیم:" من امروز رفتم شرکت مادرم و روی همه سیستم هاش به خواست خودش اوبونتو نصب کردم!" ( ترجمه از فروم انگلیسی زبان)
این جمله ساده برای من این معنی رو داره که یک صاحب شرکت در یک مرحله ائی از آشنائی با لینوکس قرار می گیره که تصمیم به حرکت به این سمت می گیره!
چه کنیم که توی ایران چنین حرکتی اتفاق بیافته و ایراد اینکه تا به امروز این اتفاق نیافتاده از کجاست؟
درود
در مورد تبلیغ بیشتر اینه که مردم آزاری نکنیم:)
یک فردی که کارش بازی با کامپیوتر هست برای چی باید از لینوکس استفاده کنه؟:)
یک فردی که کارش با یک نرم افزار تخصصی هست که نمی تونه اونو تو لینوکس اجرا کنه نمی تونه از لینوکس هم استفاده کنه
اینکه بیایم برای این افراد به طور کاذب بگیم لینوکس از ویندوز بهتره بی معنی هست
نرم افزار یک رشته مهندسی هست و سلیقه ای نیست که بگیم ویندوز بد لینوکس خوب :دی
این سیستم ها هر کدوم مزایا و معایب خودشون رو دارن
در بعضی از زمینه ها بدون رقیب هستن
مثلاً الان شما در همه مودم ها ی adsl خونگی لینوکس دارید
کاربرا بدون اینکه بفهمند دارن ازش استفاده می کنن
یا در موبایل آندروئید یا میمو واقعآً به بلوغ خوبی رسیدن
یا در ۵۰۰ ابر کامپیوتر دنیا فقط ۲ تاشون ویندوز هست
آره این سیستم ها رو تبلیغ کنید و مزایاش رو هم به همه بگید چون نیاز کاربر نهایی رو به طور کامل و حتی بیشتر از نیازشون رفع می کنه
این رشته مهندسی هست
باید ببینید نیاز چی هست و کدوم نیاز هارو بهتر جواب می ده
در ثانی در دنیای نرم افزار آزاد انتخاب ها بسیار زیاد هست
توزیع های زیادی هست که برای هر کاربر مناسب یا نا مناسب هست
اگر تبلیغ می کنیم نباید مردم آزاری کنیم
هدف اصلی استفاده از کامپوتر راحت کردن کار ها هست
ممکنه یکی تو ویندوز به بهترین نحو بتونه کارش رو انجام بده و یکی راحت ترین و حتی تنها انتخابش لینوکس باشه
نیاز ها وشرایط هستن که مهم هستن
در مورد کسب و کار نرم افزار آزاد هم بحث زیاد هست
بله اوبونتو تازه قرار هست از امسال به سود دهی فکر کنه
سیاستش هم از اول اینطوری بود که وقتی همه در خونه اوبونتو دارن و رو لپتاپشون هم هست
وقتی فروم های اوبونتو بهترن جا برای پاسخ هست
وقتی شرکت ها می بینن چقدر اوبونتو کاربر داره
خب پس چرا سرورشون هم اوبونتو نباشه؟
خب چرا با کانونیکال قرارداد پشتیبانی نبندن؟
خب چرا با کانونیکال همکاری نکن
ولی این کسب و کار زیبایی ها و نکات خودش رو هم داره که می تونیم بیشتر در موردش صحبت کنیم
در مورد ایران و مادر:)
- تو ایران شرکت پشتیبانی خوبی در زمینه شبکه و ویندوز ندرایم چه برسه به لینوکس
( به طوری که شرکت های زیادی باهاش قرارداد ببندن و ساپورت شرکت رو بگیره وجد نداره یا حداقل بسیار نا آشنا هستن) پس طبیعتاً سیستمی انتخاب میشه که پسر همسایمون هم باهاش بلده کار کنه
ولی اونجا یک امتحان سادس اگر جواب داد می ریم فکر می کنیم که با چه شرکت هایی می تونیم قرارداد پشتیبانی ببندیم که هزینش هم از نرم افزار های خریداری شده کمتره و مشکلی هم برامون پیش اومد کسی هست بهمون کمک کنه
- هر کسی بر اساس سلایق خودش حرف می زنه
این بابا که امروز اومده می گه لینوکس برای کار ما خوبه ( حتی اگر واقعن داره درست می گه) ما نمی تونیم به حرفش اعتماد کنبم چون فکر می کنیم داره برای نون درآوردن خودش می گه و بر عکسش هم صادقه. اونقدر الکی تکنولوژی ها و ابزار هایی که نیاز مارو جواب نمی داد بهمون معرفی شده و ضرر کردیم که نمی تونیم اعتماد کنیم
- فکر می کنیم نرم افزار آزاد مثل نرمافزار غیر آزاد هست و توقعاتمون همون هست
نرم افزار آزاد برای همه ما هست و هر کسی که ازش استفاده می کنه باید در پیشرفتش کمک کنه ( حالا به هر شکلی ) چون با پیشرفتش ما صاحب نرم افزار بهتری هستیم
نرم افزار آزاد مال کانونیکال یا ردهت یا ناول نیست مال تک تک کار بر ها و توسعه دهنده ها هست
پس ایراد گرفتن از این شرکت ها مسخره هست ( در مواردی که اصلاً جزو قوانین و شرایطون نیست )و ما باید خودمون کمک کنیم
اگر نسخه بعدی اوبنتو ایراد کمتری داشته باشه در اصل ما و تمام توسعه دهنده های نرم افزار آزاد سودشو بردن
پس حداقل کمک کنیم نسخه بعدی با کیفیت بهتری تولید بشه
هر چند که می دونیم از این کمک ما اون شرکت ها هم سود می برن ولی واقعیت اینه که اون شرکت ها هم برای ما سرمایه گذاری کردن و دارن هزینه می کنن ( و طبیعتا در راه رضای خدا نیست و سود هم می برن
ولی این سود ۲ طرفس و حتی اگر فردا همه این شرکت ها هم تعطیل شدن شما همه زحمت هاتون سر جاش هست و هیچ چیزی رو از دست ندادید
)
مثال: اوبونتو چه قول هایی داده؟ و ما می تونیم ازش چه انتظاراتی داشته باشیم؟
- همیشه مجانی هست
-برای نسخه های معمولی دسکتاپ ۱۸ ماه و برای LTS سه سال - و سرور ۳ و سرور LTS 5 سال آپدیت امنیتی می کنه ( بدون هزینه)
-دقیقاً هر ۶ ماه نسخه جدید میده و هر ۳ سال یک نسخه LTS
- در نسخه دیفالت از نرم افزار های آزاد استفاده می کنه
- اوبونتو هیچ تضمین و مسئولیتی بر مشکلاتی که رو سیستم شما رخ بده نداره حتی اگر به سخت افزار و نرم افزار ها و داده هاتون خسارت جبران ناپذیری وارد بشه( مانند اکثر محصولات آزاد )
هدف این توزیع در راحت تر کردن استفاده و ساده تر شدن برای کاربران نهایی و گسترش لینوکس ( این قول نیست بلکه داره به سمتش می ره )
ولی توزیعی مثل فدورا
- آزاد خیلی سخت تر از اوبنتو
- نظر کاربران نهایی بسیار ارزشمند هست ( حتی مدیر پروژه - نام نسخه- امکانات نسخه بعد و... توسط رای گیری صورت می گیره)
- حدود هر ۶ ماه باشرط پاس شدن تمام تست های از پیش تعریف شده نسخه جدید می ده و اگر تست ها پاس نشن انتشار با تاخیر صورت می گیره
-پشتیبانی ۱ سال از هر نسخه
-همیشه مجانی
- مانند اوبونتو هیچ تضمین و مسئولیتی بر مشکلاتی که رو سیستم شما رخ بده نداره حتی اگر به سخت افزار و نرم افزار ها و داده هاتون خسارت جبران ناپذیری وارد بشه( مانند اکثر محصولات آزاد )
* برای استفاده از تکنولوژی های جدید درگیر پروژه های دیگه هم میشن و به توسعه اون ها کمک می کنن
هدفش هم اصلاً زیاد شدن کاربر ها نیست و یکبارهم گفتن کار بر های حرفه ای حتی اگر کم باشن برای ما جذاب تر هستن و تعداد کاربر ها به تنهایی برای ما مسئله ای نیست
خب اگر ببینید در این دو تا مثال قول ها و هدف ها کامل فرق می کنه
شما اگر یک توزیع برای آموزش می خواید باید توزیعی که هدفش آموزشی هست انتخاب کنید
یا اگر توزیع دسکتاپ خونگی می خواید که کدک ها روش نصب باشه باید توزیع مناسب همون کار رو انتخاب کنید
یا اگر برای شرکت و کار های اداری می خواید - سرور - بازی -برنامه نویسی و........................
متاسفانه چون هر کس توزیع خودش رو بهترین می دونه و اونو بدون توجه به نیاز دیگران تبلیغ می کنه مشکلات زیادی رخ می ده
اینکه این سبستم عامل کی می تونه طیف وسیع تری از کاربران رو پاسخگو باشه زمان می بره ولی همین کاربر ها هستیم که این زمان رو کم یا زیاد می کنیم
بحث زیادی برای خودش داره
زیاد نوشتم :دی
فعلاً در همین حد باشه و دوست دارم نظر دیگران رو بدونم
ممنون