انجمن‌های فارسی اوبونتو

لطفاً به انجمن‌ها وارد شده و یا جهت ورود ثبت‌نام نمائید

لطفاً جهت ورود نام کاربری و رمز عبورتان را وارد نمائید

ارائه ۲۴٫۱۰ اوبونتو منتشر شد 🎉

نویسنده موضوع: چرا گنو/لینوکس را دوست دارم؟  (دفعات بازدید: 6066 بار)

0 کاربر و 1 مهمان درحال مشاهده موضوع.

آفلاین حامد سپهر

• High Hero Member
  • *
  • ارسال: 1556
چرا گنو/لینوکس را دوست دارم؟
« : 19 بهمن 1391، 12:59 ب‌ظ »
چرا گنو لینوکس رو دوست دارم؟

من به چند دلیل به گنو/لینوکس علاقه دارم.

۱- امنیتش: همین که دیگه لازم نیست هر روز یک بار آنتی ویروس آپدیت کنم خیلی واسم ارزش داره!

۲- نصب برنامه: تو ویندوز که همه میدونن چقدر باید کلیک انجام بدی تا برنامه نصب بشه. تازه بعضی‌ها هم نیاز به کرک دارن که خودش دردسریه. اما اینجا، میرم تو سافتور سنتر میگردم برنامه مورد نظر رو با یک کلیک نصب میکنم. تازه از سالم بودن کدهای اون برنامه هم اطمینان دارم!بعلاوه میدونم جدیدترین نسخه اون برنامه رو دارم نصب میکنم.
یه نکته دیگه هم هست، نصب تعداد زیادی برنامه! تو ویندوز اگه بخوای تعداد زیادی برنامه نصب کنی راهی نداره جز اینکه همه رو دونه دونه نصب کنی. اما تو گنو/لینوکس همه رو از تو سافتورسنتر انتخاب میکنم و خودش نصب میکنه. اگر هم فایل نصاب برنامه‌ها رو داشته باشم بازم مشکلی نیست. با
sudo dpkg -i *.debهمه رو مثل آب خوردن نصب میکنم :)

۳-تغییر: اوج تغییر دسکتاپ تو ویندوز چقدره؟ والپیپر عوض کنی؟ رنگ پنلت رو تغییر بدی؟ بیشتر از این هم میشه؟ اما تو گنو/لینوکس همه چیز رو میتونم تغییر بدم. به معنای واقعی همه چیز رو. مثلاً این از دسکتاپ‌های خودم:

شوخی نمیکنم! این واقعا دسکتاپمه!

زیاد هم واسم جالب نبود که صفحه لاگینم همون پیشفرش هست پس گفتم حداقل پیغام خوش آمدش رو شخصی سازی کنم، که قبل از تغییر:

و بعد از تغییر:

۴- آزادی: این دیگه فکر نکنم نیازی به توضیح داشته باشه  :P

۵- تنوع توزیع‌ها: از اوبونتو خوشم اومد ولی حال نصب کدک نداشتم، رفتم رو آریوس، دیپین و مینت. خواستم همیشه به روز باشم رفتم رو جنتو ولی چون باید همه چیز روش نصب مشد رفتم سراغ سابایون. خواستم سیستمم پایدار باشه دبیان استیبل رو نصب کردم. خواستم یه اوبونتو داشته باشم که همیشه به روز باشه رفتم رو bodhi :)

این بود دلایل من  :D

آفلاین Matrix.1372

• High Hero Member
  • *
  • ارسال: 1966
  • Ma3x
    • Ma3x
پاسخ : چرا گنو/لینوکس را دوست دارم؟
« پاسخ #1 : 19 بهمن 1391، 04:00 ب‌ظ »
بسیار عالی!
من هم Raspberry Pi خیلی دوست دارم! :‌)

آفلاین Matrix.1372

• High Hero Member
  • *
  • Ma3x
    • Ma3x
« پاسخ #2 : 19 بهمن 1391، 04:04 ب‌ظ »
راستی برای تغییرات ظاهری در ویندوز بد نیست یه کمی خودمون رو به‌روز کنیم!
الان میشه تو ویندوز؛
فونت‌ها
آیکن‌ها
بک‌گراند
صداها
اسکرین سیور
لاگین اسکرین
عکس اکانت
محل قرار گیری پنل
پوینتر ماوس
رو عوض کرد، تازه گجت هم داره! می‌بینی چقدر پیشرفته‌س؟! :D

آفلاین HSN6

• Hero Member
  • *
  • ارسال: 866
  • یک راَکتیست اسپرانتیست پایتونیست گودوئیست!
    • بلاگ شخصی
چرا گنو/لینوکس را دوست دارم؟
« پاسخ #3 : 19 بهمن 1391، 04:41 ب‌ظ »
  من برای خودم یک دلیل دلیل شمول دارم :
"گنو/لینوکس در یک کلام حق است!"
  پس نتیجه می شود :
"جبهه ی مخالف در یک کلام باطل است!"

دو جمله ی بالا رو به سبک ادبیاتی دین و زندگی۲ نوشتم ( چی؟؟ ادبیات استفاده شده در دین و زندگی۲ هم کپی رایت داره؟ خب کلا چاپش نمی کردید ، شماها که نمی خواستید کسی ازش استفاده کنه!   اَه گور بابای هر چی کپی رایت و ویندوز و انحصار و مدرسه و اپل و مولف کتاب درسی و آموزش و پرورش و.... بابا بی خیال ....اِء ....نه تو رو خدا نمره ی منو بدید!..! .... اصلا شوخی کردم....هر چی گفتم به خودم گفتم.!.... درود بر انحصارپرستْ مولف کتاب درسی کافر ویندوزباز ! درود بر کپی رایت ، سلام بر مایکروسافت ... الله اکبر....الله اکبر...).

مرز حق و باطل برای همه معلومه و کسایی که طرف حق رو گرفتن که معلوم الحال اند و اجرهم عندالله ، کسانی که طرف باطل اند دو دسته اند : ۱- از حق بی اطلاع اند.  ۲- از روی لجاجت علیه حق و له باطل عمل می کنند. اگر گروه اول را کنار بگذاریم ، وای بر اهل گروه دوم و دوستدارانشان و کسانی که از عمل آن ها راضی اند (چند کلمه ی آخر برگرفته از زیارت عاشوراست . بابا دیگه زیارت عاشورا که کپی رایت نداره! داره؟! اصلا‌ داریم؟؟!)
همه ی مطالبی که پیش از این عرض شد ، طبق تجربیات دیداری ، شنیداری و بویایی (برای بوییدن**** سوخته!) بود. حال از استنباطات به مشاهدات می رسیم (خلاف روند طبیعی یک آزمایش!) . افراد زیر برای نمونه آورده شده‌اند :
    پدرم :
یکی از ویندوزی های سرسخت (البته تا همین چند وقت پیش) که با کج و معجوج گفتن کلمه ی مقدسه ی اوبونتو به اشکالی همانند : آبانتا ، اوبانتو و... سعی در مسخره جلوه دادن استفاده از گنو/لینوکس داشتند.
 تا این که ویندوز عزیزشون خراب شد و هر بار که سعی کردند که XP نازنینشون رو نصب کنند با صفحه ی مرگ (یا به گویش ما "صفحه ی آبیو" ) رو به رو می شدند. جالب این جاست که دلیل نصب نشدن ویندوز رو وجود لینوکس می دونستند! واقعا توی اون لحظه که همچین حرفی می شنوید نمی دونید باید چی بگید! آخه شقیقه چه ربطی داره به آزادی خرمشهر؟!! (شایدم ربط داشته باشه : افرادی که خرمشهر را آزاد کردند همگی دارای شقیقه بودند.)
توی این مدتی که دردونه نبودن منم از فرصت استفاده کردم و کشوندمشون سمت اوبونتو . یکی از مهم ترین نرم افزارهاشون MS Exel هست که از معادل اون در مجموعه ی Libre Office خوششون نیومد. اصلا اهل درگیر شدن با یک نرم افزار جدید نیستند.
 به هر حال یک کاربری توی اوبونتو ۱۱.۱۰ داشتند. در نهایت با یک خلاقیت یا هر چی که اسمشو بذارید تونستند ویندوز رو نصب کنند ( می دونید چیه؟! یکی از رم ها رو دراورد!) .بعدا که ۱۲.۱۰ رو به جای ۱۱.۱۰ نصب کردم ، یک روز بهم گفت : « یوزری که برام درست کرده بودی چرا دیگه کار نمی کنه؟ »

دایی شماره یک (شماره یک و دو معیار ارزش گذاری نیستا!)
 حدود ۶ ماه پیش یک لپ تاپ گرفت که از همون اول ویندوز7 روش نصب کرده بودند.  همون چند روز اول من براش یک اوبونتو ۱۱.۱۰ نصب کردم و کلا کامپیوتر رو با اوبونتو شروع کردند.
 بیش ترین استفاده ی ایشون از کامپیوتر اینترنت هستش که به علت جابه جایی زیاد از یک 3G modem استفاده می کنه. ساده ترین کار برای اتصال به اینترنت رو تنها با دو کلیک انجام می ده ؛ کافیه اون بالا سمت راست روی آیکن Network manager و سپس روی کانکشن مورد نظر کلیک کنه (البته با یک کلیک هم میشه!)
دایی جان از ویندوز تنفر دارند و عاشق اوبونتو هستند. ویندوز رو هم برای برخی CDهای آموزشی و بازی دخترش نگه داشته. هم اکنون روی لپ تاپش اوبونتو مثل روز اولش کار می کنه ولی ویندوز .....!!

دایی شماره ۲
  تازه لپ تاپ گرفته و من از همون اول روش اوبونتو ۱۱.۱۰ نصب کردم ولی به دلایلی که نمی دونم داره توی ویندوز به اینترنت وصل میشه ( ما کلا اهل اینترنتیم!! )
 ایشالله سر فرصت اوبونتو یادش می دم!

پسر عموی شماره ۱
 اون اوایل که یک نسخه ی Ultimate Edition ( بر پایه ی اوبونتو ۹.۰۴ ) روی کامپیوترش نصب کردم ؛ اوایل زیاد سازگار نبود (فکر کنم به خاطر اینترنت dial-up و بازی!).
 بعدا روی کامپیوتر اون هم اوبونتو ۱۱.۱۰ نصب کردم که بعدا با نصب میزکار KDE روی همین نسخه ، تماما روی اوبونتو هستن. و فقط پسر عمو کوچیکه ،برادرش، گاهی برای بازی به ویندوز میره.

پسر عموی شماره ۲
  یکی از ویندوزی ها که خیلی هم لجوج هستند و دست از ویندوز نمی کشن ؛ فقط برای این که بگن ما یک عمریه داریم با این ویندوز جون می کنیم ، بعد یه تازه به دوران رسیده می گه یک عمر اشتباه رفتی و ببین من چه سیستم عامل خوبی دارم و شما نداری!!... . بعضی وقتا هم میگه: ما دیگه ازمون گذشته ، ما با همین ویندوز روز رو شب می کنیم.
هی من می خوام بکشمش اینور ، هی اون از ویندوز8 میگه و آیا می دانید میگه ( آیا می دانید ویندوز8 دکمه ی استارت ندارد؟؟! ).
 جا داره همین جا از واکنش همکلاسی هام هم موقع مواجه شدن با اوبونتو ۱۲.۱۰ بگم. ۴۰ درصدشون می گفتن« این ویندوز8 ه ؟! » ۵۵ درصد هاج و واج بودن و فقط سوال می کردن که« این چیه؟ » و فقط ۲ نفر می فهمیدیم که این اوبونتو هستش!

دوست پسر عموی شماره ی ۱
  ایشون ویندوزشون خراب شده بود و مثل همیشه می خواستند کیس رو کول کنند ببرند مغازه ی «ویندوز عوض کنی» که پسر عموم اوبونتو رو بهش معرفی کرد و اون هم اومد پیش من و من هم اوبونتو ۱۱.۱۰ نصب کردم ؛ البته با مخازن آفلاین و کلی نرم افزار و بازی .
  بعد از اون پسرعموم گفت که خیلی راضیه و ازم خواست که برای یکی از اقوامش هم نصب کنم ، که من چون درس داشتم قبول نکردم. این جوری که پسرعموم می گفت اینا کلا اهل امتحان کردن چیزای جدید و جالب هستند.

استاد کابینت ساز پسرعموی شماره ۱
  نمی خوام توضیح زیادی بدم ؛ فقط بگم که اوبونتو ۱۱.۱۰ براشون نصب کردم + مخازن آفلاین. خیلی هم راضی هستند.

این آخرین موردی هست که می نویسم
  برادر شوهر عمه ام
 ایشون فعلا کاردانی نرم افزار دارند. کلا خیلی با هم بحث می کنیم. اولین دیدار ما مسیر پایان نامه شون رو تغییر داد به سمت اوبونتو . حالا که امتحاناتشون هم تموم شده حسابی فرصت کل کل کردن داریم. هدفش رو شبکه گذاشته.

همه ی افرادی که گنو/لینوکس رو دوست دارند در واقع از تاثیرات آزاد بودن ، امنیت ، سرعت ، زیبایی ، کاربردپذیری ،قابلیت شخصی سازی فراوان ، منسجم بودن ، بهینه بودن ، رایگان بودن ، به روز بودن و ... گنو/لینوکس است که شاید موقعی که در حال کار با آن هستند فراموش کنند که روزگاری ویندوزی بود که دقیقا عکس این ویژگی ها رو داشت......
این همه آدم رو کشوندم وسط که بگم کسانی که اوبونتو ( کلا گنو/لینوکس ) استفاده نمی کنند یا لجوجند یا بی حوصله یا به کلی خبر ندارند که سیستم عامل چه معنایی دارد. و این از مشخصات کسانی است که حق را نمی پذیرند و در آتش جهنم مایکروسافت می سوزند و ممکن است در آن جاودانه بمانند. ( خدا رو شکر ما این جا بهشتی زیاد داریم! )

من حق را دوست دارم ، من گنو/لینوکس را دوست دارم.

« آخرین ویرایش: 19 بهمن 1391، 04:58 ب‌ظ توسط hsn6 »

آفلاین سلمان م.

• ناظر انجمن
  • *
  • ارسال: 4106
  • GNU Operating System - سیستم عامل گنو
« پاسخ #4 : 19 بهمن 1391، 10:57 ب‌ظ »
خوشم اومد.

آفلاین کیان

• High Hero Member
  • *
  • ارسال: 2338
« پاسخ #5 : 19 بهمن 1391، 11:37 ب‌ظ »
همه ی افرادی که گنو/لینوکس رو دوست دارند در واقع از تاثیرات آزاد بودن ، امنیت ، سرعت ، زیبایی ، کاربردپذیری ،قابلیت شخصی سازی فراوان ، منسجم بودن ، بهینه بودن ، رایگان بودن ، به روز بودن و ...
چرا میگی همه؟
آزاد بودن یا نبودن برنامه برام مهم نیست ولی اگر دو تا چیز مثل هم باشند (مثل اپرا و فایرفاکس)، آزاده رو برمیدارم چون چشمهای زیادی از سلامتش مطمئن شدن
در زمینه سرعت بین اوبونتو و ویندوز فرقی ندیدم. (تا 5 ماه پیش ویندوز داشتم)
زیبایی:‌ نظر من اینه که نرم افزارهای لینوکس هنوز خیلی کار دارند تا به رابطهای ویندوزی نزدیک بشن. ولی در زمینه دسکتاپ به ویندوز خیلی نزدیک شدن.
کاربردپذیری: مثل هم هستند. اما چون لینوکس رایگانه و شرکت ها حوصله سروکله زدن با مایکروسافت رو ندارن، از هسته لینوکس برای دستگاه هاشون استفاده میکنند
به روز بودن: ویندوز هم به روزه!

آفلاین حامد سپهر

• High Hero Member
  • *
  • ارسال: 1556
« پاسخ #6 : 20 بهمن 1391، 09:20 ق‌ظ »
الان میشه تو ویندوز؛
فونت‌ها
آیکن‌ها
بک‌گراند
صداها
اسکرین سیور
لاگین اسکرین
عکس اکانت
محل قرار گیری پنل
پوینتر ماوس

فونت؟ آیکون؟ لاگین اسکرین؟

آفلاین HSN6

• Hero Member
  • *
  • ارسال: 866
  • یک راَکتیست اسپرانتیست پایتونیست گودوئیست!
    • بلاگ شخصی
« پاسخ #7 : 20 بهمن 1391، 09:32 ق‌ظ »
تاثیرات قرار نیست که مستقیم و واضح باشن.  شما دوستش داری  چون مثلا امنیتش بالاست ، این برای شما میشه مستقیم . خب همه  می دونیم که یکی از دلایل امنیتش و اطمینان ما ویژگی آزاد بودنشه.
شما چرا مقصد نهایی زیبایی رو ویندوز گذاشتید؟ به نظر من ویندوز هنوز خیلی کار داره  تا به گنو/لینوکس ها برسه.
درباره ی نرم افزار چیز مطلقی وجود نداره ، باید تک تک بررسی بشه ( مثلا adobe reader زشت تر از ocular هستش)
شما به روز بودن گنو/لینوکس رو با ویندوز مقایسه می کنید؟؟!
کجایند not respondingها ؟

آفلاین Matrix.1372

• High Hero Member
  • *
  • Ma3x
    • Ma3x
« پاسخ #8 : 20 بهمن 1391، 11:30 ق‌ظ »
الان میشه تو ویندوز؛
فونت‌ها
آیکن‌ها
بک‌گراند
صداها
اسکرین سیور
لاگین اسکرین
عکس اکانت
محل قرار گیری پنل
پوینتر ماوس

فونت؟ آیکون؟ لاگین اسکرین؟
بعله!
فونت که با خود ویندوز، آیکن و لاگین اسکرین هم نرم‌افزارهای زیادی هست من قبلا با tuneup utils این‌کار رو کرده بودم!

آفلاین MADMAN

• Hero Member
  • *
  • ارسال: 804
  • We are not users we are friends.
شخصی سازی ویندوز
« پاسخ #9 : 20 بهمن 1391، 05:41 ب‌ظ »
شخصی سازی توی ویندوز هم می‌شه انجام داد همه جاشو اما با چه زخمتی؟
اگه چیزی رو که می‌خواهی تا به حال کسی نساخته باشدش باید دست به کار شی از نوشتن تعدادی دی ال ال گرفته تا نوشتن از اول explorer.exe  :oچون دستکاریشون نمی‌شه کرد باید از او تمام فایل‌های مربوطه رو شناسیی و نوشته بشن تا اونجوری که دوست داری بشه! ](*,) که همه قادر به این کتر نیستن :'(
این در حالیه که توی لینوکس کافیه اون تغییراتی رو که لازم داری اعمال کنی. ;) \\:D/ درسته باز هم همه قادر به انجام چنین کاری نیستن اما تعداد افراد بیش‌تری قادرند. + کار راحت‌تر و سریع‌تر انجام می‌شه. :D + به دست آوردن دانش مورد نیاز برای این کارها هم راحت‌تره ;)
روز خوش و دیگه هم نگید شخصی سازی ویندوز می‌شه! می‌شه به شرطی که یه سیستم رو بنویسی یا یه چیزی رو نصب کنی که باز هم معلوم نیست چه بلایی سر سیستمتون میاره! :-X
سلامتی پنگوئن که یه ذره قد داره، اما بازم لاتی راه میره ....

آفلاین majidkamali1370

• Hero Member
  • *
  • ارسال: 928
« پاسخ #10 : 20 بهمن 1391، 05:45 ب‌ظ »

انصافا در زمینه زیبایی ویندوز ۷ باید جلوی KDE لُنگ پهن کنه.
تنها مشکلی که من با اوبونتو داشتم این کامپیز لعینه. تند تند ارور میده.
Ubuntu 14.04 LTS 64-bit - unity

آفلاین amin7r

• Hero Member
  • *
  • ارسال: 792
  • تحصیلات:مهندسی جوشکاری عاشق کامپیوتر و تکنولوژی
« پاسخ #11 : 20 بهمن 1391، 07:02 ب‌ظ »

انصافا در زمینه زیبایی ویندوز ۷ باید جلوی KDE لُنگ پهن کنه.
تنها مشکلی که من با اوبونتو داشتم این کامپیز لعینه. تند تند ارور میده.
من تو لینوکس سیزن آموزش غیر فعال کردن ارور رو دیدم و بعد از اعمال اون راحت راحت شدم خلی عالی شده

ببینین هر کس یه دیدی داره من آومدم که بگم این پست دو بار تکرار شده !!!!!!
که بی خیال گزارش شدم چون حیفم آمد این پست جالب رو حذف کنن!!

برای من آلان ویندوز در بازی زاه انداختن کار دیگران و سایت دلپسند و زیبای گلستان!!!!!!! هست و لا غیر
از ویندوز راضیم هر وقت خرابش کردم خودم هم درستش کردم تا آلان 7 رو ویروسی نکردم !!! با این که همه دوستان میان و فلش به سیستمم میزنن ویروسی نمیشه!!!! البته آنتی ویروس و یو اس بی سیکرتی (مال یه شرکت چک اسلواکیه و حدود 3 ساله ازشم راضیم البته ورژن زیاد عوض کردم هنوزم باهاشم) دارم آفیس ندارم و بجاش از اشامپو و یکی دیگه دارم استفاده می کنم (خرابکاری کردم و آفیس 2013 کرکش رو نداشتم نصب کردم بعدش دیگه آفیس روش نصب نشد اپن آفسش و لیبر آفیس هم نصب نشد!!!) خداییش 7 نسبت به بقیه سرتره (البته xp رو هم دوس دارم ولی قدیمیه و برای من کارایی نداره!) اوبونتو هم اگه با این روند پیش بره و بخواد خود خواهانه عمل کنه و مشکل دار بیاد بازار باهاش نمیتونم بسازم (آبم باهاش تو یه جوب نمیره)
* اوبونتو مشکل زیاد داره از 7 خیلی بدتره (واقعیته)اگه کونیکال به اندازه ماکروسافت سرمایه گذاری کرده بود شاید بهتر عمل میکرد!!
ساپورتش واقعا از سخت افزارا در نگاه اول عالیه ولی در کمال نا باوی مضحکه و مضخرفه!!!! من بعد از کلی ور رفتن با کارت گرافیک و نصب اون خودش زده کارت گرافیک نصب نیست!!!! من رفتم تو مرکز نرم افزاری نصبه!!! بعد تو ادیشنال دزایور زدم نصب کنه (304 و 310 و 313 و 173 و 96  رو من قبلا دانلود کردم )پس نباید دانلود می کرد زدم 310 رو بنصبه دیدم رفت و 67 میگ ترافیک خورد !!!!!!!
کلی بهش بد و بیراه گفتم خوبه درایو دیگه ام رو نمیخوام و برام کارایی نداره که نصب کنم و گر نه تا حالا باید 1 گیگ بایت ترافیک اینا میدادم
ولی با این حرفا آینده از آن لینوکس و دنیای متن باز هست!!! بخاطر همین میمونم و تا آلان داداشم لینوکسی کردم یکی از دوستام هم قراره لینوکسی بشه
بعضی از حرف ها جرعت گفتن میخواد . . .