1-من یک مودم external ADSL پنجاه هزارتومنی می خوام بخرم. چه مارکی را پیشنهاد می کنید؟
پیشنهاد می کنم Dlink نگیری. چون خیلی از ISP ها مودم Dlink رو ساپورت نمی کنن. مودم من Asus-Corecess هست و ازش خیلی رازی هستم. با ISP های مختلفی هم کار کردم، همه اونهایی هم که باهاشون کار کردم این مودم رو ساپورت می کردن.
-من نفمیدم درگاه Ethernet چی هست؟
به اون جایی که سوکت کابل شبکه بهش می خوره، درگاه اترنت گفته می شه. سوکت اترنت مثل سوکت تلفنی عادی هست با این تفاوت که ۸رشته سیم به سوکت وصل می شه (به سوکت کابل های شبکه RJ45 می گن). درگاه Serial یک درگاه (پورت) پشت کامپوتر هست که دارای ۹ عدد پین هست در ۲ ردیف. ردیف اول ۵پینه و ردیف دوم ۴پینه که مجموع می کنه ۹ پین. پیداش کردی پشت کامپیوترت ؟
-آیا کارت شبکه یک قطعه ی سخت افزاری هست. اگه هست من نمی خوام هزینه ی بیشتر تقبل کنم.
کارت شبکه یک بوردی هست مثل کارت صوتی یا کارت گرافیکی که در داخل کامپیوتر بر روی مادربورد نصب میشه. البته بعضی از مادربورد ها خودشون یک کارت شبکه onboard دارند. البته یه سری کارت شبکه های external هستن که به پورت usb وصل می شن که پیشنهاد می کنم از اینها نخری! کارت های شبکه Internal قیمیتی ندارن. تو مایه های ۱۰-۱۵ تومن هستن.
-زنگ زدم شرکتی که ADSL می ده و گفتم من یک مودم external با درگاه Serial میخوام. گفت که ما D-link می دهیم و منظورت از درگاه Serial چیه؟ و این مودم ها port شبکه دارند. (من که پاک گیج شدم)
مودم های Dialup و مودم های ADSL درسته که به جفتشون گفته می شه مودم ولی کاملاً با هم فرق می کنن. مودم های اکسترنال dialup هم به پورت usb وصل می شن (که در اصل همون winmodem هستن که لینوکس اونها رو به سختی راه می ندازه) و اونهایی که به پورت Serial (همون پورت ۹پینه پشت کامپیوتر) وصل می شن که خب اینها رو لینوکس خیلی راحت ساپورت می کنه. مودم های ADSL هم مثل مودم های Dialup هم به پورت USB وصل می شن که به این نوع مودم ها pppoe گفته می شه که این نوع مودم ها پردازنده داخلی ندارن و بار پردازش اطلاعات رو می ندازن رو دوش CPU. نوع دیگه مودم های ADSL مودم هایی هستن که به پورت اترنت Ethernet وصل می شن (یعنی به همون کارت شبکه). این نوع مودم ها رو بهشون wrouter می گن که خودشون پردازنده داخلی دارند و پروسس cpu رو سنگین نمی کنن و واسه همین سرعت سیستم و در کل سرعت اینترنت رو کم نمی کنن (البته این نوع مودم ها از مودم های USB گرونتر هستن ولی واضحه که بهترن). اگر بیش از یک کامپیوتر در منزل دارین و می خواهین همشون رو به اینترنت وصل کنید، بهتره یک مودم Ethernet بگیری (که می تونه تا ۴تا خروجی Ethernet داشته باشه و به ۴ تا سیستم وصل بشه) یا اینکه نوع تک خروجی Ethernet بگیری و یک Hub یا switch بگیری و خودت یه شبکه کوچیک خونگی راه بندازی. با مودم های USB درست کردن این شبکه، اولاً لازم هست که کامپیوتر سرورت همیشه روشن باشه دوماً پردازنده قوی داشته باشه که کم نیاره.
-آیا مودم های ADSL به دو نوع تقسیم می شوند؟ داخلی و خارجی؟ یا فقط خارجی هستند؟
مودم های ADSL همشون (تا اونجایی که من دیدم!) خارجی هستن و اصلاًنوع اینترنال ندارن (اگه هست خوشحال می شم دوستان راهنماییم کنن).