انجمن‌های فارسی اوبونتو

لطفاً به انجمن‌ها وارد شده و یا جهت ورود ثبت‌نام نمائید

لطفاً جهت ورود نام کاربری و رمز عبورتان را وارد نمائید

توزیع گنو/لینوکس اوبونتو ۲۰ ساله شد 🎉

نویسنده موضوع: اسلام هم که با اختلاف طبقاتی مبارزه میکنه کمونستیه؟  (دفعات بازدید: 4964 بار)

0 کاربر و 1 مهمان درحال مشاهده موضوع.

آفلاین Zartosht

• High Hero Member
  • *
  • ارسال: 1437
  • جاوید ایران باستان و اندیشه پاک زرتشت
تازه هر گردی که گردو نمیشه. مثلا اسلام هم که با اختلاف طبقاتی مبارزه میکنه کمونستیه؟!
مبارزه با اختلاف طبقاتی از مبنا اشتباه است چه اسلام این کار رو بکنه چه کمونیسم. اختلاف در طبقات امری کاملا طبیعیه مخصوصا زمانی که همه شرایطی نسبتا مساوی داشته باشند عده ای رشد می کنند و عده ای نمی کنند. از این نظر به نظر من بله... اگر اسلام به طرزی که شما داری می گی با اختلاف طبقاتی در حال (مبارزه) است کمی به کمونیسم شبیه می شه. اما من فکر نمی کنم که اسلام این طور باشه اتفاقا بر عکس کاملا با اصل به هر کس همان می رسد که استحقاقش را دارد بیشتر مطابقت می کنه تا مبارزه!
خداحافظی همیشگی من از انجمن اوبونتو ایران با امید پیروزی برای همه دوستان
-------
ما از تبار کوروش و فرزند جمشیدیم / پیروز بی برده ، بت نپرستیدیم

آفلاین سعید رسولی

• ilius, saeedgnu
  • عضو کاربران ایرانی اوبونتو
  • *
  • ارسال: 1543
تازه هر گردی که گردو نمیشه. مثلا اسلام هم که با اختلاف طبقاتی مبارزه میکنه کمونستیه؟!
مبارزه با اختلاف طبقاتی از مبنا اشتباه است چه اسلام این کار رو بکنه چه کمونیسم. اختلاف در طبقات امری کاملا طبیعیه مخصوصا زمانی که همه شرایطی نسبتا مساوی داشته باشند عده ای رشد می کنند و عده ای نمی کنند. از این نظر به نظر من بله... اگر اسلام به طرزی که شما داری می گی با اختلاف طبقاتی در حال (مبارزه) است کمی به کمونیسم شبیه می شه. اما من فکر نمی کنم که اسلام این طور باشه اتفاقا بر عکس کاملا با اصل به هر کس همان می رسد که استحقاقش را دارد بیشتر مطابقت می کنه تا مبارزه!
بستگی داره که «مبارزه» رو چی تعریف کنید، و همینطور «اختلاف طبقاتی» رو چطور تعریف کنید. این بحثش خیلی مفصله. البته که همه نباید از ثروت سهم مساوی داشته باشن، چون تلاش و لیاقت انسانها متفاوت هست، اما نه اونقدر که چنین اختلاف فاحشی در توزیع ثروت وجود داشته باشه و منشأ این اختلاف فاحش(در توزیع ثروت) معمولا بی‌عدالتی و استثمار هست. در ضمن هم فقر و هم رفاه بیش از حد، معمولاً باعث دور شدن انسانها از اخلاق و معنویت میشه.
این «مبارزه» که گفتم لزوماً مفهوم اجباری نداره، مثلا شامل تشویق و ترغیب برای کمک به نیازمندان(مادی، علمی، معنوی...) هم میشه.
اما مبارزهٔ شدید اسلام با ظلم و استثمار بدیهی هست، فراموش نکنید که امروز تولد چه کسی هست. اگرچه برقراری عدالت دنیا رو زیبا خواهد کرد، اما هدف اصلی اسلام از برقراری عدالت، اینه که زمینهٔ معنویت و اخلاق هر چه بیشتر فراهم بشه(و یکی از تفاوتهای اسلام و کمونیست همینه).
اگه عدالت برقرار بشه، دیگه تفاوت ثروت افراد، اختلاف طبقاتی محسوب نمیشه.
مطالعه مباحث مربوط به ظهور منجی آخرالزمان، خیلی میتونه به درک انسان در این زمینه کمک کنه.
نمی‌خوام بحث این تاپیک عوض بشه. ولی بطور خلاصه یه توضیحاتی میدم. اسلام خطی مشی کلی و همه‌جانبهٔ انسان رو مشخص میکنه(و در خیلی موراد جزئیات رو هم تبیین میکنه)، اما خیلی از جزئیات و مقتضیات زمان رو به عهدهٔ عقل میگذاره(که البته این هم جزء اسلام هست، اما ممکنه بعضی مسائل صریحاً در متون اسلامی نباشن). برخلاف سایر مکاتب فلسفی که برای محدوده خاصی از زندگی کاربرد دارن و یا حداقل همه‌جانبه نیستن یا حداقل برای همهٔ جنبه‌های زندگی برنامه ندارن(مثل مسیحیت و یهودیت امروزی). درحالیکه «دین» یعنی «راه و روش درست زندگی» و باید همه‌جانبه باشه.

(تا اینجای بحث رو طبق عقیدهٔ خودم گفتم، اما این بند آخر مستقل از عقیده و دین هست:)
جنبش نرم‌افزار آزاد(با مبانی فلسفی و علمی خودش) در محدودهٔ خودش یک الگوی منطقی و عاقلانه هست و دارای مفاهیم زیبایی هست که هر کسی با هر  عقیده و مسلکی(از اسلام و مسحیت تا کمونیست و الحاد) ممکنه به نرم‌افزار آزاد معتقد باشه. مخصوصاً کسی که به اخلاق اعتقاد داشته باشه. البته نرم‌افزار آزاد اونقدر پتانسیل داره که حتی ممکنه کسی به اخلاق هم معتقد نباشه اما طرفدار نرم‌افزار آزاد باشه(مثلاً بخاطر فواید تجاری و غیره). بنابراین درست نیست که نرم‌افزار آزاد رو منحصر در یک مکتب یا دین خاص قرار بدیم و مثلا بگیم که «اجتماع نرم افزار آزاد یک جامعه کمونیستی است» چون اعضاء این اجتماع یک عقیدهٔ یکسان ندارن و کسی نباید عقیدهٔ خودش رو به دیگران تحمیل کنه.
« آخرین ویرایش: 27 امرداد 1387، 09:51 ق‌ظ توسط ilius »

آفلاین ghreza

• Jr. Member
  • *
  • ارسال: 58
اولا اینکه هر مکتبی که بوجود میاد، صاحبنظرانی در پدیدار شدنش نقش داشتن که بسیار باهوش و دقیق و نقطه سنج تر از ما هستن.
در حقیقت نوابغ عالمن (مثل مارکس، نیچه، فروید و...) و هر کدوم روی نظرشون کلی فکر کردن و اعتقاد و ایمان داشتن.
بنابراین نمیشه یک نظر و مکتب رو بدون مطالعه و تحقیق و موشکافی محکوم، تائید و یا بایکوت کرد (مثل کاری که توی جامعه ما میشه).
باید توجه کرد هر صاحبنظری با توجه به عوامل زیادی مثل وضعیت اجتماعی، فرهنگی، اقتصادی، سیاسی، و ... مکتبی رو ایجاد میکنه و
اغلب میتونید ببینید پیروانش هم از اعضای همون جامعه یا جامعه مشابه (در مقوله های مطرح شده در آن مکتب میباشند). مثلا میبینید
اروپائی ها بیشتر به فرویدیسم روی آوردن، چرا؟ چون آئین اونها مسحیت قوانین سخت گیرانه و شکنجه آوری درباره مسئله زن و مرد و
ازدواج داره (البته چون تحریف شده). یا جوامع ضعیف و طبقه پائین رو به کمونیسم میارن. چون از اختلاف طبقاتی رنج بردن و
وقتی باهاش مبارزه میکنن و اونو به زانو در میارن، به این قناعت نمیکنن و سعی میکنن پیشگیری سرسختانه ای رو انجام بدن تا با گذشت
زمان وضعیت قبل دوباره حاکم نشه.
میدونید که اگه شما یه نصفه روز از خوردن آب منع بشید، بعد از رفع مانع دو برابر روزهای معمولی آب میخورید. ذات انسان اینطوره.
بهمین جهت همیشه افراطها و تفریطهائی میشه.
اینا رو گفتم که بگم اندیشه کمونیسم که تمام خصوصیتاش که بد نیست، فقط در نبودن اختلافات اجتماعی و اقتصادی افراط شده. مگه اندیشه
امپریالیستی خیلی کامله و هیچ زیانی به جامعه نداره؟؟؟
همین اندیشه امپریالیستیه که موجب افزایش فقر جهانی میشه، که نتیجه اش، جنگ، قتل، ترور، آشوب، کودتا، گرسنگی، نابودی محیط زیست،
نابودی فرهنگها، بد رفتاریهای مختلف از جنبه های مختلف با زنان و ... هست.
به نظر من اگه کمونیسم+امپریالسیم+فرویدسم+عقاید سختگیرانه مسیحیت درباره مسائل جنسی+کلی مکتب دیگه رو با هم جمع کنی و یه تعادل عادلانه
و منصفانه بینشون برقرار کنی بهتره (که میشه همون اسلام خودمون که مطابق با نیازهای جسمی و روحی انسانهای سالم هست)
ما مسلمونا وظیفه داریم هرکی هرچی میگه بشنویم. بعد خوبهاشو ورداریم و بداشو اصلاح کنیم. این خوبهائی رو که میگم باید با عقل، قرآن
و سنت معصومین بسنجیم و انتخاب کنیم. فرقی نمیکنه حرف خوب رو کی میزنه و علم خوب مال کیه، ما باید یاد بگیریم. پیامبر هم میفرماید
"علم را یاد بگیر حتی اگر در چین باشد". این حدیث هم به مسافتی که برای کسب علم باید طی کرد، و هم به هزینه مالی، زمانی، اشاره
میکنه و مهمتر از اینا به جائی که پیشنهاد میکنه دقت کنید. مرکز کفر و شرک در جهان در طول تاریخ!!!
توی اسلام همونطور که کمونیسم افراطی پذیرفته نیست، سرمایه داری افراطی هم پذیرفته نیست. مثلا شما مجبورید خمس و ذکاتی رو که به
شما تعلق میگیره به عنوان حق خدا به خلق خدا بپردازید، در حالی که در اندیشه قارونی (قارون زمان حضرت موسی) یا همون سرمایه داری
الان، تفکر به این صورت هست که من این مال رو با فکر و تلاش خودم کسب کردم پس بهش تسلط کامل دارم، که طبق آئین اسلام صحیح نیست.
یا یه پولدار در جامعه سرمایه داری، میتونه ثروتش رو برای گربه یا سگش (یا هر موجود دیگه) به ارث بزاره، در حالیکه عده زیادی از مردم
همون جامعه در فقر و گرسنگی وحشتناکی بسر میبرن و امکانات اولیه زندگی و بهداشت رو ندارن! به نظر شما این درسته؟؟؟
به طور قطع این کار، کثیفترین، چندش آورترین، پست ترین، بدوی ترین کار ممکنه، و اسلام عزیز بهتره که میگه کرده روی 1/3 امولش بعد از مرگ
تسلط داره و اون هم برای رفع و رجوع کارهای منطقی و انسانی، مثل، کفن و دفن، ادای دین، امور خیریه و ...
و اگر هم کسی مرد و وارثی نداشت، اموالش به حاکم شرع میرسه تا به عنوان بیت المال مسلمین بین افراد نیازمند با عدالت تقسیم بشه. حالا اگه
خوب هم اجرا نشه تقصیر از قانون و قانون گذار نیست.
اینا رو گفتم که بگم حتی اگه استالمن (به گفته خودش یه بیخدا) صادر کننده یه علم مفید باشه که کمونیستی هم هست (البته اعتقاد من
این نیست) ما بهتره به نتیجه یادگیری این علم و سودمندیش فکر کنیم، گه صد البته بسیار سودمنده).
البته من هم توی مستند OS Revolution یه اشکالاتی توی حرفهای استالمن دیدم که به طور قطع از حسن نیت ایشون بود. چون
ایشون تولید نرم افزار رو راهی برای کسب درآمد نمیدونستن (همون طور که خودشون هم پولی از این راه در نیاوردن).
توی مستند ایشون پروژه GNU رو free Software معرفی میکردن در حالیکه بیانگذاران اولیه redhat و مشاورت توروالدوز
Open Source رو پیشنهاد کردن که نوع تجاری شده همون تفکر بود (که تا حدی با مخالفت اولیه استالمن همراه بود).
به نظر من دومیه (که مبنای موافقتنامه های فعلی نرم افزار آزاد هست) اصلا سنخیتی با کمونیسم جاری در شوروی سابق و اقمارش رو
نداره و حتی میشه گفت یه انقلاب آزادی بخش در حوزه نرم افزار و حتی سایر حوضه ها مثل سیاست و صنعت هستش.

تصور کنید غولی مثل google وابسته یکی از شرکتهای نرم افزار انحصاری مثل مایکروسافت یا سان میشد. اونوقت بدبخت میشد! چرا؟!
چون اون شرکت مدام ازش امتیاز میگرفت و چپاولش میکرد.
یا فکر کن ایرانی که توی تحریمه بخاد یه پروژه ای بین المللی یا ملی انجام بده که صد در صد به کامپوتر احتیاج خواهد داشت. با یه
سیستم عامل کرک شده، یا حتی ارجینالی که پیشتیبانی نمیشه چکار میشه کرد؟؟؟
ولی GPL لینوکس طوری طراحی شده که تحریمهای سیاسی توش کارگر نیست، و چون سورسش رو داری نیازی نیست از طرف یک کشور
بیگانه و حتی دشمن ساپرت بشی. توی یک پروژه در سطح وسیع میشه برنامه سازهای حرفه ای داخلی و حتی خارجی رو جمع کرد و بصورت
یک تیم درآورد و ویژگی های مورد نیاز رو به سیستم اضافه کرد.
از این گذشته، شما اگه دوستدار بحث سیستمهای عامل و یا تولید نرم افزاهای سیستمی باشی لینوکس برات یه نعمته.
همینطور باید گفت شما وقتی از اینکه نرم افزاری رو که با هزار زحمت درست کردی، مفتی استفاده میکنن و تغییرش میدن و میفروشن، میسوزی
که خودت نر افزار رو از صفر شروع به نوشتن و تولید کرده باشی. کاری که تو دنیای نرم افزار آزاد عبس و بیهوده است. چراکه
روی هر پروژه که خاستی کار کنی قبلا تا حدی روش کار شده و میتونی دنبال کارهای قبلی رو بگیری و اونطوری که میخای درست کنی.
درباره ی توزیع بدون محدودیت توسط همگان، تو هم از این قاعده مستثنا نیستی و نرم افزارهای دیگران رو استفاده، تغییر، و توزیع میکنی
این به اون در. یعنی یک مشارکت همگانی و داوطلبانه در این مقوله از سوی اهل فن و حرفه ای ها رخ میده که باعث پیشرفت عظیم و سریعی
میشه که توی دنیای نرم افزارهای کم کیفیت انحصاری بعیده.
همچنین نرم افزارهای آزاد این حسن رو دارن که شما رو مجبور به خلاف و عمل غیر اخلاقی کرک نمیکنن و حسن نیت توش بهتره.

از همه اینا گذشته اگه GPL رو مطالعه کرده باشی، اگه نرم افزار آزادی رو تغییر دادی و توزیع کردی، چنانچه تولید کننده اولیه ازت بخاد
نسخه اصلاح شده رو براش بفرستی باید این کار رو بکنی. اینم یه حسن برای تولید کننده اولیه هستش.

و در نهایت، شما اگه تولید کننده نرم افزاری باشین میتونید محدودیتهای خاص خودتون رو تا حدی که مخالف اصول اصلی GPL نباشه، اعمال کنین
و کسی جلوی شما رو نمیگیره (مانند قرارداد تنظیم شده از سوی شرکت apple) و این یعنی نمونه بارز حقوق مولفین. در حالیکه
توی جامعه کمونیستی همچین چیزی امکان نداره.

در مورد نظر استالمن در مورد ماشین و سیاه ها هم که گفتین، فعلا که چنین قانونی وجود نداره و نخواهد داشت و اینه که مهمه. نه این که
بگید نرم افزار آزاد خوب نیست، چرا؟ چون قرار بود استالمن سیاست آمریکا رو طوری تغییر بده که تولید نرم افزار کمونیستی بشه.

از لینوکس استفاده کنید، حال کنید و فکرتون رو مشغول این جور چیزا نکنید.

آفلاین Zartosht

• High Hero Member
  • *
  • ارسال: 1437
  • جاوید ایران باستان و اندیشه پاک زرتشت
دوران شاه همه از یک دشمن حرف می زدند و حالا هم همه دارند از آن دشمن حرف می زنن. اون دوره توده ای ها و کمونیست ها بودند و حالا سرمایه دارها. دلیل چیه؟ واضح! دوران شاه سیستم سرمایه داری بود و مخالف کمون ها و حالا کمونیسم حاکم شده و در مقابل سرمایه داری قرار گرفته این وسط هم عده ای که تعدادشون کم نیست فکر می کنن که اسلام داره پیاده میشه و این همون اسلام است. و جالب که همه فکر می کنن فقط اسلام درسته و مثلا دین ها و مکاتب دیگه همه ناقصند مثلا مسیحیت در مورد مسایل مربوط به زندگی افراد ناقصه یادتون باشه که کی این ادیان رو پدید آورده اگه مخلوقش ناقص باشه پس خودش هم نقص داره که نتونسته کار کاملی انجام بده. بهانه هم شرایط زمانی است که همیشه به طور مبهم بیان میشه یعنی اون موقع مثلا مسیحیت کامل بوده برای خودش الان دیگه در این زمان نه!!!‌یکسری هم به طرز وقیحانه ای به خودشون اجازه می دهند که بگویند مثلا یهودیت تحریف شده غافل از اینکه شاید (به نظر برخی از محققان عالم) حتی همین اسلامی که همه دارند سنگش رو به سینه می زنند کامله! از کجا معلوم کدام فرد از افراد حاضر ۱۴۰۰ سال قبل بودند که اینطور با اطمینان حرف می زنند همه انگار همیشه و همه جا کنار محمد (ص) بوده اند و شب و روزشون رو با او گذرانده اند!!!‌منجی عالم کسی نیست جز خدایی که جهان را آفریده و نه خلق خدا خلق خدا در حد یک مامور است کسی که می رود پای مقبره فلان بزرگ دینی یا امام همام و دستش را به مقبره او می مالد و می گوید تبرک ایت و کمکم می کند مشرک است چرا که کمک کننده واقعی تنها یکنفر است و او که برای طلب یاری از خدا دیگری را واسطه می کند مشرک است و دست کم اینکه بزدلی بیش نیست چرا که توان رویارویی با قدرت مطلق را ندارد پس ناشکر و ناسپاس است که به آنچه که خالق به او داده واقف نیست.اسلامی که هم اکنون در حال اجرا است (و البته اسلام واقعی نیست) بسیار به مکتب کمونیسم نزدیک و در بسیاری از موارد عین آن است. اما در مورد نرم افزار آزاد بگم که همین وجود لفظ (آزاد) در سرلوحه این فلسفه حاکی از انطباق این فلسفه با کمونیسم است چرا که در کمون ها آزادی بی معناست. و با مکتب اسلامی (می گویم مکتب و نه دین الهی چرا که هم اکنون پر است از خرافه های قومی و شخصی و نظرات و بدعت های گوناگون) امروزی هیچ تناسخی ندارد چه بسیار پیشرفته تر و انسانی تر هم هست.
والسلام.
خداحافظی همیشگی من از انجمن اوبونتو ایران با امید پیروزی برای همه دوستان
-------
ما از تبار کوروش و فرزند جمشیدیم / پیروز بی برده ، بت نپرستیدیم

آفلاین sorena

• گروه راهبران
  • *
  • ارسال: 484
دوستان خواهش میکنم لطف کنید وارد مقوله مذهب نشوید.
شاد باشید.
« آخرین ویرایش: 28 امرداد 1387، 03:23 ب‌ظ توسط sorena »
In The World That Has No fences Or Walls , Who Need Gates Or Windows

آفلاین ghreza

• Jr. Member
  • *
  • ارسال: 58
بنده اشتباه کردم جوابی برای موضوع شما نوشتم. چون نظرات شما واقعا ارزش بحث رو نداره. عموجون برو مطالعاتت رو بیشتر کن و دست از چرت گوئی بردار. شما فکر کنم بنی اسرائیلی هستی که فکر میکنی خدا خودش میاد رو زمین. این بحثها رو ول کن.
خدا شما رو برای سرمایه دارها و سرمایه دارها رو برای شما حفظ کنه. اگه با لینوکس و فلسفه اش مشکل جدی  و عنادی داری کسی برات کله قند نفرستاده. ویندوز مخصوص شماست و کیفیتش هم متناسب با کیفیت شما.
نظرات شما درباره اسلام هم شبیه وهابیون و خوارجه. براتون و برای خودم متاسفم.