چرا گنو لینوکس رو دوست دارم؟
من به چند دلیل به گنو/لینوکس علاقه دارم.
۱- امنیتش: همین که دیگه لازم نیست هر روز یک بار آنتی ویروس آپدیت کنم خیلی واسم ارزش داره!
۲- نصب برنامه: تو ویندوز که همه میدونن چقدر باید کلیک انجام بدی تا برنامه نصب بشه. تازه بعضیها هم نیاز به کرک دارن که خودش دردسریه. اما اینجا، میرم تو سافتور سنتر میگردم برنامه مورد نظر رو با یک کلیک نصب میکنم. تازه از سالم بودن کدهای اون برنامه هم اطمینان دارم!بعلاوه میدونم جدیدترین نسخه اون برنامه رو دارم نصب میکنم.
یه نکته دیگه هم هست، نصب تعداد زیادی برنامه! تو ویندوز اگه بخوای تعداد زیادی برنامه نصب کنی راهی نداره جز اینکه همه رو دونه دونه نصب کنی. اما تو گنو/لینوکس همه رو از تو سافتورسنتر انتخاب میکنم و خودش نصب میکنه. اگر هم فایل نصاب برنامهها رو داشته باشم بازم مشکلی نیست. با
sudo dpkg -i *.deb
همه رو مثل آب خوردن نصب میکنم
۳-تغییر: اوج تغییر دسکتاپ تو ویندوز چقدره؟ والپیپر عوض کنی؟ رنگ پنلت رو تغییر بدی؟ بیشتر از این هم میشه؟ اما تو گنو/لینوکس همه چیز رو میتونم تغییر بدم. به معنای واقعی همه چیز رو. مثلاً این از دسکتاپهای خودم:
شوخی نمیکنم! این واقعا دسکتاپمه!
زیاد هم واسم جالب نبود که صفحه لاگینم همون پیشفرش هست پس گفتم حداقل پیغام خوش آمدش رو شخصی سازی کنم، که قبل از تغییر:
و بعد از تغییر:
۴- آزادی: این دیگه فکر نکنم نیازی به توضیح داشته باشه
۵- تنوع توزیعها: از اوبونتو خوشم اومد ولی حال نصب کدک نداشتم، رفتم رو آریوس، دیپین و مینت. خواستم همیشه به روز باشم رفتم رو جنتو ولی چون باید همه چیز روش نصب مشد رفتم سراغ سابایون. خواستم سیستمم پایدار باشه دبیان استیبل رو نصب کردم. خواستم یه اوبونتو داشته باشم که همیشه به روز باشه رفتم رو bodhi
این بود دلایل من