انجمن‌های فارسی اوبونتو

لطفاً به انجمن‌ها وارد شده و یا جهت ورود ثبت‌نام نمائید

لطفاً جهت ورود نام کاربری و رمز عبورتان را وارد نمائید

توزیع گنو/لینوکس اوبونتو ۲۰ ساله شد 🎉

نویسنده موضوع: یونیتی یا گنوم؟ مسئله این است  (دفعات بازدید: 2430 بار)

0 کاربر و 1 مهمان درحال مشاهده موضوع.

آفلاین بهنام …

• High Hero Member
  • *
  • ارسال: 1028
  • إن أحسنتم أحسنتم لأنفسكم وإن أسأتم فلها
پاسخ : یونیتی یا گنوم؟ مسئله این است
« پاسخ #15 : 05 آبان 1396، 10:43 ب‌ظ »
@mostafa-ir
سخن شما را تأیید می‌کنم، ممکنه برای سیستم شما ناسازگاری‌هایی داشته باشه که امیدوارم حل بشه (برای منم داره).
نمی‌دونم چرا چنین انتظاری داشتید، ولی کسانی که تمام عمر یونیتی، باهاش کار کردند و با میزکارها و توزیع‌های دیگه هم آشنایی خوبی داشتند، حتماً دلایل محکمی برای انتخاب یونیتی داشتند (با وجود گنوم و …)، مانند ویژگی‌ها و کانفیگ ویژهٔ اون برای برخی کارها ولی دیگه گذشت.
و الآن تا مدتی (شاید چند ماه) گذشت از این تغییر، مشکلات طبیعیه که توسعه‌دهندگان هم به این آگاهی داشتند که نشست Xorg را هم گذاشتند، وگرنه به wayland اکتفا می‌کردند.
:) :)

آفلاین MR-Mostafa

• Full Member
  • *
  • ارسال: 180
  • Ubuntu Gnome
« پاسخ #16 : 06 آبان 1396، 06:05 ق‌ظ »
از نموی لوگین wayland رو انتخاب نکنین.

این wayland چی هست؟
تو منوی لوگین من کلاً تو تا گزینه هست:
اولی ubuntu
دومی ubunto xorg (اگه اشتباه نکنم)
در یک گفتگوی آموزشی مهم نیست کسی اشتباه یا درست جواب دهد، چون در آخر مشخص خواهد شد. می‌نویسم تا همه بخوانند؛ شاید کسی چیزی یاد بگیرد و یا استادی اشتباه مرا بگیرد.
با ما تازه واردها مهربان باشید :D

آفلاین Mmjafari

• High Sr. Member
  • *
  • ارسال: 556
  • لیلی نام دیگر آزادی ست
    • صفحه من تو گیت
« پاسخ #17 : 06 آبان 1396، 07:56 ق‌ظ »
ubuntu روی ویلند هست، ubuntu on xorg روی زرگ

آفلاین Sosha

• High Sr. Member
  • *
  • ارسال: 689
  • Only Ubuntu <3
    • نوشته های یک دوستدار گنو
« پاسخ #18 : 07 آبان 1396، 03:51 ق‌ظ »
سلام خدمت همه دوستان
*این مطلب تجربیات شخصی بنده است و ممکن است سایرین دیگاهی متفاوت نسبت به گنوم داشته باشند.
بدون شک اوبونتو ۱۷.۱۰ زیبا ترین اوبونتوی ساخته شده است (به صورت پیشفرض و بدون شخصی سازی)، طراحی داک ، المان های گرافیکی ، انیمیشن ها و... پیشرفت بسیار زیادی نسبت به نسخه ۱۷.۰۴ داشتند.از این بابت باید به کنونیکال تبریک گفت.
اما بعد از آپدیت به این نسخه ،با مشکلات زیادی مواجه شدم:

۱-  بعضی از برنامه ها اجرا نمی شوند(البته این مورد در نسخه های دیگر هم مشاهده میشد) به عنوان مثال synaptic گاهی اجرا میشود و بیشتر موارد اجرا نمیشود یا برای نمونه دیگر ، برنامه مخصوص گرافیک موبوطه همین مشکل را داشت.
۲- سرعت سیستم به مراتب کمتر شده و فرامین با تاخیر  اجرا میشود. رم مصرف شده توسط سیستم در ابتدای لاگین نیز افزایشی ۳۰۰ یا ۴۰۰ مگی داشته و با اجرای برنامه های سنگین با مشکل مواجه شدم.
۳- از آنجا که در نمایش ویدیو با مشکل و هنگ سیستم (Lenovo Thinkpad E540)مواجه شدم تصمیم گرفتم درایور گرافیک آزاد را به غیر آزاد (انویدیا) تغییر دهم اما مشکل حل نشد و در هر دو مورد ، گرافیک شناسایی و ست نشد.

انتظار بنده این بود که با سوئیچ از یونیتی به گنوم ، سیستم بهینه تر و عملکرد سیستم روان تر شود که متاسفانه کاملا برعکس بود.
به هر حال با این شرایط احتمالا مجبور به نصب زوبونتو خواهم بود.

Synaptic با wayland مشکل داره. اگه میخواین باهاش کار کنین، از نموی لوگین wayland رو انتخاب نکنین.
این رو یکی از دوستانم در تلگرام نوشته به اسم Edward Russell:

نرم‌افزار ‌های گرافیکی نیازمند دسترسی ریشه، کار نمی‌کنند:
synaptic, bleachbit, unetbootin ...
راه حل:
راه اول) نصب xorg و لاگین با xsession
راه دوم) اجرای دستور زیر در ترمینال، قبل از اجرای برنامه گرافیکی:
xhost si+:localuser:root
برای غیرفعال کردن:
xhost si-:localuser:root

راه دوم ممکن است مستعد ایجاد ناامنی در سیستم باشد. آن به عهده خودتان است. اگرچه هنوز گزارشی در این مورد منتشر نشده است.

#wayland
اگه این ارسال بهت کمک کرد، دنبال دکمهٔ تشکر نگرد. به جاش برو خدا رو شکر کن که با دمپایی نیومدم سراغت!

آفلاین مصطفی عفافی

• Full Member
  • *
  • ارسال: 118
  • ;)
« پاسخ #19 : 07 آبان 1396، 05:10 ب‌ظ »
نقل‌قول
Synaptic با wayland مشکل داره. اگه میخواین باهاش کار کنین، از نموی لوگین wayland رو انتخاب نکنین.
نقل‌قول
@mostafa-ir
سخن شما را تأیید می‌کنم، ممکنه برای سیستم شما ناسازگاری‌هایی داشته باشه که امیدوارم حل بشه (برای منم داره).
نمی‌دونم چرا چنین انتظاری داشتید، ولی کسانی که تمام عمر یونیتی، باهاش کار کردند و با میزکارها و توزیع‌های دیگه هم آشنایی خوبی داشتند، حتماً دلایل محکمی برای انتخاب یونیتی داشتند (با وجود گنوم و …)، مانند ویژگی‌ها و کانفیگ ویژهٔ اون برای برخی کارها ولی دیگه گذشت.
و الآن تا مدتی (شاید چند ماه) گذشت از این تغییر، مشکلات طبیعیه که توسعه‌دهندگان هم به این آگاهی داشتند که نشست Xorg را هم گذاشتند، وگرنه به wayland اکتفا می‌کردند.
نقل‌قول
این رو یکی از دوستانم در تلگرام نوشته به اسم Edward Russell:

نرم‌افزار ‌های گرافیکی نیازمند دسترسی ریشه، کار نمی‌کنند:
synaptic, bleachbit, unetbootin ...
راه حل:
راه اول) نصب xorg و لاگین با xsession
راه دوم) اجرای دستور زیر در ترمینال، قبل از اجرای برنامه گرافیکی:
xhost si+:localuser:root
برای غیرفعال کردن:
xhost si-:localuser:root

راه دوم ممکن است مستعد ایجاد ناامنی در سیستم باشد. آن به عهده خودتان است. اگرچه هنوز گزارشی در این مورد منتشر نشده است.

#wayland

دوستان عزیزم فاراب ، اوbوnتو ،  Sosha همون طور که اشاره کردید این مشکل قابل حل است.
در واقع مشکل اجرای synaptic الان در سیستم من حل شده. همون طور که قبلا گفتم این دسته اشکالات در آپدیت به نسخه ی جدید وجود دارد و اگر اشتباه نکنم در آپدیت از نسخه ۱۶.۱۰ به ۱۷.۰۴ نیز برنامه Genymotion دیگر اجرا نمیشد (در سیستم من )که دوباره آن را نصب کردم.
این مورد اشکالات از نظر بنده کوچک و طبیعیست و البته قابل چشم پوشی (نیاز اساسی به باز کردن synaptic به صورت روزانه احساس نمیشود)
اما صحبت اصلی ، روان نبودن سیستم در مقایسه با یونیتی است و البته مشکلات سخت افزار گرافیکی (عدم ست شدن و مشکلات پخش ویدیو) که در این نسخه به وجود آمده.
و البته باید پذیرفت که نسخه ۱۷.۱۰ نسبت به نسخه های پیشین ، انیمیشن های بیشتری دارد که کمی این موضوع را توجیه میکند.
با تمام این حرفا و ایرادات ( که خب هم سیستم عاملی نقاط ضعف و قوت خودش رو داره) باز هم اوبونتو ، سیستم عامل محبوب من هست. :)
Mostafa Efafi

آفلاین علیرضا احسانی

• Full Member
  • *
  • ارسال: 153
  • گنو/لینوکس به خاطر آزادی. نه بخاطر قیمت
    • لینوکس و من
« پاسخ #20 : 07 آبان 1396، 09:43 ب‌ظ »
من با هر دوتاشون کار کردم و هر دوتاشون رو دوست دارم.
مخصووصا یونیتی رو.واقعا دسکتاپ زیبا و ساده ایه.

گنومی که  ورژن ۱۷.۱۰ اوبونتو استفاده کرده هم قشنگه اما قطعا اگه از گنوم اصلی استفاده میکرد خیلی بهتر بود به نظرم :)
لینوکس و من حاصل تجربه هامون از  سرو کله زدن با گنو/لینوکس و نرم افزار های آزاد:)

آفلاین Farhaad 1992

• Hero Member
  • *
  • ارسال: 943
  • گنو با گنوم
* نام کاربری حساب من Fedora-Red Hat است ولی نام نمایهٔ (پروفایل) من، نام حقیقی + سال تولد من است
* از دی ۱۳۹۸ دیگر فعالیت پیوسته و دائم ندارم
* نظرات و ارسال‌های من فقط در زمان ارسال خود معتبر بودند و نشان‌دهنده طرز فکر و سطح دانش فعلی من نیستند

آفلاین مهران تعریف

• Hero Member
  • *
  • ارسال: 707
  • دبیان + xfce
« پاسخ #22 : 13 آبان 1396، 12:17 ق‌ظ »
راه دوم)
همون طور که ادوارد هم گفته، راه دوم رو اصلا توصیه نمی کنم برید سمتش.