انجمن‌های فارسی اوبونتو

لطفاً به انجمن‌ها وارد شده و یا جهت ورود ثبت‌نام نمائید

لطفاً جهت ورود نام کاربری و رمز عبورتان را وارد نمائید

توزیع گنو/لینوکس اوبونتو ۲۰ ساله شد 🎉

نویسنده موضوع: صفر کردن فضای خالی حافظه !  (دفعات بازدید: 5588 بار)

0 کاربر و 7 مهمان درحال مشاهده موضوع.

آفلاین ح.م

• High Hero Member
  • *
  • ارسال: 1274
  • دین بدون خرد مانند خرد بدون دین بی معناست
صفر کردن فضای خالی حافظه !
« : 02 مهر 1393، 02:21 ب‌ظ »
می خواستم یه چیزی که یاد گرفتم به شما هم یاد بدم شاید یه روز خواستید یه چیزی رو پاک کنید و نخواهید دیگه بازگردانی بشه ، نیازی به برنامه خاص و کامپایل چیزی ندارید
اول هر چی دلتون خواست از فایل ها تون پاک کنید
بعد این دستور رو بزنید /media/sdaX محل مونت درایوتون هست (این کار یک فایل به نام random می سازه توی درایوتون که فضای خالی رو به صورت تصادفی  پر می کنه)
sudo dd if:/dev/urandom of:/media/sdaX/randomبعد اینقدر صبر کنید تا خودش بهتون بگه دیگه هیچ فضای خالی نداره حالا بزنید
rm /media/sdaX/randomبه همین سادگی !
« آخرین ویرایش: 03 مهر 1393، 12:10 ق‌ظ توسط ح.م »
عاقبت انحصار شکست و سرانجام کمونیسم گنویی دیکتاتوریست !
الگوی متن باز از هر جهت بر الگوی نرم افزار آزاد رجحان دارد
وَسَيَعْلَمُ الَّذِينَ ظَلَمُوا أَيَّ مُنْقَلَبٍ يَنْقَلِبُونَ

آفلاین nixoeen

• ناظر انجمن
  • *
  • ارسال: 4868
  • masoft قدیم
پاسخ : صفر کردن فضای خالی حافظه !
« پاسخ #1 : 02 مهر 1393، 11:33 ب‌ظ »
البته به این صورت هم اطلاعات قابل بازیابی هست و اگر نیاز به اطمینان بالایی دارید، باید به جای dev/zero/ از dev/random/ استفاده کنید. ناگفته نمونه که هر دو روش برای هارد‌دیسک‌های مغناطیسی هست و در دیسک‌های SSD با توجه به روشی که کنترلر اون دیسک اطلاعات رو در دیسک ذخیره می‌کنه، ممکنه باز اطلاعات قابل دسترسی باشه.

آفلاین ح.م

• High Hero Member
  • *
« پاسخ #2 : 02 مهر 1393، 11:52 ب‌ظ »
البته به این صورت هم اطلاعات قابل بازیابی هست و اگر نیاز به اطمینان بالایی دارید، باید به جای dev/zero/ از dev/random/ استفاده کنید. ناگفته نمونه که هر دو روش برای هارد‌دیسک‌های مغناطیسی هست و در دیسک‌های SSD با توجه به روشی که کنترلر اون دیسک اطلاعات رو در دیسک ذخیره می‌کنه، ممکنه باز اطلاعات قابل دسترسی باشه.
خوب الان چاره چیه ؟!‌ من رو بگو چندین هارد رو با اطمینان با این روش صفر کردم و پیش خودم خیال کردم امنه امنه ! واسه پاک کردن حافظه هایی مثل فلش مموری و sd کارت و ssd باید چی کار کرد ؟
پ.ن آخه من تعجب می کنم خوب اون اطلاعات کاملا به صفر تبدیل شدن چه جوری باز هم بازگردانی می شن  ???
« آخرین ویرایش: 03 مهر 1393، 12:02 ق‌ظ توسط ح.م »

آفلاین امین - am1n

• Sr. Member
  • *
  • ارسال: 467
  • ... روش دین توضیح شناخته‌ها بوسیله ناشناخته‌هاست!!
    • دات امین / حرف های آزاد من
« پاسخ #3 : 03 مهر 1393، 01:27 ق‌ظ »
خوب الان چاره چیه ؟!‌ من رو بگو چندین هارد رو با اطمینان با این روش صفر کردم و پیش خودم خیال کردم امنه امنه ! واسه پاک کردن حافظه هایی مثل فلش مموری و sd کارت و ssd باید چی کار کرد ؟
پ.ن آخه من تعجب می کنم خوب اون اطلاعات کاملا به صفر تبدیل شدن چه جوری باز هم بازگردانی می شن  ???

امنیت کاملا نسبیه (: پروتکل یا برنامه‌ای که الان امن هست، سال دیگه معیارهای امنیت رو ممکنه نداشته باشه
اینکه شما کل هارد رو صفر کردی، به نسبت امن هست، نه اینکه بگیم کار شما «هیچ» تاثیری نداره! یکی از روش‌های امن کردن و طراحی مکانیزم‌های امن کردن، اینه که اونقدر مراحل شکستن رو پیچیده و طولانی و «سخت» می‌کنن که عملا امن میشه (: مثلا فرمت کردن یک هارد، باعث میشه کسی نتونه اطلاعات رو کپی کنه ! اما می‌دونیم که با ریکاوری اطلاعات برمی‌گرده ( پس فرمت کردن فقط می‌تونه جلوی مثلا ۹۰ درصد افراد رو بگیره ! پس شاید امن باشه )
صفر کردن کل هارد، بازگردان اطلاعات رو واقعا سخت می‌کنه(مثلا افراد عادی از راه‌های نرم‌افزاری نمی‌تونن به جایی برسن) و همینطور بریم جلو و جلوتر ...
پس شما نباید با صفر کردن یک دیسک نگران باشی (:

SSDها، گاهی اوقات به جای پاک کردن یک دیتا بزرگ و rewrite کردن، عملا واسه افزایش سرعت این کار رو نمی‌کنن و میان یه جای خالی دیگه می‌نویسن. یعنی وقتی ما دیتا رو پاک می‌کنیم (با فرض NTFS بودن فایل سیستم) علاوه بر پاک شدن از توی جدول NTFS، دیتا آزاد میشه، اما عملا پاک نمیشه !
« آخرین ویرایش: 03 مهر 1393، 01:29 ق‌ظ توسط دات امین »

آفلاین ح.م

• High Hero Member
  • *
« پاسخ #4 : 04 مهر 1393، 12:06 ب‌ظ »
می خواهم تجربه خودم از این روش رو بهتون بگم

۱-ایجاد یک فایل با استفاده از dd در پارتیشن مورد نظر و صبر کردن تا پر شدن کامل درایو
نتیجه: بازگردانی بدون اشکال اطلاعات
۲-ایجاد چندین فایل با استفاده از dd در تمام پارتیشن ها و صبر کردن تا پر شدن کامل هارد در لینوکس نصب شده
نتیجه : پاک شدن بعضی فایل و باقی بعضی فایل ها
۳-ایجاد چندین فایل با استفاده از dd در تمام پارتیشن ها و صبر کردن تا پر شدن کامل هارد  در لینوکس زنده فلش
نتیجه مشابه ۲ : پاک شدن بعضی فایل و باقی بعضی فایل ها
۴-پاک کردن کل هارد با استفاده از dd
نتیجه : امتحان نکرده ام
نتیجه :‌ این روش جواب گو نیست ، با توجه به اینکه هارد من هم مغناطیسی بود حساب هارد های ssd کاملا مشخص است. :)
« آخرین ویرایش: 04 مهر 1393، 12:08 ب‌ظ توسط ح.م »

آفلاین ح.م

• High Hero Member
  • *
« پاسخ #5 : 04 مهر 1393، 03:06 ب‌ظ »
 >:D :KS یافتم  :KS >:D 
 \\:D/
با استفاده از دستور shred به آسانی اطلاعاتتون رو نابود کنید
دستور العمل
shred --remove -z -v -n 10 Fileتوضیحات
--remove حذف پس از نابودی فایل
-z صفر کردن فایل قبل از پاک کردن برای از بین بردن رد
-v نمایش روند نابود سازی
-n تعداد بارهای انجام عملیات

نمونه فایل پس از ریکاوری  >:D
« آخرین ویرایش: 04 مهر 1393، 03:17 ب‌ظ توسط ح.م »

آفلاین Ghost Shadow

• High Hero Member
  • *
  • ارسال: 1803
  • Linux is Secured By Design
« پاسخ #6 : 04 مهر 1393، 03:56 ب‌ظ »
ایول خوبه :D
واسه فلش مموری هم امتحان کردی؟

آفلاین ح.م

• High Hero Member
  • *
« پاسخ #7 : 05 مهر 1393، 03:36 ب‌ظ »
سلام  حقيقتش هنوز امتحان نكردم برای فلش با یک بار فرستادن فضای تصادفی ، /dev/urandom هیچ اطلاعاتی بر نگشت ، البته مسلمه هرچی بیشتر این کار رو بکنید بهتره   :D
این دستور رو زدم
sudo dd if=/dev/urandom of=/dev/Flash_diskيه دستور ديگه هم پيدا كردم كه خيلي بهتره حتي اسم فايل هم بازگرداني نشد واسه من مي ريد به اونجايي كه قصد نابود كردن فايلها و پوشه هاتون رو داريد و مي زنيد (البته قبلش نصبش كنيد  اسمش security. Remove  هست)
srm -r *
« آخرین ویرایش: 06 مهر 1393، 06:50 ق‌ظ توسط ح.م »

آفلاین jackshepherd

• High Hero Member
  • *
  • ارسال: 1522
« پاسخ #8 : 05 مهر 1393، 05:30 ب‌ظ »
من تک تک پست های این تاپیک رو خوندم, دوستان بالاخره برای صفر کردن فضای هارد با قابلیت بازگردانی 0٪ اطلاعات کدوم روش بهتره.؟
انسانیت نسبت به دیگر انسان ها

آفلاین nixoeen

• ناظر انجمن
  • *
  • masoft قدیم
« پاسخ #9 : 05 مهر 1393، 07:36 ب‌ظ »
برای اینکه بازگردانی اطلاعات رو به کمترین حد ممکن برسونی، طبق استانداردی که وزارت دفاع آمریکا برای دیسک‌های مغناطیسی تعریف کرده (DoD 5220.22-M)، باید ۷ بار کل دیسک رو با اطلاعات تصادفی (dev/random/) پر بکنی.

آفلاین HSN6

• Hero Member
  • *
  • ارسال: 866
  • یک راَکتیست اسپرانتیست پایتونیست گودوئیست!
    • بلاگ شخصی
« پاسخ #10 : 05 مهر 1393، 09:21 ب‌ظ »
یعنی اطلاعات تصادفی بهتر از بایت‌های صفر هستند؟
دقیقاً چه‌جوری بایت‌های صفر رو برمی‌گردونند به یک فایل ؟؟

آفلاین nixoeen

• ناظر انجمن
  • *
  • masoft قدیم
« پاسخ #11 : 06 مهر 1393، 01:55 ق‌ظ »
یعنی اطلاعات تصادفی بهتر از بایت‌های صفر هستند؟
دقیقاً چه‌جوری بایت‌های صفر رو برمی‌گردونند به یک فایل ؟؟
اگر بخوام خیلی ساده توضیح بدم، هارددیسک‌های مغناطیسی اطلاعات رو به صورت دیجیتال ذخیره نمی‌کنند، بلکه تنها موج مغناطیسی دیسک رو تغییر میدن و هنگامی که تنها یک کاراکتر خاص رو بنویسید، می‌شه با اندازه گیری اون تغییرات به اطلاعات قدیمی‌تر دست پیدا کرد.

آفلاین ح.م

• High Hero Member
  • *
« پاسخ #12 : 06 مهر 1393، 04:32 ق‌ظ »
برای اینکه بازگردانی اطلاعات رو به کمترین حد ممکن برسونی، طبق استانداردی که وزارت دفاع آمریکا برای دیسک‌های مغناطیسی تعریف کرده (DoD 5220.22-M)، باید ۷ بار کل دیسک رو با اطلاعات تصادفی (dev/random/) پر بکنی.
آقا من هر چی dev/random/ زدم کار نکرد باید می زدم dev/urandom/ تا شروع بکنه به ریختن اطلاعات  :(
کار می کنه سرعتش واقعا کمه توی ۱ دقیقه حدود ۵۱۲ بایت ریخت  :D عمر نوح و صبر ایوب می خواد استفاده از dev/random/  ;D

نقل‌قول
/dev/random device causes operations to block all the time for a long time. That's not good when you are generating lots of UIDs. In "On entropy and randomness" lwn.net article was mentioned that random is for paranoid purposes =). urandom provides quite enough random data for everyday usage. urandom RNG algorithm is strong enough to provide random data + it takes data from entropy pool if it's available. If there is no task to generate strong random data on which will depend humans being use urandom instead of random.

منبع

برای حافظه های دیگه چی ! مثل SSD یا SD یا فلش چی کار باید کرد ، چند بار باید پاک کنیم  :D
آدرسی داره بریم نگاه کنیم  :)

روش اول یعنی دستور shred  به تعداد دلخواه حافظه رو پاک می کنه البته پیشفرضش سه تاس و روش دوم ۲۵ بار هارد رو با اطلاعات تصادفی و صفر و یک پر می کنه ، توی روش اول با ده بار برای من اسم فایل برگشت ولی خود فایل نه ، توی روش دوم هیچی برنگشت.

پ.ن یکی ندونه فکر می کنه ما جز سازمان های مخوف جاسوسی هستیم  ;D
« آخرین ویرایش: 06 مهر 1393، 05:59 ق‌ظ توسط ح.م »

آفلاین nixoeen

• ناظر انجمن
  • *
  • masoft قدیم
« پاسخ #13 : 06 مهر 1393، 05:41 ب‌ظ »
برای دیسک‌های SSD این موضوع بستگی به کنترلر اون دیسک داره و احتمالا حتی اگر یک تک فایل هم بخواید از بین ببرید، بهتره که چندین بار روی کل دیسک اطلاعات جدید تصادفی بنویسید. اینجا تصادفی بودن اطلاعات اهمیتی نداره، ولی باعث می‌شه که اگر هنوز اطلاعاتی باقی مونده باشه، نشه از Pattern اون‌ها، اطلاعات رو تشخیص داد.

آفلاین aa2

• Full Member
  • *
  • ارسال: 133
« پاسخ #14 : 28 دی 1394، 11:01 ق‌ظ »
من فضای خالی رو با  رو پر کردم و بهد با srm زدم که پاکش کنه الان حدودی 20 ساعت که گذاشته و نمیدونم هنوز در حال پاک کردن یا اصلا شروع به پاک کردن نکرده از کجا میشه فهمید؟