انجمن‌های فارسی اوبونتو

لطفاً به انجمن‌ها وارد شده و یا جهت ورود ثبت‌نام نمائید

لطفاً جهت ورود نام کاربری و رمز عبورتان را وارد نمائید

ارائه ۲۵٫۰۴ اوبونتو منتشر شد 🎉

نویسنده موضوع: چند سوال از طرف یه تازه کار  (دفعات بازدید: 2111 بار)

0 کاربر و 1 مهمان درحال مشاهده موضوع.

آفلاین Sir.Ahrimad

• Newbie
  • *
  • ارسال: 4
چند سوال از طرف یه تازه کار
« : 01 اسفند 1392، 11:20 ب‌ظ »
سلام به همه ی اوبونتو کارای گل
ببخشید اگه موضوع این ارسال خیلی واضح و روشن نیست. نتونستم تاپیکی مناسب همشون پیدا کنم.
چند روزیه تصمیم گرفتم که در کنار ویندوز 8.1 از اوبونتو هم استفاده کنم و با محیطش آشنا بشم و اگه بتونم کارای روزانه و معمولی خودم رو به اوبونتو انتقال بدم. به صورت آزمایشی اوبونتو 13.10 رو نصب کردم و حالا چنتا سوال برام پیش اومده.

1. توی یکی از مقاله های همین فروم درباره پارتیشن های اولیه برای نصب اوبونتو خوندم. اینکه root و swap رو حتما باید داشت و home برای ذخیره ی اطلاعات کاربرا هستش و بعد از نصب مجدد سیستم عامل این اطلاعات حذف نمیشن. حالا سوال من اینه که اگه من home رو ایجاد کنم و زمانی بخوام اوبونتو رو مجدد نصب کنم، برنامه هایی که قبلا دانلود و نصب کردم هم باقی میمونن؟ به عبارت دیگه به جز تنظیمات و اطلاعات کاربری هر کاربر، دیگه چه چیزایی توی home ذخیره میشن؟ البته این و هم بگم که من محیطی واسه ذخیره و آرشیو اطلاعات نمیخوام. چون بقیه درایوهام که ntfs هستن رو دارم. بیشتر اوبنتو رو برای انجام کارایی مثل فیلم و موسیقی و وبگردی و... میخوام. از طرفی هم نمیخوام اگه اوبونتو رو مجدد نصب کردم بازم بشینم از اول همه ی تنظیمات رو شخصی سازی کنم.

2. توی ویندوز هر درایو توی my computer قابل مشاهده س. اما تا جایی که من دستم اومد، تو اوبونتو مثلا home به صورت یه پوشه نشون داده میشه. یعنی من اگه بخوام فایلی رو تو اوبونتو ذخیره کنم باید توی فولدر home کپی کنم؟

3. من روی سیستمم 3 عدد هارد 1 ترابایتی دارم.
هارد اول درایوهای C, D, E
هارد دوم درایو F
هارد سوم درایو G
واسه اوبونتو از درایو G مقداری حجم (30 گیگ، برای root, home, swap) جدا کردم. موقع نصب سیستم عامل جایی هست که میتونم یکی از هاردهام رو انتخاب کنم که مثلا فایل های بوت هر دو سیستم عامل ویندوز و اوبونتو اونجا ذخیره بشن. الان میخوام بدونم محل ذخیره فایل های بوت رو همون درایو C که ویندوز روش نصبه رو انتخاب کنم یا هارد سوم(G)؟ و اگه هر کدوم از این هاردها رو انتخاب کنم، با نصب مجدد اوبونتو یا ویندوز، صفحه ی انتخاب سیستم عامل حذف نمی شه؟ چون نمیخوام دردسر تعمییر فایل های بوت رو تحمل کنم.

4. درایور کارت گرافیکم رو از کجا می تونم واسه اوبونتو دانلود کنم؟

5. این "ترمینال" که میگن چی هست و از کجا میشه بهش دسترسی داشت؟

ممنون میشم اگه کسی بتونه کمکم کنه

آفلاین afrod

• High Hero Member
  • *
  • ارسال: 1526
پاسخ : چند سوال از طرف یه تازه کار
« پاسخ #1 : 02 اسفند 1392، 01:10 ق‌ظ »
2. home مثل یک درایو D است اگر جدا ساخته بشه و مثل My Documents ویندوز است اگر جدا ساخته نشه. می تونید چند تا پارتیشن جدا مثل home بسازید که تا حالا این کار را نکردم. دیگران دقیق تر می تونند کمکتون کنند.

آفلاین v.taghavi68

• Hero Member
  • *
  • ارسال: 915
« پاسخ #2 : 02 اسفند 1392، 11:13 ق‌ظ »
سلام داداشی به جمع لینوکسی ها خوش اومدی \\:D/
۱- اگه شاخه خونگی (home) رو بعنوان ی پارتیشن جداگانه نصب کنی بله اطلاعات این پوشه برای نصب های بعدی می مونه وفقط اطلاعات و برنامه هایی که روی این شاخه هست می مونه چون لینوکس مثل ویندوز نیست که تمام برنامه ها در programfiles نصب شه بلکه هر شاخه مسيول ی کار بخصوص هست
۲- اینطور نیست. توی فایل منیجر (nautilus) در پنل سمت چپ لیست پارتیشن های دیگتم هست
۳- بهتره همون هارد دیسکی رو که لینوکست رو توش نصب کردی برای نصب بوت لودرتم انتخاب کنی چون اگه روزی روزگاری بخوای مثلا یکی از دیسک هات رو جدا کنی از سیستم در بیاری و بوت لودرت روی همون دیسک باشه سیستمت بوت نمیشه معمولا توزیع های لینوکسی خودشون بوت لودر های ویندوزی رو اتوماتیک پیدا می کنن اما اگرم (به دلیل چند دیسک بودن اونم اگر !) پیدا نکرد می تونی دستی مسیر جایی که بوت لودر ویندوز نصبه رو در فایل تنظیمات grub (بوت لودر اوبونتو) وارد کنی
۴- پست های زیادی در همین فروم برای نصب اینکار هست
http://forum.ubuntu.ir/index.php/topic,80692.0.html
۵- ترمینال هم محیطی متنی برای اجرای دستورات  لینوکسی هست که بجای محیط گرافیکی می تونی ازش استاده کنی برای دسترسی بهش فکر کنم توی اوبونتو کلیدهای Ctrl+Alt+T بودش نهایتا میتونی از طریق Dash جستجوش کنی
وای بر شما اگر این علم اندک وسیله ای برای طغیانتان شود

آفلاین Sir.Ahrimad

• Newbie
  • *
« پاسخ #3 : 04 اسفند 1392، 02:15 ب‌ظ »
سلام داداشی به جمع لینوکسی ها خوش اومدی \\:D/
۱- اگه شاخه خونگی (home) رو بعنوان ی پارتیشن جداگانه نصب کنی بله اطلاعات این پوشه برای نصب های بعدی می مونه وفقط اطلاعات و برنامه هایی که روی این شاخه هست می مونه چون لینوکس مثل ویندوز نیست که تمام برنامه ها در programfiles نصب شه بلکه هر شاخه مسيول ی کار بخصوص هست
۲- اینطور نیست. توی فایل منیجر (nautilus) در پنل سمت چپ لیست پارتیشن های دیگتم هست
۳- بهتره همون هارد دیسکی رو که لینوکست رو توش نصب کردی برای نصب بوت لودرتم انتخاب کنی چون اگه روزی روزگاری بخوای مثلا یکی از دیسک هات رو جدا کنی از سیستم در بیاری و بوت لودرت روی همون دیسک باشه سیستمت بوت نمیشه معمولا توزیع های لینوکسی خودشون بوت لودر های ویندوزی رو اتوماتیک پیدا می کنن اما اگرم (به دلیل چند دیسک بودن اونم اگر !) پیدا نکرد می تونی دستی مسیر جایی که بوت لودر ویندوز نصبه رو در فایل تنظیمات grub (بوت لودر اوبونتو) وارد کنی
۴- پست های زیادی در همین فروم برای نصب اینکار هست
http://forum.ubuntu.ir/index.php/topic,80692.0.html
۵- ترمینال هم محیطی متنی برای اجرای دستورات  لینوکسی هست که بجای محیط گرافیکی می تونی ازش استاده کنی برای دسترسی بهش فکر کنم توی اوبونتو کلیدهای Ctrl+Alt+T بودش نهایتا میتونی از طریق Dash جستجوش کنی

خیلی خیلی ممنون، جوابات خیلی به دردم خوردن. الان خیلی بهتر میدونم با چی سر و کار دارم. اما میشه لطف کنی جواب سوال اولم رو یکم دقیقتر بهم بگی؟ الان من اگه به software center وصل بشم و برنامه های مختلف (مثلا پخش کننده ی فایل های صوتی) رو دانلود کنم، این برنامه روی home ذخیره و نصب میشه یا روی root؟
یه سوال دیگه هم دارم اونم اینه که توی مراحل نصب، گزینه ای هست که میشه اوبونتو رو کنار ویندوز و دقیقا روی همون درایو ویندوز نصب کرد. تا جایی که من متوجه شدم واسه این کار فقط یه مقدار پارتیشن خام برای swap لازم داره. آیا فایل های لینوکس رو کنار فایل های ویندوز نصب میکنه؟ و اگه اینطوره، این تداخل محل نصب مشکلی برای کار کردن با هر کدوم از این دو سیستم عامل ایجاد نمیکنه؟

آفلاین v.taghavi68

• Hero Member
  • *
« پاسخ #4 : 04 اسفند 1392، 06:08 ب‌ظ »
بستگی به برنامه ای که نصب می کنی داره. برای اینکه ببینی برنامه مربوطه کجا نصب شده فایل هاش میتونی توی synaptic محل نصبشون رو ببینی که به چه شکل هست. عمدتا به این شکله که فایل های پیکربندی برنامه ها روی شاخه etc و برنامه های شبکه روی var و فایل های بوت در boot و کتابخانه ها در lib و بسیاری از برنامه های دیگه در user هستش که اگر مایل بودی ی pdf ای رو در همین زمینه برات آپلود کنم

در مورد نصب در کنار ویندوز من تا به حال اینکار رو نکردم ولی فکر می کنم قاعدتا از فضای باقیمانده درایو ویندوزت فضایی رو بصورت پارتیشنی مجزا جدا می کنه و مشکلی به جز کمبود فضا برای ویندوزت بوجود نمیاره ولی پیشنهاد می کنم که از این روش استفاده نکنی و ی primary partition برای لینوکست در نظر بگیری

آفلاین Sir.Ahrimad

• Newbie
  • *
« پاسخ #5 : 05 اسفند 1392، 01:10 ق‌ظ »
بستگی به برنامه ای که نصب می کنی داره. برای اینکه ببینی برنامه مربوطه کجا نصب شده فایل هاش میتونی توی synaptic محل نصبشون رو ببینی که به چه شکل هست. عمدتا به این شکله که فایل های پیکربندی برنامه ها روی شاخه etc و برنامه های شبکه روی var و فایل های بوت در boot و کتابخانه ها در lib و بسیاری از برنامه های دیگه در user هستش که اگر مایل بودی ی pdf ای رو در همین زمینه برات آپلود کنم

در مورد نصب در کنار ویندوز من تا به حال اینکار رو نکردم ولی فکر می کنم قاعدتا از فضای باقیمانده درایو ویندوزت فضایی رو بصورت پارتیشنی مجزا جدا می کنه و مشکلی به جز کمبود فضا برای ویندوزت بوجود نمیاره ولی پیشنهاد می کنم که از این روش استفاده نکنی و ی primary partition برای لینوکست در نظر بگیری

خیلی ممنون میشم اگه اون فایلی که گفتی رو برام آپلود کنی

آفلاین Sir.Ahrimad

• Newbie
  • *
« پاسخ #6 : 07 اسفند 1392، 12:50 ق‌ظ »
وقتی اوبونتو رو کنار ویندوز نصب کردم صفحه ی انتخاب سیستم عامل مربوط به محیط اوبونتو میشه. راهی وجود داره اون صفحه رو تغییر داد و از صفحه ی انتخاب سیستم عامل ویندوز 8.1 استفاده کرد؟ یعنی رابط کاربریش شبیه ویندوز 8.1 باشه.

آفلاین v.taghavi68

• Hero Member
  • *
« پاسخ #7 : 07 اسفند 1392، 01:56 ب‌ظ »
وقتی اوبونتو رو کنار ویندوز نصب کردم صفحه ی انتخاب سیستم عامل مربوط به محیط اوبونتو میشه. راهی وجود داره اون صفحه رو تغییر داد و از صفحه ی انتخاب سیستم عامل ویندوز 8.1 استفاده کرد؟ یعنی رابط کاربریش شبیه ویندوز 8.1 باشه.
راه که تو لینوکس همیشه زیاده برای کاری دوست عزیز. می تونی فایل grub رو تغییراتی بدی. میتونی از یک بوت لودر دیگه استفاده کنی مثل LILO البته یکی دیگه هم هست که خیلی گرافیکی و قشنگه که اسمش یادم نیست و اینکه تا اونجایی که سواد من قد میده بوت لودر ویندوز لینوکس رو نمیشناسه حالا شادم روشی برای اینکار باشه

آفلاین Ghost Shadow

• High Hero Member
  • *
  • ارسال: 1803
  • Linux is Secured By Design
« پاسخ #8 : 07 اسفند 1392، 02:52 ب‌ظ »

من این کار رو کردم.البته رو ویندوز 7 و اپن سوزه در کنارش و زوری ویندوز رو مجبور به شناختن لینوکس کردم ;D

تو گوگل بزن BCDedit for linux به نتایج خوبی میرسی ;)

آفلاین v.taghavi68

• Hero Member
  • *
« پاسخ #9 : 08 اسفند 1392، 11:24 ب‌ظ »
دوست من از طریق لینک زیر می تونی مراحل ویرایش بوت لودر ویندوز ۸ رو که لینوکس رو هم بشناسه رو انجام بدی
http://askubuntu.com/questions/221835/installing-ubuntu-on-a-pre-installed-windows-8-64-bit-system-uefi-supported