انجمن‌های فارسی اوبونتو

لطفاً به انجمن‌ها وارد شده و یا جهت ورود ثبت‌نام نمائید

لطفاً جهت ورود نام کاربری و رمز عبورتان را وارد نمائید

ارائه ۲۵٫۰۴ اوبونتو منتشر شد 🎉

نویسنده موضوع: سئوال درباره screen resolution  (دفعات بازدید: 6270 بار)

0 کاربر و 1 مهمان درحال مشاهده موضوع.

آفلاین mahdisama

• Sr. Member
  • *
  • ارسال: 344

آفلاین ریچارد استالمن بزرگ!

• High Sr. Member
  • *
  • ارسال: 694
  • انا المسموم ما عندی به تریاق ولا راقی !
    • بازاریابی چریکی و کسب درامد اینترنتی
پاسخ به: سئوال درباره screen resolution
« پاسخ #16 : 11 اسفند 1388، 04:57 ق‌ظ »
خوب دست گل شما درد نکنه! این روش خیلی عالی و کارساز بود  \\:D/  با این حل شدن این مشکل درد و خونریزی ارتقا به 9.10 هم برای من حل شد! با اجازه بزرگترها می خوام کاری رو که ترتیباتش رو استاد کردم (هرچند خودمم نفهمیدم چکار کردم!  ;D ) برای دوستانی که این مشگل رو دارن و ممکنه زبان انگلیسی یا فرانسه هم خوب بلد نباشن توضیح بدم. البته در تاپیک گفته شده توسط دوستمان خیلی جامعتر و بهترش به زبان غرب ها (بر وزن عرب ها) گفته شده.
مواد لازم:
ارتباط با اینترنت یک عدد
نترسیدن از سوختن سی پی یو یا هر چیز دیگه یک پیمانه
خودکار یک عدد
کاغذ به میزان لازم
طرز تهیه:
ابتدا منوئل ( اطلاعات یکم تخصصی) مربوط به مانیتور تون رو از اینترنت پیدا کنید. برای مثال من روی اون گوشه سمت چپ و بالای مانیتورم رو نگاه کردم دیدم نوشته FLATRON 777FT  و مثل همیشه که حول برم داشته بود رفتم توی سایت ال جی غافل از اینکه سالهاست این نوع مانیتور منسوخ شده پس در حرکت دوم رفتم سراغ گوگل گوگولی!
بلاخره توی یه سایت محترم یک بسته زیپ شده حاوی ده عدد پی دی اف رو موفق شدم بدانلودم که همونی بود که بهش می گفتن منوئل! چیز جالبش هم این بود که فولدر آن با اسم FB775F-EA  ذخیره شده بود که نیاز نبود خرگوش باشم تا بفهمم این اسم علمی تر! مانیتورمه.
خوب دیس شدم (از اینترانت) و رفتم سراغ ترمینال در آدرس اون بالا سمت چپ اولین گزینه / اولین گزینه /ترمینال
در مرحله دوم یک بلای کوچیک سر اوبونتو آوردم! محیط گرافیکی رو خاموش کردم با کمک این دستورکو:

sudo /etc/init.d/gdm stop (or kdm for KDE)
البته توی فروم زبان غربی نوشته اول بک آپ بگیرید از فایل بی نوائی که می خواهید خرابش کنید تا اولین گندهاتون نیاز به تعویض کل سیستم عامل نداشته باشه اما شعار من یا مرگ یا زندگی هست و به همین دلیل بک آپ از اون چیزه نگرفتم! (البته اگر خراب بشه هم بلد نیستم از بک آپ استفاده کنم و واسه همین این کار رو زیادی می دونم!) اما به هر حال قبل از کار بالا گفته این کار رو محبت کنید:
sudo cp /etc/X11/xorg.conf /etc/X11/xorg.conf_backup

خوب اون دستور اولی رو که می زنید یه دفعه اوبونتوی خوشگل نازنین تبدیل می شه به یه غول سیاه بی شاخ و دم اما اصلا ازش نترسید! این همون محیط ترمینال هست که قدرتش از محیط گرافیکی بیشتره!
این جاست که اون خودکار محترم و اون کاغذ به میزان لازم به کار میاد چون مابقی قصه رو باید از حفظ بریم جلو اما باز هم نگران نباشید چون قول می دم وقتی کار تموم شد تمام این دستورها رو از حفظ باشین!
اول از همه اینکه اگه بخوایم از محیط ترمینالیک  :P  بیایم بیرون کافی دستور زیر را خرج خط فرمان کنیم:

sudo /etc/init.d/gdm start (or kdm for KDE)
به خاطر هم داشته باشین که اون چیزی که توی پرانتز آخر این دستوره هست یعنی اگر از محیط KDE  استفاده می کنید بجای اون gdm آخر این دستور بنویسین kdm !  و با این دستور درواقع محیط گرافیکی رو استارت می کنیم.
توی اون نوشته اصلیش یخورده قصه و جار و جنجال داره که بهش اصلا اهمیت نمی دیم و مستقیم دستور زیر رو توی خط فرمان می نویسیم و می اینتریم!
sudo nano /etc/X11/xorg.conf

یه دفعه همه چیز انگار یجوری میشه! اما اصلا نترسین و یکم از اون یک پیمانه نترسیدنه که در مواد لازم داشتیم خرجش کنید.
حالا بدون هیچ عجله ائی و با دقت و خونسردی خیلی خیلی زیاد این چیز ها رو که احتمالا مال یه دستور زبان برنامه نویسی یا دستور ساخت سس ماکارونی هست رو داخل این محیط جدید نوشتم (یعنی شما هم بنویسین)
Section "Manitor"
Identifier " 1 "
HorizSync 2
VertRefresh 3
EndSection
Section "Screen"
Identifier "DefaultScreen"
Device " 4 "
Monitor " 1 "
DefaultDepth 24
SubSection "Display"
Depth 24
Modes "  5 x 6 _ 7 "
EndSubSection
EndSection

خوب یه چیزهائی رو در این کد بالا باید مطابق با آنچه در کامپیوترما هست تغییر بدیم و اون عددهائی هستن که نوشتم ;D
باز هم از همون یک پیمانه نترسیدن استفاده کنید و اون ها رو با دقت با این مطالب جایگزین کنید:
1 - همون عدده که جای اسم علمی تر مانیتور استفاده می شه و مال من بود FB775F-EA
2 - یک عددی هست توی همون منوئل مانیتورتون زیر بخش specification  و با عنوان Scaning Frequency  . ممکن هم هست زیر Horizantal & Vertical Sync باشه اما مهم اینه که شکلش مثل مال من باشه:
30-70 kHz که جلوش هم نوشته Horizantal  حالا ممکنه مال شما مثلا 31-101 باشه یا هر عدد دیگه ائی
3 - یک عددی هست دقیقا مثل بالائی که در پایین اون نوشته و جلوش هم نوشته Vertical و مال من بود 50-160 و مال شما هم می تونه هر دو عدد دیگری باشه که اونجا باید نوشته باشه (لطفا از خودتون عدد در نیاورید :P )
4 - این یک مشت حرف هست که وقتی روی مانیتورتون در محیط ویندوز کلیک می کنید و از پنجره باز شده گزینه setting  رو انتخاب می کنید و در اون برگه روی دگمه َAdvanced  کلیک می کنید ، توی پنجره جدید که باز میشه جلوی کلمه Chip Type نوشته. خوب مثلا مال من هست SIS630   ولی ممکنه مال شما چیز دیگه ائی باشه.
5 و 6 و 7 این سه عدد همون حداکثر رزولوشنی هستن که مانیتور شما می تونه ساپورت کنه و البته هفت هم فرکانسی که ساپورت می کنه. اما این ها رو از کجا باید پیدا کنیم؟ اگر نفهمیدید که باید به سراغ همون مانوئل دانلودی برید مطمئن باشید که خنگ نیستید! ... باور کنید!..... اما در همون مانوئل زیر گزینه DISPLAY AREA  می تونید پیداشون کنید و دقیقا به همین شکلی هستن که توی کد درج کردم. مثلا مال من هست:
1280 x 1024 / 60Hz
که البته اون دو عددچهار رقمی با هم در یک حرف ایکس کوچک ضرب شده اند (بقول شما جوون ها یک ایکس وسطشونه) و بعدش یک ممیز و اون عدد دو رقمیه و بعدش اون دوکلمه غربیه.
خاطرتون باشه که بعد از گزینه چهار دوباره گزینه یک رو باید وارد کنیم.
بعد از تمام شدن این کار (لطفا قبل از شروع همه این اطلاعات رو اول پیدا کنید و روی همون کاغذ به میزان لازم بنویسید) در همون پنجره ترمینال بد قیافه دگمه کنترل رو بگیرید و دگمه x  رو فشار بدید و بعدش هم به اینترید.
اگر همه چیز رو درست انجام داده باشید باید مانیتور یه صدائی شبیه به تق بکنه و با یه حال دیگه وارد محیط گرافیکی بشین. اگر نشد راستارت فرمایید و باز اگر نشد دستورات رو از اول اجرا فرمایید ;D  اما اگر شد به سراغ همونجائی برید که رزولوشن رو ازش تغییر می دید یعنی Display با باز کردن کشاب منوی رزولوشن لیست تازه پیدا شده رو خواهید دید و از دق دلتون بزرگترینش رو انتخاب کنید و حالشو ببرید.
چائی تون رو که خوردید برید برای اعضای خانواده پز بدید که اولین برنامه تون رو در یک زبان برنامه نویسی خفن (مثلا بگید سی) توی محیط لینوکس انجام دادید.
با احترام
« آخرین ویرایش: 11 اسفند 1388، 05:23 ق‌ظ توسط hadi3457 »
من نباید چیزى باشم که تو می خواهى ، من را خودم از خودم ساخته ام، تو را دیگرى باید برایت بسازد و منى که من از خود ساخته ام،آرزوهای من است ،تویى که تو از من می سازى کمبودهایت هستند.
----
ده نکته در استفاده از لینوکس یا آنتی ویندوز!

آفلاین mahdisama

• Sr. Member
  • *
  • ارسال: 344
« پاسخ #17 : 11 اسفند 1388، 01:16 ب‌ظ »
خواهش می کنم. :)
کار تو هم عالی بود و تاپیک رو جامع کردی.
موفق و لینوکسی باشی ;)

آفلاین دانیال بهزادی

• ناظر انجمن
  • *
  • ارسال: 19809
  • Urahara Kiesuke
    • وبلاگ
« پاسخ #18 : 05 اردیبهشت 1389، 07:44 ب‌ظ »
عالی بود. چرا ویکی نشه؟
اگه این ارسال بهت کمک کرد، دنبال دکمهٔ تشکر نگرد. به جاش تو هم به جامعهٔ آزادت کمک کن

آفلاین TomCat

• Jr. Member
  • *
  • ارسال: 53
« پاسخ #19 : 14 اردیبهشت 1389، 06:35 ب‌ظ »
سلام به همه
منم خیلی به این مشکل بر خوردم، خیلی هم تو گوگل گشتم ولی نتونستم مشکلم و حل کنم و ... .
خلاصه با کلی گشتن یه راه ‍بیدا کردم که میتونید در ادامه ببنید:
1- اول روی application کلیک راست کنید و edit menu رو انتخاب کنید.
 (اینجا قسمتی که می تونید منوی ابونتو رو دستکاری کنید.)
2- از منوی others آیکون screens & graphic رو انتخاب کنید و چک باکسش رو تیک بزنید.
3- حالا همه چیزو ببندیدو بیاید بیرون.
4- برنامه ای که فعال کردید رو اجرا کنید.
5- حالا تو تب screen میتونید مدل مانیتور رو مشخص کنید و خود برنامه تنظیمات مربوط به اون رو انجام میده. اگه مدل مانیتورتون رو نمیدونید (مثل من)، از مدل generic رزولوشنی که میخاید داشته باشید رو انتخاب کنید.

همین کارو واسه کارت گرافیک هم می شه انجام داد. (تو تب graphic card).
امیدوارم که این راه کمکتون بکنه. ولی هیج تضمینی توش نیست. x;

آفلاین امیر و

• Hero Member
  • *
  • ارسال: 791
  • Google is your friend
« پاسخ #20 : 14 اردیبهشت 1389، 07:26 ب‌ظ »
سلام
من هم همین مشکل رو دارم و تو انجمن کارت گرافیک هم یه تاپیک زدم ولی هنوز به نتیجه ای نرسیدم.
اگه میشه راهنمایی کنید.
من سیستم  ا روتو و پیشنهاد خودش نصب کردم ولی با مشکل هادی رو به رو هستم و تصاویر و پنجره ها خیلی بزرگ هستند و می خوام رزولوشن کوچیکتر بشه.
ممنون.
سلام.

بعد از اینکه کارن گرافیکت رو نصب کردی ، بزن :
sudo nvidia-xorgو برای انجام تنطیمات مثل رزولوشن و ... بزن :
sud nvidia-settings