با خوندن این تاپیک
http://forum.ubuntu.ir/index.php/topic,15839.0.html (که بسته شد) کلی سوال برام ایجاد شد در مورد کپی رایت.
۱- آیا میشه کتاب/فیلم/آهنگ/بازی که تحت قانون کپی رایت هست رو به کسی دیگه ای قرض داد؟ به اینصورت که شما میدی به من، من استفاده میکنم و دوباره به شما برمیگردونم و برای خودم کپی نمیکنم. مثلا بازی رو میگیرم بازی میکنم تموم که شد برمیگردونم یا سی دی آهنگ میگیرم گوش میدم برمیگردونم همینطور فیلم.(در مورد کتاب فکر کنم مشکلی نداشته باشه)
۲- فکر کنم در قانون کپی رایت اومده که نباید نمایش عمومی داشت ولی حدودش چیه؟ مثلا دیدن یه فیلم با عمو و خاله و عمه و دایی هم غیرقانونی هست؟ یا یه جا به ۵۰ نفر بشینیم نگاه کنیم؟ آهنگ چطور؟ میشه مثلا توی یه مکان عمومی ازش استفاده کرد و پخشش کرد؟
۳- صاحب یک اثری میتونه اثرش رو تحت قوانین کپی رایت منتشر کنه و محدودیت های اضافی براش بذاره؟ مثلا حداکثر ۱۰ نفر از یک سی دی فیلم رو ببینن!!!؟ و اگه کسی این کار رو بکنه مجرم محسوب میشه و طبق قانون کپی رایت میشه باهاش برخورد کرد؟
۴- سوال اول در مورد نرم افزار ها چطوریه؟ مثلا من میتونم یه برنامه رو بخرم(مثلا با سی دی اجرا میشه) بعدش دوستم لازم داره بدم اون استفاده کنه و دوباره سی دی روبرگردونه؟
۵- برای مشمول کپی رایت شدن باید هزینه ای پرداخت کرد؟اگه آره مادام العمر هست یا هر سال باید تمدیدش کرد؟ اگه زمانش تموم بشه استفاده ازش مشکل قانونی نداره؟ کسی دیگه ای میتونه و بره کپی رایت یه محصول که صاحبش دیگه تمدیدش نکرده بخره؟