انجمن‌های فارسی اوبونتو

لطفاً به انجمن‌ها وارد شده و یا جهت ورود ثبت‌نام نمائید

لطفاً جهت ورود نام کاربری و رمز عبورتان را وارد نمائید

نویسنده موضوع: بهترین زبان اسکریپت نویسی برای Shell  (دفعات بازدید: 2981 بار)

0 کاربر و 3 مهمان درحال مشاهده موضوع.

آفلاین ARH

• Full Member
  • *
  • ارسال: 135
  • Hardware Enthusiast
    • پروفايل شخصي من در گوگل
بهترین زبان اسکریپت نویسی برای Shell
« : 01 امرداد 1388، 03:53 ب‌ظ »
سلام

به نظرتون بهترین زبان اسکریپت نویسی برای Shell توی لینوکس چیه ؟ راستش اون چیزی که برای من مهمه سادگی و خوانا بودنش هست. راستش بین ruby و python گیر کردم ! البته perl هم هست که فکر نکنم از نقطه نظر خوانا بودن کد وسادگی با اون دوتای دیگه قابل مقایسه باشه.

ممنون میشم دوستان اگر تجربه‌ای دارد به اشتراک بگذارند.

آفلاین جادی

• عضو کاربران ایرانی اوبونتو
  • *
  • ارسال: 1610
    • در دفاع از آزادی بیان
پاسخ به: بهترین زبان اسکریپت نویسی برای Shell
« پاسخ #1 : 02 امرداد 1388، 12:18 ق‌ظ »
در دنیای لینوکس تنوع دارم و این دقیقا مایه رشد شده (مثل طبیعت). چیزی تحت عنوان «بهترین زبان» یا «بهترین توزیع» یا «بهترین میز کار» و ... وجود نداره (: به همه یک نگاهی بنداز و ببین از کدوم خوشت می یاد و همیشه یادت باشه که گاه گداری سراغ بقیه هم بری. من با هر سه تا جدی کار کردم و روی پرل موندم. بزرگترین مزیتش اینه که تقریبا روی تمام توزیع ها به شکل پیش فرض نصبه و کتابخونه‌های بسیار کامل و بالغی داره (: به هرحال همه رو یک نگاه سرسری بنداز و کارت رو با یک کدوم پیش ببر و دائما سراغ بقیه هم برو.
آزادی کیبورد حق هر انسان است - جادی

آفلاین ARH

• Full Member
  • *
  • Hardware Enthusiast
« پاسخ #2 : 03 امرداد 1388، 12:43 ق‌ظ »
در دنیای لینوکس تنوع دارم و این دقیقا مایه رشد شده (مثل طبیعت). چیزی تحت عنوان «بهترین زبان» یا «بهترین توزیع» یا «بهترین میز کار» و ... وجود نداره (: به همه یک نگاهی بنداز و ببین از کدوم خوشت می یاد و همیشه یادت باشه که گاه گداری سراغ بقیه هم بری. من با هر سه تا جدی کار کردم و روی پرل موندم. بزرگترین مزیتش اینه که تقریبا روی تمام توزیع ها به شکل پیش فرض نصبه و کتابخونه‌های بسیار کامل و بالغی داره (: به هرحال همه رو یک نگاه سرسری بنداز و کارت رو با یک کدوم پیش ببر و دائما سراغ بقیه هم برو.

راستش پرل کاراکتر عجق وجق زیاد داره فکر کنم کلی وقت باید بگذارم معنی این کارکتر ها رو پیدا کنم و درست ازشون استقاده کنم . ruby از نظرخوانایی و سادگی خوبه اما جامعه کاربریش به اندازه python قوی نیست و باسه منی که یک خط کد میزنم ۱۰ خط کپی پیست میکنم از پروژه های مشابه زیاد گزنه مناسبی نیست ! کل دیروز داشتم با خودم کلنجار میرفتم بین ruby و python . دست اخر هم زدم توو گوش python .

آفلاین سعید رسولی

• ilius, saeedgnu
  • *
  • ارسال: 1543
« پاسخ #3 : 03 امرداد 1388، 11:42 ق‌ظ »
کی گفته پایتون قوی نیست؟! هم خیلی ساده و هم قدرتمند هست و کتابخانه‌های خیلی کاملی هم داره. خیلی هم منظم هست(هم خودضش هم API کتابخانه‌هاش)
منم توی پایتون از کدهای برنامه‌های موجود خیلی استفاده می‌کنم(اتفاقاً منم انگشتام با کلیدهای Ctrl+C و Ctrl+X و Ctrl+V خیلی سر و کار داره ;D) همیشه سعی می‌کنم دوباره‌کاری رو به حداقل برسونم.
پرل درسته نامظم هست(مثل فرترن) و خوانایی کدش کمتر. اما کدش شاید خلاصه‌تر از پایتون باشه(مخصوصاً در مورد پردازش متن). البته من به پرل آشنایی کامل ندارم ولی فکر می‌کنم پرل یه چیزی بین پایتون و bash باشه. در ضمن پرل طیف کتابخانه‌هاش کمتر از پایتون هست. کلاً برای اپلیکیشن‌نویسی و حتی برنامه‌نویسی وب، فکر می‌کنم پایتون قوی‌تر باشه(همینطور در مورد کتابخانه‌هاشون مثل PyGTK و Perl-GTK). اما پرل توی SysAdmin خیلی بیشتر استفاده میشه و فکر می‌کنم تخصصش هم در همین هست(مثل php که تخصصش برای وب هست و توی اپلیکیشن‌نویسی ضعیف هست)

آفلاین سعید رسولی

• ilius, saeedgnu
  • *
  • ارسال: 1543
« پاسخ #4 : 03 امرداد 1388، 11:48 ق‌ظ »
راستی یادم رفت بگم، منم جدیداً دارم روی ++C و GTKmm کار می‌کنم. به پایتون(و PyGTK) تسلط دارم و میخوام به ++C هم تسلط پیدا کنم بالاخره لازم میشه(پایتون و ++C ترکیب خیلی خوبی رو با هم تشکیل میدن)
آقای حق‌دوست می‌تونیم با هم تبادل اطلاعات کنیم. من مشکلاتی که با ++C دارم رو از شما بپرسم شما هم مشکلاتی که با پایتون دارید. ;D

آفلاین Farshid

• High Sr. Member
  • *
  • ارسال: 613
« پاسخ #5 : 05 امرداد 1388، 03:14 ب‌ظ »
آقای حق‌دوست می‌تونیم با هم تبادل اطلاعات کنیم. من مشکلاتی که با ++C دارم رو از شما بپرسم شما هم مشکلاتی که با پایتون دارید. ;D
درود

ilius جان من رو هم خبر کنید قول می‌دم مثل ی بچه‌ی خوب فقط گوش بدم ;)

منم در مورد پایتون و ++C شنیدم که ترکیب بسیار خوبی تشکیل می‌دن!
معنای واقعی اوبونتو این است که "آدمی به کمک انسانهای دیگر به گوهر آدمیت میرسد"

آفلاین ARH

• Full Member
  • *
  • Hardware Enthusiast
« پاسخ #6 : 10 امرداد 1388، 09:01 ب‌ظ »

سلام
چرا که نه من از خدامه ... اما فکر نکنم از من به شما چیزی برسه چون من فقط ANSI-C کد می‌زنم و در همون حدی که تو دانشگاه بهمون درس دادم با مفاهیم شی‌گرایی Cpp آشنا هستم... :)
راستش من این پایتون رو برای اسکریپت نویسی لازم داشتم تا اون مشکلاتی که تو پست قبلی در موردش صحبت کردیم رو یک جورایی هندل کنم.... البته مشکل‌های Shell نویسی خیلی بیشتر از اون چیزی بود که تو اون پست در موردش صحبت شد و از ایده‌هاتون استفاده کردیم.
فعلا که همین shell که دارم کارم رو داره راه می‌اندازه و فرصت نکردم که ببرمش تو پایتون ... :) اگر احساس کردم که دیگه داره صبرم تموم میشه و باید این shell رو بفرستم به جهنم... حتمی خدمتتون خواهم رسید :)