انجمن‌های فارسی اوبونتو

لطفاً به انجمن‌ها وارد شده و یا جهت ورود ثبت‌نام نمائید

لطفاً جهت ورود نام کاربری و رمز عبورتان را وارد نمائید

توزیع گنو/لینوکس اوبونتو ۲۰ ساله شد 🎉

نویسنده موضوع: شروع برنامه نویسی در لینوکس  (دفعات بازدید: 108356 بار)

0 کاربر و 5 مهمان درحال مشاهده موضوع.

آفلاین سعید رسولی

• ilius, saeedgnu
  • عضو کاربران ایرانی اوبونتو
  • *
  • ارسال: 1543
پاسخ به: شروع برنامه نویسی در لینوکس
« پاسخ #60 : 24 شهریور 1388، 04:27 ق‌ظ »
‌‌‌.
« آخرین ویرایش: 24 شهریور 1388، 06:33 ب‌ظ توسط ilius »

آفلاین heresh

• Hero Member
  • *
  • ارسال: 968
« پاسخ #61 : 24 شهریور 1388، 08:38 ق‌ظ »
سلام
از دوستان گرامی درخواست می‌کنم از این به بعد فقط پستهای مربوط به آموزش برنامه نویسی و هماهنگ با روند آموزش رو قرار بدن.
اگر کسی قصد تشکر، ارائه پیشهاد، تذکر مطلبی یا سوالی رو داره بصورت خصوصی برای آقای سجادی بفرسته.
پیشاپیش از همه دوستان ممنون.
« آخرین ویرایش: 24 شهریور 1388، 09:04 ق‌ظ توسط heresh »

آفلاین سید محمود رضا سجادی

• Hero Member
  • *
  • ارسال: 704
    • مرکز برنامه نویسی ایران
« پاسخ #62 : 24 شهریور 1388، 03:05 ب‌ظ »
سلام
از دوستان گرامی درخواست می‌کنم از این به بعد فقط پستهای مربوط به آموزش برنامه نویسی و هماهنگ با روند آموزش رو قرار بدن.
اگر کسی قصد تشکر، ارائه پیشهاد، تذکر مطلبی یا سوالی رو داره بصورت خصوصی برای آقای سجادی بفرسته.
پیشاپیش از همه دوستان ممنون.

بازم سلام
این نکته ای که آقای heresh جان عزیز فرمودند خیلی مهمه و از تمامی دوستان در این باره تشکر میکنم چون قراره ایشالا اینجا برای دوستان آینده ما که نوز به این فروم سر نزدند یا برنامه نویسی رو شروع نکردند مجموعخ منظمی ساخته بشه و راحت بتونند دنبال کنند!
قبل از شروع بحث جدید از تمام دوستانی که با نظرات زیبا و بجای خودشون ما رو در انتخاب راه آموزش یاری کردند و در این رای گیری نظر خواهی شرکت کردند تشکر میکنم
و در آخر ilius جان چرا سالی یه بار به این تاپیک سز میزنی عزیز. ما منتظریما.... شما هم پست بزنی ممنون میشیم (و البته دیگر اساتید)

جاهایی که توضیح نمیدم و دستوراتی رو که از روشون میپرم تا زودتر بتونیم بحث مقدماب برنامه نویسی گرافیکی و gtk رو شروع کنیم رو براتون مینویسم تا اگه کسه خاست خودش پیگیری کنه
set - shift - trap - unset - grep - Regular expressions - command execution - parameter exception - Here Documents! - Debugging Script -

البته در باره دیباگ کردن همین الان یه کچولو میگم
معمولا نباید با دیباگ کردن اسکریپت هاتون مشکل خاصی داشته باشید ولی همونجوری که میدونید ابزار خاص و یکپارچه ای برای کمک به شما در این زمینه هم وجود نداره.لذا در اینجا باهم روش های دستوری رو یک مرور کلی میکنیم
به صورت عادی هنگامی که یک خطا رخ میده شل باید شماره خط و یک سری توضیحات رو چاپ کنه
اگه به هردلیلی شل اطلاعات لازم رو در اختیار ما نگذاشت یا کامل نبود میشه با اضافه کردن چنتا echo به کدمون خروجی ها و متغیر ها رو چک کنیم و یا دستورات رو مستقیما در ترمینال وارد کنیم و خط به خط برنامه یا بخشی از اون رو اجرا کنیم
برای trace کردن خطا های پیچیده و دشوار میشه آپشن های گوناگونی رو در شل ست کرد. برای اینکار شما میتونید از دستور set استفاده کنید ویا از command line بعد از اجرا کردن و صدا زدن اسکریپتتون بهره ببرید
و حالا لیستی از دستورات
Command Line Option | set Option | Description
=========================================================================================
sh -n <script> | set -o noexec | Checks for syntax errors only;
                    | set -n | doesn’t execute commands.
_________________________________________________________________________________________
sh -v <script> | set -o verbose | Echoes commands before
| set -v | running them.
_________________________________________________________________________________________
sh -x <script> | set -o xtrace | Echoes commands after processing
| set -x | on the command line.
| set -o nounset | Gives an error message when an
| set -u | undefined variable is used.

شما میتونید با آرگومان -o فلگ ها یا پرچم ها رو روشن کنید و با دستور +o اونها رو خاموش کنید
راه ساده استفاده و اجرا کردن trace هم استفاده از  آپشن xtrace هست
دستور زیر xtrace رو فعال میکنه
set -o xtraceو دستور زیر اون رو خاموش یا غیر فعال میکنه
set +o xtraceموقعیت exit رو هم میشه به سادگی با خطی مانند خط زیر در شل پیدا کرد که در اون exit یا سیگنال exit رو به تله انداختیم (trap) و البته معلومه که این خط حتما باید در ابتدای اسکریپت شما قرار داشته باشه!
trap 'echo Exiting: critical variable = $critical_variable' EXITامید وارم این افزایش سرعت ناگهانی من در آموزش شما رو به دردسر نندازه و بتونید دنبال کنید این تاپیک رو
مرکز برنامه نویسی ایران
محلی برای تمامی علاقه مندان به برنامه نویسی http://www.SourceCenter.IR

• Hero Member
  • *
« پاسخ #63 : 24 شهریور 1388، 03:23 ب‌ظ »
Going Graphical - The Dialog Utility
خوب شروع میکنیم با نام و یاد خدای بزرگ
اگر اسکریپت شما قراره فقط در لینوکس اجرا بشه شما این توانایی رو دارید که از یک utility به نام dialog استفاده کنید
dialog یک چیز زیبا و جمع و جوره با تعداد زیادی از متغیر ها و آرگومان ها و پارامتر ها برای ایجاد و استفاده از دیالگ های زیبا و کارآمد در برنامه هاتون
خوب دوستان طبق روش کلی من و سلیقه من (اینجا از دمکراسی خبری نیست  ;) ) اولین دیالوگ رو برای سادگی بیشتر بدون استفاده از اسکریپت و فقط با تایپ یک جمله کوتاه در ترمینال میسازیم

dialog --msgbox "hello World" 9 18این hello world هم برای خودش چیزی شده ها. نمیدونم چرا اگه اولین برنامم این نباشه هیچی یاد نمیگیرم  ???

خوب ادامه میدیم

قشنگ بود؟
پارامتر های ساده ای داره
خودتون پارامتر هارو تغییر بدید و با توجه به تغییراتی که صورت میگیره سعی کنید از کار اونها سر در بیارید
اببته مثل همیشه بازم میشه از man dialog استفاده کرد!
نکته دیگه اینکه یک بار هم از موس برای کلیک روی ok استفاده کنید! آیا کار میکنه یا فقط با کیبرد کار میکنه؟

Type | Option Used to | Meaning
| Create Type |
=================================================================================================================
Check boxes | --checklist | Allows you to display a list of items, each of which
| | may be individually selected.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------                                    
Info boxes | --infobox | A simple display in a box that returns immediately,
| | without clearing the screen.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Input boxes | --inputbox | Allows the user to type in text.
Menu boxes | --menu | Allow the user to pick a single item from a list.
Message boxes | --msgbox | Displays a message to the user with an OK button
| | when they wish to continue.
Radio selection boxes | --radiolist | Allows the user to select an option from a list.
Text boxes | --textbox | Allows you to display a file in a scrolling box.
Yes/No boxes | --yesno | Allows you to ask a question, to which the user
| | can select either yes or no.

بقیه باشه برای بعدا ایشالا
فعلا یا علی
خدا پشت و پناهتون
« آخرین ویرایش: 24 شهریور 1388، 03:26 ب‌ظ توسط سید محمود رضا سجادی »
مرکز برنامه نویسی ایران

آفلاین سعید رسولی

• ilius, saeedgnu
  • عضو کاربران ایرانی اوبونتو
  • *
  • ارسال: 1543
« پاسخ #64 : 24 شهریور 1388، 06:42 ب‌ظ »
دستور zenity رو هم می‌خواید بگید دیگه؟
همینطور xmessage (البته این از فارسی پشتیبانی نمیکنه!)
یه دستوری هم هست به اسم gdialog
اما من از وقتی PyGTK یاد گرفتم، با هیچکدوم اینا کاری ندارم! ;)
نوشتن یه اسکریپت کوچیک با PyGTK و PyQt خیلی انعطاف‌پذیرتر هست، مخصوصاً برای برنامه‌نویس‌هایی که همیشه با GTK یا Qt سروکار دارن (مثل من حتی برای برنامه‌های خیلی کوچیک هم ترجیه میدم از PyGTK استفاده کنم، چون اوپشن‌های اون دستورات مثل zenity یادم میره ولی PyGTK هیچ‌وقت یادم نمیره)

• Hero Member
  • *
« پاسخ #65 : 24 شهریور 1388، 07:20 ب‌ظ »
سلام

ilius جان اگه شما موضپعی به نظرتون گفتنش لازمه و براتون مقدوره اگه آموزششم بزارید ممنون میشم.
در باره zenity من هنوز مطالعه دقیقی نکردم و چیز زیادی بلد نیستم. البته من یکم زیادی روی قابلیت جابجایی در unix base ها تاکید دارم و به همین دلیل در برنامم نبود
اما اگر شما زحمت بکشید و یک آموزش از این بحث و هر بحث دیگه ای که صلاح میدونید قرار بدید هم من یاد میگیرم و هم حتما بقیه دوستان استفاده خواهند کرد

قصد دارم بد از چند مثال و توضیح در باره dialog برم سروقت linux envienment و terminals و working with files
که البته هر کدوم از این بخش ها به نظرمن یک ماه یا بیشتر کار میبره که من همه اینها رو در چند روز خلاصه میکنم
بعد از اون managing text-base screen with curses رو خواهیم داشت
که این بحث رو تقریبا کامل خواهیم داشت و بعد از data managnet و sql که تقریبا در تمام برنامه ها استفاده خواهند شد و یاد گیری این مباحث هم مهم وضروریه به نظر من
بعد از این بحث سیگنال ها رو به صورت خلاصهداریم و POSIX
بحث inter-process communication رو کلا حذف میکنم و فقط به یک یا دو پست بسنده میکنم(این مقدمات برای تمام برنامه نویسان داخل لینوکس و یونیکس ضروریه چه QT و چه GTK)
به نظرم همین مباحث برای مقدمه کافیه و یکراست بعد از اون GTK+ رو شروع میکنم و برنامه نویسی در محیط محبوب گنوم
اگه عمری بود و لازم بود بعد از GTK+ به سر QT میریم
مرکز برنامه نویسی ایران

• Hero Member
  • *
« پاسخ #66 : 30 شهریور 1388، 01:23 ق‌ظ »
سلام دوستان
قصد داشتم این پست رو به عنوان کادوی عید به شما و خودم بدم اما به دلایلی نشد

به هر حال الانم دیر نیست
شب عیده دیگه

قراره علاوه بر این فروم در سایت - ویکی - و فروم یک سایت تخصصی برنامه نویسی شروع به نوشتن این کد ها کنم
از تمامی دوستان علاقه مند درخاست میکنم به من کمک کنند تا این سایت و ویکی رو کامل کنیم تا در نهایت
۱)یک مجموعه کامل درست شه
۲)کمکی باشه به دوستامون و سایر برنامه نویسا یا علاقه مندان برنامه نویسی فارسی زبان
۳)کار خیره و خودمونم کلی چیز یاد میگیریم ایشالا

آدرس : http://www.SourceCenter.ir
ویکی : http://wiki.SourceCenter.ir
فروم : http://forum.SourceCenter.ir

البته هیچکدوم از بخش های سایت کامل نیست که هیچ خیلی هم ناقصه
نیاز به چنتا ادمین و کمک کار هست تا باهم راش بندازیم
مرکز برنامه نویسی ایران

آفلاین mypersonal

• Newbie
  • *
  • ارسال: 1
« پاسخ #67 : 21 مهر 1388، 02:35 ق‌ظ »
ممنون دوست عزیز من خیلی تازه کارم واسم خیلی از این حرفاتون سنگینه ولی تلاشمو میکنم

آفلاین هادی ناصح

• Newbie
  • *
  • ارسال: 4
« پاسخ #68 : 19 آبان 1388، 06:48 ب‌ظ »
سلام دوستان من تازه وارد هستم دنبال یک نفر می گردم که راهنماییم کنه
من می خوام برنامه نویسی php یاد بگیرم
لطفا یکی به من بگه که باید از کجا شروع کنم؟

باتشکر

آفلاین هادی ناصح

• Newbie
  • *
« پاسخ #69 : 21 آبان 1388، 08:42 ق‌ظ »
یکی اینجا نیست که جواب منو بده
ممنون که توجه کردین به سوال من؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
من گفتم می خوام برنامه نویسی phpیاد بگیرم باید از کجا شروع کنم و چی کار کنم؟

ممنون ???

آفلاین heresh

• Hero Member
  • *
« پاسخ #70 : 22 آبان 1388، 05:05 ب‌ظ »
نقل‌قول

سلام
اگه زبان انگلیسیت خوب باشه مشکلی پیدا نمی‌کنی، منابع آموزشی زیادی هست فقط کافیه یه جستجو کنی. برای آموزش به زبان فارسی من سایت‌ها و وبلاگ‌هایی رو دیدم ولی جامع نبودن و هر کدوم یه سری نکات یا کد گذاشته بودن.
می‌تونی اول LAMP رو نصب کنی (Linux Apache Mysql PHP) تا سیستمت به سرور تبدیل بشه و سایت‌هایی که می‌سازی بصورت لوکال اجرا کنی یا اینکه برای شروع چون مبتدی هستی و شاید نخوای خودت رو درگیر کارهای دیگه بکنی می‌تونی از سایت‌هایی مثل http://www.writecodeonline.com/php/ استفاده کنی تا استکریپت‌های ساده‌ای که نوشتی رو اجرا کنی

آفلاین هادی ناصح

• Newbie
  • *
« پاسخ #71 : 23 آبان 1388، 08:56 ق‌ظ »
نقل‌قول

سلام
اگه زبان انگلیسیت خوب باشه مشکلی پیدا نمی‌کنی، منابع آموزشی زیادی هست فقط کافیه یه جستجو کنی. برای آموزش به زبان فارسی من سایت‌ها و وبلاگ‌هایی رو دیدم ولی جامع نبودن و هر کدوم یه سری نکات یا کد گذاشته بودن.
می‌تونی اول LAMP رو نصب کنی (Linux Apache Mysql PHP) تا سیستمت به سرور تبدیل بشه و سایت‌هایی که می‌سازی بصورت لوکال اجرا کنی یا اینکه برای شروع چون مبتدی هستی و شاید نخوای خودت رو درگیر کارهای دیگه بکنی می‌تونی از سایت‌هایی مثل http://www.writecodeonline.com/php/ استفاده کنی تا استکریپت‌های ساده‌ای که نوشتی رو اجرا کنی
ممنون عزیزم از راهنماییت یه سوال دیگه برای شروع آموزشش بهتره چه کاری انجام بدم یعنی از کجا شروع کنم کلاس برم یا از منابع دیگه مثلا سایت های آموزشی وکتاب استفاده کنم؟

آفلاین heresh

• Hero Member
  • *
« پاسخ #72 : 23 آبان 1388، 11:45 ق‌ظ »
نقل‌قول
ممنون عزیزم از راهنماییت یه سوال دیگه برای شروع آموزشش بهتره چه کاری انجام بدم یعنی از کجا شروع کنم کلاس برم یا از منابع دیگه مثلا سایت های آموزشی وکتاب استفاده کنم؟
انتخاب بین اینها به خیلی چیزا بستگی داره مثلا اینکه کیفیت کلاس‌هایی که تشکیل می‌شه در چه حدی هست یا منابعی که در اختیار داری مثل سایت یا کتاب خوب هستن یا نه، و مهمتر از اینها خودت با کدومش راحت هستی و بهتر یاد می‌گیری. رفتن به کلاس یه مزیت داره اون هم اینکه راهی که باید طی کنی مشخصه و استادی وجود داره که جواب سوالاتت رو بده ولی همین مزیت می‌تونه بدی رفتن به کلاس باشه، یعنی شاید اگه خودت وقت بزاری چیزای بیشتر و بهتری یاد بگیری و از وقتی که میزاری بهره بیشتری ببری. انتخاب با خودته

آفلاین هادی ناصح

• Newbie
  • *
« پاسخ #73 : 23 آبان 1388، 12:00 ب‌ظ »
نقل‌قول
انتخاب بین اینها به خیلی چیزا بستگی داره مثلا اینکه کیفیت کلاس‌هایی که تشکیل می‌شه در چه حدی هست یا منابعی که در اختیار داری مثل سایت یا کتاب خوب هستن یا نه، و مهمتر از اینها خودت با کدومش راحت هستی و بهتر یاد می‌گیری. رفتن به کلاس یه مزیت داره اون هم اینکه راهی که باید طی کنی مشخصه و استادی وجود داره که جواب سوالاتت رو بده ولی همین مزیت می‌تونه بدی رفتن به کلاس باشه، یعنی شاید اگه خودت وقت بزاری چیزای بیشتر و بهتری یاد بگیری و از وقتی که میزاری بهره بیشتری ببری. انتخاب با خودته
خیلی خیلی ممنون و متشکرم

آفلاین armintirand

• Jr. Member
  • *
  • ارسال: 37
« پاسخ #74 : 18 آذر 1388، 01:47 ق‌ظ »
سلام
از دوستان کسی نمیدونه چرا آقای سجادی ادامه آموزش رو نمیگذارند ؟
من خیلی دلگرم شده بودم چون جای دیگه ای یک آموزش تو این حالت تا حالا ندیده بودم .
در ضمن انجمنی هم که معرفی کردن خالی بود.