انجمن‌های فارسی اوبونتو

لطفاً به انجمن‌ها وارد شده و یا جهت ورود ثبت‌نام نمائید

لطفاً جهت ورود نام کاربری و رمز عبورتان را وارد نمائید

توزیع گنو/لینوکس اوبونتو ۲۰ ساله شد 🎉

نویسنده موضوع: دلیل عدم استفاده حرفه‌ای های این سایت از آرچ  (دفعات بازدید: 3252 بار)

0 کاربر و 1 مهمان درحال مشاهده موضوع.

آفلاین مجتبی باغبان

• Hero Member
  • *
  • ارسال: 780
نقل‌قول
درواقع در جواب شما باید پرسید چرا فکر میکنید یک حرفه ای باید از آرچ استفاده کنه ؟
شاید من منظورم رو بد بیان کردم من نگفتم یک حرفه‌ای باید از آرچ استفاده کنه. من رو هیچ توزیعی تعصب ندارم من میگم یه حرفه‌ای بعد از نصب مثلا اوبونتو احتمالا یه بار دیگه خودش سیستم رو باب میل خودش کانفیگ می‌کنه چرا از اول خودش سیستمش رو کانفیگ نکنه  گفتم توزیع خاصی مد نظرم نیست می‌تونه از اول آرچ یا جنتو یا ... نصب کنه.
نقل‌قول
از کجا میدونید حرفه ای های این سایت از چه توزیعی استفاده میکنند  ؟ ( یا از آرچ استفاده نمیکنند ؟ )
نمیدونم ولی پرسیدم چون انتخاب حرفه‌ای‌ها ودلیل انتخابشون واسم مهم وجالبه به هر حال تجربشون بالاست و احتمالا توزیع‌های فراوانی نصب کردند تا سرانجام به توزیع فعلیشون رسیدن.
نقل‌قول
من از آرچ استفاده میکنم چون : فلسفه و روش کارش رو دوست دارم ، حالا کافیه یک حرفه ای علایقی متفاوت داشته باشه !
یعنی شما میگید واسه یه حرفه‌ای علایق شخصی براش مهمتر از فاکتورهای دیگه‌ای مثل سفارشی‌سازی پایداری سرعت شناسایی سخت‌افزار و... است  یا اینکه فکر می‌کنید این فاکتورها تو اکثر توزیع‌ها تقریبا یکسانند؟

نقل‌قول
هیچ بایدی وجود نداره ! چون من آرچ استفاده میکنم دلیل بر حرفه ای بودنم نیست چون یکی استفاده نمیکنه دلیل بر سطح علمی پایین ترش نیست
کاملا موافقم. مثلا خودم مبتدی‌ام ولی آرچ استفاده می‌کنم تا مجبور بشم یاد بگیرم.

آفلاین Mostafa Jalilianfar

• High Hero Member
  • *
  • ارسال: 1085
سلام به همگی
جدیدا یه سوال واسم پیش اومده. اونم اینه که معمولا حرفه‌ای ها دوست دارن خودشون سیستمشون رو از پایه کانفیگ کنند و فکر کنم واسه اونا توزیع آرچ بهتر نیازاشور رو برآورده کنه پس چرا  شما از اوبونتو استفاده میکنین؟ روی صحبتم با حرفه‌ای‌هاست وگرنه تازه‌کارها که اوبونتو و مینت براشون بهترین انتخابه. در ضمن من خودم کاملا تازه‌واردم(حدود ۳ ماه). ای تایپیک رو با تایپیک چرا از اوبونتو استفاده می‌کنیم اشتباه نگیرید

به عنوان یک تازه کار چیزی که من درک کردم :

۱- به نظر من ایجوری نیست که قابلیت کانفیگ اوبونتو پایین باشه
۲- همه حرفه‌ای‌ها که نمی‌خوان سیستمشون رو کلی کانفیگ کنن
۳- چرا آرچ این همه توزیع خوب وجود داره (نه اینکه آرچ بد باشه)
۴- ماهین همه اینها گنو هستش پس هر کاری که روی یکی بشه انجام داد روی دیگری هم میشه
۵- زیبایی یونیتی هر چند یونیتی یکسری از کاربرا رو هم پرونده
۶- من بیشتر حرفه‌ای خایی رو که دیدم از فدورا و یا BSD استفاده می‌کردن
۷- انتخاب توزیع خیلی وقتها دلیلش تفاوت در عقیده و سلیقه هستش و هیچ قانونی برای اینکه یک حرفه‌ای از اوبونتو استفاده نکنه و یا سراغ آرچ بره وجود نداره
۸- ولی اگه یه روزی روزگاری حرفه‌ای شدم و تونستم از یونیتی دل بکنم حتما یا فدورا و یا دبیان رو انتخاب می‌کنم
به دلیل ترک انجمن لطفا با این ایمیل MustafaJF[at]Aol[dot]com تماس برقرار کنید و از پیام خصوصی استفاده نکنید

آفلاین M!lad

• عضو کاربران ایرانی اوبونتو
  • *
  • ارسال: 1757
نقل‌قول
من میگم یه حرفه‌ای بعد از نصب مثلا اوبونتو احتمالا یه بار دیگه خودش سیستم رو باب میل خودش کانفیگ می‌کنه چرا از اول خودش سیستمش رو کانفیگ نکنه  گفتم توزیع خاصی مد نظرم نیست می‌تونه از اول آرچ یا جنتو یا ... نصب کنه.

وقتی یک نفر تمایل به ایجاد یک سیستم کاملا سفارشی داره ( = تمام تنظیمات سیستم رو خودش انجام میده ، فقط بسته های مورد نظر خودش رو داشته باشه و ... ) بهترین گزینه براش توزیع هایی مثل آرچ ، جنتو ، دیبان و ... هستند و قطعا از همین ها انتخاب میکنه مگر اینکه :

علایق ، نیاز ها و تنظیمات مورد نظر این فرد در یک توزیع به طور کامل پوشش داده شده یا حداقل سطحی از اونها درنظر گرفته شده باشه ! در این حالت حرکت عاقلانه این هست که تغییرات رو در اون توزیع ایجاد کنه که کمترین نیاز به ویرایش رو در کنار بهترین بازدهی داره حالا این توزیع برا یکی اوبونتو هست برا یکی دیبان .

مثال میزنم ! من آرچ نصب میکنم و اون رو کاملا مثل مینت تنظیم و پیکره بندی میکنم اما گنوم کلاسیک رو میپسندم خوب تو این حالت بهتره مینت نصب کنم و با اندک ویرایشی به چیزی که میخوام برسم .

حالا فرض کنید اوبونتو نصب کنم تنظیماتش رو کاملا دگرگون کنم ، بسته ها رو به طور کل حذف و مورد علاقه های خودم رو نصب کنم میز کار رو kde کنم و یا ... عملا یا مشکل ( ... ) دارم یا عاشق اسم اوبونتو هستم .

نقل‌قول
یعنی شما میگید واسه یه حرفه‌ای علایق شخصی براش مهمتر از فاکتورهای دیگه‌ای مثل سفارشی‌سازی پایداری سرعت شناسایی سخت‌افزار و... است  یا اینکه فکر می‌کنید این فاکتورها تو اکثر توزیع‌ها تقریبا یکسانند؟

درواقع همین گزینه ها که نام بردید جزو علایق و نیاز های فرد هست که انتخاب رو میسازه . و قطعا در توزیع های مختلف متفاوت هستن .
« آخرین ویرایش: 17 خرداد 1391، 07:24 ب‌ظ توسط YPSD »
..I feel no fault for the fault I feel..

آفلاین مجتبی باغبان

• Hero Member
  • *
  • ارسال: 780
نقل‌قول
وقتی یک نفر تمایل به ایجاد یک سیستم کاملا سفارشی داره ( = تمام تنظیمات سیستم رو خودش انجام میده ، فقط بسته های مورد نظر خودش رو داشته باشه و ... ) بهترین گزینه براش توزیع هایی مثل آرچ ، جنتو ، دیبان و ... هستند و قطعا از همین ها انتخاب میکنه مگر اینکه :

علایق ، نیاز ها و تنظیمات مورد نظر این فرد در یک توزیع به طور کامل پوشش داده شده یا حداقل سطحی از اونها درنظر گرفته شده باشه ! در این حالت حرکت عاقلانه این هست که تغییرات رو در اون توزیع ایجاد کنه که کمترین نیاز به ویرایش رو در کنار بهترین بازدهی داره حالا این توزیع برا یکی اوبونتو هست برا یکی دیبان .

مثال میزنم ! من آرچ نصب میکنم و اون رو کاملا مثل مینت تنظیم و پیکره بندی میکنم اما گنوم کلاسیک رو میپسندم خوب تو این حالت بهتره مینت نصب کنم و با اندک ویرایشی به چیزی که میخوام برسم .

حالا فرض کنید اوبونتو نصب کنم تنظیماتش رو کاملا دگرگون کنم ، بسته ها رو به طور کل حذف و مورد علاقه های خودم رو نصب کنم میز کار رو kde کنم و یا ... عملا یا مشکل ( ... ) دارم یا عاشق اسم اوبونتو هستم .
حرف حساب جواب نداره.
تقریبا جواب سوالم رو گرفتم
از مشارکت دوستان نهایت تشکر را دارم

آفلاین mohsen-rashidi

• High Sr. Member
  • *
  • ارسال: 646
  • Hacker`s Emblem
    • اینجا خانه محسن است
نقل‌قول
با سلام دوست گرامی
من به عنوان یه کاربر عادی گنو/لینوکس که تجربه نصب و کانفیگ آرچ رو هم داره! می‌گم که آرچ بدلیل ناپایداری‌هایی که هر از چند گاهی داره ( البته اونم به خاطر فلسفه وجودیش هستش ) شاید نشه به عنوان یه سیستم‌عامل برای حرفه‌ای‌ها اونو در نظر گرفت 

بعد اینکه تا دبیان بزرگ و پایدار وجود داره که میشه تماما کانفیگش کرد چرا یه حرفه‌ای باید سراغ آرچ بره!؟ 

من یه مدته که دلم آرچ می خواد و دارم آماده نصبش میشم
اما همین موضوع ناپایداریش چند روزی ذهنم رو مشغول کرد تا اینکه راه حل رو پیدا کردم و یه ایمیل به آقای امینی زدم و از ایشون درباره پایداری آرچ پرسیدم:

نقل‌قول
سلام محسن جان
در مورد آرچ. باید خدمتت عرض کنم که یه توزیع بسیار بسیار پایدار نسبت به خیلی از توزیع‌های بزرگ دنیا همین آرچه.
به روز بودن از نظر نرم افزاری و پایدار بودن هدف بزرگیه که به نظرم آرچ بهش رسیده. این خبرهایی که در مورد ناپایداری بعد از آپدیت به گوشت میرسه دلایل متفاوتی داره
توی آرچ بوک بهشون اشاره شده. خلاصه‌ش اینه که از به روز رسانی انتخابی باید خودداری کنی. یعنی مثلا وقتی میخوای کرنل رو به روز کنی بهتره که کل سیستم رو آپدیت کنی نه فقط کرنل رو و الی آخر
در مورد مشکلاتی که پیش میاد اگه اخبارهای آرچ رو پیگیری کنی هیچوقت مشکل پیش نمیاد. مثلا من دیروز میخواستم به روز رسانی بکنم اول این صفحه نظرم رو جلب کرد:
http://www.archlinux.org/news/
http://www.archlinux.org/news/systemd-tools-replaces-udev/
تو لینک دومی اشاره شده که بعد از به روز رسانی دستور mkinitcpio -p linux رو اجرا کنید تا مطمئن بشید مشکلی پیش نمیاد. یکی از دوستای من بدون توجه به این مورد به روز رسانی کرده بود و براش مشکل پیش اومده بود. خب این رو نمیشه سر آرچ خالی کرد. به هر حال توزیع به روز مشکلاتی رو همراه خودش داره و ربطی به پایداری خود سیستم نداره چرا که توی صفحه اخبارش در موردش تذکر داده
یه مورد دیگه هم که هست اینه که نصب آرچ برای بعضی ها یکم بیشتر دردسر داره. یوقت یکی خیلی سر راست نصب میکنه میره پی کارش یوقت تو کار یکی برای نصبش گره میفته :))
من خودم روی سیستم خونگی خیلی راحت نصبش کردم ولی روی لپ تاپ حالم رو جا آورد :))
ولی بعد که نصبش تموم بشه آماده خدمت رسانی میشه. مخصوصا بعد از یه دونه pacman -Syyu
موفق باشی

آفلاین PedramPaakzad

• Jr. Member
  • *
  • ارسال: 84
ندیدم تا حالا کسی آرچ کار کرده باشه (دقت کنید گفتم کار کرده باشه نه یه امتحان نصفه نیمه یا نصب نصفه نیمه!) و بعدش بره سراغ توزیع دیگه‌ای. حالا شاید بعضی به خاطر ردهت و سنت‌اواس برن سراغ فدورا ولی بقیه توزیع‌ها رو واقعا بعید میدونم.
بزرگترین مخازن بین کل توزیع‌ها متعلق به آرچه (البته مخازن رسمیش به علاوه‌ی AUR منظورمه) طوری که اوبونتو و ppaهاش پیشش حقیرن! حتی اگر با اسکریپت‌نویسی PKGBUILD برای آرچ آشنا بشید میشه گفت در عمل مخازنش بی‌انتها میشه، چون دیگه میتونید هر نرم‌افزاری رو تحت سیستم مدیریت بسته‌ی آرچ نصب و استفاده کنید.
آرچ تنها توزیعیه که کاملا به فلسفه‌ی KISS پایبنده و به بهترین شکل اون رو اجرا کرده، برعکس تفکر خیلی از دوستان، فلسفه‌ی آرچ و جنتو جداست و به هم ربطی نداره و همین فلسفست که آرچ رو از جنتو متمایز میکنه. به عقیده‌ی من جنتو هرگز توجیحی منطقی برای فلسفش نداشته؛ اگه سخت‌افزارا قدیمی/ضعیف باشه کامپایل بسته‌ها بسیار زمانگیره و اگر سخت‌افزار مناسب باشه تفاوت عملکرد برنامه‌ها برای کاربر غیر قابل تشخیصه و در هر دو حالت با یه دو دو تا چهار تا میشه فهمید که جنتو ارزشش رو نداره. اینم بگم که روی آرچ هم میشه همه بسته‌ها رو طبق میل خودتون و با آپشن‌های مورد نظر کامپایل کرد ولی امکانات جنتو در این مورد بیشتر و پیشرفته‌تره (البته وجودشون ضروری نیست و فقط کار رو راحت‌تر میکنه).

آفلاین علی بهجتی

• Sr. Member
  • *
  • ارسال: 414
  • عاشق آزادی
    • جابجا آمدید!
کاملا با شما موافق نیستم !
من آرچ رو ۳ ۴ بار به طور کامل ریختم ولی بازم برگشتم‌! البته من سراغ فدورا اومدم ولی با اوبونتو هم مشکلی ندارم
این مسئله تاحدی سلیقه شخصیه!‌ آدم باید تست بکنه ببینه با کدومش راحت تره و راحت تر میسازه و هر ویژگی هم یه امتیاز هست. به هر حال درسته که AUR بدلیل اینکه پکیج درست کردنش سادس تا یه چیزی میاد پکیجش می‌کنند و همه چی راست رو ریست !‌ ولی کل این هم یه ویژگی در کنار ویژگی های دیگه‌!‌ و یه ویژگی برای یکی امتیاز بالاتری داره برای یکی دیگه امتیاز پایین تری !
امیرالمؤمنین (ع) :‌ زکات علم نشر آن است
چرا علم خود را با نوشتن برنامه‌ای آزاد نشر ندهیم‌؟

آفلاین PedramPaakzad

• Jr. Member
  • *
  • ارسال: 84
علی از این ۳ ۴ باری که به قول خودت آرچ رو کامل ریختی هر بار چه مدت باهاش کار کردی؟ کدوم ویژگیش رو نپسندیدی یا فدورا چی داره که آرچ نداره و باعث شده بری سراغش؟ لطفا دقیق جواب بده چون به نظر من آرچ از هر نظر ایده‌آله ولی یه سری تصورات اشتباه راجع بهش هست که متاسفانه کاربرا رو از لذت استفاده از اون منع کنه.

آفلاین دانیال بهزادی

• ناظر انجمن
  • *
  • ارسال: 19718
  • Urahara Kiesuke
    • وبلاگ
من که حرفه‌ای نیستم، ولی دلیل این که رو سیستم دم‌دستیم اوبونتو دارم اینه که من آرچ هم نصب کنم باید خودم رو بکشم یونیتی و کلی دردسر نصب کنم که بشه اوبونتو، خب از اول همون اوبونتو رو نصب می‌کنم که مطمئن باشم بهم پشتیبانی هم می‌ده براش. ولی خب روی سیستم‌های کاریم و برای کار کامپایل سیستم … از آرچ استفاده می‌کنم.
اگه این ارسال بهت کمک کرد، دنبال دکمهٔ تشکر نگرد. به جاش تو هم به جامعهٔ آزادت کمک کن