انجمن‌های فارسی اوبونتو

لطفاً به انجمن‌ها وارد شده و یا جهت ورود ثبت‌نام نمائید

لطفاً جهت ورود نام کاربری و رمز عبورتان را وارد نمائید

ارائه ۲۵٫۰۴ اوبونتو منتشر شد 🎉

نویسنده موضوع: برنامه ها در کدام فولدر قرار دارند؟  (دفعات بازدید: 1325 بار)

0 کاربر و 1 مهمان درحال مشاهده موضوع.

آفلاین S@eed

• Newbie
  • *
  • ارسال: 15
    • احیا امرنا
برنامه ها در کدام فولدر قرار دارند؟
« : 01 آبان 1393، 05:47 ب‌ظ »
سلام
من sublime text 2 رو از سایت خودش برای لینوکس دانلود کردم. یه فایل فشرده bz2 بهم داد ... بعد از اکسترکت روی فایل sublime_text که آیکونی شبیه به چرخ دنده رو داشت دو بار کلیک کردم و برنامه به خوبی اجرا شد ... ولی مشکل اینجاست که اوبونتو جزو برنامه ها حسابش نمیکنه! (در سرچ هم نتیجه ای برای کلمه sublime پیدا نمیشه!) امروز پکیج sublime text 2 رو حذف و با دستور sudo apt-get install sublime-text نصبش کردم و حالا جزو برنامه شناخته میشه.
وقتی به اسم فایلی که دانلود میشد (در ترمینال) دقت کردم دیدم همون فایلی هست که اول کار خودم دانلود کردم! همون موقع این به ذهنم رسید که این فایل بعد از دانلود اکسترکت میشه و به یه مسیر میره! حالا سوال اینجاست: به کدام فولدر میره؟

آفلاین narayana

• Hero Member
  • *
  • ارسال: 791
  • حل نشو ؛ حل میشه
پاسخ : برنامه ها در کدام فولدر قرار دارند؟
« پاسخ #1 : 01 آبان 1393، 06:04 ب‌ظ »

سلام

نمیدونم درست متوجه شدم یا نه ؟ اگه منظورت محل برنامه‌های نصب شده هست که :

/usr/share/applications
فرانکل در ( انسان در جستجوی معنا ) باید لینوکس رو پیشنهاد بده و معرفی کنه چون همیشه کار برای انجام دادن داره ...

لینوکس‌ ویندوز نیست

آفلاین S@eed

• Newbie
  • *
  • ارسال: 15
    • احیا امرنا
« پاسخ #2 : 01 آبان 1393، 06:12 ب‌ظ »

سلام

نمیدونم درست متوجه شدم یا نه ؟ اگه منظورت محل برنامه‌های نصب شده هست که :

/usr/share/applications
تشکر ولی منظور من این فولدر نبود (دیدم)

شما فرض کنید من فایرفاکس خود اوبونتو رو حذف کردم ...
میرم به سایت فایرفاکس (mozila.org) ... به قسمت دانلود میرم و پکیج فایرفاکس رو برای لینوکس 64 بیت دانلود میکنم
بعد از اکسترکت کردن در دکستاپ ما یه فولدر داریم به اسم firefox و با اجرای فایل firefox داخل فولدر مرورگر اجرا میشه ولی وقتی عبارت firefox رو سرچ میکنم برنامه ای به این اسم پیدا نمیشه! و همچنین به همین خاطر دیفالت هم نمیشه!

این فولدر firefox رو کجا منتقل کنم تا جزو برنامه ها حساب کنه اون رو؟! (نمیدونم متوجه شدید یا نه)
« آخرین ویرایش: 01 آبان 1393، 06:16 ب‌ظ توسط S@eed »

آفلاین narayana

• Hero Member
  • *
  • ارسال: 791
  • حل نشو ؛ حل میشه
« پاسخ #3 : 02 آبان 1393، 12:10 ق‌ظ »

بازم سلام

ببین از اینجا چیزی بدردت میخوره ؟ ;) :)
فرانکل در ( انسان در جستجوی معنا ) باید لینوکس رو پیشنهاد بده و معرفی کنه چون همیشه کار برای انجام دادن داره ...

لینوکس‌ ویندوز نیست

آفلاین پژوهشی

• Jr. Member
  • *
  • ارسال: 50
    • OSLearn
« پاسخ #4 : 02 آبان 1393، 02:55 ق‌ظ »
سلام

وقتی برنامه ای رو از داخل مخازن ( حالا چه debian base ها چه red hat base ها و چه arch base ها ) دانلود و اقدام به نصب می کنید . در داخل این فایل ها که از مخازن دانلود شده , مسیر هایی پیش فرض جهت extract فایل های برنامه در نظر گرفته شده .

مثلا نسخه ی کامپایل شده ی برنامه در دایرکتوری ای خاص
فونت ها در دایرکتوری ای مشخص
آیکون ها در دایرکتوری ای مشخص
man page ها و ... هم همین طور

حالا این که کجا extract میشه یکم بحث بر انگیز است چرا که هر توزیعی مسیری خاص برای خودش انتخاب کرده ! البته سعی شده یک هماهنگی و یک پارچگی در توزیع ها بوجود بیاد و تا جاهایی هم این موضوع رعایت شده اما 100٪ نیست .

اما 4 دایرکتوری مرسوم است :

1. /bin
2. /sbin
3. /usr/bin
4. /usr/sbin

از دایرکتوری های 2 و 4 برای برنامه هایی که سطح دسترسی روت میخوان استفاده میشه

فرق بین دایرکتوری های 1 و 2 با 3 و 4 هم در این است که برنامه هایی که در دایرکتوری 3 و 4 هستند شاید کمی کم اهمیت باشند نسبت به برنامه های سیستمی که در دایرکتوری 1 و 2 قرار دارند .

اما چیزی که شما می خواهید : یک Symbolic link از برنامتون داخل یکی از 4 دایرکتوری ای که در بالا گفته شد ایجاد کنید . یا این که اصل برنامه رو mv کنید به یکی از 4 دایرکتوری بالا
با این کار هر وقت یک ترمینال باز کنید می تونید برنامتون رو از هر جایی که هستید اجرا کنید ( مثل بقیه ی برنامه ها )

موفق باشید .
« آخرین ویرایش: 02 آبان 1393، 02:57 ق‌ظ توسط پژوهشی »

آفلاین محمد فدوی

• Sr. Member
  • *
  • ارسال: 485
« پاسخ #5 : 02 آبان 1393، 09:28 ق‌ظ »
مفید بود توضیحات ولی به نظر من اصلا هیچ قاعده‌ی کلی‌ای وجود نداره. مثلا خیلی برنامه‌ها میرن و توی opt/ میشینن و یه symlink از خودشون توی یکی از فولدرای بالا میسازن. اینم کلیت نداره! میشه یه برنامه رو توی یه فولدر از Home بذاریم و بیایم و اون فولدر رو توی متغیر محیطی PATH اضافه کنیم. خیلی از برنامه‌ها مثل JDK همزمان دو یا چندتا از این کارا رو با هم انجام میدن... (دلیلشو نمیدونم)

آفلاین پژوهشی

• Jr. Member
  • *
  • ارسال: 50
    • OSLearn
« پاسخ #6 : 02 آبان 1393، 03:32 ب‌ظ »
طبیعتا قاعده که وجود داره چرا که باید یک هماهنگی جامعی بوجود بیاد , اما این که چه قدر بهش احترام می زارن و عمل می کنن ملاک است .

مثلا شما دو دایرکتوری mnt و media رو در نظر بگیرید . اینا برای خودشون تعریف دارن اما این که طبق تعریف باهاش عمل می شه یا نه ملاک هست ( چه از نظر توسعه دهنده ی توزیع چه حتی از نظر کاربر )

لینک زیر رو نگاه کنید :

http://en.wikipedia.org/wiki/Filesystem_Hierarchy_Standard