انجمن‌های فارسی اوبونتو

لطفاً به انجمن‌ها وارد شده و یا جهت ورود ثبت‌نام نمائید

لطفاً جهت ورود نام کاربری و رمز عبورتان را وارد نمائید

توزیع گنو/لینوکس اوبونتو ۲۰ ساله شد 🎉

نویسنده موضوع: سوال برای تغییر در "ایجاد مخزن محلی برای اوبونتو"  (دفعات بازدید: 2407 بار)

0 کاربر و 1 مهمان درحال مشاهده موضوع.

آفلاین سید محمود رضا سجادی

• Hero Member
  • *
  • ارسال: 704
    • مرکز برنامه نویسی ایران
سلام

http://wiki.ubuntu-ir.org/LocalRepository

لینک بالا آموزش ساخت یه مخزن محلی هستش

لطفا بفرمایید اگه بخوام خط زیر رو
deb file:~/debs ./

جوری تغییر بدم برای بقیه کامپیوتر های شبکه داخلی که مستقیما از روی کامپیوتر من و همون فولدری که ساختم آپگرید بشن چیکا باید بکنم
نمیخوام هر دفعه کل فولدر رو رو تمام کامپیوتر ها کپی کنم
یعنی از رو شبکه آپگرید بشن

سوال بعد اینکه چون در ادامه همونه یه تاپیک جدید نمیسازم
تو اون راهنما اینجری نوشته

ر هنگامی که به اینترنت وصل باشید و بخواهید که یک برنامه را نصب کنید، همیشه اولویت با دانلود کردن از اینترنت است و اوبونتو زمانی به سراغ استفاده از مخازن محلی میرود که یا تماس با اینترنت قطع شده باشه و یا آنکه در لیست مخازن، در ابتدای تمامی مخازن دیگر به جز مخزن محلی، یک علامت # قرار داده شده باشه[code][/code]

اما من می خوام بدون دیسابل کردن سورس های اینترنتی یه کاری بکنم که اول فولدر داخلی رو چک کنه
اگه فایل مورد نظر توش بود که از همون استفاده کنه اما اگه نبود اونوقت بره سروقت شبکه های اینترنتی و دانلود

سول سوم اینکه اگه ممکنه اون کارایی که واسه به روز کردن مخزن محلی هستش هر روز سر یه ساعت خاص به صورت اتوماتیک انجام بشه
cd ~/deb/
dpkg-scanpackages . /dev/null | gzip -9c > Packages.gz
« آخرین ویرایش: 07 فروردین 1388، 05:03 ب‌ظ توسط mahmood.sajjadi »
مرکز برنامه نویسی ایران
محلی برای تمامی علاقه مندان به برنامه نویسی http://www.SourceCenter.IR

آفلاین Behnam Golds

• High Hero Member
  • *
  • ارسال: 1368
برای مشکل اولت چند مورد به ذهنم میرسه :
1) فولدر رو  share کنی . در اینصورت قبل از استفاده توی سیستم های دیگه باید اون دایرکتوری رو بارگذاری کنی .
2) سرور ftp  راه اندازی کنی .جالبه  ;D
3)از نرم افزارهای مخصوص این کار استفاده کنی و یه cache server راه اندازی کنی.

برای مورد آخری این لینک رو پیدا کردم که خیلی خاک خورده بود :
http://forum.ubuntu.ir/index.php/topic,5880.0.html
ولی یه راهنمای بهتر از این هم داشتیم که اگر توی بخش شبکه دنبالش بگردی پیداش میکنی فکر کنم بعد از صفحه 11 باشه !

برای مشکل دوم :  روش 2  و 3  که عرض کردم این محدودیت رو ندارن.

برای مشکل سوم : میتونی از دستور cron  برای زمانبندی استفاده کنی . با استفاده از روش 3 نیازی به این کار نیست.

و در نهایت :
1) قبل از اینکه پست بزنی جستجو کن.
2)برای هر سؤال یا مشکل یک تاپیک جدا ایجاد کن چون ممکنه یکی از این پستها جواب سؤال بقیه بچه ها هم باشه , اینطوری راحت تر میتونن جوابشون رو پیدا کنن.

• Hero Member
  • *
برای مشکل اولت چند مورد به ذهنم میرسه :
1) فولدر رو  share کنی . در اینصورت قبل از استفاده توی سیستم های دیگه باید اون دایرکتوری رو بارگذاری کنی .
2) سرور ftp  راه اندازی کنی .جالبه  ;D
3)از نرم افزارهای مخصوص این کار استفاده کنی و یه cache server راه اندازی کنی.

برای مورد آخری این لینک رو پیدا کردم که خیلی خاک خورده بود :
http://forum.ubuntu.ir/index.php/topic,5880.0.html
ولی یه راهنمای بهتر از این هم داشتیم که اگر توی بخش شبکه دنبالش بگردی پیداش میکنی فکر کنم بعد از صفحه 11 باشه !

برای مشکل دوم :  روش 2  و 3  که عرض کردم این محدودیت رو ندارن.

برای مشکل سوم : میتونی از دستور cron  برای زمانبندی استفاده کنی . با استفاده از روش 3 نیازی به این کار نیست.

و در نهایت :
1) قبل از اینکه پست بزنی جستجو کن.
2)برای هر سؤال یا مشکل یک تاپیک جدا ایجاد کن چون ممکنه یکی از این پستها جواب سؤال بقیه بچه ها هم باشه , اینطوری راحت تر میتونن جوابشون رو پیدا کنن.

در اول باید به شدت ازتون تشکر کنم
لطف کردید
 \\:D/
فکر میکردم چون سوال ها در امتداد هم هستند(همونجوری که تو پست اول گفته بودم) شاید باعث گنگ شدن سوال بشه
در هر حال خیلی ممنون
سرچ هم کرده بودم اما مثل اینکه گوگل من خراب کار میکنه :D(شوخی کردم)
اگه ممکنه یکم بیشتر توضیح بدید
اگه لازم میدونید و صلاحه که سوال ها جدا مطرح بشند لطفا به شبه ویکی (ببخشید که یکم پررو هستما)در باره روش شیر کردن دوتا اوبونتو و راه اندازی یه کش سرور قوی با توجه به اینکه اون کشسرور مانند یه سرور کامل از فایل های دبیان عمل کنه رو آموزش بدید
یعنی ایکه نه مثل کش سروری که دوستان آموزش دادند
چون میخوام خود به خود پکیج لیست کلاینت ها هم آپدید بشه از روی کش سرور
اما تا اونجایی که من میدونم اونایی که قبلا تو این فروم در موردشون بحث شده بود فقط کش سرور معمولی بودند
ولذا لیست پکیج های کلاینت ها باید از روی اینترنت آپدیت میشد
اگه اونوقت یه کلاینت پکیجی رو درخاست میکرد مستقیما اون رو از روی کش سرور دریافت میکرد
این مورد نظر من نیست
چون میخوام یه سرور واقعی باشه تا تو سرورم ارتباط بقیه کلاینت ها رو به صورت کامل از اینترنت قطع کنم
لیست پکیج ها به صورت اتوماتیک آپدیت بشه و فقط اونایی که من بهشون اجازه میدم رو بتونن نصب کنن
راستشو بخاین فکر میکنم اینی که من میخام اصلا ربطی به کش سرور نداشته باشه اما اگه راه حلی داره که اونجوری که من میخوام بشه پس لطفا یکم بیشتر برام توضیح بدید

من میخام لیست پکیج های سرورم آپدیت و کامل بشه نه اینکه کلاینتها خودشون رو با کش سرور آپدیت کنن!

پیشاپیش از تمام زحماتی که متحمل شدید و خواهید شد تشکر می‌کنم
لینوکسی باشید
مرکز برنامه نویسی ایران

آفلاین Behnam Golds

• High Hero Member
  • *
من متوجه نشدم دقیقا چی مد نظرته ! من یه سناریو مطرح می کنم ببین منظورت همینه یا نه :

ما یک شبکه از چند کامپیوتر داریم که فقط یکی از اونها دسترسی به اینترنت داره . ما میخوایم لیست بسته ها رو روی سیستم اصلی یعنی همونی که به اینترنت وصله به روز بکنیم ، و لیست بسته ها توی این سیستم همون لیست بسته های داخل مخازن اینترنتی هستن.
حالا میخوایم لیست بسته ها رو توی سیستم های دیگه هم به روز بکنیم ولی نمیخوایم که دسترسی به اینترنت داشته باشن.  و از طرفی میخوایم به روزرسانی هایی که سیستم اصلی دریافت می کنه در اختیار سیستم های دیگه هم قرار بگیره.

اگر تا اینجا موافقی جواب  همون  مورد 3  هست .

ضمنا این cache server با اونی که در موردش زیاد بخث شده فرق داره .  اون cache server برای وبه و این که عرض کردم صرفا برای مخازن و بسته های deb .
با این روش هیچ سیستمی دسترسی مستقیم به اینترنت نداره و اگر بسته ای توی مخازن موجود نباشه این سروره که بسته رو از اینترنت دریافت میکنه نه سرویس گیرنده ها . در کل هر بسته ای که کلاینت ها درخواست بکنن هم توسط سرور دریافت و داخل cache قرار میگیره اینطوری برای سیستم های دیگه بسته از cache برداشته میشه نه از اینترنت و... فلسفه cache server  که خودت در جریان هستی.

برای اضافه کردن مخازن محلی هم به cache اگر به اون لینکی که دادم مراجعه کنی میبینی که راه حلش ذکر شده.

اون راهنمایی هم که گفتم بعد از صفحه 11  میتونی پیدا کنی دقیقا در همین مورد هست نه اون cache server ای که همه در موردش صحبت می کنن.

• Hero Member
  • *
من متوجه نشدم دقیقا چی مد نظرته ! من یه سناریو مطرح می کنم ببین منظورت همینه یا نه :

ما یک شبکه از چند کامپیوتر داریم که فقط یکی از اونها دسترسی به اینترنت داره . ما میخوایم لیست بسته ها رو روی سیستم اصلی یعنی همونی که به اینترنت وصله به روز بکنیم ، و لیست بسته ها توی این سیستم همون لیست بسته های داخل مخازن اینترنتی هستن.
حالا میخوایم لیست بسته ها رو توی سیستم های دیگه هم به روز بکنیم ولی نمیخوایم که دسترسی به اینترنت داشته باشن.  و از طرفی میخوایم به روزرسانی هایی که سیستم اصلی دریافت می کنه در اختیار سیستم های دیگه هم قرار بگیره.

اگر تا اینجا موافقی جواب  همون  مورد 3  هست .

ضمنا این cache server با اونی که در موردش زیاد بخث شده فرق داره .  اون cache server برای وبه و این که عرض کردم صرفا برای مخازن و بسته های deb .
با این روش هیچ سیستمی دسترسی مستقیم به اینترنت نداره و اگر بسته ای توی مخازن موجود نباشه این سروره که بسته رو از اینترنت دریافت میکنه نه سرویس گیرنده ها . در کل هر بسته ای که کلاینت ها درخواست بکنن هم توسط سرور دریافت و داخل cache قرار میگیره اینطوری برای سیستم های دیگه بسته از cache برداشته میشه نه از اینترنت و... فلسفه cache server  که خودت در جریان هستی.

برای اضافه کردن مخازن محلی هم به cache اگر به اون لینکی که دادم مراجعه کنی میبینی که راه حلش ذکر شده.

اون راهنمایی هم که گفتم بعد از صفحه 11  میتونی پیدا کنی دقیقا در همین مورد هست نه اون cache server ای که همه در موردش صحبت می کنن.

آقا خیلی خیلی ممنون
لطف کردی
منظورم همین بود
ولی یکم بد بیان کرده بودم

سرور من مستقیما به کامپیوتر ها وصل نیست
یعنی گیت وی نیست

مثل عکس زیر
مودم من یه مودم ساده هستش که ۴ تا پورت اترنت داره و با کابل cat5 به کامپیوتر ها متصل میشه
فقط سرور آپدیت میشه
کامپوتر های دیگه از روی اون آپدیت میشن

دلیل این کارم اینه
من واسه دوستام لینوکس نصب میکنم و در حد توانم ازشون پشتیبانی میکنم
برای تبلیغ لینوکس و کمک به کسایی که لینوکس دارند
وقتی میان خونمون میخام لینوکسشون رو آپدیت کنم با سیستم خودم
بدون دردسر و فقط با وصل کردنشون به یه پرت lan
همین
تازه رنج آیپی دارم وآیپی ها رو خود مودم ست یکنه
۱۹۲.۱۶۸.۲.۱ تا ۱۹۲.۱۶۸.۲.۲۵۵
حالا پیشنهادتون چیه

« آخرین ویرایش: 07 فروردین 1388، 05:14 ب‌ظ توسط mahmood.sajjadi »
مرکز برنامه نویسی ایران

آفلاین Behnam Golds

• High Hero Member
  • *
1) آقا من اون عکس رو نمیبینم! ولی فکر کنم منظورت رو متوجه شده باشم  ;D
2)آدرس ۱۹۲.۱۶۸.۲.۲۵۵   توی اون رنج قرار نمیگیره چون این آدرس broadcast  هست(چه ربطی به موضوع داشت حالا!   ;)   )

خوب روش هایی که گفتم رو با هم مرور می کنیم خودت انتخاب کن ببین کدوم به دردت میخوره :

1) با مخزن محلی که آشنا هستی احتیاجی به توضیح نداره ! فقط میتونی اون مخزن رو روی فلش مموری درست کنی و  همیشه به روز نگهش داری مثلا با دستوری مثل rsync  راحت میتونی با دایرکتوری archive  سیستم خودت به قول خودمونی سینکش کنی و بقیه دستور ها رو هم توی یه اسکریپت در ادامه همین rsync بنویسی که مخزن هم همزمان درست بشه. و به جای کپی کردن روی سیستم مقصد  مخزن رو روی فلش مموری بسازی .

2)همون کارهای مورد 1 رو روی سیستم خودت انجام میدی و فقط یک ftp سرور راه اندازی می کنی که دایرکتوری مخزن محلیمون رو از طریق ftp در اختیار سیستم های دیگه قرار بده. . آدرس مخزن رو هم مثل مخازن معمولی   میدی به کلاینت ها.

3) توی اون لینک به اندازه کافی توضیح داده شده . فقط باید قبل از به روز رسانی فایل sources.lst  کلاینت رو ویرایش کنی. میتونی یک نمونه از این فایل رو قبلا روی سیستم خودت درست کنی و فقط کپی پیست کنی.

نمیدونم اونیکی راهنما رو چرا نمیتونم پیدا کنم !  اگر پیدا شد خبرت می کنم .

• Hero Member
  • *
دیگه جدی جدی شرمنده شدم
اول اینکه این گیج بازی من آخر کار دستم میده
عکسه هنوز رو دسکتاپمه  ::)
شرمنده

دوم اینکه خیلی عالی بود
فکر کنم اون اف تی پی به این شرط که کلاینت ها سراغ اینترنت نرن عالی میشه
چجوری باید مطمپن بشم که از روی اف تی پی من دانلود میکنن و سراغ اینترنت نمیرن؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
راهی هست؟
مرکز برنامه نویسی ایران