انجمن‌های فارسی اوبونتو

لطفاً به انجمن‌ها وارد شده و یا جهت ورود ثبت‌نام نمائید

لطفاً جهت ورود نام کاربری و رمز عبورتان را وارد نمائید

ارائه ۲۴٫۱۰ اوبونتو منتشر شد 🎉

نویسنده موضوع: تعمیر گراب بعد از نصب لئوپارد(حل شد)  (دفعات بازدید: 2359 بار)

0 کاربر و 2 مهمان درحال مشاهده موضوع.

آفلاین Aryan

• Newbie
  • *
  • ارسال: 23
تعمیر گراب بعد از نصب لئوپارد(حل شد)
« : 01 امرداد 1388، 04:07 ب‌ظ »
سلام خدمت تمامی دوستان
من میخوام رو لپ تاپم لئوپارد نصب کنم...الان هم اوبونتو و ویستا دارم میخواستم بپرسم لئوپارد که نصب می کنم اوبونتو رو پاک میکنه یا نه هرچند نسخه پشتیبان از اطلاعاتم گرفتم
با تشکر

« آخرین ویرایش: 02 امرداد 1388، 07:09 ب‌ظ توسط Aryan »

آفلاین HardyLaity

• Hero Member
  • *
  • ارسال: 730
پاسخ به: نصب لئوپارد(مکینتاش)
« پاسخ #1 : 01 امرداد 1388، 05:04 ب‌ظ »
سلام خدمت تمامی دوستان
من میخوام رو لپ تاپم لئوپارد نصب کنم...الان هم اوبونتو و ویستا دارم میخواستم بپرسم لئوپارد که نصب می کنم اوبونتو رو پاک میکنه یا نه هرچند نسخه پشتیبان از اطلاعاتم گرفتم
با تشکر

سلام

منظورتون از پاک شدن چیه ؟ اگر پارتیشنی که روش ویندوز یا اوبونتو هست رو فرمت نکنید اطلاعاتتون پاک نمیشه

ولی اگر منظورتون گراب هستش ، بله گراب پاک میشه و بعد از تعمیر گراب دیگه مک رو توی لیستش نمیاره

برای تعمیر گراب یک روش مخصوص وجود داره اگر به مشکل خوردید پیغام خصوصی بدین

پینوشت : این حرفها بر خلاف قوانین فروم هستش از این حرفهای بو دار نزنید  ;)

آفلاین Aryan

• Newbie
  • *
  • ارسال: 23
پاسخ به: نصب لئوپارد(مکینتاش)
« پاسخ #2 : 01 امرداد 1388، 06:24 ب‌ظ »
خیلی ممنون...پس گراب پاک میشه!حتما مزاحمتون میشم!باز هم تشکر وافر.

نقل‌قول
پینوشت : این حرفها بر خلاف قوانین فروم هستش از این حرفهای بو دار نزنید  ;)
چشم  :-X

آفلاین Freeman

• High Hero Member
  • *
  • ارسال: 2310
    • KDE Software Compilation
پاسخ به: تعمیر گراب بعد از نصب لئوپارد
« پاسخ #3 : 02 امرداد 1388، 05:35 ب‌ظ »
سلام عزیز

شیطنت  ;) لئوپارد رو پی سی  ;D

HardyLaity این کار نمیشه گفت قانونی نیست یا هست پیچیده است چون این سیستم عامل قراره رو سیستم سازگار نصب بشه بسیاری هم به همین بهانه سیستم سازگار رو میزارن جلوش حتی بصورت تجاری شرکتهای مثل psystar این کار دارن میکنن که چند سال پیش شکایتی هم بین اون و اپل سر این جریان پیش اومد ولی خب در این مورد پسی استار اپل رو متهم کرد که داره قوانین ضد انحصار رو نقض میکنه و کلی جریانات که در نهایت پسی استار از دادگاه پیروز بیرون اومد و هم اکنون PC با قابلیت نصب مک میفروشه مثه کاری که منم موقع بستن یه سیستم میکنم  ;D

که طبیعتا خیلی هم ارزونتر از سخت افزار اپل تموم میشه دیگه حالا نه اپل اعتراض رسمی میکنه نه مخالفین سیاست سخت افزاریش به اون

مثلا اگه شما یک دیسک ارجینال لئوپارد خریداری کنید و سیستم خودتونم کاملا سازگار ببندید و یا با درایورهایی سازگاری رو ایجاد کنید پس از نصب هیچ قانونی نمیتونه جلوی استفاده شما رو بگیره چون اساسا غیر قانونی نیست بلکه کمی پیچیدست و نیاز به تحقیق داره

خلاصه این پیش زمینه رو گفتم بدونید مبحث خیلی گسترده هست نیاز به بحث بسیاری داره که اینجا هم طبیعتا جاش نیست  :)

و اما اصل مطلب تعمییر گراب :

خب نه همیشه  ::) برخی اوقات گراب پاک نمیشه مخصوصا تو بوت لودرهای طراحی شده قبلی لئوپارد حالا چه پاک بشه چه نشه راه هست برای ترمیم و درست کردن

اصل بر اینه که لینوکس قبل از مک نصب باشه حالا چرا مفصله  ;D و اینک اگه گراب پاک شد که با روشهای ترمیم گراب که تو ویکی هم هست توسط دیسک زنده و یا توسط سوپر گراب دیسک که اخر ویکی اونم گذاشتم گراب بالا میاد این قدم اول

و اما قدم دوم که اضافه کردن سیستم عامل جدید به گراب هست

در مک  به این مسیر برید

/usr/standalone
و در داخل ان پوشه  یک پوشه بنام  i386 را در یک فلش و یا محلی از هارد که در لینوکس در دسترس باشد کپی میکنیم

اینک ریستارت کرده و  با دیسک زنده لینوکس برای مثال کوبونتو  ;) بالا میایم

به این مسیر در لینوکس نصب شده توی هارد میرویم

/boot/grub
و اینک ان پوشه i386 را که از مک بر داشتیم در اینجا پست میکنیم

حالا فایل  menu.lst را که در همان محل پوشه گراب وجود دارد با یک ادیتور متنی باز میکنیم

و در انتهای ان اضافه میکنیم

title OSX86
این عنوان هر چه میتواند باشد برای مثال

title Mac OS X
در زیر ان با فرض اینکه مک را روی پارتیشن اول نصب کرده اید مینویسیم

root (hd0,0)
حال مثلا اگر در پارتیشن دومی بود اینگونه میشود

root (hd0,1)
و در انتها بنویسید

chainloader +1
این مقدار همیشه ثابت است در نهایت  چنین چیزی خواهید داشت که صرفا خط دومش مطابق پارتیشن نصب شده خودتونه

title OSX86
root (hd0,0)
chainloader +1

اینک این فایل متنی را ذخیره کرده و ریستارت  کنید و تمام حالا بوت چند گانه میشه

اما حواست به این نکته باشه هاردت مهمه که مشگلی نداشته باشه و نوع نصب و درایورهای بکار رفته همش مهمه و اینکه از نسخ جدید استفاده بشه مثله 10.5.6

موفق باشی
« آخرین ویرایش: 02 امرداد 1388، 06:08 ب‌ظ توسط حسن حبیبی »