خیلی ممنون از تمام دوستان
ولی فکر کنم یک باگ بوده چون من تا توزیع رو بروز کردم درست شد
این یه باگ نبوده. یه پردازش دیگه داشته از dpkg استفاده میکرده، در نتیجه شما نمیتونستید از اون استفاده کنید.
وقتی یه نمونه از dpkg در حال اجرا باشه، یه فایل قفل میشه تا اگه یه نمونه دیگه dpkg خواست اجرا بشه، متوجه بشه که یه نمونه از dpkg داره یه کاری انجام میده. این سازوکار برای جلوگیری از تداخل کار اونها هست.
فکر نکنم بخواهید همزمان دوتا نمونه dpkg در حال کار باشند و یکی یه بسته رو نصب کنه و اون یکی، همون بسته رو پاک کنه. یا هر دو، بستههایی نصب کنند که با هم تداخل دارند یا خیلی پیشامدهای دیگه.
حالا که گفتید dpkg یادم اومد که بعد آپدیت ی اروری توی ترمینال داده بود که با کد زیر رفعش کردم شاید با کد زیر اون ارور هم رفع شده
sudo dpkg --configure -a
اول از همه، این یه دستور هست.
بعد اینکه اگه اون فایل هنوز قفل میبود، dpkg اصلا اون چیزی که بهش گفتید رو اجرا نمیکرد.
این دستوری که زدید، باعث شده dpkg تمام بستههای باز شده ولی پیکربندی نشده رو پیکربندی کنه. ربط خاصی به اون فایل lock نداره.
برای اطلاعات بیشتر در مورد مراحل نصب یه بسته deb، میتونید man مربوط به dpkg رو ببینید.
احتمالا اون خطایی که موقع بروزرسانی توی ترمینال دیدید، به خاطر فرستادن سیگنال SIGKILL به پردازش 5148 بوده.
اگه یکم صبر میکردید تا کار پردازش 5148 تموم میشده، اونوقت میتونستید خیلی راحت از APT و dpkg استفاده کنید.
احتمالا اون پردازش داشته اوبونتو رو بروزرسانی میکرده. (چون dpkg رو اجرا کرده بوده)
در حالت کلی، اگه چنین خطاهایی میبینید که یه فایل lock مربوط به مدیربسته توسط یه پردازش قفل شده، یکم صبر کنید تا کار اون پردازش تموم بشه. همون موقع SIGKILL بهش نفرستید.