انجمن‌های فارسی اوبونتو

لطفاً به انجمن‌ها وارد شده و یا جهت ورود ثبت‌نام نمائید

لطفاً جهت ورود نام کاربری و رمز عبورتان را وارد نمائید

نویسنده موضوع: قوانین  (دفعات بازدید: 2615 بار)

0 کاربر و 1 مهمان درحال مشاهده موضوع.

آفلاین سید وحید رضا برهانی

• High Hero Member
  • *
  • ارسال: 1668
  • یک مخالف نرم افزار اوپن سورس
قوانین
« : 23 فروردین 1387، 05:57 ق‌ظ »
سلام  به همگی ولله من زیاد قوانین رو نمی دونم  پس اگه جایی اشتباه می گم تذکر بدبد تا اونجایی که من می دونم  در نرم افزارهای ا.پن سورس(ونیز قانون gpl)باید کد نرم افزار را همره برنامه داد خب حالا اگه من نخواهم که (هر)کسی کد برنامه ام رو داشته باشه نباید از قوانین اپن سورس یا gpl استفاده کنم  ولی من هر دو تا ی آنها رو باهم می خواهم پس می آیم و کد های برنامه ام را به صورت مبهم شده ارائه می کنم که هم از قانون gpl استفاده کرده باشم و هم (هر)کسی کد برنامه ام رونداره!!خب حالا این کار من درست است یا نیست؟   
نرم افزاری که نشه سیخ انگولکش کرد (به هر دلیلی چه به‌خاطر قانون و چه پیچیدگی یا توسعه سریع)نرم افزار آزاد نیست حالا مهم نیست چه بنیادی یا چه افرادی اون رو نوشته باشند یا GPL باشه یانه!
نرم افزار آزاد یک جنبش هست نه یک تیکه کاغذ پاره(GPL)
حق فهمیدن از حق خوندن مهمتره

آفلاین کرگدن

• High Hero Member
  • *
  • ارسال: 1769
پاسخ به: قوانین
« پاسخ #1 : 23 فروردین 1387، 10:12 ق‌ظ »
سلام  به همگی ولله من زیاد قوانین رو نمی دونم  پس اگه جایی اشتباه می گم تذکر بدبد تا اونجایی که من می دونم  در نرم افزارهای ا.پن سورس(ونیز قانون gpl)باید کد نرم افزار را همره برنامه داد خب حالا اگه من نخواهم که (هر)کسی کد برنامه ام رو داشته باشه نباید از قوانین اپن سورس یا gpl استفاده کنم  ولی من هر دو تا ی آنها رو باهم می خواهم پس می آیم و کد های برنامه ام را به صورت مبهم شده ارائه می کنم که هم از قانون gpl استفاده کرده باشم و هم (هر)کسی کد برنامه ام رونداره!!خب حالا این کار من درست است یا نیست؟   

اینجا دو بحث هست قانون و خود شخص

قانون حداقل ها رو تعیین می کنه ولی نحوه اجرا و کیفیتش رو ممکنه نتونه تعیین کنه
این شمایید که می تونید کیفیت خوبی رو تحویل بدید یا بد
در اجتماع هم همینطور ه

قانون به شما اجازه می ده فرد خاطی رو مجازات کنید ولی شما می تونید از مجازات بگذرید

یا مثلاً محیط کار خودمون
قانون کار و.... ، ساعت کار مشخص کرده و می گه کسی که انقدر زمان کار کنه در ماه انقدر حقوق می گیره
حالا این شمایید که اون ساعت ها رو می تونید خوب کارکنید یا بد، از حداکثر تواناییتون استفاده کنید یا کمتر از توانتون

این قضیه هم همینه
شما وقتی کد ها رو در اختیار دیگران می گذارید می تونید داکیومنت براش تهیه کرده باشید تا کار استفاده کننده ها راحت تر بشه یا اینکار رو نکنید
می تونید خوب کد بزنید یا کثیف کد بزنید

این دیگه با خودتونه
ولی اگه دوست داشته باشید برنامتون بیشتر مفید باشه و مورد استفاده دیگران قرار بگیره بهتره شرایط خوبی رو براش محیا کنید

GPL هم فقط انتشار کد نیست بلکه مباحث دیگه ای مثل حقوق معنوی و لایسنس و نوع گسترش و..... رو هم در نظر گرفته

شما ممکنه بسیار خوب کد بزنید و سورس رو هم در اختیار دیگران قرار بدید و لی لایسنس و قوانینی که برای توسعه محصولتون تعیین می کنید منطبق با GPL نباشه :)

« آخرین ویرایش: 23 فروردین 1387، 10:14 ق‌ظ توسط کرگدن »

Vaio-VPCCW - core i7 -Nvidia GT320M -4GB -OS Fedora 20/ kde 4.12
Vbox: Centos 6.4 (server) / Archlinux

آفلاین Mehdi

• ناظر ویژه انجمن
  • *
  • ارسال: 3284
    • هزاردستان
« پاسخ #2 : 23 فروردین 1387، 11:11 ق‌ظ »
خب حالا اگه من نخواهم که (هر)کسی کد برنامه ام رو داشته باشه نباید از قوانین اپن سورس یا gpl استفاده کنم  ولی من هر دو تا ی آنها رو باهم می خواهم
هدف شما از اینکه میخواهید برنامه تون رو با مجوز GPL منتشر کنید چیه؟ اگر جواب این سوال رو بدید بهتر میشه راهنمایی کرد..
ضمنا GPL تنها مجوز open source نیست... مجوزهای دیگه ای هم وجود داره. مثلا Apache یا محصولات Mozilla تحت GPL نیستند...
این فهرستی از مجوزهای open source هست و البته یادتون هم باشه لزوما هر نرم افزار Open Source نرم افزار آزاد نیست!
http://www.opensource.org/licenses/category
Of one Essence is the human race,
Thusly has Creation put the Base;
One Limb impacted is sufficient,
For all Others to feel the Mace.
~Saadi (persian poet) -1258
Hezardastan | Free As in Freedom

آفلاین سید وحید رضا برهانی

• High Hero Member
  • *
  • ارسال: 1668
  • یک مخالف نرم افزار اوپن سورس
« پاسخ #3 : 25 فروردین 1387، 04:20 ق‌ظ »
خب حالا اگه من نخواهم که (هر)کسی کد برنامه ام رو داشته باشه نباید از قوانین اپن سورس یا gpl استفاده کنم  ولی من هر دو تا ی آنها رو باهم می خواهم
هدف شما از اینکه میخواهید برنامه تون رو با مجوز GPL منتشر کنید چیه؟ اگر جواب این سوال رو بدید بهتر میشه راهنمایی کرد..
ضمنا GPL تنها مجوز open source نیست... مجوزهای دیگه ای هم وجود داره. مثلا Apache یا محصولات Mozilla تحت GPL نیستند...
این فهرستی از مجوزهای open source هست و البته یادتون هم باشه لزوما هر نرم افزار Open Source نرم افزار آزاد نیست!
http://www.opensource.org/licenses/category

کلا" هدف  من اینکه یکی از دوستان اومد یک سوالی ازم پرسید (در مورد نرم افزار های اپن سورس ) جوابشو دادم ولی برای خودم یک سوال پیش اومد که اینجا مطرح کردم
نرم افزاری که نشه سیخ انگولکش کرد (به هر دلیلی چه به‌خاطر قانون و چه پیچیدگی یا توسعه سریع)نرم افزار آزاد نیست حالا مهم نیست چه بنیادی یا چه افرادی اون رو نوشته باشند یا GPL باشه یانه!
نرم افزار آزاد یک جنبش هست نه یک تیکه کاغذ پاره(GPL)
حق فهمیدن از حق خوندن مهمتره