انجمن‌های فارسی اوبونتو

لطفاً به انجمن‌ها وارد شده و یا جهت ورود ثبت‌نام نمائید

لطفاً جهت ورود نام کاربری و رمز عبورتان را وارد نمائید

ارائه ۲۴٫۱۰ اوبونتو منتشر شد 🎉

نویسنده موضوع: مشکل درباره پرمیشن + مشکل درباره 777  (دفعات بازدید: 2075 بار)

0 کاربر و 1 مهمان درحال مشاهده موضوع.

آفلاین mshadman

• Full Member
  • *
  • ارسال: 159
سلام

من مدت کوتاهی است که با اوبونتو کار می کنم
خب بارها هم عوضش کردم و رو سیستمهای مختلف هم نصبش کردم اما یه وقتهایی یه مشکلاتی رو بعضی سیستمها است که رو بقیه نیست
مثلا
در خانه ifort  نصب کردم و براحتی کار می کنه اما تو محل کارم ifort نصب نمیشد و تازه وقتی هم که نصب شد برای چک کردن اینکه کاملا صحیح نصب شده باشه می بایست می رفتم و شاخه opt/ رو بررسی می کردم و متوجه شدم که فایلها همه در /opt/intel/  موجودند اما نکته اینجاست که باید در شاخه ی زیرین اون می رفتم و یه فایل متنی رو اونجا ذخیره می کردم و تازه متوجه شدم که permission denied  است. permission فایل opt رو بررسی کردم و دیدم که تحت root است و مجبور شدم که با ناتیلوس تغییر بدمش ولی فایلهای درونیش هنوز تحت root بودند و اصلا دستورات تغییر پرمیشن درست عمل نمی کردند. در مجموع عمل نصب ifort مشکل داشت. این یه مشکلی هست که با اوبونتو دارم و اذیت می کنه. می خوام که همیشه اوبونتو برای یوزر من root باشه و هی نخوام پرمیشن یه فایلی رو تغییر بدم و تازه مشکل دیگه اینه که وقتی از روی cd یه فایلی رو می ریزم تو سیستم همه اونها قفل دارند و باید هی پرمیشن اونها رو تغییر بدم و قابل دسترس کنم. که خیلی کار جالبی نیست و به حال گیری بیشتر شبیه است. در مجموع آیا یه دستوری یا چیزی نیست که این قضیه رو حل کنه و و هی باعث نشه که تو ناتیلوس همه چیز خوب باشه ولی غیر از اون فایلها پر قفل باشه.

سوال بعدی که حاصل قضیه بالاست اینه که داشتم درباره تغییر پرمیشن کار می کردم که کد زیر رو زدم
sudo chmod 777 -R/homeو فکر کنم کل یوزر خودم رو دلیت کردم چون الان که ریست می کنم وارد یوزر نمیشه و مدام پیغام می ده که چنین یوزری نیست و حتی با ریکاوری و درست نشد. و الان کلا منوی ورودی میاد اما نمی تونم وارد بشم. اینو چکار کنم؟
یه سوال دیگه چطوری میشه از اول وارد root شد < این درسر ها رو نکشید؟
ممنون
نمي دانم پس ازمرگم چه خواهدشد ؟/ نمي خواهم بدانم كوزه گراز خاك اندامم چه خواهد ساخت/  ولي بسيارمشتاقم/كه از خاك گلويم/سوتكي سازد/گلویم سوتکی باشد بدست كودكي گستاخ وبازيگوش/ واو يكریزو پي در پي دم گرم خوشش رابرگلويم سخت بفشارد/ و خواب  خفتگان خفته راآشفته ترسازد/بدينسان بشكند در من سكوت مرگبارم را

آفلاین فاراب

• High Hero Member
  • *
  • ارسال: 1352
  • آزادی
    • پروفایل لینکداین
پاسخ به: مشکل درباره پرمیشن + مشکل درباره 777
« پاسخ #1 : 08 تیر 1388، 10:50 ب‌ظ »
فرمانی هست که شما بوسیله‌ی اون میتونید یه مسک درست کنید که در هنگام کپی کردن یا ایجاد فایل، پرمیشن مورد نظرتون اعمال بشه:
umask

برای نحوه‌ی کار جستجو کنید. فقط این نکته رُ بخاطر داشته باشید که این فرمان بصورت تفاضل کار میکنه. یعنی اگر شما قصد دارید پرمیشن ۷۵۵ رُ برای فایل‌های ایجاد شونده ست کنید، باید اونو از ۷۷۷ کم کنید به این صورت:
umask 022

در مورد ورود بصورت root هم قبلا زیاد بحث شده و نباید فراموش کنید که اینکار اصلا ایمن نیست. در هر صورت شما با گزاشتن تیک در قسمت Alow local system administrator login واقع در System->Administraion->Login Window قادر به انجام اینکار خواهید بود.

نقل‌قول
سوال بعدی که حاصل قضیه بالاست اینه که داشتم درباره تغییر پرمیشن کار می کردم که کد زیر رو زدم
کد:

sudo chmod 777 -R/home

و فکر کنم کل یوزر خودم رو دلیت کردم چون الان که ریست می کنم وارد یوزر نمیشه و مدام پیغام می ده که چنین یوزری نیست و حتی با ریکاوری و درست نشد. و الان کلا منوی ورودی میاد اما نمی تونم وارد بشم. اینو چکار کنم؟

به ۷۵۵ تغییر بدید.
Godisnowhere

آفلاین mshadman

• Full Member
  • *
  • ارسال: 159
« پاسخ #2 : 09 تیر 1388، 11:38 ق‌ظ »
ببخشید که دوباره سوال می پرسم.
من چطوری دوباره به 755 برگردم. آیا ریکاوری کنم و با root به صورت کمندلاین دستور 755 رو بدم؟ چون مشکل این هست که اصلا با این  موضوع تا حالا برخورد نکردم و کمی گیج شدم. هرچند که هرچه قدر هم سرچ می کنم بیشتر گیج می شم.
ممنون میشم اگه بیشتر توضیح بدهید.

نمي دانم پس ازمرگم چه خواهدشد ؟/ نمي خواهم بدانم كوزه گراز خاك اندامم چه خواهد ساخت/  ولي بسيارمشتاقم/كه از خاك گلويم/سوتكي سازد/گلویم سوتکی باشد بدست كودكي گستاخ وبازيگوش/ واو يكریزو پي در پي دم گرم خوشش رابرگلويم سخت بفشارد/ و خواب  خفتگان خفته راآشفته ترسازد/بدينسان بشكند در من سكوت مرگبارم را

آفلاین فاراب

• High Hero Member
  • *
  • ارسال: 1352
  • آزادی
    • پروفایل لینکداین
« پاسخ #3 : 09 تیر 1388، 02:00 ب‌ظ »
ببخشید که دوباره سوال می پرسم.
من چطوری دوباره به 755 برگردم. آیا ریکاوری کنم و با root به صورت کمندلاین دستور 755 رو بدم؟ چون مشکل این هست که اصلا با این  موضوع تا حالا برخورد نکردم و کمی گیج شدم. هرچند که هرچه قدر هم سرچ می کنم بیشتر گیج می شم.
ممنون میشم اگه بیشتر توضیح بدهید.

دقیقا و بعد دستور زیر رُ بزنید:
sudo chmod 755 -R /home/username

و بجای username نام کاربری مورد نظرتون رُ جایگزین کنید.
Godisnowhere