انجمن‌های فارسی اوبونتو

لطفاً به انجمن‌ها وارد شده و یا جهت ورود ثبت‌نام نمائید

لطفاً جهت ورود نام کاربری و رمز عبورتان را وارد نمائید

توزیع گنو/لینوکس اوبونتو ۲۰ ساله شد 🎉

نویسنده موضوع: افزایش حجم /home  (دفعات بازدید: 4542 بار)

0 کاربر و 1 مهمان درحال مشاهده موضوع.

آفلاین CodeR

• Sr. Member
  • *
  • ارسال: 320
  • ..:: CodeR ::..
افزایش حجم /home
« : 31 شهریور 1393، 04:34 ب‌ظ »
با سلام .
قصد دارم حجم (درایو / پارتیشن ) home رو افزایش بدم و پیرامون این موضوع چند سوال دارم که تو همین تاپیک میپرسم تا به بعضیا برنخوره  :)
۱- بعضیا میگن درایو home  .. بعضیا میگن  پارتیشن home بلخره کدوم ؟ درایو و اینا مگه مخصوص ویندوز نبود ؟
۲-فقط پارتیشن هایی که extended باشن قابل افزایش هستن ؟
۳-یادمه تو ترمینال با دستور cd ( یادم نمیاد چی زده بودم ) فولدر home داخل root بود !!! در صورتی که من موقع نصب ، برای home یه پارتیشن مجزا در نظر گرفتم .
۴-الان از طریق پنجره گرافیکی اوبونتو از قسمت places گزینه home رو انتخاب کردم و کلی فایل اینجا هست مخصوصا فایل هایی که با aria2 دانلود شده اما از طریق ترمینال که دستور cd /home رو میزنم و دستور ls فقط ۲تا فولدر بیشتر نیست ( البته میدونم محتویات تو فولدر یوزر هست ! میخوام علت رو بدونم ) ..

آفلاین elyas74

• Sr. Member
  • *
  • ارسال: 274
پاسخ : افزایش حجم /home
« پاسخ #1 : 31 شهریور 1393، 06:05 ب‌ظ »
با سلام .
قصد دارم حجم (درایو / پارتیشن ) home رو افزایش بدم و پیرامون این موضوع چند سوال دارم که تو همین تاپیک میپرسم تا به بعضیا برنخوره  :)
۱- بعضیا میگن درایو home  .. بعضیا میگن  پارتیشن home بلخره کدوم ؟ درایو و اینا مگه مخصوص ویندوز نبود ؟
۲-فقط پارتیشن هایی که extended باشن قابل افزایش هستن ؟
۳-یادمه تو ترمینال با دستور cd ( یادم نمیاد چی زده بودم ) فولدر home داخل root بود !!! در صورتی که من موقع نصب ، برای home یه پارتیشن مجزا در نظر گرفتم .
۴-الان از طریق پنجره گرافیکی اوبونتو از قسمت places گزینه home رو انتخاب کردم و کلی فایل اینجا هست مخصوصا فایل هایی که با aria2 دانلود شده اما از طریق ترمینال که دستور cd /home رو میزنم و دستور ls فقط ۲تا فولدر بیشتر نیست ( البته میدونم محتویات تو فولدر یوزر هست ! میخوام علت رو بدونم ) ..
  ۱- خیر، این موارد متعلق به ویندوز نیست، (در مورد اصطلاح درست اطلاعات کافی ندارم.)

۲- نمیدونم.

۳-پوشه home هر کاربر در آدرس home/user_name/ هست ، مثلا اگه کاربری به نام coder داشته باشید آدرس پوشه home این کاربر home/coder/ هست،(به جز کاربر root که آدرس به اصطلاح پوشه home این کاربر root/ هست).
 - باید توجه داشته باشید که این موضوع همیشه برقراره، چه پارتیشن جداگانه ای برای home در نظر گرفته باشید یا نه، در واقع mount شدن به این شکله که در یک آدرس پارتیشن مورد نظر mount میشه، که در این موقعیت اگه پارتیشن مجزایی برای home باشه، اون پارتیشن در آدرس home/ در دست رسه و اگر هم نباشه و شما پارتیشن جدایی در نظر نگرفته باشید فقط پوشه ای در اون آدرس هست.

۴-برای دسترسی با ترمینال به پوشه home یک کاربر از دستور زیر استفاده کنید:
cd /home/user_name - و اگر پوشه کاربر خودتون، که باهاش وارد سیستم شدید هست، فقط کافیه از دستور زیر استفاده کنید:
cd
 - اطلاعات بیشتر:
 - در ترمینال با دستور pwd میتونید ببینید در چه آدرسی هستید.
 - و با دستور lsblk میتونید ببینید که چه پارتیشن هایی در چه آدرس هایی mount شدن.

- یک مقدار تفکر ویندوزی روی این موضوع تاثیر میزاره که تصور میشه برای هر درایو باید یک ریشه جداگانه در نظر گرفته بشه که هیچ ربطی به همدیگه ندارن، در واقع در ویندوز هر درایو در کاملا مستقل از بقیه قسمت ها عمل میکنه و ارتباطی با هم ندارن، ولی در لینوکس یک ریشه تحت عنوان / وجود داره که تمام درایو های دیگه در بخشی از شاخه های این درخت mount میشن، نه جداگانه.
« آخرین ویرایش: 31 شهریور 1393، 06:18 ب‌ظ توسط elyas74 »
ubuntu16.04/unity/JavaScript

آفلاین CodeR

• Sr. Member
  • *
« پاسخ #2 : 27 آبان 1393، 11:42 ب‌ظ »
لطفا بگید برای اینکه حجمی رو از درایو ویندوزی به یک پارتیشن اضافه کنم باید چه مراحلی رو طی کنم ؟

آفلاین دانیال بهزادی

• ناظر انجمن
  • *
  • ارسال: 19754
  • Urahara Kiesuke
    • وبلاگ
« پاسخ #3 : 28 آبان 1393، 02:11 ق‌ظ »
اگه پارتیشنت ویندوزیه اول از خود ویندوز دیفرگمنت کن و بعد با لایو اوبونتو بیا بالا و با Gparted ازش حجم کم کن و به هر جا می‌خوای اضافه کن. محض احتیاط هم از اطّلاعات مهمت پشتیبانی بگیر، چون ویندوزه دیگه! یهو دیدی دیفرگمنتش هم درست کار نکرد
اگه این ارسال بهت کمک کرد، دنبال دکمهٔ تشکر نگرد. به جاش تو هم به جامعهٔ آزادت کمک کن

آفلاین CodeR

• Sr. Member
  • *
« پاسخ #4 : 28 آبان 1393، 10:42 ب‌ظ »
با کم شدن پارتیشن ویندوزی ، اطلاعاتش که نمیپره ؟
پارتیشن home رو میخوام افزایش بدم .
بعد از اینکه با gparted حجمش رو افزایش دادم apply بزنم ؟ همین ؟ کار خاص دیگه ای نیاز نیست ؟

آفلاین دانیال بهزادی

• ناظر انجمن
  • *
  • Urahara Kiesuke
    • وبلاگ
« پاسخ #5 : 29 آبان 1393، 01:36 ق‌ظ »
اون هشداری که در بالا دادم و همین!
اگه این ارسال بهت کمک کرد، دنبال دکمهٔ تشکر نگرد. به جاش تو هم به جامعهٔ آزادت کمک کن

آفلاین CodeR

• Sr. Member
  • *
« پاسخ #6 : 09 دی 1393، 12:00 ق‌ظ »
یه پارتیشن extended روی هاردم هست که یه پارتیشن primary با فایل سیستم ntfs برای یکی از درایو های ویندوز استفاده کرده بودم .
پارتیشن های root و home هم logical های همین extended هستن .
۳۰ گیگ از این درایو ویندوز shrink کردم ( باخود ویندوز‌) موقع resize کردن به root میشه اضافه کرد ولی home رو هر کاری میکنم نمیشه ! چرا ؟؟

با ubuntu live انجام دادم .

آفلاین دانیال بهزادی

• ناظر انجمن
  • *
  • Urahara Kiesuke
    • وبلاگ
« پاسخ #7 : 10 دی 1393، 07:26 ب‌ظ »
عکس Gparted ات رو بذار ببینیم موقعیت پارتیشن‌ها چه‌طوریه

آفلاین CodeR

• Sr. Member
  • *
« پاسخ #8 : 10 دی 1393، 10:51 ب‌ظ »
پیوست شد .

همونطور که میبینید sda4 یک پارتیشن extended هست که یک درایو ویندوزی (sda5) داخل هست . من از sda5 داخل ویندوز اون قسمتی که مشخصش کردم (unallocated 27gig) رو shrink کردم . تا اونو به sda8 که پارتیشن مخصوص home هست اضافه کنم ولی نمیشه اینکارو کرد. وقتی میخوام پارتیشن sda8 رو ریسایز کنم ، فقط میشه حجمشو کم کرد ، نمیشه زیادش کرد ( در واقع همون unallocated که گفتم رو نمیشه باهاش ادغام کرد )

آفلاین دانیال بهزادی

• ناظر انجمن
  • *
  • Urahara Kiesuke
    • وبلاگ
« پاسخ #9 : 11 دی 1393، 01:50 ق‌ظ »
با این عکس چیزی نمی‌شه گفت. اون قسمت بالاش رو بذار

آفلاین CodeR

• Sr. Member
  • *
« پاسخ #10 : 11 دی 1393، 12:05 ب‌ظ »
..................................................

آفلاین دانیال بهزادی

• ناظر انجمن
  • *
  • Urahara Kiesuke
    • وبلاگ
« پاسخ #11 : 12 دی 1393، 01:13 ب‌ظ »
باید قبل از این که بخوای به پارتیشن خانگی اضافه کنی، پارتیشن‌های ریشه و swap رو ببری بچسبونی به سمت چپ که در کنار پارتیشن خانگی جا باز بشه. هشدار: این کار خیلی طول می‌کشه

آفلاین CodeR

• Sr. Member
  • *
« پاسخ #12 : 13 دی 1393، 06:41 ب‌ظ »
یعنی چی بچسبونم به سمت چپ ؟ ( منظورت اون قسمت بالای صفحه هست که پارتیشن هارو به شکل مستطیل هایی در آورده ؟‌ )

آفلاین دانیال بهزادی

• ناظر انجمن
  • *
  • Urahara Kiesuke
    • وبلاگ
« پاسخ #13 : 14 دی 1393، 05:50 ب‌ظ »
برو روی ریشه move رو بزن با موشی بگیر و بچسبونش به چپ

آفلاین CodeR

• Sr. Member
  • *
« پاسخ #14 : 15 دی 1393، 08:21 ب‌ظ »
خب همه چیز درست شد . ممنون .
اگه یه مقدار هم در مورد علت این کار توضیح بدی خوبه . چرا باید پارتیشن رو چپ و راست کرد ؟