انجمن‌های فارسی اوبونتو

لطفاً به انجمن‌ها وارد شده و یا جهت ورود ثبت‌نام نمائید

لطفاً جهت ورود نام کاربری و رمز عبورتان را وارد نمائید

توزیع گنو/لینوکس اوبونتو ۲۰ ساله شد 🎉

نویسنده موضوع: کلی سوال در مورد کپی رایت  (دفعات بازدید: 4239 بار)

0 کاربر و 7 مهمان درحال مشاهده موضوع.

آفلاین rezass

• Full Member
  • *
  • ارسال: 153
  • مرگ بر نژاد پرستی
کلی سوال در مورد کپی رایت
« : 30 مهر 1389، 11:45 ب‌ظ »
با خوندن این تاپیک http://forum.ubuntu.ir/index.php/topic,15839.0.html (که بسته شد) کلی سوال برام ایجاد شد در مورد کپی رایت.

۱- آیا میشه کتاب/فیلم/آهنگ/بازی که تحت قانون کپی رایت هست رو به کسی دیگه ای قرض داد؟ به اینصورت که شما میدی به من، من استفاده میکنم و دوباره به شما برمیگردونم و برای خودم کپی نمیکنم. مثلا بازی رو میگیرم بازی میکنم تموم که شد برمیگردونم یا سی دی آهنگ میگیرم گوش میدم برمیگردونم همینطور فیلم.(در مورد کتاب فکر کنم مشکلی نداشته باشه)

۲- فکر کنم در قانون کپی رایت اومده که نباید نمایش عمومی داشت ولی حدودش چیه؟ مثلا دیدن یه فیلم با عمو و خاله و عمه و دایی هم غیرقانونی هست؟ یا یه جا به ۵۰ نفر بشینیم نگاه کنیم؟ آهنگ چطور؟ میشه مثلا توی یه مکان عمومی ازش استفاده کرد و پخشش کرد؟

۳- صاحب یک اثری میتونه اثرش رو تحت قوانین کپی رایت منتشر کنه و محدودیت های اضافی براش بذاره؟ مثلا حداکثر ۱۰ نفر از یک سی دی فیلم رو ببینن!!!؟ و اگه کسی این کار رو بکنه مجرم محسوب میشه و طبق قانون کپی رایت میشه باهاش برخورد کرد؟

۴- سوال اول در مورد نرم افزار ها چطوریه؟ مثلا من میتونم یه برنامه رو بخرم(مثلا با سی دی اجرا میشه) بعدش دوستم لازم داره بدم اون استفاده کنه و دوباره سی دی روبرگردونه؟

۵- برای مشمول کپی رایت شدن باید هزینه ای پرداخت کرد؟اگه آره مادام العمر هست یا هر سال باید تمدیدش کرد؟ اگه زمانش تموم بشه استفاده ازش مشکل قانونی نداره؟ کسی دیگه ای میتونه و بره کپی رایت یه محصول که صاحبش دیگه تمدیدش نکرده بخره؟

آفلاین iman23

• Sr. Member
  • *
  • ارسال: 391
پاسخ به: کلی سوال در مورد کپی رایت
« پاسخ #1 : 01 آبان 1389، 12:32 ق‌ظ »
خودتان قضاوت کنید
فرض کنیم فامیل های ما خیلی پر جمعیت است . کلی خاله عمو دایی دایی پدری و مادری و خاله پدری و مادری و ... دارد آن وقت ما که به 100 نفر می رسیم می توانیم از یک فیلم استفاده کنیم ؟ هی به هم قرض بدهیم

حال فرض کنیم جمعیت فامیل های ما نورمال است ولی هر کدام دو دوست بسبار صمیمی دارند آن وقت چه . دوباره 1 سی دی و. 100 نفر

این که من با پسر عموم یا پسر خاله یا هر چیز دیگر :D می نشینیم و فیلم نگاه می کنیم اشکالی نداره ولی این که من خودم فیلم را ببینم و دیگر احتیاجی به دیدن آن فیلم نداشته باشم و آن را قرض بدهم دیگر این کار درست نیست چون 100٪ من به دنبال پس گرفتن آن فیلم نمی روم
و آن دست به دست می گردد و این خوب نیست (‌به جای فیلم هر چیز دیگری مثل نرم افزار و یا بازی و ... می تواند باشد)

برای مشمول کپی رایت شدن باید هزینه ای پرداخت کرد؟اگه آره مادام العمر هست یا هر سال باید تمدیدش کرد؟ اگه زمانش تموم بشه استفاده ازش مشکل قانونی نداره؟ کسی دیگه ای میتونه و بره کپی رایت یه محصول که صاحبش دیگه تمدیدش نکرده بخره؟
آره - مادام العمر که نه فیلم 50 سال پیش که فروش خودشو کرده معمولا تا چند ساله بعد از اون هم فیلم دیگه فروشی نداره که بخواهد قانون کپی رایت براش بزارن - نه - بله
« آخرین ویرایش: 01 آبان 1389، 12:35 ق‌ظ توسط iman23 »

آفلاین Zartosht

• High Hero Member
  • *
  • ارسال: 1437
  • جاوید ایران باستان و اندیشه پاک زرتشت
« پاسخ #2 : 01 آبان 1389، 01:53 ق‌ظ »
قرض دادن یک اثر به دیگران در صورتی که منع صریح قانونی برای آن وجود نداشته باشد کاملا درست است. البته در بسیاری از موارد سازندگان نرم افزار سریال هایی برای اثر در نظر می گیرند که تنها می توان یک یا دو یا سه بار از آن استفاده کرد و پس از آن مستلزم صرف هزینه است همچنین برنامه کرک شده را که حذف کنیم بسیاری از برنامه ها تنها با وجود سی دی قابل اجرا است.
خداحافظی همیشگی من از انجمن اوبونتو ایران با امید پیروزی برای همه دوستان
-------
ما از تبار کوروش و فرزند جمشیدیم / پیروز بی برده ، بت نپرستیدیم

آفلاین سید وحید رضا برهانی

• High Hero Member
  • *
  • ارسال: 1668
  • یک مخالف نرم افزار اوپن سورس
« پاسخ #3 : 01 آبان 1389، 07:06 ق‌ظ »
سلام یکی ار موارد خیلی بده DRM همین است که می گه(شاید وفقط شاید اغراقی باشه) اگه شما یک آهنگ رو گرفتید باید صداش رو کم کنید تا خواهرتون که توی اتاق بقلی هست اونو نشنوه اگرم به خوای دو نفری گوش کنید باید دو بار بخریدش اگر اشتباها خواهرتون شنید شما مجرم محسوب می شید و تحت پیگرد قرار می گیرید اینو گفتم که تا تهش بخونی چی میشه و چه اجازه های داری یک مقاله بنیاد نرم افزاری آزاد در باره DRM نوشت بخونش تا ببینی چه حقی داری البته کپی رایت یک جور قانون کلی هست و خود کپی رایت این محدودیت ها رو مستقیما اعمال نمی کنه بلکه انحصار و قانونی که ناشر(نه مولف!)میگه این جنایت رو مرتکب می شه 
نرم افزاری که نشه سیخ انگولکش کرد (به هر دلیلی چه به‌خاطر قانون و چه پیچیدگی یا توسعه سریع)نرم افزار آزاد نیست حالا مهم نیست چه بنیادی یا چه افرادی اون رو نوشته باشند یا GPL باشه یانه!
نرم افزار آزاد یک جنبش هست نه یک تیکه کاغذ پاره(GPL)
حق فهمیدن از حق خوندن مهمتره

آفلاین sampady

• Full Member
  • *
  • ارسال: 138
  • سجاد حیدری-یه تازه کار!
« پاسخ #4 : 01 آبان 1389، 02:18 ب‌ظ »
راجع به موسیقی و فیلم کاملا فرق میکنه

مثلا شرکت یا افراد بازی ساز میرن یه آهنگ میخرن (اگر نخرن بازیشوون غیر قانونی میشه!)و میزارن تو بازیشون و حتی اون رو میفروشن!

اگر شما بازی های EA رو انجام داده باشی متوجه میشی که علاوه بر صدا حتی فیلم رو هم داخل بازی میزارن

این بستگی به ناشر داره که اجازه بده یا نه هر چند که در ایران اینطوری نیست!
یه تازه کار

آفلاین سید وحید رضا برهانی

• High Hero Member
  • *
  • ارسال: 1668
  • یک مخالف نرم افزار اوپن سورس
« پاسخ #5 : 01 آبان 1389، 03:04 ب‌ظ »
بله صد البته قوانین با یکدیگر فرق می کنند ولی در این مورد هم معمولا دو حالت داره یا حق اختراع پتنت یاهرچی اسمش رو بزارید آهنگ یا فیلم رو می خرن یا اینکه میان از طرف مشتری می خرن و بعدا پولش رو از مشتری می گیرن
نرم افزاری که نشه سیخ انگولکش کرد (به هر دلیلی چه به‌خاطر قانون و چه پیچیدگی یا توسعه سریع)نرم افزار آزاد نیست حالا مهم نیست چه بنیادی یا چه افرادی اون رو نوشته باشند یا GPL باشه یانه!
نرم افزار آزاد یک جنبش هست نه یک تیکه کاغذ پاره(GPL)
حق فهمیدن از حق خوندن مهمتره

lomion

• مهمان
« پاسخ #6 : 01 آبان 1389، 05:21 ب‌ظ »
همه این موضوعات یه مجوز دسترسی دارن که دقیقا می گه که چطوری باید استفاده بشه. :) توی نرم افزار|، اون قسمتی که I agree رو می زنید اگه مطالعه کنید، معمولا تتوضیح می ده.

آفلاین rezass

• Full Member
  • *
  • مرگ بر نژاد پرستی
پاسخ به: پاسخ به: کلی سوال در مورد کپی رایت
« پاسخ #7 : 02 آبان 1389، 10:20 ب‌ظ »
خودتان قضاوت کنید
فرض کنیم فامیل های ما خیلی پر جمعیت است . کلی خاله عمو دایی دایی پدری و مادری و خاله پدری و مادری و ... دارد آن وقت ما که به 100 نفر می رسیم می توانیم از یک فیلم استفاده کنیم ؟ هی به هم قرض بدهیم

حال فرض کنیم جمعیت فامیل های ما نورمال است ولی هر کدام دو دوست بسبار صمیمی دارند آن وقت چه . دوباره 1 سی دی و. 100 نفر

این که من با پسر عموم یا پسر خاله یا هر چیز دیگر :D می نشینیم و فیلم نگاه می کنیم اشکالی نداره ولی این که من خودم فیلم را ببینم و دیگر احتیاجی به دیدن آن فیلم نداشته باشم و آن را قرض بدهم دیگر این کار درست نیست چون 100٪ من به دنبال پس گرفتن آن فیلم نمی روم
و آن دست به دست می گردد و این خوب نیست (‌به جای فیلم هر چیز دیگری مثل نرم افزار و یا بازی و ... می تواند باشد)

برای مشمول کپی رایت شدن باید هزینه ای پرداخت کرد؟اگه آره مادام العمر هست یا هر سال باید تمدیدش کرد؟ اگه زمانش تموم بشه استفاده ازش مشکل قانونی نداره؟ کسی دیگه ای میتونه و بره کپی رایت یه محصول که صاحبش دیگه تمدیدش نکرده بخره؟
آره - مادام العمر که نه فیلم 50 سال پیش که فروش خودشو کرده معمولا تا چند ساله بعد از اون هم فیلم دیگه فروشی نداره که بخواهد قانون کپی رایت براش بزارن - نه - بله

من هم سوالم اینه که دقیقا این نمایش عمومی حدش چقدره؟

قرض دادن یک اثر به دیگران در صورتی که منع صریح قانونی برای آن وجود نداشته باشد کاملا درست است. البته در بسیاری از موارد سازندگان نرم افزار سریال هایی برای اثر در نظر می گیرند که تنها می توان یک یا دو یا سه بار از آن استفاده کرد و پس از آن مستلزم صرف هزینه است همچنین برنامه کرک شده را که حذف کنیم بسیاری از برنامه ها تنها با وجود سی دی قابل اجرا است.

مثلا در مورد فیلم/آهنگ از کجا میشه متوجه شد منع قانونی وجود داره در موردش یا نه؟

سلام یکی ار موارد خیلی بده DRM همین است که می گه(شاید وفقط شاید اغراقی باشه) اگه شما یک آهنگ رو گرفتید باید صداش رو کم کنید تا خواهرتون که توی اتاق بقلی هست اونو نشنوه اگرم به خوای دو نفری گوش کنید باید دو بار بخریدش اگر اشتباها خواهرتون شنید شما مجرم محسوب می شید و تحت پیگرد قرار می گیرید اینو گفتم که تا تهش بخونی چی میشه و چه اجازه های داری یک مقاله بنیاد نرم افزاری آزاد در باره DRM نوشت بخونش تا ببینی چه حقی داری البته کپی رایت یک جور قانون کلی هست و خود کپی رایت این محدودیت ها رو مستقیما اعمال نمی کنه بلکه انحصار و قانونی که ناشر(نه مولف!)میگه این جنایت رو مرتکب می شه 

ممنون ولی توی فیلم ها آهنگ ها نهایتا یه اخطار FBI میبینیم که خیلی چیزها رو توضیح نمیده از کجا میشه دقیق متوجه شد که چه حقوقی داریم؟

مثلا شرکت یا افراد بازی ساز میرن یه آهنگ میخرن (اگر نخرن بازیشوون غیر قانونی میشه!)و میزارن تو بازیشون و حتی اون رو میفروشن!

اگر شما بازی های EA رو انجام داده باشی متوجه میشی که علاوه بر صدا حتی فیلم رو هم داخل بازی میزارن

این موضوع کاملا درست ولی ما که داریم مثلا اون بازی رو میخریم چه کارهایی رو میتونیم بکنیم و چه کارهایی رو نمیتونیم؟

بله صد البته قوانین با یکدیگر فرق می کنند ولی در این مورد هم معمولا دو حالت داره یا حق اختراع پتنت یاهرچی اسمش رو بزارید آهنگ یا فیلم رو می خرن یا اینکه میان از طرف مشتری می خرن و بعدا پولش رو از مشتری می گیرن

در حالت دوم مشتری صاحب اثر هست؟

همه این موضوعات یه مجوز دسترسی دارن که دقیقا می گه که چطوری باید استفاده بشه. :) توی نرم افزار|، اون قسمتی که I agree رو می زنید اگه مطالعه کنید، معمولا تتوضیح می ده.

نرم افزار ها بله ولی توی فیلم/آهنگ/کتاب می چیزی ندیدم که دقیقا توضیح بده فقط یه اخطار کوتاه FBI هست.

آفلاین sampady

• Full Member
  • *
  • ارسال: 138
  • سجاد حیدری-یه تازه کار!
« پاسخ #8 : 03 آبان 1389، 04:58 ق‌ظ »

این موضوع کاملا درست ولی ما که داریم مثلا اون بازی رو میخریم چه کارهایی رو میتونیم بکنیم و چه کارهایی رو نمیتونیم؟
[/quote]
خب دوست من وقتی شما یه بازی رو میخری درصدی از اون پولی رو که تو پرداخت میکنی شرکت بازی ساز میده به شرکتی که آهنگ ها رو درست کرده پس شما هم به نوعی صاحب اون موسیقی هستید ولی فقط برای گوش کردن و نه تمام حقوقی که به صورت عادی موجود هست!متوجه میشی؟این حقوق رو بعضی وقت ها شرکت بازی ساز به خریدار میده که اصولا اون قسمت i agree توش توضیح داده
یه تازه کار

آفلاین rezass

• Full Member
  • *
  • مرگ بر نژاد پرستی
« پاسخ #9 : 05 آبان 1389، 01:03 ق‌ظ »

خب دوست من وقتی شما یه بازی رو میخری درصدی از اون پولی رو که تو پرداخت میکنی شرکت بازی ساز میده به شرکتی که آهنگ ها رو درست کرده پس شما هم به نوعی صاحب اون موسیقی هستید ولی فقط برای گوش کردن و نه تمام حقوقی که به صورت عادی موجود هست!متوجه میشی؟این حقوق رو بعضی وقت ها شرکت بازی ساز به خریدار میده که اصولا اون قسمت i agree توش توضیح داده
[/quote]

ممنون