انجمن‌های فارسی اوبونتو

لطفاً به انجمن‌ها وارد شده و یا جهت ورود ثبت‌نام نمائید

لطفاً جهت ورود نام کاربری و رمز عبورتان را وارد نمائید

ارائه ۲۴٫۱۰ اوبونتو منتشر شد 🎉

نویسنده موضوع: نشان دادن فونت فارسی در برنامه ها  (دفعات بازدید: 1578 بار)

0 کاربر و 1 مهمان درحال مشاهده موضوع.

آفلاین IGLOO

• Full Member
  • *
  • ارسال: 104
نشان دادن فونت فارسی در برنامه ها
« : 14 مهر 1393، 01:11 ق‌ظ »
سلام
یک سوالی دارم: امیدوارم اگر کسی تو این زمینه کار کرده به من کمک کنه تا مشکلات موجود تو فونت  فارسی رو بتونم حل کنم.

با برنامه های متنوعی تا به حال کار کردم (در زمینه توسعه و برنامه نویسی)
بعضی از آنها به قدری معروف بودن که مشکلی در زمینه نشان دادن فونت فارسی در توسعه برنامه نداشتم (چون قبلا یکی حلش کرده بود)
اما مشکل اینجاست که ممکنه با بعضی از کتابخانه ها و ابزارهایی کار کنم که پشتیبانی از فونتهای یونی کد یا فارسی و عربی رو نداشته باشن!
حالا میخواهم به اون کتابخانه(یا هر چیزی) این امکان رو براش مهیا کنم. منتها از لحاظ فنی دچار مشکل هستم ، یعنی نمیدانم چطور باید شروع کنم و به کجا برسم. و اطلاع چندانی از نحوه کارکرد فونت (چطور میشه که اصلا فارسی یا عربی نشون میده) ندارم.

به عنوان مثال میگم اگر کتابخانه ای مثل Qt یا GTK یا هرکدام... پشتیبانی از فونت یونی کد( فارسی) نداشته باشند چطور میشه بهشون اضافه کرد
حتی ممکنه بعضی هاشون پشتیبانی از یونی کد هم داشته باشن اما در نشان دادن فونت عربی فارسی مشکل داشته باشه.

ممنون

آفلاین محمد فدوی

• Sr. Member
  • *
  • ارسال: 485
  • آغاز آزادی از رایانهٔ شخصی
    • آغاز آزادی از رایانهٔ شخصی
پاسخ : نشان دادن فونت فارسی در برنامه ها
« پاسخ #1 : 14 مهر 1393، 08:30 ب‌ظ »
منم پاسخشو نمی‌دونم ولی به نظر می‌رسه با اضافه کردن چندتا کتابخونه کاری جلو نره. شما لازم داری که مثلا خود اون Widgetها رو ویرایش کنی و از این حرفا! مثلا برای برنامه‌های Opensource این کار دست نیافتنی به نظر نمی‌رسه (هرچند سخته)

هرچند مطمئن نیستم ولی شاید (خیلی شاید!) در مورد GTK با ویرایش فایل gtkrc هم بشه یه کارایی کرد.
امیدوارم دوستان باتجربه بیان و راهنمایی کنن. برای من که جالبه این موضوع.
اگر به بهداشت و فرهنگ رفتار با حیوانات علاقه دارید، از vetMD.ir دیدن کنید.
وبلاگ شخصی من: http://fadavi.net

آفلاین alireza.crs

• Sr. Member
  • *
  • ارسال: 491
پاسخ : نشان دادن فونت فارسی در برنامه ها
« پاسخ #2 : 15 مهر 1393، 02:23 ب‌ظ »
سلام
یک سوالی دارم: امیدوارم اگر کسی تو این زمینه کار کرده به من کمک کنه تا مشکلات موجود تو فونت  فارسی رو بتونم حل کنم.

با برنامه های متنوعی تا به حال کار کردم (در زمینه توسعه و برنامه نویسی)
بعضی از آنها به قدری معروف بودن که مشکلی در زمینه نشان دادن فونت فارسی در توسعه برنامه نداشتم (چون قبلا یکی حلش کرده بود)
اما مشکل اینجاست که ممکنه با بعضی از کتابخانه ها و ابزارهایی کار کنم که پشتیبانی از فونتهای یونی کد یا فارسی و عربی رو نداشته باشن!
حالا میخواهم به اون کتابخانه(یا هر چیزی) این امکان رو براش مهیا کنم. منتها از لحاظ فنی دچار مشکل هستم ، یعنی نمیدانم چطور باید شروع کنم و به کجا برسم. و اطلاع چندانی از نحوه کارکرد فونت (چطور میشه که اصلا فارسی یا عربی نشون میده) ندارم.

به عنوان مثال میگم اگر کتابخانه ای مثل Qt یا GTK یا هرکدام... پشتیبانی از فونت یونی کد( فارسی) نداشته باشند چطور میشه بهشون اضافه کرد
حتی ممکنه بعضی هاشون پشتیبانی از یونی کد هم داشته باشن اما در نشان دادن فونت عربی فارسی مشکل داشته باشه.

ممنون
ببینید
ما برا اینکه یه حرف یا سمبول رو نشون بدیم احتیاج داریم که برا هر حرف یه شماره تعیین کنیم تا حروفو از هم متمایز کنیم.
برای اینکار از جدول های حروف استفاده میشه.این کار برا زبان انگلیسی به خوبی انجام شده و تاحالا دوتا جدول استاندارد ansi و ascii به وجود اومدن(درباره ansi اطلاعات کمی دارم)

اما این دو جدول حروف برا زبان های دیگه کاربرد ندارن.راه حل استفاده از جدول هایی به نام یونیکد هستش.
ما یونیکد های مختلفی داریم که بهترینش که زبان فارسی رو پشتیبانی میکنه UTF-8 هستش .معمولا جدول استاندارد unicode به صورت پیشفرض توی زبان های برنامه نویسی و فریم ورک های مختلف ها استفاده میشه
اما اگه نبود تو میتونی اونو بسته به زبان برنامه نویسی مرود نظر تنظیم کنی.
درضمن Qt پشتیبانی فوق العاده ای از زبان فارسی داره.یادمه تو دوران جاهلیت تو ویندوز xp زبان دلفی تو برخی جاها رفتار مضخرفی از خودش دربرابر زبان فارسی نشون میداد(هرچند خیلیش حل شد)اما کیوت هیچ وقت چنین کاری نمیکرد
« آخرین ویرایش: 15 مهر 1393، 02:28 ب‌ظ توسط alireza.crs »