عمده بحثی که اینجا شده نشون میده که دوستان مطالعه دقیق و کاملی در این مورد نداشتن و صرفا اظهارنظرهای من در آوردی کردن.
ببینید در دنیای نرمافزارهای آزاد هیچکس مخالف حقوق مولفین و پدیدآورندگان اثر *
نیست* و در واقع
مشکل تفسیری است که از کپیرایت شده و به همین خاطر آقای استالمن واژه
کپیلفت رو با مفهومی مشابه به جای کپیرایت به کار میبره.
لایسنس GPL که لایسنس نرمافزارهای آزاد هست اتفاقا نسبت به لایسنس BSD محدودیتهای بیشتری داره! و به نوعی حفاظت بهتری میکنه از حقوق پدیدآورندگان اثر.
لطفا این ۲ جمله که در مستندات بنیاد نرمافزار آزاد اومده رو با دقت مطالعه کنید:
https://www.gnu.org/copyleft/copyleft.html.enProprietary software developers use copyright to take away the users' freedom; we use copyright to guarantee their freedom. That's why we reverse the name, changing “copyright” into “copyleft.”
Copyleft is a way of using of the copyright on the program. It doesn't mean abandoning the copyright; in fact, doing so would make copyleft impossible. The “left” in “copyleft” is not a reference to the verb “to leave”—only to the direction which is the inverse of “right”.
ترجمه:
توسعهدهندگان نرمافزارهای انحصاری از کپیرایت استفاده میکنند که آزادی کاربران را سلب کنند؛ ما از کپیرایت استفاده میکنیم تا آزادی آنان را تضمین کنیم. به همین دلیل است که نام آن را برعکس کردهایم، از “کپیرایت” به “کپیلفت”.
کپیلفت روشی است که ما از کپیرایت برای برنامههای خود استفاده میکنیم. این امر به معنی عدم استفاده از کپیرایت نیست؛ بلکه استفاده از آن کپیلفت را ممکن کرده است. کلمه “left” در عبارت “کپیلفت” به هیچ وجه معنای “ترک گفتن” نمیدهد — تنها اشاره به جهت معکوسِ “right” دارد.
اساسا پیوستن کشورها به معاهداتی که رعایت حقوق پدیدآورندگان اثر رو محترم بشماره ضروری و بسیار خوبه! کشورها باید قوانین ویژهای برای حمایت از پدیدآورندگان آثار داشته باشند و مردم هم ملزم به رعایت این قوانین باشن!
البته ما از پدیدآورندگان آثار میخواهیم که به هزار و یک دلیل آثارشون رو با مجوزهای آزاد منتشر کنن و مطمئن باشند که در این مجوزها حقوقشون بخوبی رعایت شده.
این پست خیلی به حاشیه رفته من این پست رو قفل میکنم و از دوستان میخوام که اگر به این قبیل موضاعات حقوقی علاقهمند هستند کمی بیشتر مطالعه کنن...