انجمن‌های فارسی اوبونتو

لطفاً به انجمن‌ها وارد شده و یا جهت ورود ثبت‌نام نمائید

لطفاً جهت ورود نام کاربری و رمز عبورتان را وارد نمائید

نویسنده موضوع: مجوز های دسترسی در گنو/لینوکس (حل شد!)  (دفعات بازدید: 1281 بار)

0 کاربر و 3 مهمان درحال مشاهده موضوع.

آفلاین رسول سعیدنژاد

• High Hero Member
  • *
  • ارسال: 3504
  • علی (ع): زَكَاةُ الْعِلْمِ نَشْرُه
سلام دوستان.
راستش صورت سوالم یکم گنگ بود.
یعنی سوالم جوریه که نمیتونستم اون بالا بنویسمش.
حالا اینجا میگم:
دسترسی هایی که توی گنو/لینوکس هستن، دقیقا چجوریه؟؟؟ یعنی فراتر از مجوزهایی مثل -rw-rrx و ... نیست؟؟ مثلا مثل اندروید؟؟ الان مثلا اندروید اگه یه برنامه بخواهیم نصب کنیم، توی قسمت پرمیشن ها میگه که اون برنامه به چه چیزهایی دسترسی داشته باشه. مثلا به کارت حافظه یا دوربین یا هرچیز دیگه. توی گنو/لینوکس چجوریه؟؟ مثلا من یه vlc نصب کنم از کجا بفهم دقیقا به کجای سیستم دسترسی داره؟؟ اصلا قابل مشاهده و مقایسه هست یا نه؟؟

راستی!
یه سوال اندرویدی: من از کاستوم رام استفاده میکنم. آیا نرم افزاری هست که بشه باهاش پرمیشن های برنامه ها رو دستی فعال یا غیرفعال کرد؟؟‌( غیر از اون گزینه ی Privacy Guard ). همچین چیزی هست اصلا؟؟

مرسی  ;)
« آخرین ویرایش: 03 بهمن 1393، 04:23 ب‌ظ توسط Rasubuntu »
نرم افزار، یک ابزاره. برای رسیدن به هدف ازش استفاده کنید. نرم افزار هدف شما نیست :) - آزادی، بزرگ‌ترین دروغ بشریت

آفلاین دانیال بهزادی

• ناظر انجمن
  • *
  • ارسال: 19719
  • Urahara Kiesuke
    • وبلاگ
پاسخ : مجوز های دسترسی در گنو/لینوکس
« پاسخ #1 : 25 آبان 1393، 09:52 ب‌ظ »
نه. چنین چیزی نداریم در گنو/لینوکس. یکی از دلایلش اینه که گنو/لینوکس یه سیستم‌عامل واقعیه که برنامه‌ها رو مستقیماًُ روی سخت‌افزار اجرا می‌کنه و بهشون دسترسی سخت‌افزاری می‌ده. ولی اندروید فقط خودش تنها برنامه‌ی واقعی روی سیستمه و بقیه در سندباکس و به‌صورت مجازی‌سازی شده اجرا می‌شن. در این حالت چون برنامه‌ها مجبورن از APIهایی که خود اندروید براشون فراهم کرده استفاده کنن (و نه دسترسی عادی مستقیم)، می‌شه فهمید که قراره این برنامه چی‌کار کنه.
اگه این ارسال بهت کمک کرد، دنبال دکمهٔ تشکر نگرد. به جاش تو هم به جامعهٔ آزادت کمک کن

آفلاین رسول سعیدنژاد

• High Hero Member
  • *
« پاسخ #2 : 25 آبان 1393، 10:00 ب‌ظ »
مرسی بابت جواب  ;)
اینو میدونم که هر چیزی توی گنو/لینوکس یه فایله که برای اجرا شدن نیاز به دسترسی داره که اونم کاربر با دادن رمز سیستم اون دسترسی رو میده. ولی خب برام سوال بود که این دسترسی هایی که داده میشه چقدر گسترده هست و چه چیزایی رو شامل میشه.
خب به نظرتون کدوم روش بهتره؟؟ منظورم نوع دسترسیه. اینکه برای فعالیت های اجرایی نیاز به پسورد هست، بهتره؟ یا اینکه موقع نصب بگه دقیقا چه دسترسی هایی داره؟
به نظر خودم همین روش گنو/لینوکس بهتره. چون همون طور که شما گفتین سیستم عامل روی سخت افزار به صورت کاملا واقعی اجرا میشه و شبیه سازی نمیشه. بخدا این اپلیکیشن های اندرویدی اونقدر پرمیشن های مسخره دارن که یه برنامه ی ساده مثل clean master میخواد ورودی کانتکتام رو بخونه نامرد!! اون گزینه ی Privacy Guard رو فعال کردم و روی همه ی برنامه ها یه نوتیف اومده توی استاتوس بار و همش میگه فلان برنامه میخواد به کانتکت و مسیج و کال لوگ دسترسی داشته باشه ولی شما دسترسیش رو بستی  ;D. یعنی بی برو برگرد روی همه ی اپلیکیشنام این پیغامه میاد. اوضاع ناجوریه اصن.  ;D
نرم افزار، یک ابزاره. برای رسیدن به هدف ازش استفاده کنید. نرم افزار هدف شما نیست :) - آزادی، بزرگ‌ترین دروغ بشریت

آفلاین دانیال بهزادی

• ناظر انجمن
  • *
  • ارسال: 19719
  • Urahara Kiesuke
    • وبلاگ
« پاسخ #3 : 25 آبان 1393، 10:08 ب‌ظ »
برای همینه که می‌گن از نرم‌افزارهای غیرآزاد استفاده نکنید. چون واقعاً معلوم نیست اون برنامه داره روی سیستم چی‌کار می‌کنه.
اگه این ارسال بهت کمک کرد، دنبال دکمهٔ تشکر نگرد. به جاش تو هم به جامعهٔ آزادت کمک کن

آفلاین رسول سعیدنژاد

• High Hero Member
  • *
« پاسخ #4 : 25 آبان 1393، 10:11 ب‌ظ »
بله درسته. چون برنامه ی آزاد تست شده هست و اگه مشکلی داشته باشه اصلاح میشه. ولی یکی مثل من که هنوز تازه کاره و از سورس چیزی نمیدونه خیلی طول میشکه تا متوجه بشه برنامه ها چجوری کار میکنن.
مرسی از اینکه وقت گذاشتید  ;)