سلام
من یه حافظه SSD برند سامسونگ مدل 860 evo رو برای لپ تاپ ام تهیه کردم.سیستم عامل اصلی من توزیع KDE neon هستش.همونطور که میدونید samsung magician که نرم افزار trim و تنظیمات firmware هارد هستش نسخه لینوکس نداره.نسخه لینوکس اون هم که متنی هستش رو دانلود کردم.اسم نرم افزار لینوکسی Samsung SSD DC Toolkit RC3 Version 1.0 هستش.اون رو دانلود کردم و دستور متنی اون رو هم زدم ولی متاسفانه مینویسه : «No Samsung SSD found!».فکر میکنم سامسونگ این نرم افزار رو برای Data Center ها و حافظه های SSD سری Pro خودش تولید کرده و فقط با SSD های enterprise کار میکنه.
اما برای حافظه های خانگی مثل ssd من چه نرم افزاری وجود داره !؟ آیا برای عملیات Trim نیاز به کارخاصی هست !؟ یا System File EXT4 خودش به صورت خودکار Trim رو انجام میده !؟ چون اینطور که من تحقیق کردم دیدم EXT4 خودش به صورت اتوماتیک و دوره ای تریم میکنه !
برای Over Provisioning چه کار باید کرد !؟ آیا unacllocated گذاشتن ۷ الی ۱۰ درصد از انتهای هارد کافیه !؟ این درصد باید چقدر باشد !؟ و آیا حتماْ باید انتهای حافظه باشد یا میشود وسط دو پارتیشن / و home را unallocated کرد برای فرایند مذکور !؟
ممنون میشم دوستانی که اطلاعاتی در این خصوص دارند به اشتراک بگذارند.چون حس میکنم اطلاعات فارسی در این خصوص برای گنو/لینوکس کافی نیست.