انجمن‌های فارسی اوبونتو

لطفاً به انجمن‌ها وارد شده و یا جهت ورود ثبت‌نام نمائید

لطفاً جهت ورود نام کاربری و رمز عبورتان را وارد نمائید

توزیع گنو/لینوکس اوبونتو ۲۰ ساله شد 🎉

نویسنده موضوع: تغییر فونت پیش فرض  (دفعات بازدید: 1061 بار)

0 کاربر و 1 مهمان درحال مشاهده موضوع.

آفلاین za−boy

• Newbie
  • *
  • ارسال: 2
تغییر فونت پیش فرض
« : 27 دی 1399، 10:14 ق‌ظ »
سلام
تازه لینوکس نصب کردم و مشکل اینه که فونت فارسی پیش فرض سیستم مثل فرم تاریخ و روز قسمت تقویم یه فونت فارسی مزخرفه
الان اول میخوام راهنمایی کنید چطور فونت نصب کنم رو سیستم
و اینکه فونت پیش فرض سیستم چطوری عوض کنم؟

باتشکر؛)
شکر حق که آن دعا مردود شد
من زیان پنداشتم آن سود شد

آفلاین مرتضی . م

• High Hero Member
  • *
  • ارسال: 1121
پاسخ : تغییر فونت پیش فرض
« پاسخ #1 : 27 دی 1399، 01:37 ب‌ظ »
برای نصب میتونید فونت رو در پوشه fonts. در دایرکتوری هوم خودتون بریزید
برای تنظیمش یه جستجو تا جواب فاصله دارید...
« آخرین ویرایش: 28 دی 1399، 05:23 ب‌ظ توسط مرتضی . م »

آفلاین Merdad

• Sr. Member
  • *
  • ارسال: 486
  • سوسیال دموکراسی
    • اولین مرجع آموزش گرافیک با گیمپ
« پاسخ #2 : 27 دی 1399، 09:03 ب‌ظ »
سلام.
در ابتدا باید ذکر کنی که از چه توزیعی و چه نسخه‌ای داری استفاده میکنی. هر توزیعی برای خودش یه ابزار تغییر فونت داره.
از اونجا که احتمالا از اوبونتو استفاده میکنی یه سر به این آموزش بزن: https://www.omgubuntu.co.uk/2016/03/how-to-change-ubuntu-desktop-font

به طور خلاصه‌وار: باید نرم‌افزار GNOME Tweaks رو نصب کنی از طریق کد زیر:
sudo apt install gnome-tweaks
این نرم‌افزار اجازه ویرایش فونت‌های اوبونتو رو میده.

در مورد نحوه نصب کردن فونت جدید هم که دوستمون در ابتدا لینک راهنمایی رو درج کردن. ولی باز هم به طور خلاصه و ساده‌تر:
۱) در پوشه home باید یه فولدر جدید به نام .fonts (نقطه‌فونتس) (اول نقطه بزار و بعد fonts بنویس) بسازی. نقطه گذاری اجباریه، باعث میشه پوشه به حالت مخفی در بیاد. پس برای مشاهده پوشه‌ی مخفی‌ای که ساختی کلیدهای ctrl+h رو بزن (یا از طریق منوها هم میتونی نمایش فایل‌های مخفی رو فعال کنی).
۲) حالا فونت‌های مورد علاقتو از هر سایتی که دوست داشتی دانلود کن و داخل این پوشه بریز. تمام.
«زندگی میگن برای زنده‌هاست»

آفلاین میمو ☕

• High Hero Member
  • *
  • ارسال: 1034
  • mrostd سابق
« پاسخ #3 : 28 دی 1399، 11:25 ق‌ظ »
در تکمیل پاسخ دوستان، بهتر هست فونت ها در مسیر :
~/.local/share/fonts/Paste بشن، شیوه ساخت دایرکتوری ~/.fonts گرچه جواب می‌ده، اما منسوخ (deprecated) شده.

آفلاین esmaeelE

• ناظر انجمن
  • *
  • ارسال: 1270
« پاسخ #4 : 28 دی 1399، 04:15 ب‌ظ »
در پیام خصوصی پاسخ را ارسال کردم اما چون دوستان پاسخ‌های دیگری هم ارسال کردند خوب است اضافه کنم

ساده‌ترین روش نصب قلم‌های فارسی، استفاده از روش ارائه شده در ویکی است.

نصب قلم‌های فارسی

گام‌‌های لازم برای نصب کامل فونت‌های جدید در این اسکریپت دیده شده است.

اما اگر فونتی را به صورت دستی اضافه کنید پس از آن لازم است که دستور زیر را هم اجرا کنید.

fc-cache -f -v $FONT_PATH
مقدار FONT_PATH همان آدرس دایرکتوری فونت‌ها است.

آفلاین گیسو

• Full Member
  • *
  • ارسال: 232
« پاسخ #5 : 01 بهمن 1399، 09:48 ق‌ظ »
درود.

منهم تازه کارم.(وچه خوب بود که بین این شکلک ها یکی هم میشد انتخاب کرد که نشان بده نویسنده تازه کاره وراهنمائی کننده میبایست کامل توضیح بده).

من فونت تاهوما و رویا را بشکل فشرده روی فلش گذاشتم و در ابونتو بازش کردم و با کلیک پنجره اینستال باز شد و نوشت که انجام گردید.
حالا چیزی که در پرسش این دوست بی پاسخ ماند و برای منهم پرسش است اینستکه چطور فونت پیش فرض ابونتو را به فونت مورد نظر خودمان برگردانیم. مثلا در ابزار آفیس مخصوص ابونتو چطور فونت پیش فرض را رویا بگذارم و همینطوربرای همیشه بمانه.
کاملا تازه کار و دارای زوبونتو(18.4) و لینوکس مینت(19.3) همراه با ویندوز اکس پی روی دو رایانه ی (32bit).

آفلاین chandlerbing

• Jr. Member
  • *
  • ارسال: 79
« پاسخ #6 : 01 بهمن 1399، 10:52 ق‌ظ »
درود.

منهم تازه کارم.(وچه خوب بود که بین این شکلک ها یکی هم میشد انتخاب کرد که نشان بده نویسنده تازه کاره وراهنمائی کننده میبایست کامل توضیح بده).

من فونت تاهوما و رویا را بشکل فشرده روی فلش گذاشتم و در ابونتو بازش کردم و با کلیک پنجره اینستال باز شد و نوشت که انجام گردید.
حالا چیزی که در پرسش این دوست بی پاسخ ماند و برای منهم پرسش است اینستکه چطور فونت پیش فرض ابونتو را به فونت مورد نظر خودمان برگردانیم. مثلا در ابزار آفیس مخصوص ابونتو چطور فونت پیش فرض را رویا بگذارم و همینطوربرای همیشه بمانه.

برای تغیر فونتهای لیبره به شکلی که شما گفتین . یکی از اعضای همین انجمن آقای امیر صمیمی یک سری ویدیو تهیه کرده لینکشو میزارم.
این صفحه آموزشهای دقیق برای تازه کاران https://amirsamimi.ir/linux_from_kilometre_zero/

و این ویدیو از اون لیست پخش هم مختص مشکل شما با لیبره است قسمت آخر قسمت سیزدهم https://www.aparat.com/v/ZiMk7?playlist=289610

خیلی دقیق توضیح داده

آفلاین گیسو

• Full Member
  • *
  • ارسال: 232
« پاسخ #7 : 04 بهمن 1399، 10:58 ب‌ظ »
درود.

من برای ویرایش(حذف) فونتهائی که نمیخوام فونت منجر را دارم ولی هیچ کدام از فونتها را نمیشه پاک کنم یعنی فونت را انتخاب (تیک) میکنم و دکمه Delete قرمز را کلیک میکنم ولی فقط همان فونتی که خودم گذاشتم را نشان میده که میشه حذفش کرد ولی آن فونت بیخودمورد نظرم را اصلا در پنجره خودش نشان نمیده.برای برداشتن فونتهای بیخودی چه باید کرد؟ مثلا فونتهای زبان چینی و هندی و امثال آنها را چطور حذف کنم که مشکلی برای سیستم عامل و ابزارش پیش نیاد.این موضوع را گفتم چون درویندوز چند فونت را حذف کردم و دیدم بعضی از نرمافزارها از کار افتادن.
کاملا تازه کار و دارای زوبونتو(18.4) و لینوکس مینت(19.3) همراه با ویندوز اکس پی روی دو رایانه ی (32bit).

آفلاین مرتضی . م

• High Hero Member
  • *
« پاسخ #8 : 05 بهمن 1399، 12:20 ق‌ظ »
درود.

من برای ویرایش(حذف) فونتهائی که نمیخوام فونت منجر را دارم ولی هیچ کدام از فونتها را نمیشه پاک کنم یعنی فونت را انتخاب (تیک) میکنم و دکمه Delete قرمز را کلیک میکنم ولی فقط همان فونتی که خودم گذاشتم را نشان میده که میشه حذفش کرد ولی آن فونت بیخودمورد نظرم را اصلا در پنجره خودش نشان نمیده.
فونت ها معمولا یا توی پوشه fonts./~ یا /s~/.local/share/fonts یا s/usr/share/fonts هستند و برای پاک کردنشون میتونید فونت مورد نظر رو از اون پوشه ها حذف کنید البته این روش خشنیه و توصیه میشه با فونت های دایرکتوری سوم کاری نداشته باشید و برای حذفشون از package manger توزیعتون استفاده کنید

آفلاین kook65247

• Full Member
  • *
  • ارسال: 167
« پاسخ #9 : 05 بهمن 1399، 10:38 ق‌ظ »
دوستان بنده فونت هارو هم توی
~/.fontsو هم توی
~/.local/share/fontsقرار میدم اما هیچکدوم رو توی libreOffice نمیبینم؟!
{^-^}

آفلاین مرتضی . م

• High Hero Member
  • *
« پاسخ #10 : 05 بهمن 1399، 11:25 ق‌ظ »
دوستان بنده فونت هارو هم توی
~/.fontsو هم توی
~/.local/share/fontsقرار میدم اما هیچکدوم رو توی libreOffice نمیبینم؟!
معمولا یه بار باید نرم افزار رو ببندید و از اول بیارید تا فونت ها بیان اگه هنوز نبودن خروحی این دستور رو بدید
ls .fonts

آفلاین AbOl

• Sr. Member
  • *
  • ارسال: 338
  • Debian
« پاسخ #11 : 06 بهمن 1399، 12:00 ق‌ظ »
fc-cache -f -v
کمکی نمی کنه؟
welcome to freedom