ديوان دادگستري اروپا در سال 2014 حكم كرد كه اطلاعات خصوصي افراد كه منسوخ يا غيرمربوط هستند، بايد درصورت درخواست آنها «فراموش» يا حذف شوند.
آژانس حفاظت از اطلاعات فرانسه، CNIL نيز معتقد است كه گوگل بايد نتايج جستجوي كاربراني را كه به موجب قانون از حق فراموش شدن برخوردار هستند، حذف كند.
حق فراموش شدن در رابطه با حريم خصوصي مطرح مي شود و شامل اطلاعاتي است كه موتورهاي جستجوي تارنماهاي اينترني مانند گوگل در معرض ديد ديگران قرار مي دهد.
براساس قانوني در اين زمينه كه در دادگاه عالي اتحاديه اروپا بررسي شد، كساني كه از اينترنت استفاده مي كنند حق «فراموش شدن» دارند.
پيشينه صدور حكم دادگاه اروپايي به دعواي حقوقي شهروندي اسپانيايي باز ميگردد. نام او در مقالهاي مطبوعاتي از 15 سال پيش، در پيوند با مزايدهاي به ميان آمده بود. اين شهروند اسپانيايي با مراجعه به دادگاه از روزنامه اينترنتي مربوط خواسته بود كه مقاله در بردارنده نام او حذف شود. اما تلاش حقوقي او شكست خورد
به همين دليل او تلاش كرد از راه قانوني گوگل را وادار كند تا مقاله اش را بهعنوان نتيجه جستجوي نامش دراينترنت، نشان ندهد. ديوان دادگستري اتحاديه اروپا به اين خواسته حق داده است.
خبرگزاري روسي اسپوتنيك در گزارشي در همين زمينه افزود: گزارش هاي جديد حكايت از آن دارند كه برخي از اپليكيشن هاي محبوب آيفون هم اطلاعات كاربران شان را به شركت هاي ثالث فروخته اند تا از آن كسب درامد كنند.
«كريس گارافا»كارشناس فناوري درگفت و گو با راديو اسپوتنيك درباره نقش شركت ها در تهديد حقوق مدني وآزادي ها گفت: در اتحاديه اروپا مردم درباره حق فراموش شدن تلاش مي كنند و پيروز شده اند و اين موضوع به سراسر اتحاديه اروپا گسترش يافته است. اين بدان معنا است كه شما مي توانيد از يك موتور سرچ بخواهيد جستجوهاي شما را فراموش كند و از چنين قانوني پيروي كند.
وي افزود : البته اينترنت فقط به اتحاديه اروپا تعلق ندارد و يك ابزارجهاني است. شكايت از گوگل ممكن است در اين زمينه باشد كه مهم نيست اطلاعات در كدام سايت سرچ مي شوند و افراد چه چيزي را سرچ ميكنند، اما حق فراموش شدن بايد در همه جهان مورد حمايت قرار گيرد.
اين كارشناس گفت آمريكا بايد از حقوق حريم خصوصي اتحاديه اروپا الگو بگيرد.
به گزارش ايرنا، بزرگترين خبرگزاري هاي اروپا، گوگل وفيس بوك را به غارتگري اخبار و انتشار آنها به صورت رايگان متهم كرده و در بيانيه اي مشترك خواستار تقسيم درآمدهاي اين دو غول اينترنتي با رسانه ها شده اند.
درنامه اي كه به امضاي مديران اجرايي حدود 20 خبرگزاري از جمله خبرگزاري فرانسه و خبرگزاري رسمي آلمان رسيد، آنها از پارلمان اروپا خواسته اند قانون حق كپي رايت در اتحاديه اروپا را به روز رساني كنند.
گوگل همچنين از سوي روسيه به دخالت در انتخابات متهم شده است.
«آلكسي ژافياروف» معاون اداره نظارت بر اجراي قوانين امنيتي دادستاني روسيه به تازگي گفت كه دادستاني روسيه در نامه اي به گوگل گوشزد كرده است كه مداخله در انتخابات روسيه را غيرقابل قبول مي داند.