اصن حواسم به اون نبود.بيشتر منظورم نرم افزارهايى بود كه فقط رو مك اجرا ميشن.تصحيح ميكنم:مك نرمافزار رايگان داره؟
در مورد مك بنده تا حالا نديدم نرم افزار هاى مخصوص مك آزاد باشند . مك يه زندانيه در حد اوين و اينا . واقعاً شما رو محدود ميكنه . شما حتى نمى تونيد فايل هاى سيستمى كه درون ويندوز مشاهده ميشند رو بشون دسترسى داشته باشيد و به صورت رسمى حتى امكان مشاهده دات فايل هارو هم نداريد . در كل فقط به فضاى home دسترسى داريد . و كلى تر بگم شما هيچ غلطى نميتونيد تو مك بكنيد
) ( ببخشيد البته اماّ خوب حقيقته . ) من خودم ترجيح ميدم مثل انسان ها اوليه و موجودات تك سلولى زندگى كنم اماّ مك زير دستم نباشه . اونم سيستمى كه از قدرت جامعه ى متن باز در حقيقت سوء استفاده كرده . يه سوء استفاده ى به تمام معنا و گويا افراد متوجّه شدند كه مك زندان قوى ترى حتى از ويندوز هست و شما رو از ويندوز هم محدود تر ميكنه و حتى به شما اجازه ى روشن و خاموش كردن سيستم رو هم نميده و دارند از ويندوز به مك مهاجرت ميكنند . اما دو تا نكته ى مثبت هم داره يك انتخاب اوّل براى طراح هاست ( كه لينوكس در اين مورد افتضاحه واقعاً و بايد پذيرفت ! ) و دوم هم اين كه قدرت زيادى داره ! كرنل قوى دسكتاپ قوى استفاده ى بهينه از باطرى و … اين ها تلخند حداقل براى من اما بايد قبول كرد و باهاش رقابت كرد و به گسترش جامعه ى آزاد كمك كرد . در كل با يه همچين پروژه هايى مخالفم چون باعث ميشه احساس نياز حداقل در مورد ريز ابزار هاى قابل اجرا با اين نرم افزار ها كم رنگ تر بشه و همه ميدونيم كه همين احساس نيازه كه باعث گسترش ميشه .