انجمن‌های فارسی اوبونتو

لطفاً به انجمن‌ها وارد شده و یا جهت ورود ثبت‌نام نمائید

لطفاً جهت ورود نام کاربری و رمز عبورتان را وارد نمائید

ارائه ۲۵٫۰۴ اوبونتو منتشر شد 🎉

نویسنده موضوع: پارتیشن بعد از نصب (حل شد)  (دفعات بازدید: 1683 بار)

0 کاربر و 1 مهمان درحال مشاهده موضوع.

آفلاین az_hamid

• Jr. Member
  • *
  • ارسال: 32
پارتیشن بعد از نصب (حل شد)
« : 22 آبان 1393، 03:17 ق‌ظ »
سلام دوستان
یه سوال خیلی ابتدایی (مسخره نکنین من بعد از 10 سال کار با ویندوز تازه کوچ کردم به اوبونتو)
من اوبونتو 14.04 رو دیروز نصب کردم و موقع نصب از گزینه ای استفاده کردم که هارد رو فرمت میکنه و خودش پارتیشن بندی رو انجام میده حالا من تمام هاردم شده یک درایو - میخواستم بدونم راهی هست که مثل ویندوز هارد درایو درایو باشه ؟ آخه شنیدم سیستم عامل های لینوکس درایو های جدا ندارند و همه پوشه ها به یک root متصل هستند
آخه داشتن فقط یه درایو باعث بی نظمی کار هام میشه - اونم من که هرروز کلی اطلاعات وارد لپتاپم میشه
« آخرین ویرایش: 27 آبان 1393، 12:12 ب‌ظ توسط az_hamid »

آفلاین Fadaei.a

• Full Member
  • *
  • ارسال: 109
پاسخ : پارتیشن بعد از نصب
« پاسخ #1 : 22 آبان 1393، 04:34 ق‌ظ »
سلام دوستان
یه سوال خیلی ابتدایی (مسخره نکنین من بعد از 10 سال کار با ویندوز تازه کوچ کردم به اوبونتو)
من اوبونتو 14.04 رو دیروز نصب کردم و موقع نصب از گزینه ای استفاده کردم که هارد رو فرمت میکنه و خودش پارتیشن بندی رو انجام میده حالا من تمام هاردم شده یک درایو - میخواستم بدونم راهی هست که مثل ویندوز هارد درایو درایو باشه ؟ آخه شنیدم سیستم عامل های لینوکس درایو های جدا ندارند و همه پوشه ها به یک root متصل هستند
آخه داشتن فقط یه درایو باعث بی نظمی کار هام میشه - اونم من که هرروز کلی اطلاعات وارد لپتاپم میشه

سلام....
مسخره نداره که... منم بعد 13 سال استفاده از ویندوز هاردم فرمت شد.... ولی بیچاره شدم... بعد ازدست دادن اطلاعاتم احساس میکنم بی هویت شدم!!
لازم نبود که پارتیشن هاتو فرمت کنی. چون لینوکس اونارو میشناخت. الآن فقط کافیه دستورات زیر رو به ترتیب در ترمینال وارد کنی:

sudo apt-get install gparte

sudo gparted
« آخرین ویرایش: 22 آبان 1393، 04:39 ق‌ظ توسط kiarash_matdani »

آفلاین QSBuntu

• High Sr. Member
  • *
  • ارسال: 613
« پاسخ #2 : 22 آبان 1393، 06:40 ق‌ظ »
سلام دوستان

اول خوش آمدمیگم
درثانی مسخره کردن چیه؟! من خودم 15 سال ویندوزی بودم (از وین 95 تا وین 8) و الان دوسال ویروسی (گنو/لینوکسی) شدم (تقریبا ب سن وین 8.1 میشه ک اوبونتویی شدم)
بگذریم

من اوبونتو 14.04 رو دیروز نصب کردم و موقع نصب از گزینه ای استفاده کردم که هارد رو فرمت میکنه و خودش پارتیشن بندی رو انجام میده حالا من تمام هاردم شده یک درایو
خب برای چی این گزینه رو انتخاب کردید؟؟! قبلش یه سرچ در مورد طریقه نصبش میکردین خب؟!

میخواستم بدونم راهی هست که مثل ویندوز هارد درایو درایو باشه ؟ آخه شنیدم سیستم عامل های لینوکس درایو های جدا ندارند و همه پوشه ها به یک root متصل هستند
آخه درایو به درایو بودن هارد آنچنان مربوط به سیستم عامل نیست!
ویندوز هم خودش تنها یک درایوـه در حالی که شما توی اوبونتو (در حالت کل : همه گنو/لینوکس) میتونید قسمت ها مختلف رو جداسازی کنید و هر کدوم رو توی یه درایو قرار بدین! که اتفاقا این مزیته !!
مثلا شما قسمت هوم رو جدا میکنید و مزیتش اینه که دفعه بعد که سیستم رو ارتقا بدین و سیستم جدید نصب کنید همه ی اطلاعات یوزر شما میمونه !!! از فیلم و صوت و ... تا حتی تنظیمات برنامه ها و حتی بوک مارک های تون!!

حرفتون هم درسته و هم نادرست ! چون همه زیر مجموعه روت حساب میشند ولی این معنیش این نیست که فقط و فقط یه درایو!

برنامه ای که دوست عزیز معرفی کردند (جی پارتد) رو نصب کنید و پارتیشن بندی هاردتون رو انجام بدین تا درایو هاتون رو بسازید!
اگر هم نیاز مند ریکاوری هستید که بحثش جداست (و پیشنهاد میکنم فورا سیستم رو خاموش و با فلش سیستم رو به صورت لایو بالا بیارید و در مورد ریکاوری سرچ کنید!)
« آخرین ویرایش: 22 آبان 1393، 03:43 ب‌ظ توسط 2020s2020 »
زندگی خواهم کرد... خواهم زیست ... و میجنگم حتی اگر........................

آفلاین az_hamid

• Jr. Member
  • *
« پاسخ #3 : 22 آبان 1393، 01:32 ب‌ظ »
سلام دوستان

اول خوش آمدمیگم
درثانی مسخره کردن چیه؟! من خودم 15 سال ویندوزی بودم (از وین 95 تا وین 8) و الان دوسال ویروسی (گنو/لینوکسی) شدم (تقریبا ب سن وین 8.1 میشه ک اوبونتویی شدم)
بگذریم

quote author=az_hamid link=topic=104227.msg846937#msg846937 date=1415836053]
من اوبونتو 14.04 رو دیروز نصب کردم و موقع نصب از گزینه ای استفاده کردم که هارد رو فرمت میکنه و خودش پارتیشن بندی رو انجام میده حالا من تمام هاردم شده یک درایو
خب برای چی این گزینه رو انتخاب کردید؟؟! قبلش یه سرچ در مورد طریقه نصبش میکردین خب؟!

quote author=az_hamid link=topic=104227.msg846937#msg846937 date=1415836053]
 میخواستم بدونم راهی هست که مثل ویندوز هارد درایو درایو باشه ؟ آخه شنیدم سیستم عامل های لینوکس درایو های جدا ندارند و همه پوشه ها به یک root متصل هستند
[/quote]
آخه درایو به درایو بودن هارد آنچنان مربوط به سیستم عامل نیست!
ویندوز هم خودش تنها یک درایوـه در حالی که شما توی اوبونتو (در حالت کل : همه گنو/لینوکس) میتونید قسمت ها مختلف رو جداسازی کنید و هر کدوم رو توی یه درایو قرار بدین! که اتفاقا این مزیته !!
مثلا شما قسمت هوم رو جدا میکنید و مزیتش اینه که دفعه بعد که سیستم رو ارتقا بدین و سیستم جدید نصب کنید همه ی اطلاعات یوزر شما میمونه !!! از فیلم و صوت و ... تا حتی تنظیمات برنامه ها و حتی بوک مارک های تون!!

حرفتون هم درسته و هم نادرست ! چون همه زیر مجموعه روت حساب میشند ولی این معنیش این نیست که فقط و فقط یه درایو!

برنامه ای که دوست عزیز معرفی کردند (جی پارتد) رو نصب کنید و پارتیشن بندی هاردتون رو انجام بدین تا درایو هاتون رو بسازید!
اگر هم نیاز مند ریکاوری هستید که بحثش جداست (و پیشنهاد میکنم فورا سیستم رو خاموش و با فلش سیستم رو به صورت لایو بالا بیارید و در مورد ریکاوری سرچ کنید!)
[/quote]

راجع به سوال اولتون که چرا ؟ حقیقت من فکر میکردم فقط درایو c رو فرمت میکنه و چون نحوه پارتیشن بندی که تو سایت ها برای اوبونتو بود کمی پیچیده بود گفتم این کارو بدست خودش بسپارم حتما بهتر انجام میده

و در مورد سوال دوم ، من این برنامه ای که دوستمون گفتن رو نصب کردم اما پارتیشن ext4 من که الان بزرگترین بخش پارتیشن من هم هست اصلا تقسیم نمیشه ، یعنی در اصل هیچکاری نمیشه روش کرد وقتی هم میخوام unmount رو روش اعمال کنم میگه بقیه پارتیشن ها دارن از روی این mount میشن و اخطار میده از این جهت اگه راهنمایی کنین خیلی لطف کردین

مورد آخر هم : خیر دیگه نیازی به ریکاوری ندارم ، یه بخششو که لازم داشتم به سختی همون بعد از نصب برگردوندم

آفلاین az_hamid

• Jr. Member
  • *
« پاسخ #4 : 22 آبان 1393، 01:36 ب‌ظ »

سلام....
مسخره نداره که... منم بعد 13 سال استفاده از ویندوز هاردم فرمت شد.... ولی بیچاره شدم... بعد ازدست دادن اطلاعاتم احساس میکنم بی هویت شدم!!
لازم نبود که پارتیشن هاتو فرمت کنی. چون لینوکس اونارو میشناخت. الآن فقط کافیه دستورات زیر رو به ترتیب در ترمینال وارد کنی:

sudo apt-get install gparte

sudo gparted

به اون دوست دیگه هم گفتم پارتیشن نمیشه ... برای لایو اجرا کردن برنامه باید چیکار کنم ؟ فکر میکنم باید از همون موقع بوت شدن سیستم قبلش پارتیشن بندی شه که دیگه اخطار نده

آفلاین QSBuntu

• High Sr. Member
  • *
  • ارسال: 613
« پاسخ #5 : 22 آبان 1393، 03:42 ب‌ظ »
شما همون طریقی که برای نصب اقدام کردین(سی دی یا فلش) بجای عملیات نصب ، گزینه ی try without install.... رو بزنید
بعد که سیستم بالا اومد از اون برنامه استفاده کنید و با کلیک راست روی درایو مربوطه و زدن گزینه resize مقادیر لازم برای ساخت و جدا سازی و ازین دست کارهارو انتخاب کنید
زندگی خواهم کرد... خواهم زیست ... و میجنگم حتی اگر........................

آفلاین Fadaei.a

• Full Member
  • *
  • ارسال: 109
« پاسخ #6 : 22 آبان 1393، 09:30 ب‌ظ »
شما همون طریقی که برای نصب اقدام کردین(سی دی یا فلش) بجای عملیات نصب ، گزینه ی try without install.... رو بزنید
بعد که سیستم بالا اومد از اون برنامه استفاده کنید و با کلیک راست روی درایو مربوطه و زدن گزینه resize مقادیر لازم برای ساخت و جدا سازی و ازین دست کارهارو انتخاب کنید

یا موقع نصب و قبل از رسیدن به مرحله پارتیشن بندی Cancel کن و یا Close بزن. چند دیقه تحمل کنی خودش هدایت میشه به سمت اجرای لایو. اونجا دیگه gparted جواب میده و نصب شده داریش. فقط کافیه اجراش کنی.

sudo gparted

آفلاین دانیال بهزادی

• ناظر انجمن
  • *
  • ارسال: 19811
  • Urahara Kiesuke
    • وبلاگ
« پاسخ #7 : 23 آبان 1393، 02:58 ق‌ظ »
قرار نیست حتماً پارتیشن‌های جدا داشته باشی. مدیریت این که از پارتیشن‌ها چه‌طور و به چه منظوری استفاده بشه رو به سیستم‌عاملت بسپر و همون‌طوری که در home چند مثال ازش می‌بینی از شاخه‌های مختلف همون استفاده‌ای رو بکن که قبلاً از پارتیشن‌هات می‌کردی. کلّی دکتر و مهندس تئوری دادن و به این نتیجه رسیدن که این‌جوری بهتره. اینه که در همه‌ی سیستم‌عامل‌های مدرن (که تقریباً می‌شه همه‌ی سیستم‌عامل‌ها فیر از ویندوز) داره از این سیستم پارتیشن‌بندی استفاده می‌شه
اگه این ارسال بهت کمک کرد، دنبال دکمهٔ تشکر نگرد. به جاش تو هم به جامعهٔ آزادت کمک کن